Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1341613417134181341913420 ... 14249>
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:30

Faceless написав:
_hunter написав:Ну т.е. если на некритичный проект попал -- "нет сынок, у генерала - свой сын есть"?
И продуктивность: "что-что -- много работаешь? -- хочешь повышения? -- да у нас тут на соседних проектах толпа стоит забронироваться"...
Якого в дупу генерала.
Є KPI. У кого вони вищі той просто більш пріоритетний на отримання броні. А ваші вигадки залиште при собі

Обычного генерала -- из анекдота -- у которого сын спрашивает "попадет ли он на критичный проект" -- при условии, "у генерала -- уже свой сын есть" -- что критичный проект укомплектован на 100%.
KPI -- это понятно. Но что делать людям, которым не повезло попасть на некритичный проект?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 487 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:42

M-Audio написав:
  Water написав:Тоді логічно було б після виклику айтішником швидкої сплатить суму у штуку баксів, вірно?
Це до чого взагалі питання?

Питання взагалі до того, шо ви сказали шо айтішники не користуються державними медичними послугами, тому державі практично нічного не винні.
Тому логічно у випадку виклику айтішником швидкої сплатить ці послуги, вірно?
економічний зміст залишатись в Україні зовсім пропаде, якщо зникне можливість "оптимізації".

Оптимізація податків то справа така... У світі модні такі оптимізації через усілякі офшори, або транснаціональні через Швейцарію. І ніхто не вважає це за якійсь кримінал.
Саме в Швейцарію це зовсім не просто.

Шо там ще залишилось, рівень життя? Розповідайте, послухаю.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:42

Shaman написав:M-Audio
ми вже обговорювали, що при нападі такої країни як Раша, поки вона ще володіє спадком зброї від срср, не допомогли б ані 20%, ані 30%, ані 50% податків. може щось схоже на Пакистан. тому дорікати владі, що це через неї не втримали позиції - нема сенсу. хоча звісно мали сказати правду, а не годувати байками. гадаю, декому це коштувало життя

Я не військовий, і можу робити висновки тільки з загальної інформації. І я бачу, наприклад, от такий розклад: Маріуполь тримався і відтягував сили окупантів впродовж більш ніж двох місяців, знаходячись в повному оточені. Гостомель і Ірпень також не захопили. Тобто можливість чинити ефективній опір в українській армії була. Як би розвивались події, якби такій опір чинили не в оточеному Маріуполі, а на Чонгарі? Якби були готові гідно зустріти морський десант в Бердянську? Якби Херсон не треба було відвойовувати, а Мелітополь, Запорізька АЕС, Каховка були б в українських руках, ну хочаб перші місяці війни? Я вірю, що російська армія без загальної мобілізації за таких умов зламалась би. А це більш ймовірно -- що бачивши підготування, російські очільники не нападали би зовсім, бо це б не вписувалось в концепцію "війни з київським режимом, що захопив місцеве населення в заручники". І забезпечити це все могла саме держава, навіть з тих податків, що були в наявності.
M-Audio

Подякував: 630 раз.
Подякували: 497 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:43

Water написав:.
Податки на доход в Швейцарії на рівні 40%.

Хто вам таке сказав?
Ось я порахував на куркуляторі, припустивши шо мій дохід за 2024 рік склав 50 тис.:
Зображення

а якщо поставити 200 тис франків? напевне є нюанс 8)
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 30 бер, 2025 13:46, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 764 раз.
Подякували: 1620 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:46

_hunter написав:
  Shaman написав:поки бачимо концепцію "втекти за першої можливості". є така, але не поважається в жодному суспільстві 8)

Увы, далеко не при первой...
Главное, что концепция в любом обществе -- принимается:
Значительная часть немцев не станет защищать страну в случае войны. Об этом свидетельствует опрос, проведенный институтом Forsa, — из 84,4 млн человек граждан Германии только 17% заявили о готовности встать на защиту государства, еще 19% "вероятно" сделали бы это. Об этом 20 октября сообщило немецкое издание Stern.

та-та-та. в 33 році теж ніхто не хотів воювати, а в 39 вже ніхто не питав ;)
Shaman

Подякував: 764 раз.
Подякували: 1620 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:46

К вопросу о том что демократы лучше Трампа для Украины, и что при презе от демократов все было бы лучше

США розгнівалися, що Україна потопила крейсер «москва» без попередження, – NYT.

Американці були здивовані, що в Україні були ракети для ураження крейсера. Крім того, такий хід викликав паніку в адміністрації Байдена, вони не планували дозволяти Україні атакувати такий потужний символ російської влади.

https://www.nytimes.com/interactive/202 ... baden.html
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:48

Re: Напад росії і білорусі на Україну

_hunter написав:
  Faceless написав:
_hunter написав:Ну т.е. если на некритичный проект попал -- "нет сынок, у генерала - свой сын есть"?
И продуктивность: "что-что -- много работаешь? -- хочешь повышения? -- да у нас тут на соседних проектах толпа стоит забронироваться"...
Якого в дупу генерала.
Є KPI. У кого вони вищі той просто більш пріоритетний на отримання броні. А ваші вигадки залиште при собі

Обычного генерала -- из анекдота -- у которого сын спрашивает "попадет ли он на критичный проект" -- при условии, "у генерала -- уже свой сын есть" -- что критичный проект укомплектован на 100%.
KPI -- это понятно. Но что делать людям, которым не повезло попасть на некритичный проект?
Точніше- що робити тим, хто в рейтингу нижче середини. А нічого. Те саме що і тим хто на ФОПі сидить без жодної броні. Це насправді не смертельно
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:52

Re: Напад росії і білорусі на Україну

M-Audio написав:До речі, навіть не знаю, чи надає Швейцарія притулок для біженців з України зараз.

Да. Дает статус S.
https://www.refugeecouncil.ch/assistanc ... tion#c4592
TUR

Подякував: 12 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:53

Shaman написав:
  Water написав:.
Податки на доход в Швейцарії на рівні 40%.

Хто вам таке сказав?
Ось я порахував на куркуляторі, припустивши шо мій дохід за 2024 рік склав 50 тис.:
Зображення

а якщо поставити 200 тис франків? напевне є нюанс 8)

Можливо, можеш погратись сам swisstaxcalculator.estv.admin.ch
Загальний податок 39173 швейцарських франків
Це відповідає прибл. 19,59% вашого доходу.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:53

Water написав:Питання взагалі до того, шо ви сказали шо айтішники не користуються державними медичними послугами, тому державі практично нічного не винні.
Тому логічно у випадку виклику айтішником швидкої сплатить ці послуги, вірно?
Але ж вони сплачують те, що вимагає в них держава. Немає ж такої опції: "я не плачу податок, але буду платити 1000 доларів за виклик швидкої, якщо вона мені знадобиться". А коли гроші вже сплачені, який сенс додатково платити за послуги, які за ці гроші повинні надаватись. Ну хіба що ті послуги такої низької якості, що має сенс сплатити замість цього за щось більш достойне. А чи не так це насправді відбувається? Хіба айтішники не хворіють? Хворіють, але йдуть до приватної поліклініки. Громадський транспорт через податки спонсують, але майже не користуються, ну і таке інше.

економічний зміст залишатись в Україні зовсім пропаде, якщо зникне можливість "оптимізації".

Оптимізація податків то справа така... У світі модні такі оптимізації через усілякі офшори, або транснаціональні через Швейцарію. І ніхто не вважає це за якійсь кримінал.
Та про корпоративне оподаткування це зовсім інша історія.
Саме в Швейцарію це зовсім не просто.

Шо там ще залишилось, рівень життя? Розповідайте, послухаю.[/quote]
Тобто ви аргумент про безпечність життя відкидаєте? Вважаєте, що в Україні і в Швейцарії рівень безпеки співставний?
M-Audio

Подякував: 630 раз.
Подякували: 497 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 1341613417134181341913420 ... 14249>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему