Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1391613917139181391913920 ... 14341>
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 13:54

Letusrock написав:
  Бетон написав:для них это часова "добова поставка" скота. я вчера такую лично видел
сидит какой-то белорус подоляк и рассуждает, что все должны заново проходить влк.

якщо у нас колись зміниться влада то найбільше волонтерів буде проситись на вакансію асистента ката на гільйотині для таких от "подоляків", диких та "янін_соколових"

Соловйов теж недолюблює Яніну. Який дивний збіг смаків )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 13:59

ЛАД написав:Но 20 лет назад можно было это решить даже не разделением, а федерализацией.

Что именно должна была решить федерализация? В Украине была и есть проблема в мировоззрении граждан. В том, какой Украину эти граждане видят. Кто-то скучал за совком, а кто-то хотел строить то, что мы собирательно называем "европейской" жизнью. Не было в Украине никакого запроса на федерализацию или какой-то союз с россией. Поищите соцопросы до оккупации и удивитесь, что в Донецкой и Луганской областях любителей рф было что-то около 10-15%. Ради этих 15% процентов нам надо было федерализироваться? Даже в АРК таких любителей было около трети (и наверняка это были те, кто в АРК переехал из самой в рф). В последнем Парламенте АРК было аж 3 депутата (из ста), которые выступали за союз с рф. Совки хотели, чтобы им построили москву в Крыму, но что-то за годы оккупации никто им ничего не построил. Проблема всегда была в рф и в том, что они не видели Украиной самостоятельным независимым государством, поэтому федерализация должна была решить именно эту "проблему" - лишить Украину самостоятельности, но никакой проблемы между гражданами не было, особенно у молодежи, а поколение совков все равно ушло бы когда-то. Нам не федерализироваться надо было, а строить нормальную страну и бежать бегом в ЕС, а не создавать видимость реформ, но мне написали, что предъявлять претензии к старшему поколению нельзя. Действительно тот поезд ушел.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 14:04

Бетон написав:шикування, нагородження, пьянка в кабаках.
стерненка там не буде, а без цього не можлива жодна радянська армія.
як можна не шикуватись??
командирів там теж нема

в мене нема культурних слів щоб описати рівень ... у війську. Ще від першого удару по Яворівському полігону на самому початку війни мене це шокує ... Навіть тоді очевидці говорили що наші втрати на Явроівському полігоні офіційно сильно сильно занижені ... що там було дууже багато жертв :cry: . Тому цей абсурд коли по одному виловлювати щоб потім одразу кілька сот, інакше як спланованою акцією назвати не можу :shock: бо кілька разів на одні і ті самі граблі починаючи з Яворівського полігону в 2022 році :cry:
ну якщо такі тупі то указ наказ чи в Устав внести щось типу " заборонено збиратися більше ніж 10 людей в одному місці на відстані ближче ніж Х00 км від фронту\кордону на час більше Х годин "
yama

Подякував: 9189 раз.
Подякували: 1068 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 14:07

Бетон написав:но, конечно, всех беспокоит какой-то портнов.
что мешало его посадить по закону???
сбу есть время на блогеров и журналистов. тысячи людей томятся по выдуманным делам.
но нет же. в раде сидел кива, шатался портнов.

чесно мне насрать на портнова ... Почему не посадить того кто ответственньій за трагедию в Шостке ? публичньій военньій суд \ трибунал
yama

Подякував: 9189 раз.
Подякували: 1068 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 14:21

АндрейМ написав:
  ЛАД написав:Но 20 лет назад можно было это решить даже не разделением, а федерализацией.

Что именно должна была решить федерализация?

Федералізація вирішує концентрацію влади в одних руках. У нас уся влада сконцентрована в одних руках! Це погано. Дуже.

Хоче Донецьк російську мову - ок, голосуйте собі на місцевому рівні за рос. мову.
Хоче хтось будувати дороги - хай будує дороги, хоче, будує школи.
І т.д.
А центральна влада займається тільки обороною і міжнародними стосунками. І все. А не будує дороги і ставить собі за це плюсик.

Федералізація дуже успішно працює в багатьох країнах. Україні вона була конче портібна і вирішила б цілий пласт проблем.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 14:33

andrijk777 написав:Федералізація дуже успішно працює в багатьох країнах. Україні вона була конче портібна і вирішила б цілий пласт проблем.

Після повалення яника (портнов був його правою рукою) в Україні почали робити децентралізацію. Коли всі зареєстровані працюючі платять ЄСВ до загального бюджету, а ось податки з зарплатні - місцевій владі. Села України з початком війни почали бухнути від стадіонів. Децентралізація працює краще федералізації в Україні. Але як і друк коштів так і правильну федералізацію ми з вами Андрію бажаємо оркостану, я відчуваю точки дотику. То коли там друк фубліб знов? )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 14:55

andrijk777 написав:Федералізація дуже успішно працює в багатьох країнах. Україні вона була конче портібна і вирішила б цілий пласт проблем.

Федерализация (процесс) или федеративное устройство?
Насколько я понимаю, федерации обычно возникают путем объединения независимых субъектов, имеющих собственную структуру управления, которые делегируют часть полномочий общему центру. Организация федерации путем разделения унитарного государства выглядит, мягко говоря, чрезвычайно сложной задачей.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6452 раз.
Подякували: 21588 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 15:04

yama написав:
  Бетон написав:шикування, нагородження, пьянка в кабаках.
стерненка там не буде, а без цього не можлива жодна радянська армія.
як можна не шикуватись??
командирів там теж нема

в мене нема культурних слів щоб описати рівень ... у війську. Ще від першого удару по Яворівському полігону на самому початку війни мене це шокує ... Навіть тоді очевидці говорили що наші втрати на Явроівському полігоні офіційно сильно сильно занижені ... що там було дууже багато жертв :cry: . Тому цей абсурд коли по одному виловлювати щоб потім одразу кілька сот, інакше як спланованою акцією назвати не можу :shock: бо кілька разів на одні і ті самі граблі починаючи з Яворівського полігону в 2022 році :cry:
ну якщо такі тупі то указ наказ чи в Устав внести щось типу " заборонено збиратися більше ніж 10 людей в одному місці на відстані ближче ніж Х00 км від фронту\кордону на час більше Х годин "

Не потрібно шукати винних серед нашого керівництва, бо у всьому винен тільки путін, правда ж?
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 15:06

stm написав:

Після повалення яника (портнов був його правою рукою) в Україні почали робити децентралізацію. Коли всі зареєстровані працюючі платять ЄСВ до загального бюджету, а ось податки з зарплатні - місцевій владі. Села України з початком війни почали бухнути від стадіонів. Децентралізація працює краще федералізації в Україні. Але як і друк коштів так і правильну федералізацію ми з вами Андрію бажаємо оркостану, я відчуваю точки дотику. То коли там друк фубліб знов? )

За Порошенка дійсно робились деякі кроки в цьому напрямку. Я не дуже в курсі цих нюансів. Загальна картина точно не змінилась - місцеві влади як нічого не вирішували так і не вирішують зараз.
Щодо оркостану, там ще гірша ситуація. Але для диктатури: централізація - це во благо. Влада повинна концентруватись в одних руках в диктатурі. Для демократії - це погано.
Що за "друк фубліб знов" - я не розумію? Курс 80 рубль/долар! Значить друку рублів(сильного) не було. І ця опція ще лишається в РФ.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 15:06

detroytred написав:
  budivelnik написав:
  detroytred написав:Ключова подія сталася 22 квітня.
Ключова подія відбулась в лютому 2022...
Ви дійсно вірите що росіяни могли так сильно ЗМІНИТИ свою позицію в залежності від дати підписання?
Тобто в 7 пунктів у них було
Зупиняємось, перемовляємось-віддаємо те що загарбали
А потім стало
Можемо воювати 21 рік
Не вийдете з чотирьох областей-захопимо шість?
Вірити можна в що хоч.
Я про факт: шанси, що Трамп зміг би сторгуватись-домовитись з пу стосовно скорішого закінчення війни на порядки вище, ніж що без Трампа.
То чому було б не скористатися оцим намаганням Трампа закінчити війну?
Тому що ЗДАТИСЬ ми могли ще в 2022 і без пропозицій Трампа
А чим сьогоднішня пропозиція трампа про закінчення війни відрізняється від стамбульських пропозицій пуйла 2022 року - я не бачу
А Ви ?
Бачите якусь різницю?
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 1391613917139181391913920 ... 14341>
Форум:
+ Додати
    тему