|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 12 кві, 2025 17:42
ЛАД написав:А здесь бойцы диванного фронта против финляндизации
проти капітуляції, скільки ще можна повторювати? Фінляндизація - це невідомо що, ніхто нам її не пропонує. Фінляндія зберегла свою національну ідентичність і була незалежна у внутрішній політиці та великою мірою (хоч і не на 100%) у зовнішній. Зовнішній нейтралітет - то не проблема. Від нас же вимагають російську як державну мову (у Фінляндії хтось цього вимагав?), змін до вже прийнятих законів та ще багато чого. Саме у внутрішній політиці. Це вже якийсь треш, що треба це розжовувати тут. Я не знаю, що Друзенко має на увазі під "фінляндизацією". Може хтось у нього спитає і переповість нам?
-
thenewepic
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 4 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 кві, 2025 17:43
Vadim_ написав:Hotab Ти, на днях намагався сперечати, зі слів твоєї знаьомої,про зарплати викладачів музичних закладів освіти України , у мене дитина вчилася 9 років у музичній школі , наразі на 4 курсі музичного коледжа, ти міркуєш шо я не патраю які у них там зарплати і мені потрібно слухати тебе зі слів твоєї знаёмої?
Покличете мене, коли почнеться справжня весна, персонаж сяде за комбайн, і припинись ковтати ханку. Бо мені навіть не цікаво, з ким він сплутав мене, який не знає жодного музичного педагога, так само як і рівень їх доходів.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2434 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Суб 12 кві, 2025 17:44
ЛАД написав:Об оккупации речь не идёт.
Як мінімум про окупацію навіть не захопленої частини Херсонської і Запоріжської областей - йде + купа обмежувальних зобовязань з нашого боку без ЖОДНИХ гарантій з сторони окупанта.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 12 кві, 2025 17:44
Бляха-муха, це якийсь сюр. Ніяких умов "фінляндизації" нема, проте дописувачі активно обговорюють цей варіант.
-
thenewepic
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 4 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 кві, 2025 17:51
thenewepic написав:Відтак питання - як можна було підписати компроміс тоді, якщо компромісу не було? Навіщо пуйло вимагав урізання української армії і рф як гаранта? Ніяк не складете 2+2? Очевидно, що це має сенс лише при одному варіанті - коли рф збирається з силами і завершує почате.
Саме тут і не тільки доводилося, що виконання Мінських було б зрадою зрадною, вело до краху України. І нічьо ж. Підписали. Вже не пам'ятаю хто з експертів розповідав, що натівці прямо говорили, що між повномасштабним нападом рфії і Україною знаходиться лише тонкий папірчик - Мінські. Тобто тоді треба або "вставай страна огромная..." (Тобто реальні плани Перемоги та Стійкості), "всё для фронта, всё для победы" і знов ціль -- Перемога. Або фінляндізація-хрєнація тощо. І чим раніше, тим краще. Поки вимоги рфії ще не зросли більше. Або рулєтка і продовження в тому ж дусі, як є, ... з відповідними невеличкими шансами. Навіщо пики ламати тут. Вже видно, що обрано 3 варіант. І для його підтримки будуть потроху закручувати гайки, потроху. Є сенс лише прогнозувати-обговорювати, як це буде відбуватися. Можливі лише два лебеді - Трампоній і пу. Кожен може щось відчебучити. А так --- повільно, але впевнено. До ...
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 кві, 2025 18:04
budivelnik написав: detroytred написав:Чому оті бувші підприємці подались в заробітчани, наймані і т.д. Чому власники капіталу пижаться на гілках нерухомості та ін. над отриманням прибутку на капітал. Тобто чому капітал є, але отак важко дається його оборот з прибутком.
1 Є різні люди , які отримали(або не отримали) різні капітали 2 Є різне розуміння правильності (доцільності/розміру) відсотка на капітал. Те що питав Сибарит - чому я описую тільки алгоритм економії... Все просто Припустимо що розміщення капіталу дає від 0 до 10% (реальних а не інфляційних доходів) А тепер прикиньте дві цифри а - яким повинен бути накопиченим капітал щоб задовільнити захцянки його власника б - в яких межах захцянки власника можна назвати адекватними... І відразу отримаєте відповідь на запитання 1 чому частина підприємців пішла працювати ? Значить в цієї частини прибуток на капітал МЕНШИЙ ніж їм ПОТРІБНО. 2 Чому власники капіталу шукають куди його приткнути... так може вони хочуть +30% .. а їм дають +5%.. а вони навіть маючи наприклад 10 млн грн - жити за 5% (500 000грн/рік=1000 доларів/місяць) - не можуть , того й бігають. До речі - 10 млн грн- це 50 середньорічних доходів - такої сумою володіє не більше 2,5 млн осіб З одного боку сума дико велика З другого -мала ( якщо пробувати жити на відсотки і за кордоном) При цьому розміщення цих 10 млн за кордоном(якихось 250 000) під стандартних тамешніх 2-8%.. це взагалі ні про що.. Тепер розумієш чому я писав ВЛАСНОГО капіталу в Україні-мало. І суми в розмірі 2-10 млн грн - це первинне накопичення, і це первинне накопичення повинні зробити як мінімум 10-15 млн осіб(при населенні в 40 млн) , тільки тоді можна буде ОБЕРЕЖНО заявляти про наявність НЕОБХІДНОЇ(по мінімальній оцінці) Капіталу ... Що в цьому не зрозумілого?
Не зрозуміло, чому до тебе ніяк не дійде --- проблема саме в тому, щоб були сприятливі умови для подальшого розвитку того капіталу, що ВЖЕ Є. А також у створенні сприятливих умов для заходу зовнішнього капіталу з технологіями і подальшого його розвитку тут. Кеп-очевидне. Про те, що і кому треба робити для цього, для своїх ринків писал кейнси-бальцеровичі і т.д. По буквах --- що робити для цього регуляторам ринку. Для них рішення. А ти поради сунеш підприємцям. Кіосаківські. Теж кеп-очевидні. В тому і цирк наших спорів --- ти заперечуєш очевидне очевидним. От тільки твоє очевидне з іншої опери (сфери). З кіосаківської - порад, рішень, як богатіти окремому комусь.
Востаннє редагувалось detroytred в Суб 12 кві, 2025 18:22, всього редагувалось 2 разів.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 кві, 2025 18:18
thenewepic написав: ЛАД написав:А здесь бойцы диванного фронта против финляндизации
проти капітуляції, скільки ще можна повторювати? Фінляндизація - це невідомо що, ніхто нам її не пропонує. Фінляндія зберегла свою національну ідентичність і була незалежна у внутрішній політиці та великою мірою (хоч і не на 100%) у зовнішній. Зовнішній нейтралітет - то не проблема. Від нас же вимагають російську як державну мову (у Фінляндії хтось цього вимагав?), змін до вже прийнятих законів та ще багато чого. Саме у внутрішній політиці. Це вже якийсь треш, що треба це розжовувати тут. Я не знаю, що Друзенко має на увазі під "фінляндизацією". Може хтось у нього спитає і переповість нам?
То йдіть на фронт і воюйте. ) а так те що ви там проти нікого не цікавить, під час війни вибори не роблять під час війни чути тільки голос озброєних.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 114 раз.
- Подякували: 90 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 12 кві, 2025 18:22
detroytred написав:Не зрозуміло, чому до тебе ніяк не дійде --- проблема саме в тому, щоб були сприятливі умови для подальшого розвитку того капіталу, що ВЖЕ Є. А також у створенні сприятливих умов для заходу зовнішнього капіталу з технологіями і подальшого його розвитку тут.
1 Не діли капітали-це маразм 2 Якщо хочеш щоб люди/країна були багатими - то умови для життєдіяльності ВНУТРІШНЬОГО капіталу повинні бути кращими ніж для зовнішнього Бо зовнішній зайде і вийде, але при виході забере ще й відсотки Внутрішній залишиться 3 Є трошки різниця між Капіталом в 1 млн осіб по наприклад 2 млн грн=2трл грн і 1000 осіб по 2 млрд грн= тих самих 2 трлн грн Я за те Щоб було 1 млн з 2 млн грн Але створення 1 млн - по 2 млн грн -можливе тільки по моєму рецепту. Бо з 1000 осіб по 2 млрд грн - 950 осіб ВИВЕДУТЬ цей капітал за кордон Тому ти й залишаєшся в таборі фантазерів , які думають що знають що добре а що погано... Різницю між думаєш що знаєш бо читав І знаєш бо робив В стані побачити? І тепер про ідеї Ти не в стані зрозуміти те що капітал можуть заощаджувати(створювати) не тільки підприємці, а й будь які інші (в тому числі і наймані ) працівники. Тому твій брєд про Нобелівську - це брєд. Ми відстаємо від інших країн(по менталітету/капіталам/технологіям) на 100+ років. Те що пропоную я-це те що РОБИЛИ в США на початку становлення США. До тебе ж ніяк не дійде не можна перескакувати етапи. Не можна будучи ментально совком - будувати американську чи шведську моделі економіки... При цьому можна(треба) пришвидшено проходити етапи. Те що описую я - це пришвидшене проходження, якого не оминути Те що пропонуєш ти -це модно і потрібно .. але не сьогодні і не в нас. Ми ще примітиви(економічні) при чому наш примітивізм навіть більший ніж в совковому китаї чи вєтнамі... Це наша біда Але спроба посадити на трактор людей які його не бачили -приведуть тільки до поломки трактора. Так само й у нас Так є люди які розуміють що таке капітал і фондовий ринок(ти до них не належиш , ти читав.. але не розумієш) , але цих розуміючих -менше 1% .... Тому треба використати тих 10%, які в станів ЗРОЗУМІТИ те що пишу я, а не порвати штани забігаючи вперед і світити голим задом.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 12 кві, 2025 18:29, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 12 кві, 2025 18:26
Про поділ капіталів за умовами.
Я вказав лише на поділ за місцем. Про те, що для розвитку місцевого ринку добрим буде і захід зовнішнього капіталу.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 кві, 2025 18:37
detroytred написав:Про те, що для розвитку місцевого ринку добрим буде і захід зовнішнього капіталу.
Дурень думкою багатіє. Навіть Трамп і то пробує захистити США від зовнішнього впливу... А ти фантазуєш що захід іноземного капіталу в сотні трильонів доларів зробить добре для Українського в трлн гривень.... Ти хоч раз бачив щоб боксер вагою в 100 кг на рівних бився з боксером вагою в 50 кг? Не бачив а чому? бо це неможливо а чому тобі здається що це можливо у нашому випадку? Тому ще раз Ввійти в економічний союз -можна , бо правила будуть однакові і тоді ЗОВНІШНІЙ де-юре капітал буде де-факто спільним. А будучи економічно окремим- і відкрити двері для іноземного капіталу- це задавити свій... Просто згадай Як педерація нас давила СВОЇМ капіталом... І подумай - а чого інший іноземний буде себе поводити краще від педераційного? в пелдераційному станом до 2014 року - була дуже велика частка іноземного
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1