|
Психологія та саморозвиток |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
Додано: Вів 22 кві, 2025 19:12
Hotab написав:_Mykola_ ІМХО: "Хочеш втратити друга - позич йому гроші..." (с)
З грошовими парі так само. Ніколи не йду на грошове (чи там дорогий напій… саме дійсно дорогий, бо масмаркет купити ніякої проблеми нема і така суперечка не має нормального кону) парі , якщо не впевнений на 100% у своїй перемозі. І тут ти виграєш, і «повєржєний» тепер відчуває негатив , що його роздягають/грабують. Тому зарікся «бити по рукам» , хоч це 100% можливість легкої наживи. З грошима (в борг) майже так само. В оговорений термін їх нема. Ок, якщо вони і не треба поки що . А якщо треба? Ну мова тут звісно про десятки тисяч доларів, а не 100 баксів до зарплати. З невеликими сумами проблем для дружби нема ніяких.
++ Такий же підхід, причому чутлива сума ще і від людини варіюється. Комусь з друзів 1000-10000 баксів не дуже чутливо, а комусь 1000 вже дуже дуже...
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:14
Сибарит написав: Успіх написав: Сибарит написав:Отлично! А теперь ответьте на мой вопрос. Где в своем ответе я сжульничал, и к чему это жульничество привело?
Що ви підкреслили, що саме на цю задачу/ситуацію відповідаєте  Бо загалом, напевно(?) ви вважаєте правильніше НЕ повертати вагонетку, так?  (бо типу "ніхто немає права розпоряджатись долею/життям людей" і інше бла-бла-бла?) 😁
Что-то Вы интуитивно почувствовали, но объяснить не смогли 😁 Оговорка об условиях задачи касалась совершенно не реалистичного условия, что заранее известна необратимость гибели всех на пути вагонетки. В реальной жизни ни известность, ни сама предопределённость невозможны, поэтому мой ответ без этого условия был бы противоположным. Жульничество заключалось в самом ответе. Я заменил понятие поворота понятием выбора пути, что подразумевает равенство вариантов. Т.о. Я вообще исключил сложную проблему действия или бездействия, для которой данная задача составлена крайне неудачно, сведя задачу к простой минимизации жертв, что не составляет никакой моральной проблемы. И да, толкать с моста я никого не буду.
Та це все зрозуміло, що можна все обіграти і вийти Д'Артаньяном чуть чи не з будь-якої ситуації Але ж суть задачі полягає в іншому  Вважаєте, що: - не можна вирішувати власноруч/на свій розсуд кому жити, а кому помирати? Тож, якщо вагонетка рухається в напрямку 5 людей, а є можливість повернути її на 1 людину - то нехай собі і їде/не будете втручатись? А якщо там буде не 5, а 100 людей - все одно будете твердо стояти на своєму? Ок, але з цього тоді виникає наступне запитання - ХТО дозволив вам обезцінити отих 5, чи навіть, 100 людей? Бо, з цієї задачі виходить, що лише у ВАШИХ руках зберегти цінність їх життя, чи обезцінити їхні життя!(грубо кажучи - "ф-топку їх!")
-
Успіх
-
-
- Заблокований
- Подякував: 273 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:18
Успіх Бо, з цієї задачі виходить, що лише у ВАШИХ руках зберегти цінність їх життя,
Це не дрон, який дали в руки під підпис і зобовʼязали до якихось дій. Тут ніхто до дій не зобовʼязував. Завідомо правильним є «просто рятувати». А не «рятувати одних, вбиваючи інших». Йшов другий тиждень як долярчику не доходили прості речі.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 399 раз.
- Подякували: 2430 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:35
Той випадок, коли пацієнта капали лише добу. А допомагає тиждень!! От і маємо загострення, яке вимагає інтенсивної терапії.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 399 раз.
- Подякували: 2430 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:41
Успіх написав:а якщо викрав маніяк умовного хотаба
маньяк маньяка не обидит. хотабу бояться нечего.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:44
Успіх Дідусь Фройд каже, що ваша небайдужість до Хотаба аж надто очевидна
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:45
Hotab написав:(дочка 20 років) в безпеці, забезпечена, має всі варіанти розвитку , і мені цього достатньо. Так, працював все життя лише я. І все що вона має і мала - то завдяки мені. Ну що поробиш , якщо вона «мамина» все життя, і при розлученні повністю стала на бік мами
А от дивись - задача без підколок! Так, фантастична, але... Тобі дозволяють повернутись в той час, коли стосунки з твоєю дружиною були ще нормальні(дочці тоді скільки було - рік-два-три?) Ти б далі вибрав рубати бабло за 100500км, чи все ж таки всіма силами зробив би так, щоб по максимуму бути вдома? Чи маєш інший/свій варіант відповіді?
-
Успіх
-
-
- Заблокований
- Подякував: 273 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:47
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:51
Успіх написав:Ок, але з цього тоді виникає наступне запитання - ХТО дозволив вам обезцінити отих 5, чи навіть, 100 людей?
И такие обвинения после того, как я упростил задачу до уровня Вашего понимания и дал четкий ответ, что хочу сохранить жизни? Вы обиделись на меня за то, что не понимаете, о чем я пишу? Вы хотя бы поняли, почему задача крайне неудачно демонстрирует проблему выбора, которую Вы не понимаете? Если что непонятно, спрашивайте, а не наезжайте. Так, может быть, что-нибудь и поймёте.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6455 раз.
- Подякували: 21589 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Вів 22 кві, 2025 20:52
если у народа есть интерес к классике Паганини вполне может на вечер зайти. барокко на скрипке Паганини совершенствовал и синтезировал находки предшественников эпохи барокко. Он умел создавать многоголосие, используя двойные ноты. Часто прибегал к пиццикато (щипкам с 9й минуты), из-за чего и лопались струны. Кроме скрипки он очень любил гитару.
Некоторые, конечно, обвиняют музыку Паганини в бессодержательности, простом трюкачестве. Но предлагаем отвлечься от всех противоречий и насладиться звучанием этих бессмертных композиций.
Каприс №24 (ля-минор). Серия каприсов Паганини впервые увидела свет в 1819 году. До сих пор 24 сочинения считаются невероятной высотой скрипичного мастерства. Он посвятил их всем артистам мира. Каждый каприс — этюд, который должен помочь отточить какой-то навык игры. Каприс №24 — одно из самых исполняемых и узнаваемых сочинений Паганини. Его необычное настроение то воодушевляющее, то тревожное. Сложное, как и характер автора.
Паганини было пять лет, когда отец обратил внимание на его способности. Считается, что деспотичный Антонио Паганини сам хотел стать музыкантом, но не вышло. В переписи города Генуя отец будущего скрипача значится «держателем мандолин». Именно на этом типичном для Италии струнном инструменте начинал играть юный Паганини. Учился прилежно, старался отыскать новые сочетания звуков.
Ещё в детстве будущий виртуоз написал несколько сложных музыкальных произведений. Паганини учился у скрипача Джованни Черветто, и уже в 1793 году регулярно играл на богослужениях в местных церквях. В 13 лет дал первый публичный концерт и в этом же году поехал выступать во Флоренцию. Так он собирал деньги, чтобы учиться у знаменитого скрипача Алессандро Ролла. Когда он всё-таки приехал к нему, учитель болел и не принимал. Паганини взял со стола ноты нового концерта Ролла и блестяще сыграл их с листа. Удивлённый композитор констатировал, что учить мальчика уже нечему.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 22 кві, 2025 21:01, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2