Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1266012661126621266312664 ... 14169>
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 13:16

❗️росія повинна повернутися мінімум до кордонів 2022 року, — Зеленський
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 13:34

Російський диктатор Володимир Путін буде намагатися запросити президента США Дональда Трампа до Москви, аби він стояв на Красній площі 9 травня цього року. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Але не як шановний лідер, а як учасник його вистави. Нам цього не потрібно. Нам потрібен справжній успіх, справжній мир", - наголосив глава держави.

За його словами, тепер він не впевнений, що США розглядають Європу як союзника.

"Дехто в Європі може не повністю розуміти, що відбувається просто зараз у Вашингтоні, але давайте сфокусуємося на розумінні нас самих тут, у Європі. Ми повинні надати силу Європі спочатку. Чи потребує Америка Європи як ринку? Так. Але як союзника? Я не знаю. Щоб відповідь була так, Європа потребує об'єднаного голосу, не десятка різних", - підкреслив Зеленський.

Також глава держави зазначив, що декілька днів тому Трамп розповів йому про розмову з Путіним.

"Він жодного разу не згадав, що Америка потребує Європи за столом переговорів. Це багато про що говорить. Старі дні закінчилися, коли Америка підтримувала Європу просто тому, що так було завжди", - додав президент.

сумно,*****
prodigy

Подякував: 3303 раз.
Подякували: 3335 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 13:36

Можливо все - було б лише бажання!;)

*🤬😦 Вчора у Миколаєві жінка підірвала себе та групу військових*

Як повідомляють, жінка з сумкою підійшла до військових у формі (не ТЦК) у центрі міста, до цього скуповувалась у магазині. Потім пролунав вибух. Жінку розірвало на шматки, загинув один із військових. Ще шестеро поранено.

Що жінка мала на дні сумки, швидше за все не знала, а був там - вибуховий пристрій. ФСБ/ГРУ, обіцяючи 250-300 тис. грн, пропонують віднести сумку в певне місце, не розповідаючи, що в ній. Після цього сумки вибухають разом з виконавцями, які гинуть, зачіпаючи інших. Очевидно грошей ніхто за підсумком за цю "роботу" не отримує.
Успіх

Подякував: 271 раз.
Подякували: 1001 раз.

Профіль

4
8
1
4
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:12

Banderlog написав:
  Schmit написав:

Вибори почались.
4 дні тому і Кличко відкрив виборчу кампанію.

11 лютого мер Києва Віталій Кличко виступив на форумі «Демократична стабільність України під час війни та в період відновлення». Під час виступу він порушив низку ключових питань, серед яких можливість припинення війни, перспективи виборчих процесів, ризики соціальних конфліктів після війни, необхідність комплексних реформ у всіх сферах життя. Він підкреслив, що для відновлення країни потрібна не лише фізична реконструкція, а й глибокі зміни в державному управлінні, правовій системі та економіці. Кличко наголосив на важливості єдності суспільства та всіх гілок влади для успішного майбутнього України.

Як зазначив Віталій Кличко, сьогодні суспільство зосереджене на політичних процесах, особливо на майбутніх виборах, а Україна щодня втрачає своїх героїв на фронті. Він підкреслив, що втрата територій триває, а на питання, коли закінчиться війна і відновиться мир, немає чіткої відповіді. Це питання задає собі кожен українець, але однозначної відповіді наразі немає. Швидше за все через місяць-два.

Кличко підкреслив, що хоча більшість політичних сил, які зараз діють в Україні, перебувають у спільному політичному середовищі та об’єднані навколо відновлення країни, передвиборчі процеси вже почалися. Він попередив, що виборча кампанія може супроводжуватися жорстким протистоянням політичних сил, а суспільство може болісно сприйняти можливий компроміс, який стане необхідним для припинення бойових дій.

Він також підкреслив, що утримання армії – дорогий процес. Після закінчення бойових дій щонайменше третина військовослужбовців майже мільйонної української армії буде звільнена в запас, і їм потрібно буде швидко знайти роботу. Водночас держава має забезпечити їх швидку реінтеграцію та працевлаштування.
Водночас загострюються політичні баталії, які можуть призвести до небезпечної для стабільності держави боротьби на знищення.
Кличко висловив побоювання щодо можливих заворушень і громадянського протистояння після закінчення війни.

Він зазначив, що в історії інших країн після військових конфліктів часто спостерігався період політичної нестабільності та депресивних настроїв у суспільстві. Щоб цього уникнути, необхідно забезпечити єдність усіх гілок влади та суспільства загалом.

Він підкреслив, що одним із найважливіших викликів є пошук ефективного плану відновлення країни, якого досі немає.

Вибори почались.
И Кличко всё правильно сказал.
Проблем после войны будет много. Их было бы много и в случае полной победы (границ91 или хотя бы границ22), а в сегодняшней ситуации, когда наверняка будут какие-то довольно значительные территориальные потери, тем более.
И, думаю, предстоящие выборы будут самыми грязными в истории Украины. "Грязными" не в смысле нарушений на выборах, а в смысле поливания грязью друг друга политиками. Ума у них, похоже, не хватит, чтобы не продолжать разрушение Украины.
А популизм на этих выборах будет зашкаливать.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:16

Президент Володимир Зеленський заявив, що не відмовиться від переговорів щодо членства України в НАТО. Він дорікнув членам Альянсу в тому, що вони йдуть на поводу в російського диктатора Володимира Путіна.

"Я не вірю в гарантії безпеки без Америки. Це просто буде слабо. Але Америка не надасть гарантій, якщо європейські власні гарантії не будуть сильними. І я також не зніму членство України в НАТО зі столу переговорів ", - заявив український лідер під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки 2025.

При цьому він зазначив, що наразі найвпливовішим членом Північноатлантичного альянсу є Путін, тому що його забаганки блокують рішення НАТО.

"І це попри те, що це українська армія зупинила Росію, не країна НАТО, не війська НАТО, а тільки наші люди і наша армія. Немає іноземних армій, які борються на боці України в цій війні. Але Путін втратив у цій війні майже 250 тисяч солдатів, понад 610 тисяч людей було поранено", - підсумував Зеленський.
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:25

Ярослав Мовчун, сержант ЗСУ

Почитав умови для тих, кому 18.24 і хто підпише контракт з ЗСУ.
Моя особиста думка - це відвертий плювок для тих, хто вже котрий рік виконує бойові завдання. Багатьом банально недоплачують, самостійні придбання за свої кошти РЕБів та ремонти машин, або постійні збори на це… А тут багальне “приходь, дамо лям гривень”. Це ніяк не покращить аж нічого.
Ідея чудова, якщо дивитись на неї, відкидуючи вже існуючу армію, яка воює котрий рік і нехтувати нею - дуже погана ідея. Демотивація просто відмінна. Але якщо розібрати на частини всі “плюшки” контракту, то і там не все так круто. Давайте глянемо.
Гроші - тут плюс. Покажіть мені того, хто скаже, що це мінус.
Іпотека - тут чиста фігня, оскільки навіть при нульовому відсотку треба заплатити великий перший внесок. Навряд чи це зможе зробити умовний воїн 20 років після служби. Гроші, які отримує від держави - не факт що зможе зберегти (купувати машини, РЕБи, дрони за свої - не забуваємо).
Навчання в ВУЗах - не такий і бонус. Як мінімум - це і так невеликі гроші, щоб хтось сказав “всьо, заради навчання піду воювати”. Так, бонус, але не мотиваційна складова.
Безкоштовний проїзд. Тут скажу від себе, що по УБД я наїздив в метро гривень на 150. Ну може потім, колись, буду їздити щодня. Про маршрутки мовчу - там навіть питати страшно, “а можна по УБД?”. Ще скажуть “я тебе туди не посилав”, я краще заплачу.
Вибір частини і спеціальності - класно, але тільки на папері. Пояснювати не треба, як з ППО переводять в піхоту і так далі.
Контракт на рік - але не кажуть, що всі контрактники в яких закінчився термін контракту під час повномаштабки служать далі?
Право на виїзд за кордон - взагалі не зрозумілий пункт, як і кінцева його реалізація.
У мене таке відчуття, що все це писали кабінетні щури, які відірвані від реального життя і весь це поділ військовослужбовців на “привілейованих” та “не дуже” є безглуздям.
Можливо було б краще дати бонуси тим, хто вже котрий рік впахує, щоб закрити борги по машинам та іншим справам, це було б доречніше. Нові люди навряд чи ломануться штурмувати ТЦК через всі ці бонуси. Навіть за гроші.
А умовний солдат, якого після поранення не списали і вивели поза штат, сидить такий на копійках від держави і думає… “А якого бл… х..я??”
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:30

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:А популизм на этих выборах будет зашкаливать.

А як перемогти без популізму?
От припустим я буду обіцяти популістичні гасла:
- стійкий мир
- повернення до кордонів 91 року
- зарплати і пенсії як в Європі
- фіксований курс долара по 45
а Ви будете обіцяти реалістичні:
- постійну загрозу війни
- відсутність спроб повернути окуповані території
- необхідність затягнути паски: замороження зарплат/пенсій попри ріст цін
- постійну девальвацію і ріст курсу долара на 5-10 грн. в рік.

Хто проголосує за Вас?
ИМХО на виборах має перемогти той з популістів, який пояснить звідки брати кошти для виконання обіцянок.
Дюрі-бачі

Подякував: 866 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:38

prodigy написав:
Іпотека - тут чиста фігня, оскільки навіть при нульовому відсотку треба заплатити великий перший внесок. Навряд чи це зможе зробити умовний воїн 20 років після служби. Гроші, які отримує від держави - не факт що зможе зберегти (купувати машини, РЕБи, дрони за свої - не забуваємо).

Так там 500k платять за 5 днів після завершення контракту. Якраз буде для першого внеску.
Дюрі-бачі

Подякував: 866 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 14:41

Дюрі-бачі написав:

- стійкий мир
- постійну загрозу війни

Хто проголосує за Вас?
ИМХО на виборах має перемогти той з популістів, який пояснить звідки брати кошти для виконання обіцянок.

революционным путем только. основной и самый существенный минус демократии
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 лют, 2025 15:01

Дюрі-бачі написав:

- стійкий мир
- постійну загрозу війни

Хто проголосує за Вас?

Тут не так справа в голосуванні як в підрахунку.)
Виграє вибори той, хто контролює верховну раду. Так шо зараз буде подковьорна возня там.
Banderlog

Подякував: 112 раз.
Подякували: 86 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 1266012661126621266312664 ... 14169>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему