Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1143211433114341143511436 ... 14778>
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:33

detroytred написав:https://tsn.ua/exclusive/ydi-dali-voyuy-ti-dlya-mene-ne-lyudina-guchniy-skandal-iz-trenerom-v-odesi-otrimav-nespodivaniy-final-2616969.html
як тренер з Одеси сідає в бус, підписавши, що той вже їде на військово-лікарську комісію.

Десь є і:
Фітнес-тренер з Одеси, який побажав смерті українським військовим, вже сам став до лав ЗСУ. Він воюватиме в одному з підрозділів 3-ї штурмової бригади.

З.и.
Не бачу жодних проблем реалізації масштабізації даного ефективного засобу........
За умов появи такого бажання в можновладців.

Тут, правда, возникает небольшой вопрос - почему "місцевий активіст Дем’ян Ганул" сам не в армии? Понимаю, что избить дурака в Одессе, да ещё и не в одиночку, безопаснее.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:35

tester7336 написав:
  detroytred написав:
  tester7336 написав:с эпохой сталина не стоит сравнивать так как там тогда коммунист должен был идти впереди. хотя бы пресловутое - "все ушли на фронт".
а сейчас зеленые где?

А в Голодомор комуністи, завколхоспа та хремляді теж останню корку (зернину) від себе віддавали і помирали з голоду?

не удачное сравнение.
в голодомор и в городе на заводе не было голодовки. так что не сравнивайте искусственно созданное внутри страны и пришедшее извне.
и разговор не про единиц а про общую тенденцию.

Порівнюю сам механізм.
Причина хоть ззовні, хоч штучно не грає ролі. Не відміняє наслідку - дії механізму.

І точно так само, як одна частина не голодувала, так само і тепер одна частина не буде підлягати примусу.
На відміну від іншою.
Саме про можливість масовості, а не одиниць, мова і йде.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:40

_Mykola_ написав:
  budivelnik написав:1 Складати ВСІ яйця в одну корзину - ще той маразм.
2 Крім сонця-є ще вітер ( який як правило сильніший тоді коли сонця немає), є біо генерація метану(також де-факто зелений варіант і може використовуватись як акамулятивний і запускатись на газову генерацію тоді коли інші недотягнуть
3 Станом на сьогодні є море акамуляторних станцій встановлених в квартирах - що заважає трошки піднапрягтись і створити з них здоровенний резевний фонд?
4 Що заважає встановити літійферум (6000 циклів , 100 доларів/квт*година -менше 1 грн вартість перекачаної енергії, це аналог гідроакамулюючих в яких тариф 1,3 грн*квт*год)
5 Один гігават не так вже й багато , це всього 20 000 000 м2 фотопанелей (4*5км.. а скільки займає станція з урахуванням понижаючих трансформаторів і високовольтних ліній передач? адже СЕС це може бути і 100 метрів від споживача, ніяких повишаючих/понижаючих і так далі...)
2. Вітер також ненадійне джерело, що робимо коли його немає?
1 А що зараз робимо коли виникають піки споживання два рази на добу?
А от наявність акамуляторних систем перетворює що СЕС що ВЕС в своєрідну ГАЕС, при чому Ви ж бачили вартість перегону через акамулятори -грн-1квт*год
2 Ви дивились на динаміку збільшення зеленої генерації?
Останні 10 років +1% в рік до загальних обсягів генерації.
Ну стане в 2034 році СЕС/ВЕС - 18% .. в порівнянні з сьогоднішніми 8% - це що щось критичне
  _Mykola_ написав:3,4. Хто буде оплачувати цей банкет щодо встановлення, обслуговування? Чи не вийдемо на ціну вище ніж побудова та експлуатація блока АЕС?
А хто зараз оплачує банкет в два рази дорожчого збільшення АЕС ? Все одно в кінці кінців за це заплатить кінцевий споживач. От тільки коли ХТОСЬ для МЕНЕ будує - то потім він встановлює тарифи.
А якщо я собі(або ОСББ на будинок) або облрада на місто- збудую мініСЕС на кожен будинок і забезпечую її акамуляторами з розрахунку 3квт*год акамулюючих потужностей на кожну 1 квт генеруючих?
Ви ж перші побіжите з проханням дозволити Вам ці акамулятори використати для перекриття піків споживання
  _Mykola_ написав:5. Скільки коштує обслуговування такої кількості панелей, їх постійно треба буде ремонтувати і замінювати, як самі панелі так і обв'язку.
А хто зараз забезпечує ремонт і обслуговування СВОГО обладнання? дядя вася з гаража чи власник?
Так само і тут
Є фотопанель чи вітрогенератор .. обслужити їх не важче ніж пральну машинку чи телевізор з холодильником...
  _Mykola_ написав:Ідея щодо напряму живити споживачів... це міркування десь у напрямку 5 вольтів у мережу.
А де в моєму повідомленні щось про зміну вольтажу чи частоти? Тобто самі згенерували -самі над згенерованою дурницею насміхаєтесь?
  _Mykola_ написав:Як Ви вважаєте навіщо ото всьо... енергосистеми намагаються об'єднувати та синхронізувати між собою? :mrgreen:
Так зрозуміло чому
Якщо ЕНЕРГОГЕНЕРАТОР має номінальну потужність МЕГАВАТИ, а споживачі споживають КІЛОВАТИ - то нічого дивного в тому що споживачів обєднують під існуючу генерацію
А якщо навпаки
Споживач повністю себе забезпечує і єдина співпраця з енергомережами в нього виникає тільки тоді коли він ХОЧЕ продати надлишок або купити недостачу?
а поки не виникає - то на споживача не повісити яхту Ахметова чи хитровимахані схеми фірташа.. напевно в цьому ключ проблеми.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:42

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Wirująświatła написав:Даже без нефти

ИМХО достатньо кілька танкерів втопити в Балтійському морі і вся самодостатність закінчится.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:44

Wirująświatła написав:для жесткой диктатуры нужно быть самодостаточными. Не импортировать всё от трусов до автомобилей, и жить на свои средства. Иначе любому диктатору потенциально перекроют кислород извне.

До чого тут диктатор?

Мова про диктат стосовно примусу частки населення ... тим паче для благої справи - збереження держави тощо.
Прикрити очі на це не проблема.
А потім може й осудити. Може.

Тим паче можна знов неофіційно-то...
Як ото "і б'ю я ж-дов, і рятую ...".
І пакую, конфіскую...
Підтримка мільйонів знайдеться.

Імхо. Я давно вже впевнений, що можливо майже будь-що.
Тим паче те, що колись було.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:45

budivelnik написав:Споживач повністю себе забезпечує і єдина співпраця з енергомережами в нього виникає тільки тоді коли він ХОЧЕ продати надлишок або купити недостачу?
а поки не виникає - то на споживача не повісити яхту Ахметова чи хитровимахані схеми фірташа.. напевно в цьому ключ проблеми.

підключитися до енергосистеми ще той квест, маніловщина воно то все добре, аби не скотитися до рівня Мітрофанушки
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:46

ЛАД написав:вы напрасно считаете, что сегодня невозможна жёсткая диктатура
  detroytred написав:До чого тут диктатор?
  detroytred написав:Підтримка мільйонів знайдеться.
где сейчас эти миллионы и почему они не на фронте? Или в чём выражается поддержка? Флажок на фейсCуке повесить.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 22 гру, 2024 21:16, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:47

detroytred написав:
  Wirująświatła написав:для жесткой диктатуры нужно быть самодостаточными. Не импортировать всё от трусов до автомобилей, и жить на свои средства. Иначе любому диктатору потенциально перекроют кислород извне.

До чого тут диктатор?

Мова про диктат стосовно примусу частки населення ... тим паче для благої справи - збереження держави тощо.
Прикрити очі на це не проблема.
А потім може й осудити. Може.

Тим паче можна знов неофіційно-то...
Як ото "і б'ю я ж-дов, і рятую ...".
І пакую, конфіскую...
Підтримка мільйонів знайдеться.

Імхо. Я давно вже впевнений, що можливо майже будь-що.
Тим паче те, що колись було.

Вітальєн недавно пояснював на прикладі СРСР, більшості населення та держава примусу була до одного місця, розпався то і фіг з ним, захищати ГКЧП щось не було бажаючих
Востаннє редагувалось flyman в Нед 22 гру, 2024 20:49, всього редагувалось 2 разів.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:48

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Несколько смешно звучит разговор о достижениях Хорватии
Треба бути сильно дурним щоб порівнювати генерацію країни з 4 млн мешканців з генерацією країни з 40 млн мешканців..
Ще більшим ідіотом треба бути коли порівнюєш генерацію домашньої СЕС з Атомною електростанцією...

От тільки незадача
Вартість СТВОРЕННЯ 1КВТ потужності АЕС - більше 3000 доларів ( і це без вартості палива для генерації і вартості утилізації використаного палива)
Вартість створення 4Квт потужності СЕС (бо сонце світить тільки 8 годин а не 24 як в АЕС+є не сонячні дні) - близько 1500 долларів і найближчі пару мільйонів(а може й мільярдів ) років паливо безкоштовне.

Взагалі
Гігантизм був модним в третій пятирічці Совка , зараз нафік нікому не цікаві гігінти особливо в генерації(особливо при сусідстві з потенційним агресором) , тому 10 000 домашніх СЕС займуть площі менше ніж 1 АЕС , дадуть стільки ж енергії , і при цьому щоб порушити їх роботу треба в 10000 разів більше засобів ураження.

Для "домашньої СЕС" 10 КВт уже прилично. Уже не говорю о том, что зимой эти 10 КВт в наших условиях превратятся, в лучшем случае в 1 КВт.
Треба бути ... будівельником, чтобы не посчитать, что "10 000 домашніх СЕС" будут иметь мощность 100 000 КВт = 100 МВт, что в 5,4 раза меньше мощности одной харьковской ТЭЦ-5. Уж не сравниваю с Запорожской АЭС, там разница будет в 60 раз.
И сколько потребуется "домашніх СЕС", чтобы обеспечить отоплением один Харьков.
Я уж не говорю о промышленности.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 22 гру, 2024 20:54

flyman написав:
  budivelnik написав:
  _Mykola_ написав:2. Вітер також ненадійне джерело, що робимо коли його немає?
1 А що зараз робимо коли виникають піки споживання два рази на добу?
А от наявність акамуляторних систем перетворює що СЕС що ВЕС в своєрідну ГАЕС, при чому Ви ж бачили вартість перегону через акамулятори -грн-1квт*год
2 Ви дивились на динаміку збільшення зеленої генерації?
Останні 10 років +1% в рік до загальних обсягів генерації.
Ну стане в 2034 році СЕС/ВЕС - 18% .. в порівнянні з сьогоднішніми 8% - це що щось критичне
  _Mykola_ написав:3,4. Хто буде оплачувати цей банкет щодо встановлення, обслуговування? Чи не вийдемо на ціну вище ніж побудова та експлуатація блока АЕС?
А хто зараз оплачує банкет в два рази дорожчого збільшення АЕС ? Все одно в кінці кінців за це заплатить кінцевий споживач. От тільки коли ХТОСЬ для МЕНЕ будує - то потім він встановлює тарифи.
А якщо я собі(або ОСББ на будинок) або облрада на місто- збудую мініСЕС на кожен будинок і забезпечую її акамуляторами з розрахунку 3квт*год акамулюючих потужностей на кожну 1 квт генеруючих?
Ви ж перші побіжите з проханням дозволити Вам ці акамулятори використати для перекриття піків споживання
  _Mykola_ написав:5. Скільки коштує обслуговування такої кількості панелей, їх постійно треба буде ремонтувати і замінювати, як самі панелі так і обв'язку.
А хто зараз забезпечує ремонт і обслуговування СВОГО обладнання? дядя вася з гаража чи власник?
Так само і тут
Є фотопанель чи вітрогенератор .. обслужити їх не важче ніж пральну машинку чи телевізор з холодильником...
  _Mykola_ написав:Ідея щодо напряму живити споживачів... це міркування десь у напрямку 5 вольтів у мережу.
А де в моєму повідомленні щось про зміну вольтажу чи частоти? Тобто самі згенерували -самі над згенерованою дурницею насміхаєтесь?
  _Mykola_ написав:Як Ви вважаєте навіщо ото всьо... енергосистеми намагаються об'єднувати та синхронізувати між собою? :mrgreen:
Так зрозуміло чому
Якщо ЕНЕРГОГЕНЕРАТОР має номінальну потужність МЕГАВАТИ, а споживачі споживають КІЛОВАТИ - то нічого дивного в тому що споживачів обєднують під існуючу генерацію
А якщо навпаки
Споживач повністю себе забезпечує і єдина співпраця з енергомережами в нього виникає тільки тоді коли він ХОЧЕ продати надлишок або купити недостачу?
підключитися до енергосистеми ще той квест, маніловщина воно то все добре, аби не скотитися до рівня Мітрофанушки
От тут питання
А хто тут мітрофанушка
1 Ми всі ВЖЕ підключені до енергосистем ( я наприклад за це заплатив рівно 2 рази
Перший коли будував і встановлював трансформатор
Другий, коли мене змусили цей трансформатор безкоштовно передати на баланс Обленерго , а потім КУПИТИ техумови на потужності до цього трансформатора в обленерго
2 В нас зараз перебої.. я встановив батарею і інвертор яка дає мені можливість бути з світлом цілодобово...В магазині роль батареї в мене виконує один з моїх електромобілів, який я підганяю при потребі(коли відсутня електроенергія)
3 Як я можу нашкодити енергосистемі держави , якщо до цих гаджетів додам ще СЕС або ВЕС, яка буде мені заряджати мої акамулятори?
4 Чи програє Держава (енергогенеруюча компанія) яка погодиться платити мені підвищений тариф в моменти коли їм самим буде не вистарчати генерації?
5 Чи зможе енергогенеруюча компанія підняти тарифи вище ніж вартість окупності генерації електрики при використанні населенням/підприємствами СЕС/ВЕС
6 Це не заперечує ДОГОВІРНИХ відносин між споживачем електроенергії і виробником.
І якщо умови виробника будуть гіршими ніж собі це зможе забезпечити споживач.. то це чиї проблеми?
7 Чи зможе виробник штучно накручувати розмір тарифу якщо в населення/заводу - буде альтернатива купувати у виробника чи створювати власну?
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 1143211433114341143511436 ... 14778>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему