_hunter написав:Да, абсолютно правильно: почему сейчас (до 22го года) толпы народу с ЗУ массово ломились за кордон? Вы там Эстонию вспоминали? https://stat.ee/en/find-statistics/stat ... /migration и них "почему-то" народ в обратную сторону ломится. Как объясните?
дуругорядність українців -- и в третий разд задаю тот же вопрос -- что с чем (кого с кем) сравниваем? Лучших украинских бизнессменов с, например, американскими?
По порядку 1 За совка Західна Україна їздила на вахти в педерацію. Коли совок розвалився Східна Україна поїхала в педерацію Західна на Захід. При цьому Треба усвідомити На заробітки їздило максимум 10% від загальної кількості населення ( або 20% від працездатного)-* тобто приблизно 4 млн осіб в різні сторони 2 Ті самі прибалти чи поляки сьогодні - їдуть працювати в Німеччину/Англію і так далі. При цьому живуть на порядок краще тих самих педераційників.
От і виходить Наявність заробітчан - говорить про те що існують КРАЩІ місця куди можна прикласти свої сили, але при цьому Наявність кращих місць не говорить про те що країна існувати не може. 3 Про бізнесменів.... Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом. Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так. І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий. Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави
budivelnik написав:Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом. Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так. І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий. Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави
Це не я вирішив. Це практики-реформатори ринків пишуть. І реформують навіть напівфеодальні ринки японій, китаїв, азій. Про це визнані теоретики пишуть.
І лише практик ларька з ними не згодний. Має свою відсеб'ятину... Типу тільки еволюційно.
Повна цитата Портникова, з-за якої почався срач... Що він сказав не так? Ми не корови, ми не власність феодалів,, тому - це тільки у Обожеслава Вакарчука "не його війна". «У середньовіччя теж купували лицарям лати, зброю. І це було дуже дороге задоволення. Тому, до речі, воювала аристократія, а не прості люди. У простих людей не було грошей, щоб воювати за власну державу. Це взагалі була не їхня справа. Тому що це було дуже дороге задоволення — захист Вітчизни. Прості люди почали воювати по суті вже в наші з вами часи. З примусу у великих імперіях, і з обов’язку після Великої Французької революції. Тому що "якщо ви хочете рівноправ’я, тоді державу будуть захищати не аристократи, тому що ви їх гільйотинували, ви сказали, що Франція належить вам, тому ви маєте йти на фронт всі". От коли зараз кажуть, що мають воювати діти депутатів, і після цього вони підуть. Ні, любі. Це демократична держава. В демократичній державі за державу гине проста людина. Якщо ми хочемо, щоб за державу гинули аристократи, ми маємо жити у феодальній державі, як це було до Великої Французької революції. За бажання бути рівними треба платити, в тому числі і власним життям. А якщо ти не хочеш рівності, ти не платиш, ти собі спокійно займаєшся своїми справами на полі, а якась інша людина одягає ці свої лицарські принади і йде воювати з іншим лицарем. Тому що вона воює за власність. За свою землю і за тебе. Бо ти теж його власність. Вона захищає свою власність: тебе, корову і землю. А якщо ти не корова і не будинок, то ти маєш бути поруч».
Хтось знає де кріпаків розподіляють фронтовикам? І по скільки штук? А чи є додаткові за поранення? 🤔
budivelnik написав:А ти й далі читай теоретиків і користуйся знайомими словами не розуміючи їх суті.
Не мухлюй. Я аргументую практиками. Практики стосовно розвитку!!! (якщо тобі реформування не сподобалося. Тобто ти гадав, що отак єралашно зможеш обійти) ринків країни. Розвитку ринків країни. В тебе практики стосовно цього нуль. Так само, як і в Редіса стосовно управління, розвитку Збройних сил країни. Практики нуль.
Масло -маслянисте.... Вже в тебе Редис не авторитет.... бо чогось там не вміє.... Спробую на пальцях. Природа Трава-травоїдні-Хижаки....
Просте населення - трава Я з Редисом- травоїдні... Ті що вище нас - хижаки...
Так от Поки я з Редисом не вирощу поле трави такого розміру щоб оправдалось існування Хижаків - Хижаки будуть полювати на інших галявинах. При цьому Хижаки необхідні - коли травоїдних більше ніж трави яка необхідна для тої кількості травоїдних... Тому Хижаки дбаючи про себе не можуть збільшити свою чисельність через обмеження кількості травоїдних. А травоїдні ПРЯМО зацікавлені в збільшенні трави - бо це дозволяє їм збільшити свою чисельність і тоді травоїдні маючи додаткові ресурси збільшують ареал для трави....
Як бачиш в перекладі з природної на просту Хтось з Трави(простого населення) повинен прорватись в Травоїдні , тоді травоїдні щоб вижити змушені будуть зменшення кількості трави компенсувати покращенням росту трави( збільшенням доходів)... І так по колу. Якщо доходи населення збільшаться настільки що воно зможе платити в перукарні 10-20-30 доларів за чоловічу стрижку - це буде сигналом для зовнішнього ринку(Хижаків) що розміри ІСНУЮЧОГО ( створеного силами українців) ринку є придатним для його Реформування під свої правила( тобто вони будуть вирощувати травоїдних прискорено)
_hunter написав:Да, абсолютно правильно: почему сейчас (до 22го года) толпы народу с ЗУ массово ломились за кордон? Вы там Эстонию вспоминали? https://stat.ee/en/find-statistics/stat ... /migration и них "почему-то" народ в обратную сторону ломится. Как объясните?
дуругорядність українців -- и в третий разд задаю тот же вопрос -- что с чем (кого с кем) сравниваем? Лучших украинских бизнессменов с, например, американскими?
По порядку 1 За совка Західна Україна їздила на вахти в педерацію. Коли совок розвалився Східна Україна поїхала в педерацію Західна на Захід. При цьому Треба усвідомити На заробітки їздило максимум 10% від загальної кількості населення ( або 20% від працездатного)-* тобто приблизно 4 млн осіб в різні сторони 2 Ті самі прибалти чи поляки сьогодні - їдуть працювати в Німеччину/Англію і так далі. При цьому живуть на порядок краще тих самих педераційників.
От і виходить Наявність заробітчан - говорить про те що існують КРАЩІ місця куди можна прикласти свої сили, але при цьому Наявність кращих місць не говорить про те що країна існувати не може. 3 Про бізнесменів.... Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом. Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так. І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий. Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави
Я не про заработки -- я про выезд писал. Миграционный тренд последних 30 лет -- очевидный, казалось бы. Про Эстонию я уже писал. Польша? -- где-то после Брексита да Ковида тренд тоже поменялся -- куча народу назад ломанулись...
>>> а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти Снова старая сказка про мифических украинских Прогрессоров -- которые 30 лет где-то скрывались, но уже "через две-три недели" (со следующего года) Как Начнут?
Ладно, на этом я эту увлекательную обсуджалку альтернативной истории прекращаю -- будет ЗУНР 2.0 -- будем за ее экономикой следить.
ЛАД написав:Разница между 1 и 2 Майданами в том, что первый хватило ума завершить мирно, а на втором не хватило.
дело не в уме. У русни гэбистской задача с ноября 2013 так и стояла - майдан спровоцировать и мирно не завершить! , больше хаоса!, меньше законной власти в стране-жертве. Где-то читал, подсчитали монетнодворские спецы, что окончательные эскизы конкретной медали за взятие Крыма с датой начальной 20.02.2014 не позже начала декабря 2013 уже были готовы.
Хотите сказать, что "Правый сектор" и всякие Парасюки "агенты Кремля"?
знову заплутався... вік?
агенти Кремля - це високопоставлені менти та сбушники, які використовували непропорційну силу, й навіть не намагалися розмовляти... зараз знову почую про невідомих снайперів, але чомусь на фото та відео - беркутовці, які розстрілюють людей
якби тоді зняли з посади Захарченко, то Майдан міг цим й завершитися. але гопота у владі така гопота - доки не отримали в обличчя, могли лише бикувати
budivelnik написав:Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом. Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так. І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий. Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави
Це не я вирішив. Це практики-реформатори ринків пишуть. І реформують навіть напівфеодальні ринки японій, китаїв, азій. Про це визнані теоретики пишуть. І лише практик ларька з ними не згодний. Має свою відсеб'ятину... Типу тільки еволюційно. А в цей час всі інші втечуть в розвитку ще далі.
Є брехня Є тупість Японію ЗАХОПИЛИ і МОДЕРНІЗУВАЛИ ... Тобто згвалтували в неприродній спосіб, але результатом цього стало перетворення Японії в звичний для Західного Світу вигляд. Китай ніхто не реформовував... Там економіка переплетена з компартією , тому завтра може виявитись що там ще той гулаг... В совку також була вітрина- Москва... а те що там було реально - можете глянути самі на фотки з сьогоднішнього Якутська чи Нижнього Новгорода...
тому В Польщі і Східній Європі - швидкість реформ була прийнятною тому що там вони починались з того що тільки 50 років совок пробував ними керувати В нас відставання від Східної Європи - років 100 ( різниця між відміненим кріпацтвом в Європі і в наших колгоспах) Тому ми відстаєм. Чи може хтось погнати нас нагайкою швидше - так може Чи отримаємо ми задоволення від того що нас будуть гнати нагайкою ( при чому ми памятаємо що попередній загон нагайками виявився невдалим і привів в прямо протилежну сторону) - ми памятаєм а том увпиратись будемо сильно Звідси висновок Щоб не розбігались звідси на Захід - треба не нагайками хлестати а дати можливість самостійно змінитись. Так цим самостійним змінам дуже заважають шукачі чарівних паличок і популісти-політики які маніпулюють цим натовпом шукачів простих рішень.
flyman написав:.............. внутрішні окупанти не менш небезпечні за зовнішніх, але не ЛАДу це пояснювати
"внутрішні окупанти" это те, кто во время вражеской агрессии отсиживаются в подвалах и мечтают только о том, когда откроют границы, чтобы они смогли свалить в Польшу и наконец выписать себе филиппинку?