Повреждены жилые дома, магазины, кафе и остановки общественного транспорта. ... Сегодня, 17 апреля, российская армия нанесла удары по Херсону и Никополю. В результате атак погибли люди, по меньшей мере десять гражданских получили ранения.
Как сообщили в пресс-службе Херсонской областной прокуратуры, военнослужащие РФ атаковали Херсон около 10:30. Предварительно зафиксировано попадание по гражданским объектам тремя управляемыми авиационными бомбами и артиллерией. Следователи начали расследование по факту военного преступления
И щось не чутно хор корисних хом"ячків про "зібрання військових" ... Мовчать ...
Вилазять тільки, коли потрібно проявити свою "корисність" на користь Росії
BIGor написав:Hotab Хотаб, бачу закохались в мене, постійно згадуєте. Я вже від деяких форумчан чув, що вони збирають на мене всю інформацію, вивчають все що я пишу, збирають і аналізують всі мої пости. Коли здоровий розовощокий дядько Хотаб 40-ка років витрачає купу свого вільного часу щоб зібрати і вивчити всі цитати якогось Бігора - стає цікаво, діагнози не буду розставляти, не лікар. А тепер питання: як можна Шамана, Песикота чи Прохожего загнати в окоп? Є якісь дієві методи?
якщо виникне проблема посиленої мобілізації - то відомо, де я працюю, де живу, дані оновлені. тікати за хабар за кордон - не збираюся. це мало сенс робити ще весною 2022...
й окоп - це твоя перспектива BIGor. а я офіцер, маю ВОС - тому доведеться згадувати, точніше вчити по-новому, відповідні навички...
Оце так комінг-аут! Виходить ти давав присягу, а тепер ховаєшся від мобілізації за спинами "Успіхів"?
ЛАД написав:Оборонные заводы УССР, можно сказать, все "дотаційні,
Оборонні заводи УССР були частиною впк СССР, лише 5% з них в змозі були виготовляти готовий продукт. розпад СССР не було заплановано, була мета позбавити влади Горбачова, а далі "все по старому" тільки під назвою СНГ. Коли в москві зрозуміли, що Україна за будь яку ціну намагається бути незалежною (по перше від кремля) -миттєво почали економічні війни ще у 1992( на цю тему є багато матеріалу). Починаючі з 1992 більшість керівників великих оборонних заводів України (а вони були на 100% колишніми комуністами і дорогу в міністерства москви знали добре) їздили і намагались отримати довгострокові контракти з МО РФ (наприклад, ЮВТ отримала великий підряд на будівництво) Але, рф ніколи не була заінтересована в цьому співробітництві. У заводів і корабельних верфей Миколаєва почав стрімко накопичуватись борг по ЗП, не платили від 3 до 7місяців, або платили 20-30%, решта боргу накопичувалась (люди, ви тут Рейгана пам'ятаєте, а борги по ЗП забули) Почалось скорочування штатів, наприклад в СРЗ з 12 цехив працювали тільки 5, два віддали під "фарбування/рихтовку японських авто", хоч при СССР завод був режимний і вохра і допуск кгб для роботи, а тут директор намагався заробити з "аренди" хоч якісь кошти, електропостачання вмикали на 5 годин на СРЗ і в порту (бо були на неї величезні борги)-чому я добре знаю-мені робили шарові опори на японку і треба було чекати на момент, коли дадуть ел.енергію і токарний станок запрацює( це у 1993) Будівельник начебто має це все знати, а пише про рентабельність/нерентабельність. Потужні заводи впк України стояли на простої, перейшли на 4 денний робочий тиждень Як тільки росія змогла побудувати "аналогічні" заводи у себе(а це сталося після кризиса 1998) то після 2004 вони на 80% припинили контракти с заводами України. Яскравий приклад "труби великого діаметру" для будівництва газопроводів-тривалий час рф покупали ТВД у Пінчука, після того як побудували свій завод-не купували у Пінчука, звинувативши його в підтримці Майдану і Оранжевої Революції (Пінчук сидів тихо, був ні за ні проти), але москві потрібна була нагода. ЛАД, з розумінням ставлюсь до вашої ностальгії по могутності впк, але не було іншого вибору (по перше ринки збиту були втрачені, або заблоковані рф), вони так і казали індусам-будите купляти українське не отримаєте контрактів з нами.
Сьогодні війна змінила ситуацію, дай-то бог -щоб співпраця з німцями, голландцями/французами стала тривалою на роки. Рано чи пізно війна закінчиться, ось і подивимося наскільки наші партнери будуть допускати українську зброю на свою територію.
antichamber написав:Будівельник начебто має це все знати, а пише про рентабельність/нерентабельність.
1 Що з Вами написаного заперечує те що писав я? Якщо завод має борги - він не ефективний. Причини його неефективності - я не обговорював Розглядав тільки два параметри ефективний- не ефективний 2 Не залежно від причин неефективності, при відсутності додаткових ресурсів, неефективне треба закривати... і ті кошти(ресурси) які вивільняться від дотування праці неефективного - направляти на РОЗВИТОК ефективних виробництв- це правильніша стратегія у випадку обмеженості ресурсів.
antichamber написав:Яскравий приклад "труби великого діаметру" для будівництва газопроводів-тривалий час рф покупали ТВД у Пінчука, після того як побудували свій завод-не купували у Пінчука, звинувативши його в підтримці Майдану і Оранжевої Революції (Пінчук сидів тихо, був ні за ні проти), але москві потрібна була нагода.
Приблизно так. Але ХТЗ належав не Пінчуку а Ахметову. Трубно-колесний бізнес Пінчука розвивався і розвивається досить пристойно.
ЛАД написав:Оборонные заводы УССР, можно сказать, все "дотаційні,
/// ЛАД, з розумінням ставлюсь до вашої ностальгії по могутності впк, але не було іншого вибору (по перше ринки збиту були втрачені, або заблоковані рф), вони так і казали індусам-будите купляти українське не отримаєте контрактів з нами.
Сьогодні війна змінила ситуацію, дай-то бог -щоб співпраця з німцями, голландцями/французами стала тривалою на роки. Рано чи пізно війна закінчиться, ось і подивимося наскільки наші партнери будуть допускати українську зброю на свою територію.
Та вопрос же не в выборе (и давней уже истории). Вопрос в том, что тот же Northvolt "почему-то" решили не в самом Центре Европы строить...
_hunter написав:Вопрос в том, что тот же Northvolt "почему-то" решили не в самом Центре Европы строить...
А при чому тут банкрутство шведського виробника акамуляторів, яке не розповсюджується на його майно (заводах) в Канаді і Китаї? Тим більше що складається враження що це типова схема оптимізації.