|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 22 гру, 2024 20:59
ЛАД написав: budivelnik написав: ЛАД написав:Несколько смешно звучит разговор о достижениях Хорватии
Треба бути сильно дурним щоб порівнювати генерацію країни з 4 млн мешканців з генерацією країни з 40 млн мешканців.. Ще більшим ідіотом треба бути коли порівнюєш генерацію домашньої СЕС з Атомною електростанцією... От тільки незадача Вартість СТВОРЕННЯ 1КВТ потужності АЕС - більше 3000 доларів ( і це без вартості палива для генерації і вартості утилізації використаного палива) Вартість створення 4Квт потужності СЕС (бо сонце світить тільки 8 годин а не 24 як в АЕС+є не сонячні дні) - близько 1500 долларів і найближчі пару мільйонів(а може й мільярдів ) років паливо безкоштовне. Взагалі Гігантизм був модним в третій пятирічці Совка , зараз нафік нікому не цікаві гігінти особливо в генерації(особливо при сусідстві з потенційним агресором) , тому 10 000 домашніх СЕС займуть площі менше ніж 1 АЕС , дадуть стільки ж енергії , і при цьому щоб порушити їх роботу треба в 10000 разів більше засобів ураження.
Для "домашньої СЕС" 10 КВт уже прилично. Уже не говорю о том, что зимой эти 10 КВт в наших условиях превратятся, в лучшем случае в 1 КВт. Треба бути ... будівельником, чтобы не посчитать, что "10 000 домашніх СЕС" будут иметь мощность 100 000 КВт = 100 МВт, что в 5,4 раза меньше мощности одной харьковской ТЭЦ-5. Уж не сравниваю с Запорожской АЭС, там разница будет в 60 раз. И сколько потребуется "домашніх СЕС", чтобы обеспечить отоплением один Харьков. Я уж не говорю о промышленности.
Поверхапайко. 1 Не треба плутати ТЕЦ і СЕС або ВЕС 2 Є тех розрахунок , згідно з яким я знаючи свої витрати і розмір генерації можу заключити угоду з будь-ким іншим на додаткову покупку/продаж енергії. При чому той хто буде мені її купувати/продавати буде робити це по цінам які діють в конкретний момент 3 Тому маючи певний обєм акамуляторів і знаючи графіки використання - я легко зможу купити енергію в періоди коли її надлишок і повністю перейти на споживання з власних джерел коли її не вистарчає.. 4 В кожного промпідприємства є море плош під назвою дах. Розумні власники вже 60-80% цих площ у Львові забили фотопанелями ... і ці панелі допомагають їм функціонувати ЦІЛОДОБОВО , бо крім панелей виділили ще пару м2 під акамуляторні , 1літр акамулятора=0,2 квт*год Але парторгу треба що госплан і обовязково мільярди гривень..в нього в голові не вкладається що люди купують хлібопічки де готують 1 кг хліба і в дупі бачили хлібзавод продуктивність в 100 тонн/година....
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 22 гру, 2024 21:01, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 22 гру, 2024 20:59
prodigy написав: ЛАД написав:Другое дело, что вряд ли "примус" будет доходить до таких форм, как у нас сейчас бывает.
ніякого примусу не станеться, бо воювати ніхто не бажає , тому Польща охороняє східний фланг НАТО (кордон 600км з рб Білорусь) інші сказали, що війська НАТО в теорії будуть розташовані тільки після припинення бойових дій і підписання угод. по-друге на лінію фронту 1100км потрібно 50 тисяч мінімум (в такий кількості військових з країн Балтії не вистачить), сьогодні мова про фронт на не про інеземний контингент, хто з поляків/чехів ходів давно воює з ЗСУ поруч .
Не все залежить від їх бажання. Ми теж не дуже бажали, але прийшлося. І я казав не про "іноземний контингент", а про "примус" у випадку війни на їх території.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:04
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:06
Дюрі-бачі написав: ЛАД написав:1. Вы предлагали и контракт на полгода. На тех же условиях? 2. Можно так сделать. Но вы уверены, что через 1 год (полгода?) война закончится? Иначе можно облегчить мобилизацию сегодня, но через год (полгода) остаться без армии - люди отслужат контракт и уедут (как вы предлагали в другом посте), а новых не будет.
Не знаю, хай експерти юристи / військові уточнюють деталі. Я просто вказав один із можливих сценаріїв як нам перемогти грою в ол-ін. Інших я не бачу. Хоча в темі пишуть про "Приказ 227", але, як на мене, то це шлях до максимально швидкої поразки. Взагалі завжди дивувало, що чому простіше йти в самогубчу атаку ніж знешкодити "загранотряд"
Чтобы "знешкодити "загранотряд" надо, чтобы на это решилась вся часть - хотя бы батальон. Это сложно, особенно учитывая наличие в части сексотов. Да и потом куда денешься, разве что сразу "плыть через Тису". Так до неё ещё добраться надо.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:14
detroytred написав:Порівнюю сам механізм. Причина хоть ззовні, хоч штучно не грає ролі. Не відміняє наслідку - дії механізму. І точно так само, як одна частина не голодувала, так само і тепер одна частина не буде підлягати примусу. На відміну від іншою. Саме про можливість масовості, а не одиниць, мова і йде.
вы перекрутили механизм вывернув наизнанку и делаете вид что сравнивать лицо и изнанку это нормально. вы выдергиваете единиц и пытаетесь это натянуть на всех. я же говорю про общую тенденцию что тогда что сейчас. я не говорю про одного зе. я говорю про все кодло зеленое. которое как до корыта так бегут аж локтями друг друга расталкивают. а как на фронт - так тут же по норам. тогда в своей массе коммунисты по норам не бежали. ЗЫ а там вам как угодно - с такой логикой как у вас можно и голодомор отрицать так как можно найти тех кто не голодал.
-
tester7336
-
-
- Заблокований
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 8 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:15
ЛАД написав: prodigy написав: ЛАД написав:Другое дело, что вряд ли "примус" будет доходить до таких форм, как у нас сейчас бывает.
ніякого примусу не станеться, бо воювати ніхто не бажає , тому Польща охороняє східний фланг НАТО (кордон 600км з рб Білорусь) інші сказали, що війська НАТО в теорії будуть розташовані тільки після припинення бойових дій і підписання угод. по-друге на лінію фронту 1100км потрібно 50 тисяч мінімум (в такий кількості військових з країн Балтії не вистачить), сьогодні мова про фронт на не про інеземний контингент, хто з поляків/чехів ходів давно воює з ЗСУ поруч .
Не все залежить від їх бажання. Ми теж не дуже бажали, але прийшлося. І я казав не про "іноземний контингент", а про "примус" у випадку війни на їх території.
сильно опиралася, напр. Данія у 2СВ, як там було з "примусом"?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:17
Wirująświatła написав: ЛАД написав:И вы напрасно считаете, что сегодня невозможна жёсткая диктатура.
для жесткой диктатуры нужно быть самодостаточными. Не импортировать всё от трусов до автомобилей, жить на свои средства. Иначе любому диктатору потенциально перекроют кислород извне и его диктатура закончится. Другой вопрос что нас может поглотить рф и установить диктатуру. Пока у них покупают нефть и газ может быть что угодно.
Для этого нужно желание "перекрыть кислород извне". А наличие такого желания совсем не обязательно. Если устраивает внешняя политика диктатора, то на то, что он делает внутри страны, глаза обычно закрывают, разве что "выражают озабоченность", иногда "глубокую".
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:27
Wirująświatła написав: flyman написав:Вітальєн недавно пояснював на прикладі СРСР, більшості населення та держава примусу була до одного місця, розпався то і фіг з ним, захищати ГКЧП щось не було бажаючих
так это еще совок многим дал халявные квартиры, бесплатное образование, медицину, путевки в санаторий за 10% от цены, гарантировал трудоустойство. И то всем было насрать когда он разрушился, что то печали не помню. Что из этого списка дала людям Украина что ее так все бросятся защишать?
На. Короткому. Проміжку. Часу. Можливі. Мова про саме це. Совдеп до того, як розвалився, зробив неможливо. Те, що навіть теоретично не можна було уявити. Факт: проти допомоги найрозвинутіших найпотужніших країн світу створився! і вистояв в умовах громадянської війни. А потім ще майже 70 років проіснував. Мова не про життєздатність, як результат. А саме про можливість застосування конкретного елементу (примусу) на проміжку часу. ___________________________ Якби хтось розповів три роки тому, що оте, що вже зараз є, буде, то фіга фіг хто повірив в можливість цього... Оті порушники-примушувачі добровільно роблять... Якщо надати ще й законне право, то ... можливо навіть неуявне. І масовість в мільйони примушувачів. Звісно все заради благої справедливої мети!!!!!!!!!!!!!! Не маю жодного сумніву. Жодного.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:28
ЛАД написав: Wirująświatła написав: ЛАД написав:И вы напрасно считаете, что сегодня невозможна жёсткая диктатура.
для жесткой диктатуры нужно быть самодостаточными. Не импортировать всё от трусов до автомобилей, жить на свои средства. Иначе любому диктатору потенциально перекроют кислород извне и его диктатура закончится. Другой вопрос что нас может поглотить рф и установить диктатуру. Пока у них покупают нефть и газ может быть что угодно.
Для этого нужно желание "перекрыть кислород извне". А наличие такого желания совсем не обязательно. Если устраивает внешняя политика диктатора, то на то, что он делает внутри страны глаза обычно закрывают, разве что "выражают озабоченность", иногда "глубокую".
в случае с китаем с этим не поспоришь, под крылом Китая сев.Корея может существовать тысячу лет. а в странах запада власть периодически меняется и если в 2022-2024 нам лили ярды помощи, это не означает что и в следующие годы их будут тоже лить. ЛАД написав:А "стая" важна своя, на другую "стаю" плевать, и так тоже было всегда.
ваша фраза? или к этой ситуации она не относится?  поэтому я указал на самодостаточность как обязательное условие.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 22 гру, 2024 21:34, всього редагувалось 3 разів.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 22 гру, 2024 21:29
flyman написав:.......... сильно опиралася, напр. Данія у 2СВ, як там було з "примусом"?
Не только Дания. Вы недавно напоминали пример Франции. Более показательный, т.к. государство значительно больше и сильнее. Понятно, что вариант сдаться всегда есть.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-