Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Для довідки: в світі тільки дві країни, в яких мусульманська релігія відділена від держави: це Туреччина та Азербайджан. Якщо це знати, то підвищена увага до Туреччини з точки зору релігійності мене дивує. Я за період життя в Туреччині з вересня 2017 по липень 2024 року фактично жодного разу не бачив толпи віруючих. Можна сміливо сказати, що під час відвідування мечетей взагалі в середині не бачив людей. Трохи стидно признатися, але одного разу так находився по Анкарі, що коли зайшов в одну старовинну мечеть - в середині не було жодної людини, піднявся на другий поверх - там задумано що моляться жінки - але і жінок не було. Все в килимах - а я так втомився, що тупо ліг на килими підлоги та полежав десь півгодини. Так що турбота учасників форуму про мусульманство в мене викликає і подив, і навіть сміх. Краще би подивилися на те, хто хазяйнує наприклад в Почаївської Лаврі.
Взагалі увага панів до релігії сильно перевищена. Я мешкаю в 5-7 хвилинах від собору 17-го сторіччя з реконструкцією 1908 року - Франція - собор в ідеальному стані. За останній рік там були люди один раз: було якесь національне свято - виставка людської виставки на релігійні теми в тому числі виставлено одяг - шитий сріблом, який одягали священики та який належить - що цікаво - громаді. А не церкві. Ще цікаво: - посада кюре вакантна, ніякий товстопузий піп не збирає гроші та не торгує свічками; - для кюре при соборі є квартира з окремим входом. Немає нікого. - для людини, яка би погодилася працювати кюре, виділена земельна ділянка із садом. За цією ділянкою та садом доглядає штатний працівник мерії: стриже газони, обрізає фруктові дерева. - вхід в собор: старовинні дубові двері - завжди прикриті але їх кожна облила може відкрити, натиснувши на спеціальну рукоятку. Принаймні зайде в передпокій із склом, звідки видно всі внутрішні приміщення і ж телефон виклику людини, яка приїде та відкриє другі двері.
Ось так дикуни живуть… Я думаю і турки, і французи були би дуже здивовані, дізнавшись, що українцям реально немає чим займатися, крім обговорювати їх релігію.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 29 бер, 2025 16:43, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:мусульманська релігія відділена від держави: це Туреччина та Азербайджан.
Конституція Казахстану проголошує країну демократичною та світською державою, забезпечуючи свободу віросповідання для всіх громадян. Відповідно, держава відокремлена від релігії, і релігійні організації не мають прямого впливу на політичні процес. P.S. Завжди згадую як з казахами горілку салом закусували в Києві...
akurt написав:Переговорив з людьми. В Гданьську купили нерухомість по 1200…1300$ за квадратний метр. Дорого чи дешево - не знаю. Учасникам форуму видніше. Здається така сама ціна зараз за квадрат і у Львові. Мені здається, що там інше є головнішим: перспектива. Онук тих бабусі та дідуся виїхав на навчання в серпні 2024 року (йому було 15) НЕ в університет, а в щось типу коледжу, тобто університет ще попереду. Буде де жити та куди приводити дівчат на пару філіжанок кави.
По 2600$ м2 я домомився купити дві студії в 50 км від гданська в Староград-Гданську в новобудові. Сюди кидав ці варіанти. Але потім подивились карту, там не можна було купувати українцям.
Зараз мої французькі друзі розказують, що вчора в європейську лотерею в Австрії хтось виграв майже 1/4 мільярда євро. Правда цікава тема? Я помітив ще два тижні тому, що люди активно купували лотерейні квитки. Сам не купив бо не знав, що саме за лотерея та що і як. Ну і не мав часу стояти в чергах…
konstantin kirovograd написав:osafly про огнемёты это как про боевых гусей и комаров....работает на ограниченную публику которая не имеет критического мышления
В смысле??Пончик дядьку,чи кого там из своих родычей в начале своего становления на трон,судил и из зенитки расстреляли...Перед этим какого то их чиновника из партии-сожгли огнеметом...При чем тут гуси-комары...Интернет в помощь,все есть...
Faceless написав:Помірковані мусульмани то якраз тільки Туреччина мабуть.
Турки-самые прогрессивные,продвинутые и "раскрепощенные" мусульмане...За это им респект и уважение...Если об этом не задумываться и не слышать время от времени орущих по часам муэдзинов,можно и не догадываться что в стране исповедуется ислам.В крупных городах-прогрессивная молодежь,девчонки в коротких юбках,европейская форма одежды и поведения,не какие нибудь задроты,как во многих мусулимских странах..Турки помешанны на чистоте и порядке..хотя султан и его подвинутая на религии жена,пытаются в этом плане закручивать и подкручивать гайки последние годы...Турков никак не сравнить ни с саудитами,ни Ираном,вообще ни с кем..Турки-это турки!
Зараз мої французькі друзі розказують, що вчора в європейську лотерею в Австрії хтось виграв майже 1/4 мільярда євро. Правда цікава тема? Я помітив ще два тижні тому, що люди активно купували лотерейні квитки. Сам не купив бо не знав, що саме за лотерея та що і як. Ну і не мав часу стояти в чергах…