Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1168911690116911169211693 ... 14690>
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 01:35

flyman написав:
Тому не існує ні чисто вільного ринку (колись був, можливо за часів Адама Сміта),

То був час остіндійської компанії) а антимонопольних комітетів і боротьби з корупцією не було... зате був ринок рабів та кріпаків куди потім чогось влізла держава з своїм запрєтітєльним регулюванням.
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 02:45

холява написав:
  jump написав:Волейболіст польської "Варти" із Завєрцов Юрій Гладир розповів про те, що пропустив похорон власної матері через страх не виїхати з України.

"Багато людей не знають цього, але моя мати пішла з життя чотири тижні тому. Я дізнався про це, коли ми були в Мілані. Вона була здоровою жінкою. Наступного дня святого Валентина їй виповнилося б 70. Її серце не витримало уві сні. Для мене та мого брата, який живе в Чехії, тим більше боляче, що ми не змогли поїхати на її похорони. Якби ми це зробили, то не виїхали б з України.

Те, що відбувається зараз в Україні, лякає. І я не говорю про саму війну. Ви не побачите цього по телевізору та не почуєте про це. Ми з братом не поїхали б звідти... Я не хочу більше нічого про це говорити, бо це надто складна ситуація для мене в політичному плані", - сказав Гладир в інтерв'ю TVP.
https://zn.ua/ukr/SPORT/volejbolist-pro ... ajini.html

Зараз в Україні війна .
На Україну напали і вона захищається .

...значно краще волати про це з закордону , і виправдовувати небажання захищати свою Батьківщину . "Рубити гроші " в іншій країні .
БОЯГУЗИ .

" мати померла " мої співчуття , і ви не поїхали поховати матір ?

.... то що казати про смерть тисяч наших побратимів ?
Про матерів шо поховали своїх синів й дівчат , які захищали Україну ....

Що ж ти про це не питаєш ?
Що ж ви такі непослідовні на цьому форуміі ?

Приехали оба брата на похороны.
Оба там где живут(и возможно немалую ипотеку платят) там и работают, и не год, не два, и не с 22года точно, а может и все лет 10-20(матери 70, им явно не 30)
Что дальше? Что делать их семьям? Молиться на перемогу и благосклонность криворожского блазня? Или ждать закона(нет!темника минюста, как и в феврале 22го)о том, что М15/70 сгоняются в концлагеря и с их кожи делаются кошельки и абажуры, я мясо идёт на выплату долгов за поставленные Абрамсы и Патриоты?
По поводу "поховали"...
Лично вы сколько "синів" поховали?
барабашов

Заблокований
Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 03:13

Господар Вельзевула написав:.........
При чем здесь нейромедиатор к возможности самого процессора?
Боже-боже, как я хотел избежать академического спора о какой-то неважной фигне, но все-таки.

"Роль генетики и окружающей среды в предсказании IQ рассматривается в Plomin et al. (2001, 2003)[3]. До последнего времени наследственность в основном изучалась на детях. Разные исследования в США показали влияние на IQ наследственности в границах между 0,4 и 0,8[4][5][6]. Это означает, что разница в IQ среди наблюдаемых детей зависит от генов на величину от 40 до 80 %. Остальное зависит от условий существования ребёнка и ошибки измерения. Наследственность в границах от 0,4 до 0,8 означает, что IQ в значительной степени является наследственным показателем[7][8].

Изучение жизненного пути приёмных детей привело к однозначному выводу о том, что различия в их судьбе в основном определялись наследственностью и случайными факторами, а не тем, в какой семье они воспитывались. Уже к 16-летнему возрасту корреляция между коэффициентом интеллекта приёмных детей и их приёмных родителей становится близка к нулю. Различия в образовательном уровне детей зависят от образовательного уровня биологических родителей вдвое сильнее, чем от образовательного уровня приёмных родителей[9]. "
Все эти исследования дают достаточно неоднозначные выводы. Из того, что вы привели, корреляция от 0,4 до 0,8 - очень большой разброс. И если 0,8 это очень приличная корреляция, то 0,4 так себе.
Спорить с влиянием генетики не приходится. Но и условия жизни важны. Рост людей за последние 100 лет заметно увеличился. Очень сомнительно, что это генетические изменения - слишком быстро. Явно последствие хорошего питания и др. таких же факторов.
А вот влияние воспитания и окружающего общества на умственное развитие вопрос очень интересный. На мой взгляд есть, и достаточно существенное. Но из тех исследований, о которых слышал, однозначные выводы сделать не могу.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 03:15

Wirująświatła написав:я б вообще макак разводил, если бы оно было кому то нужно.

А если бы у макак были деньги, их бы многие разводили 😁

Судя по Вашим описаниям, макаки прекрасно справляются с собственным разведением и в постороннем вмешательстве не участвуют.

ЗЫ Очень много у нас проблем от того, что пытаемся влезать в системы, которые прекрасно обходятся без нас
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6469 раз.
Подякували: 21615 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 09:20

Re: Напад росії і білорусі на Україну

На тлі грандіозних проблем , з якими стикнулись люди в Україні, «не змогли із Чехії приїхати на поховання матері» - це пил. Я не зміг приїхати на поховання батька, бо тільки-но зайшов в АТО, «одна машина - один екіпаж». Якби просив замінити, це б зайняло не один день і я все одно б не встиг на поховання. Що ж, відвідав могилу після ротації.
Hotab

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2463 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 09:54

"Ми не можемо показувати приклад, як Росія - "заганяти когось палками" на війну. Ми не така держава. Тому що це парадокс. Ми воюємо за європейські цінності і хочемо бути членом Європейського Союзу"
Зеленський

))))))))
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 09:57

Hotab написав:не змогли із Чехії приїхати на поховання матері» - це пил.

Сусід не приїхав на похорони батька і таких українців тисячі...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 10:08

Дюрі-бачі написав:

Мій родич не зміг приїхати на похорон матері. Його син в ЗСУ сказав батя, навіть не думай
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 10:17

Hotab написав:
Тебе батькам цигани продали.
А
) в мене бабусю в дитинстві, років в 4, цигани викрали.
Вона на старість ,коли впала в дитинство, часто розказувала.
Як яскравий спогад. Завершувала завжди - слава Богу шо збіглиси наші люди та й відбили.
А я їй казав шо напевно не ту відбили, і вона не наша, а йкас циганка, лиш шо біла :lol:
Не думаю я що генетика рішає. Маленькі діти дзеркалять батьків як хамеліони, і якщо замінити предмет дзеркалення то і результат буде іншим. Окрім того є теорія що ми середнє значення 7 людей з якими спілкуємось.
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 05 січ, 2025 10:21

Бетон написав:
  Дюрі-бачі написав:

Мій родич не зміг приїхати на похорон матері. Його син в ЗСУ сказав батя, навіть не думай

так это не «не смог», а «не захотел»
к чему эти манипуляции
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 110 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1168911690116911169211693 ... 14690>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти