|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 28 лис, 2024 06:33
flyman написав:щодо "собрать 100 куе", так от, при скоромних 3% в рік, це 3куе, або 250у.е в місць при нескромних 5% в рік, це 5куе, або ж 416 у.е.,
во первых в твоём кейсе был валютный кэш, а тут бац 3-5%. Я так понимаю речь о депозите? где ты видел 5%? в последний раз такая ставка была в альфа/сенс на 5 летних депозитах. Далее с нашей турбулентностью первыми заморозят валютные вклады или выплата гривней или по 100уе/день мусором. Я держал в привате 50куе до 2014, потом забирал по 100уе таким мусором, который кроме привата нигде не брали. Взял сотку/вернул, и так по кругу. Из-за мусора нести валюту в банк легкое безумие. flyman написав:як ти уявляєш, девал гривні, знецінення долара , і здешевіння нерухомості в у.е і все це одночасно, так сказати 3В1?
Одновременно нет, либо девал и падение недвижимости либо постепенный дешевей валютного кэша. И ты подменяешь понятия, речь шла об инструменте для обеспечения себя на старости. Депозиты и ОГВЗ отбрасываем в виду их возможной заморозки. Одна из моих родственниц держала на книжке шо-то 16 тыс. рублей которые собирала лет 30. А умерла в нищете. Что можно будет купить на 125уе через 10 лет ты не знаешь, может быть полпицы. и к тому же 125уе даже по меркам 2024 далеко не "обеспеченная старость". Надо иметь место где ту кубышку 100куе держать, и чтобы о ней никто не знал. То есть жить строго одному. Допустим такое место есть, но в силу ряда причин нужно сменить локацию, с собой возить? В инкассаторской машине? на данный момент половина всей недвижимости сдается ниже уровня рентабельности. Всё что ниже 12кгрн. Я так посчитал, что примерно от 12 начинается небольшой проффит на недорогом объекте. До 12 только хрущ, сдавать до состояния сарая, а потом продать. Как раз к пенсии он станет непригодным для жилья.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 28 лис, 2024 11:08
Хомякоид написав: UA написав:Панорамные окна это самый большой проеп прошлого десятилетия в киевской архитектурной моде. Пипл хавает (с) однухи по 60 м2, спальни по 25 метров это на самом деле классно, только позволить себе такую роскошь могут не только лишь все.
Читал статью что панорамніе окна держат тепло как кирпичная стена. Я так понимаю проблема в качестве окон. Как всегда тяп ляп. В Германии очень часто панорманіе окна в частніх домах новостройках. Климат чуть теплее чем в Украине.
Так и есть. Стеклопакет 40 мм имеет лучшую теплоизоляцию, чем базальтовая вата 200 мм. Бетон подтверди.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 11:16
Застекленный балкон из спальни маст хэв. Обеспечивает хорошую звукоизоляцию от взрывов всяких Фау-2 и летающих мопедодов. Можно нормально выспаться.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 11:50
UA написав: Хомякоид написав: UA написав:Панорамные окна это самый большой проеп прошлого десятилетия в киевской архитектурной моде. Пипл хавает (с) однухи по 60 м2, спальни по 25 метров это на самом деле классно, только позволить себе такую роскошь могут не только лишь все.
Читал статью что панорамніе окна держат тепло как кирпичная стена. Я так понимаю проблема в качестве окон. Как всегда тяп ляп. В Германии очень часто панорманіе окна в частніх домах новостройках. Климат чуть теплее чем в Украине.
Так и есть. Стеклопакет 40 мм имеет лучшую теплоизоляцию, чем базальтовая вата 200 мм. Бетон подтверди.
Зуб даю век воли не видать
-
Бетон
-
-
- Подякував: 191 раз.
- Подякували: 406 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 28 лис, 2024 12:15
UA написав:Застекленный балкон из спальни маст хэв. Обеспечивает хорошую звукоизоляцию от взрывов всяких Фау-2 и летающих мопедодов. Можно нормально выспаться.
это если и плюс броне-шторы
-
flysoulfly
-
-
- Подякував: 1888 раз.
- Подякували: 329 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 12:57
flyman написав: Успіх написав: Sidus написав:Другий варіант це все ті ж ОВГЗ ) навіть зараз вважаю це по співвідношенню доходність/ризики/ліквідність найкращим інструментом в Україні. Або переконайте мене, шо я не правий )
Ціни на продукти мають Вас переконати, що Ви - не праві! 
Маючи два об"єкти нерухомості, плюс два-три млн грн. за 3 роки після закінчення ковіду ціни на продукти тебе би мали менше всього цікавити: "портфель" для чайників: 1/3 твердовалютного кеша, 1/3 бетон, 1/3 ОВДП (цього мало би вистачити не тільки на "ранній вихід на пенсію по фінансовій незалежності" з ікоркою та шампусиком а і на догляд за кицею).
Це для одного ти рахуєш, а якщо жінка/діти, то цифри інші. Дітей на 115 дол не обмежиш, особливо як навчання піде. Але портфель для чайників для сьогоднішньої України дійсно виглядає збалансований, кеш у такій кількості потрібен на випадок якихось чорних лебедів. Ну і об'єкт нерухомості в якому живеш не дуже можна рахувати активом. Це раніше, наприклад, в 2007р в Києві можна було здати свою 2к за 1000у.о., зняти в обл центрі за 300 і жити собі спокійно на 700. Мається на увазі житло однієї і тієї ж якості/метражу. Зараз по якісному житлу нема такої різниці у відносно безпечних локаціях
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 98 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 13:34
Игорь Алексеевич Останні роки у людини 2 основні теми: бидлоеліта і єпеня. Єпенів зараз менше, бо враховуючи удальонку, відключення світла, шахеди й інші показники, то Київ має не краще становище ніж умовні Ірпінь/Буча, Чернівці/Ужгород
-
The_Rebel
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 13:48
Frant написав: The_Rebel написав:Зараз по якісному житлу
Що таке якісне житло? Хата в селі колгоспної епохи, обшита пінопластом, з запасом дров, з колодязем, генератором і сонячними панелями? Чи квартира 100 м2 з сучасним євроремонтом на 25-поверсі новобуду, з електропаленням, часто без електроенергії, і поруч регулярно прильоти шахедів? ___________ Страна крепкіх бесхозяйствєнніков - вона всюди однакова. 74 років бесхозяйствєнності + 33 роки дерибану. Негативна селекція. Тому. Що нароТ, що керманичі. Не здатні думати на два кроки вперед. 
Мається на увазі квартира в Києві у порівнянні з такою ж квартирою в обласному центрі (Вінниця, Хмельницький, Чернівці і тп). Наприклад, 10ти-річний цегляний/моноліт будинок, 2к квартира однакової площі в прицентральному районі (типу Лукянівка, КПІ). Так от у 2007 році таку в Києві можна було здати за 1000 Дол і зняти натомість у нормальному районі в обласному центрі за 300. А на 700 проживати. Я порівнюю не з селами, а з обласними центрами - з поліклініками, тц, школами, кафе, нічними клубами, бібліотеками і тп під боком. Зараз так не вийде зробити
-
The_Rebel
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
1
-
The_Rebel
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 28 лис, 2024 14:37
flyman написав: airmax78 написав:Я думаю що Трібека ще досі сидить в своєму селі, куди він переїхав під час пандемії і зовсім одичав. Завів собі курочек-кококо, корівку, свинок, кріпаків, театр чи хор (не знаю що він там любить більше) і живе натуральним господарством. Гроші його, скоріше за все, більше не цікавлять.
пробуйте у Відні в громадських місцях вигукувати час від часу "Трибека", і, можливо, ви таки впізнаєте
Трибека не пробачив сивочолому кумовство та затримку з отриманням томосу. Тому повністю підтримав Зеленського. Відповідно він не міг залишити Україну під час триумфу волі народу. Думаю він в селі під Києвом і тихо охрєнєваєт від того що відбувається.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1