ЛАД написав:Этим, естественно, занималась российская агентура, но почему-то под бурные оплески любителей "вишневого садочка біля хати". Чи це теж були російські агенти?
так , це були агенти, і не просто агенти -сама країна терорист ліньки шукати, скільки українських заводів купили в середині 90-х росіяне, а потім збанкротили і людей звільнили (тому що такий саме працював у рф)
за часи СССР зовсім не піклувались про екологію, тільки ідіоти будували закоди з шкідливики викідами в межах міст млніків і просто великих міст. Ось вам приклад: Николаевский глинозёмный завод
В феврале 2000 года Фонд государственного имущества Украины объявил коммерческий конкурс по продаже 30 % акций ОАО «Николаевский глиноземный завод». Стартовая цена пакета составляла 115 млн гривен. Наибольшую цену за выставлявшийся пакет (547,2 млн грн. или в эквиваленте 100 млн долларов) предложил «Украинский алюминий» (дочерняя компания «Русского алюминия»), который и был признан победителем конкурса.
С 26 февраля[19][20] по начало марта 2011 года на шламохранилищах завода наблюдалось сильное пыление красного шлама. Была загрязнена почва на площади 75 тыс. м². Природоохранная прокуратура возбудила уголовное дело против должностных лиц завода. НГЗ выплатил штраф в размере 51 тыс. гривен и принял программу мероприятий по предотвращению пыления шлама[21]. В конце января 2012 года на шламохранилищах завода возобновилось пыление красного шлама[21]
Влітку 2023 року ДБР викрило десятки компаній з російськими власниками, діяльність яких підпадала під п. 11 ч. 1 ст. 4 закону «Про санкції». Серед їхніх бенефіціарів були російські олігархи. Зокрема ТОВ «Глухівський кар'єр кварцитів» та ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» (орієнтовною вартістю 10 млрд грн) належали російському олігархові Олегу Дерипасці. ВАКС за матеріалами ДБР запровадив санкції проти цих компаній та власників. У власність України націоналізовано активи російських олігархів, включно з кар'єром
Shaman написав:Біларусь - смішно, там після припинення допомоги все накриється, все це начебто "диво".
Не смішно, а це наша реальність і, сподіваюсь, найближче майбутнє.
Shaman написав:не знаю чому туди додали Чилі. Австралію ще можете згадати. в нас стільки ресурсів немає
Чилі — найбільший у світі експортер міді і одна з небагатьох країн які не експортують нафту, але мають резервний фонд. В нас є дуже багато різних корисних копалин які ми можемо експортувати і це добре, бо диверсифікація.
Shaman написав:це шлях паразита. жодна країна не розвилася цим шляхом...
Яскраві приклади успішних "паразитів": Польща, Греція, Мадярщина, Білорусь. Яскравий приклад успішних "непаразитів": Норвегія, Чілі, країни персидської затоки.
Shaman написав:звідки у вас такі думки? таке враження, що гроші ви не заробляли, а все життя щось пиляли - зараз гранти
Чому не заробляв? Вже більше 11 років офіційно працюю в університеті + був ІТ-шником і на "галері" і в фрілансі.
стосовно Чілі-країна не багата, десь рівня нашої неньки.
90 % населення країни концентрується в центральній третині країни, переважно навколо Сантьяго. Крайня північ (пустеля Атакама) і крайній південь (архіпелаг Вогняна Земля) майже ненаселені.
flyman написав:............ Щелін Шелєсту ж на пальцях пояснив що все просто як оранж: або урбанізація, або хуторянщина (тру ненька), впєрде або до часів Руїни, або-або. Нація поки що вибирає друге. Тому вкотре прошу перейти на мову, інакше "тримайте мене семеро, за себе не ручаюсь, в мене справка, засиплю єдрьоними арєшками по центрам рішень".
Не зрозумів, так що веде до Руїни - "хуторянщина (тру ненька)" чи російська мова?
Вже раз писав, що при витратах на їдло більше 50% доходу, то відчутно, коли ж на їдло іде менше 10% доходу, то ціна на капусту що 10 грн що 30 грн за кг діру в бюджеті не пробиває.
Странно, почему-то в Германии на инфляцию жалуются и чувствуют её, хотя она там несравнима с нашей и на еду у них идёт далеко не 50%.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 01 гру, 2024 15:40, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:Біларусь - смішно, там після припинення допомоги все накриється, все це начебто "диво".
Не смішно, а це наша реальність і, сподіваюсь, найближче майбутнє.
Shaman написав:не знаю чому туди додали Чилі. Австралію ще можете згадати. в нас стільки ресурсів немає
Чилі — найбільший у світі експортер міді і одна з небагатьох країн які не експортують нафту, але мають резервний фонд. В нас є дуже багато різних корисних копалин які ми можемо експортувати і це добре, бо диверсифікація.
був в Чілі в 3х портах у 2015-В Сан Антоніо декілька раз ходив, гуляв, купляв щось з поїсти в супермаркеті (ціни 95% як у нас на 2015), коштовних авто не має (бачив тількі 2 -середнього класу типу rav4).
flyman написав:............ Щелін Шелєсту ж на пальцях пояснив що все просто як оранж: або урбанізація, або хуторянщина (тру ненька), впєрде або до часів Руїни, або-або. Нація поки що вибирає друге. Тому вкотре прошу перейти на мову, інакше "тримайте мене семеро, за себе не ручаюсь, в мене справка, засиплю єдрьоними арєшками по центрам рішень".
Не зрозумів, так що веде до Руїни - "хуторянщина (тру ненька)" чи російська мова?
і то і друге одночасно (або-або), не може бути гарячого льоду, як і національної української держави з російськомовним наповненням.
прослухайте Щєліна, можете почитати Донцова
моє розуміння, що хутірський вільнолюдь не визнає держави у б-які формі: "анархія мать пожондку". А сприйняття держави у б-якій формі, пуйлостану чи Русі-арії це прийняття зла в яку обгортку його б не завернули.
Так як основна урбанізація на сході та півдні, то логічно, що знищення індустрії це і є возвишення "садка вишневого коло хати".
Наскільки пригадую, національні держави появилися з появою дрібної буржуазії, в той час як Україна переважно була довший час селянсько-хуторянською, то для появи національної держави спочатку потрібно пройти шлях капіталізму з утворенням міської свідоміцької буржуазії. Але ж міські переважно російськомовні, то щоб виникла трушна українська нація а потім і держава спочатку потрібно зробити так, щоб міщани перейшли з язика на мову. Інакше хіба що як птах Фенікс. Але тут парагмадигмальне протиріччя. Хуторянам держава не потрібна.
Продовжу далі. Біткойн та різні криптопанкери - сучасна загроза державі. З іншого боку глобалісти, в яких марення єдиним урядом без всяких там держав. Ще є корпорації без кордонів, яким держави теж більше перешкода чим симбіотичні інституції.
Виходить, що національна держава може бути лише при наявності національної буржуазії та дрібних власників міщан (не путати з пролетаріатом в оковах які у всіх країнах об"єднуються як заповідав глобаліст Маркс у своєму проекті глобального комунізму, а не у окремій території як це спробува Бланк-Джугашвілі та їх послідовники).
Але якщо носії національнох державності будуть російськомовні, то відповідно утворення буде руськоміровське. Думаю, що логіку вловили.
Востаннє редагувалось flyman в Нед 01 гру, 2024 16:00, всього редагувалось 3 разів.
prodigy написав:стосовно Чілі-країна не багата, десь рівня нашої неньки.
Середня ЗП 1200$ після сплати податків, пенсія - 500$, ціни на життя такі ж як в Україні.
люди теж як в Україні-посміхаються, привітні. але Україну на Чилі ніколи не променяю. Я вже казав колись, що відвідав 122 країни світу:багато цикавх красивих локацій бачив. де б я жив з цих країн? 1. Україна (Дрогобич ) 2. Франція (Бургундія, у селі на природі) 3. Італія (Болонья, Модена але не саме місто, а десь у селі в цьому районі)
Чилі мені сподобалось, вода в порту така чиста, що бачишь дно на 10м, біля причалу багато тюленів, вони чекають коли риболовне судно повернеться-їм кидають рибу, то вони як помойні коти хапають рибу на лету https://www.bbc.com/ukrainian/news-57658216
Water написав:............... Пропоную забути за радянську промисловість. Сучасне виробництво це верстати з ЧПУ, а зараз вже є 3D принтери для металу. Металообробка це не тільки токарі, або фрезерувальники, ще є ковалі та інші оцинковувачі.
Согласен забыть "за радянську промисловість", если мне покажут, что вместо неё создали "сучасну з верстатами ЧПУ" или с "3D принтерами для металу". Но, простите, не вижу. Пока что 30 лет видел планомерное уничтожение промышленности. Этим, естественно, занималась российская агентура, но почему-то под бурные оплески любителей "вишневого садочка біля хати". Чи це теж були російські агенти?
Взагалі чим східніше - тим більше був вплив проросійських ригів і Ахметова - ну і більша кількість знищеної промисловості. Демографічя чогось туди ж. Чим східніше - тим гірша. Але напевно всі ці заводи на Донбасі знищив Тягнибок з Фаріон.
"Дядя, ты дурак?" Похоже, да, причём полный. По вашей ссылке читаем:
У газеті "Киевские ведомости" від 1997 року читаємо про те, що колектив содового заводу просить провести перевірку, адже за останній час керівництво уклало декілька невигідних договорів.
"Механизм прост: "Содовый завод" продает какой-то коммерческой фирме, скажем, кальцинированную соду по очень низкой цене, ниже себестоимости. Затем эта фирма перепродает купленный товар другой фирме, естественно по более высокой цене. В убытке же остается государство, поскольку "Содовый завод" - государственное предприятие. По данным городского контрольно-ревизионного отдела, АО из-за этого понесло убыток на миллион гривен". ........ "Содовий завод" був визнаний банкрутом у 2003 році постановою Господарського суду Донецької області. Підприємство було передано до Фонду держмайна України, тут працювала ліквідаційна комісія.
Это как раз то, о чём я писал.
И при чём тут "ригі", которых в 1997 и не было? "чим східніше ... - ну і більша кількість знищеної промисловості" - так промышленность по большей части была на востоке, поэтому и больше "знищеного". О демографии объяснять не буду, до вас не дойдёт, что на востоке намного больше крупных городов, а между рождаемостью и урбанизацией связь обратная.
И вы опять разделяете Украину на "плохой восток" и "хороший запад". Вы сепаратист? Так вы лично уже благополучно "сепарировались" в Польшу, так и сидите себе спокойно. Что ж вам неймётся?