Banderlog написав: От мені цікаво шановне пансьтво, громадяни з юридичним ухилом в мисленні, ви як читаєте кримінальний кодекс нозофобією не страждаєте?
Гордитесь! Вы заставили меня гуглить! В моих кругах это называется ипохондрия
"Він накопичує війська, щоб вдарити по нас і тиснути на нас сильніше. Це зрозуміла його тактика — зробити пресинг на всіх напрямках, лякати людей, бити ракетами, щоб дати кращі умови при тому чи іншому форматі закінчення війни. Але чому можна зробити перший крок — припинення вогню. Тому що Путін всі ці роки розказував всім, що Україна не хоче закінчення війни, що Україна зриває можливості припинення вогню, що Україна не хоче, щоб ця війна закінчилася", — зауважив український лідер.
А звичайний пересічний Lapay про це ще більше року тому наголошував. І отримував тут на горіхи від опонентів. Чому до можновладців тільки через отакий час дійшло - ? Лепей давав своє пояснення причини. __________________________________ Але в цій заяві є ще важливіше і дійсно неочікуване! --- "...щоб дати кращі умови при тому чи іншому форматі закінчення війни". Не щоб знищити тощо, а щоб дати кращі умови. Офігєть....... Яка зміна риторики.
detroytred написав:А звичайний пересічний Lapay про це ще більше року тому наголошував. І отримував тут на горіхи від опонентів. Чому до можновладців тільки через отакий час дійшло - ? Лепей давав своє пояснення причини. __________________________________ Але в цій заяві є ще важливіше і дійсно неочікуване! --- "...щоб дати кращі умови при тому чи іншому форматі закінчення війни". Не щоб знищити тощо, а щоб дати кращі умови. Офігєть.......
1-Трамп люлей виписал и краник перекрыл. Европа тоже понты дает. Нема мартини-нема вечирки. 2-методички поменяли,очевидно же. Псина,скачущая по пенькам у януковича намедни взахлеб утверждала,когда ее не спрашивали,что "Трамп не в сговоре с хуйлом!"
Hotab написав:Хіба у комбайнера якось інакше? Він отримував «якщо буде голод, то ти встаєш з дивану і сідаєш за комбайн, і за ті гроші, які МИ скажемо, а не які тебе влаштують». Таке тобі казали при отриманні зряплати на комбайні?
спитаю знайомих комбайнерів чи вони теж давали вони присягу молотити пшеницю не шкодуючи свого життя))
ВІЙСЬКОВА ПРИСЯГА Я, (прізвище, ім'я та по батькові), вступаю на військову службу і урочисто клянусь народу України завжди бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази командирів, неухильно дотримуватись Конституції і законів України, зберігати державну і військову таємницю. Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності. Я присягаю ніколи не зрадити народу України.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1936-12#Text Здесь нет ни слова о пожизненной обязанности. Но в Союзе офицеру практически невозможно было уволиться из армии. Подписался - будь добр, 25 лет отдай. Солдаты служили 2 года и после этого не подразумевалось, что в случае чего он побежит добровольцем в армию. Присяга к этому не обязывала. После увольнения из армии хоть солдат, отслуживший 2 года (или вообще не служивший по каким-то причинам и не принимавший присяги, хотя это было редкостью), хоть офицер, отслуживший от звонка до звонка 25 лет, становились военнообязанными с абсолютно одинаковыми правами и обязанностями. Если незалежна Украина решила, что и от офицера не надо требовать 25 лет службы, а можно ограничиться всего 5 годами (или сколько там), то так тому и быть. Уволился из армии - и офицер точно такой же человек, как и солдат. С теми же правами и обязанностями. Не офицеры приняли такое решение, а государство. Так какие к ним претензии? Чем условный детройт хуже/лучше вас? Только тем, что он отслужил не 1,5 года как солдат, а минимум 5 лет? Он так же не обязан идти добровольцем, как и солдат. Повторю, это решение государства, а не офицера.
stm написав:. Если бы ваша жена была прям очень несогласна вы бы были в разводе или сзч )
Ви ж знаєте що я до писаних вами законів відношусь трохи пофігістично. Закон мало написати в нього мають бути механізми. Штамп в паспорті для мене нічого не значить. Чоловіку воно нічого не дає, крім обовязків. Но якщо не міряти законом а фактично то ви праві, вибір між розводом і сзч. P/s я не справжній офіцер, мені армія не нравиться до білого каління, жодного дня б не був в мирний час. Просто іншого механізму для війни в України нема.
От мені цікаво шановне пансьтво, громадяни з юридичним ухилом в мисленні, ви як читаєте кримінальний кодекс нозофобією не страждаєте?
Так же, законы - это сухие и сложнонаписанные конструкции. Они бесстрастны и безэмоциональны. Хуже и эмоциональней проходит документирование свидетельств тяжких военных преступлений. Жертв насилия. Массовость привносит особый шарм мыслей.
Господар Вельзевула detroytred Ребята, вы серьёзно? 37-й год стал возможен не сразу. Подготовка к нему заняла лет 10, если не больше. Сделать это за один день невозможно. Разве что разрешить армии (даже не просто разрешить, а приказать) провести сплошные облавы по всей территории с правом "простреливать колени". Вот, правда, не возьмусь предсказывать последствия такого приказа/разрешения. Как внутри страны, так и на Западе. Боюсь, что поздно пить боржоми, когда почки отказали.
freeze написав:.......... АндрейМ живет до сих пор в идеальном мирном мире. А Бандерлог живет в жестокой реальной жизни. Естественно нынешнее законодательство слишком либерально, чтобы победить в этой войне.
чий світ реальніший це іще мож поспорити) Діло не стільки в ліберальності законодавства як в його виконанні. Закон більш менш, у виконанні є куди докручувати гайки. Хотя закон звичайно недолугий. І я вважаю що це зроблено навмисно. Є ж закони які трудно обійти, там аліменти на дітей чи правила дорожнього руху. Невже не можно було і цей чітко прописати? Лиш виїзд ухилянтам закордон закрили... і тепер про штраф, який чомусь так і не знімається. Невже трудно було зробити його прогресивним, як в деяких країнах з пдр? Не явився? Піврічного доходу в казну. І без всяких поправок, ну крім мінімального рівня для бомжів і ніщєбродів тисяч 30 грн. Влада навмисно йде найлегшим шляхом спираючись на волонтерів і добровольців. При війні на виснаження це тупік. Тут писали що волонтери можуть більш творчо підходити до рішення проблем) да, на певному часовому відрізку це плюс, но в довгострок централізована система і завжди переможе.
Всё верно. Проблема, по-моему, в том, что любое законодательство и любая правоохранительная система хорошо работает, когда нарушения единичные. Когда нарушение становится массовым, то система просто захлёбывается. Так же, как очень легко арестовать/разогнать одного протестующего (или можно даже просто не обращать внимание), но когда выходят с протестом десятки или сотни тысяч... Хотя почему не штрафуют, мне тоже не понятно. Не могут выловить для вручения постановления о штрафе?
Хотя почему не штрафуют, мне тоже не понятно. Не могут выловить для вручения постановления о штрафе?
На мою думку… Штрафами за визначенням мають займатись штатні клєрки ТЦК. Їх там всередині небагато, у кожного своя гора паперів, для цієї доп.нагрузки треба якісь додаткові люди. При цьому а що це дасть? Можливо колись будуть штрафи, не скоро. Бо можуть бути і апеляції, неявки в суди і інша тяганина. А головне, а де результат? Де рекрути?? Які треба на вчора. А от відловом займаються якраз не штатні клєоки, яких на пальцях. А «група оповіщення» зі складу батальйону ТРО , а конкретно рота охорони ТЦК. Цім бійцям не доручиш підготувати постанову про притягнення, а от спіймати і привести рекрута - можна доручити. І є результат- люди таки поповнюють армію. Тому роблять те, що дає миттєвий результат.