flyman написав: Тому не існує ні чисто вільного ринку (колись був, можливо за часів Адама Сміта),
То був час остіндійської компанії) а антимонопольних комітетів і боротьби з корупцією не було... зате був ринок рабів та кріпаків куди потім чогось влізла держава з своїм запрєтітєльним регулюванням.
jump написав:Волейболіст польської "Варти" із Завєрцов Юрій Гладир розповів про те, що пропустив похорон власної матері через страх не виїхати з України.
"Багато людей не знають цього, але моя мати пішла з життя чотири тижні тому. Я дізнався про це, коли ми були в Мілані. Вона була здоровою жінкою. Наступного дня святого Валентина їй виповнилося б 70. Її серце не витримало уві сні. Для мене та мого брата, який живе в Чехії, тим більше боляче, що ми не змогли поїхати на її похорони. Якби ми це зробили, то не виїхали б з України.
Те, що відбувається зараз в Україні, лякає. І я не говорю про саму війну. Ви не побачите цього по телевізору та не почуєте про це. Ми з братом не поїхали б звідти... Я не хочу більше нічого про це говорити, бо це надто складна ситуація для мене в політичному плані", - сказав Гладир в інтерв'ю TVP. https://zn.ua/ukr/SPORT/volejbolist-pro ... ajini.html
Зараз в Україні війна . На Україну напали і вона захищається .
...значно краще волати про це з закордону , і виправдовувати небажання захищати свою Батьківщину . "Рубити гроші " в іншій країні . БОЯГУЗИ .
" мати померла " мої співчуття , і ви не поїхали поховати матір ?
.... то що казати про смерть тисяч наших побратимів ? Про матерів шо поховали своїх синів й дівчат , які захищали Україну ....
Що ж ти про це не питаєш ? Що ж ви такі непослідовні на цьому форуміі ?
Приехали оба брата на похороны. Оба там где живут(и возможно немалую ипотеку платят) там и работают, и не год, не два, и не с 22года точно, а может и все лет 10-20(матери 70, им явно не 30) Что дальше? Что делать их семьям? Молиться на перемогу и благосклонность криворожского блазня? Или ждать закона(нет!темника минюста, как и в феврале 22го)о том, что М15/70 сгоняются в концлагеря и с их кожи делаются кошельки и абажуры, я мясо идёт на выплату долгов за поставленные Абрамсы и Патриоты? По поводу "поховали"... Лично вы сколько "синів" поховали?
Господар Вельзевула написав:......... При чем здесь нейромедиатор к возможности самого процессора? Боже-боже, как я хотел избежать академического спора о какой-то неважной фигне, но все-таки.
"Роль генетики и окружающей среды в предсказании IQ рассматривается в Plomin et al. (2001, 2003)[3]. До последнего времени наследственность в основном изучалась на детях. Разные исследования в США показали влияние на IQ наследственности в границах между 0,4 и 0,8[4][5][6]. Это означает, что разница в IQ среди наблюдаемых детей зависит от генов на величину от 40 до 80 %. Остальное зависит от условий существования ребёнка и ошибки измерения. Наследственность в границах от 0,4 до 0,8 означает, что IQ в значительной степени является наследственным показателем[7][8].
Изучение жизненного пути приёмных детей привело к однозначному выводу о том, что различия в их судьбе в основном определялись наследственностью и случайными факторами, а не тем, в какой семье они воспитывались. Уже к 16-летнему возрасту корреляция между коэффициентом интеллекта приёмных детей и их приёмных родителей становится близка к нулю. Различия в образовательном уровне детей зависят от образовательного уровня биологических родителей вдвое сильнее, чем от образовательного уровня приёмных родителей[9]. "
Все эти исследования дают достаточно неоднозначные выводы. Из того, что вы привели, корреляция от 0,4 до 0,8 - очень большой разброс. И если 0,8 это очень приличная корреляция, то 0,4 так себе. Спорить с влиянием генетики не приходится. Но и условия жизни важны. Рост людей за последние 100 лет заметно увеличился. Очень сомнительно, что это генетические изменения - слишком быстро. Явно последствие хорошего питания и др. таких же факторов. А вот влияние воспитания и окружающего общества на умственное развитие вопрос очень интересный. На мой взгляд есть, и достаточно существенное. Но из тех исследований, о которых слышал, однозначные выводы сделать не могу.
На тлі грандіозних проблем , з якими стикнулись люди в Україні, «не змогли із Чехії приїхати на поховання матері» - це пил. Я не зміг приїхати на поховання батька, бо тільки-но зайшов в АТО, «одна машина - один екіпаж». Якби просив замінити, це б зайняло не один день і я все одно б не встиг на поховання. Що ж, відвідав могилу після ротації.
"Ми не можемо показувати приклад, як Росія - "заганяти когось палками" на війну. Ми не така держава. Тому що це парадокс. Ми воюємо за європейські цінності і хочемо бути членом Європейського Союзу" Зеленський
) в мене бабусю в дитинстві, років в 4, цигани викрали. Вона на старість ,коли впала в дитинство, часто розказувала. Як яскравий спогад. Завершувала завжди - слава Богу шо збіглиси наші люди та й відбили. А я їй казав шо напевно не ту відбили, і вона не наша, а йкас циганка, лиш шо біла Не думаю я що генетика рішає. Маленькі діти дзеркалять батьків як хамеліони, і якщо замінити предмет дзеркалення то і результат буде іншим. Окрім того є теорія що ми середнє значення 7 людей з якими спілкуємось.