Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1486014861148621486314864 ... 14868>
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:32

detroytred написав:
  budivelnik написав:
  detroytred написав:Саме для побудови соціалізму-комунізму комунякам були потрібні СВІДОМІ будівники комунізму.
Тому їх виховували-створювали...
Бо отой соціалізм-комунізм не є природнім. Як мінімум, поки не є таким.

А для капіталізму немає потреби в створенні-вихованні СВІДОМих будівників капіталізму-ринку.
Вони й так є.
Ти різницю між бажаннями і можливостями( у розрізі професійних знань) - зможеш самостійно знайти?
Ти ж вже нарвався що в Україні можна
а - Гарантовано отримати +10% у валюті
б - збанкрутувати....
Тобто в одній і тій самій системі, з одними і тими самими умовами для всіх - результат може бути прямо протилежним...
То

То не видавай свої твердження за істину.
Ти навів часний приклад, коли розклав яйця по різних корзинах.
І не врахував час для низькоризикових (з малою нормою прибутку) бізнесів.
Ще раз
1 Якщо є депозит в 15% в гривні при інфляції в 5% долара це дорівнює+10% в доларі-ГАРАНТОВАНОГО доходу
2 Після цього власник капіталу приймає рішення що робити?
Якщо капіталу в нього більше ніж він може керувати - він вкладає туди де гарантія....
Якщо ж в нього капіталу мало а професійні знання високі(тобто він цей капітал заробив попередніми своїми діями) - то він вкладає в бізнес....
При цьому
Він вкладе тільки в той бізнес де прогнозований прибуток ВИЩИЙ від гарантованого .
Як правило при гарантованому +10% у валюті - реальний +25% ( це випливає з ставок кредиту які видає комерційний банк, бо КРЕДИТ бізнес бере як правило під бізнес проект , тому кредит в 24% в гривні=15% у валюті - бізнесмен візьме тільки в тому випадку коли прогнозований прибуток вищий від відсотків які треба повертати банку
3 Так бувають банкрутства- але їх тим більше чим в більшу авнтюру пробує ввязатись бізнес, яскравий приклад відсотки мікрокредитних організацій - ризик неповернення без шансів великий, тому видані відсотки повинні перекрити збиткові відсотки.
4 Бувають банкрутства форс-мажорні ( війна чи ще щось) але їх мало.

Звідси висновок
Якщо є ГАРАНТОВАНИЙ ДЕРЖАВОЮ УКРАЇНА прибуток на капітал в 10% ( гарантований Державою США- прибуток на капітал 3%) , то це говорить про те що в Україні на кожен долар ВВП нестача капіталу в три і більше разів перевищує потребу в капіталі США на кожен доллар їх ВВП..

Тому ще раз
Дай відповідь на просте питання
Чому
При розміру ринку в 80 млрд доларів ВВП 1992 року
і при рості ВВП до 190 млрд доларів в 2024 році
90% населення не змогло створити ніяких заощаджень
а 10% заощадили всього 30 млрд доларів
і які дії влади повинні були створити умови ( і що це за умови) щоб з цих 90% ще хоча б 20% ЗМОГЛИ в наступних 30 років навчитись заощаджувати?
Мій алгоритм простий
В 1990-2025 було всього 10% тих хто ВСТИГ модернізувати свою свідомість під капіталістичні правила
За наступних 30 років буде ще
а - частина тих чиї батьки війшли в 10% , але не всі тому їх буде хай 7%
б - внаслідок того що вже сильно наочно проявиться досягнення 10% то ще 20% змінить свій світогляд
Тому через 30 років ми практично наблизимось до рівня СЬОГОДНІШНЬОЇ Польщі.
Хоча ти і мільйонер. Бо це не є аргументом та ознакою рівня знань економіки.
Тобі самому не смішно?
Ти читав що?
теорії про те як правильно розподіляти створенне
При чому в жодного з дописувачів ФОРМУЛИ розподілу-не існує
Там тільки філософія
Те саме з Бальцеровичем
Що ти в нього читав з практичного?
Лозунги що
треба створити умови для захисту бізнесу.. ( це якщо скорочено)
Так треба
От тільки питання
Найди мені в Бальцеровича практичний приклад того що ТРЕБА зробити щоб частина тих 90% які не навчилась заощаджувати - змогла навчитись?
От знайди
знайдеш-з мене пляшка.
і останнє
я виграв конкуренцію в тих 95% (хай не всі з них приймали участь в перегонах , але точно виграв в трьох з чотирьох прийнявших участь
ти торочиш
ринок=конкуренція
То якщо я виграв конкурентну боротьбу - то я краще ніж 75% прийнявших участь в змаганні практиків розумію правила ринку?
і ти виходить що ризикнеш заявити що ти краще ніж 75% прийнявших участь в перегонах -розумієш умови/правила..
Це типу я повинен плавцю який проплив 100 метрів за 49 секунд розповідати що він дурень і не правильно плаває бо я читав книжку яку написав його тренер на підставі 20 річної роботи з цим плавцем?
Востаннє редагувалось budivelnik в Вів 26 сер, 2025 21:42, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:42

budivelnik написав:
  andrijk777 написав:Між іншим в Вірменії чомусь не хапали людей на вулиці і не посилали в окопи примусово, а тихо злилися і віддали територію. А у нас зевлада хоче воювати до останнього українця, хоча самі вони і їх близькі зничано не воюють. Прикольно загрібати жар чужими руками.
Давай так
В 2014 ми також не хапали і не посилали і злили територію..
До чого це привело?
до того що скільки крокодила не годуй-а він все одно голодний
Тому в 2022 нам прийшлось починати вибивати зуби , що звичайно голод не втамовує ... але розуміння що у випадку всіх вибитих зубів-наявність здобичі все одно не втамує голод.

Армения официально признала поражение и потерю территорий и заключила соответствующий договор с Азербайджаном.
Мы тянули резину 7 лет и надеялись, что "само рассосётся".
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:46

ЛАД написав:
  budivelnik написав:
  andrijk777 написав:Між іншим в Вірменії чомусь не хапали людей на вулиці і не посилали в окопи примусово, а тихо злилися і віддали територію. А у нас зевлада хоче воювати до останнього українця, хоча самі вони і їх близькі зничано не воюють. Прикольно загрібати жар чужими руками.
Давай так
В 2014 ми також не хапали і не посилали і злили територію..
До чого це привело?
до того що скільки крокодила не годуй-а він все одно голодний
Тому в 2022 нам прийшлось починати вибивати зуби , що звичайно голод не втамовує ... але розуміння що у випадку всіх вибитих зубів-наявність здобичі все одно не втамує голод.

Армения официально признала поражение и потерю территорий и заключила соответствующий договор с Азербайджаном.
Мы тянули резину 7 лет и надеялись, что "само рассосётся".
Не треба совкових наративів
Арменія в 1988-1994 затіяла перерозподіл кордонів які були визначені в 1921 і з допомогою педерації - перемогла
В кінці 2023 - Азейбарджан відібрав у Арменії те що вона відібрала в нього 30 років перед тим...

Тому порівнювати - це сова (розова) на глобус(плоский)
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:51

andrijk777 написав:
  Hotab написав: «не така і погана окупація»,
«в Бердичеві кавалірки навіть подорожчали»,
«а не треба чинити спротив, не будуть стріляти».

-а що, є якийсь варіант/спосіб деокупувати територію. Уважно слухаю. І таке зустрічне питання - що краще "окупація" чи Бахмут?
-ну може і подорожали. Для того хто там має кавалірку - може і радість. А до чого тут це?
-супротив чинити треба, але не вічний супротив. Ми нажаль не Ізраїль, а РФ нажаль не дикі араби, які з каналізаційних труб роблять "суперзброю". Тому ізраїльський варіант нам не світить. А ось параграйський світить.
Может, хватит об "израильском варианте"?
Израиль с самого начала пытается установить нормальные отношения с окружающими арабскими странами. И постепенно это удаётся. К сожалению, медленно. Но целью "вечную войну" Израиль точно не ставит.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:53

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:А мені отакі, як ти,бізнесмени, дали контракт. Як на базарі. Так там час Ч -- закінчення терміну контракту.

Ти кормився вже життя з рук бізнесменів і з моїх в тому числі, щоб якщо війна то мав захищати хоча би самого себе. Мій кум старший за тебе на років 10 воєнпенс нікому не розказує за контракт, а просто пішов і воює, я його спитав чому ти пішов - він каже я по іншому не можу , я Офіцер, маю віддати борг Україні. А ти хто detroytred?
Василь-Рівне

Подякував: 7017 раз.
Подякували: 3172 раз.

Профіль

3
2
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 21:56

trololo написав:
  andrijk777 написав: І таке зустрічне питання - що краще "окупація" чи Бахмут?

швидка окупація маріуполя не захистила його він руйнування та вбиввств цивільних, навпаки. загинуло більше, ніж цивільних в Бахмуті......

Не треба вигадувати. "Швидкої окупації Маріуполя" не було.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 22:04

Мій знайомий студент вже на старті.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 224 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 22:06

Water написав:Мій знайомий студент вже на старті.

Мова про дозвіл «до 24 років»?
Та хоч діти приїдуть побачити батьків, хто в 22-му в 17 років виїхав. Не заїжджали ж.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 22:11

candle645 написав:Тут сміється навіть моя 17-річна племінниця, якій я прямо зараз (будучи в відпустці) допомагаю розбиратися з основами економіки та трудового права...

- довоєнна вартість послуг Успіха була приблизно $5/год в робочий час

Я теж регочу аж падаю від таких "ікономістів" які не в курсі, що підприємець працює з ранку і до ночі без вихідних та відпусток, про що не раз тут нив і розмазував шмарклі по монітору долярчик і таким є і я, правда не нию на відміну від .. тому своє глузування з Хотаба засуньте собі в одне місце - він абсолютно правий !!!
Василь-Рівне

Подякував: 7017 раз.
Подякували: 3172 раз.

Профіль

3
2
Повідомлення Додано: Вів 26 сер, 2025 22:13

budivelnik написав:
  detroytred написав:
  budivelnik написав:Ти різницю між бажаннями і можливостями( у розрізі професійних знань) - зможеш самостійно знайти?
Ти ж вже нарвався що в Україні можна
а - Гарантовано отримати +10% у валюті
б - збанкрутувати....
Тобто в одній і тій самій системі, з одними і тими самими умовами для всіх - результат може бути прямо протилежним...
То

То не видавай свої твердження за істину.
Ти навів часний приклад, коли розклав яйця по різних корзинах.
І не врахував час для низькоризикових (з малою нормою прибутку) бізнесів.

Хоча ти і мільйонер. Бо це не є аргументом та ознакою рівня знань економіки.

То якщо я виграв конкурентну боротьбу - то я краще ніж 75% прийнявших участь в змаганні практиків розумію правила ринку?

Нет :lol: Нужно уточнить: "лучше 75% 106го места" (по ВВП/человека) и 46го - по ВВП просто. Т.е. ну такое себе достиженьице...
Ну и мы, вроде, раньше уже установили (и даже признали), что несмотря на все ЗНАНЬИЩА/"понимание правил рынка" (что бы это ни значило) budivelnik не обладает "путем развития" даже для еще одного budivelnik-а. Не говоря уже про нацию вцелом.
Востаннє редагувалось _hunter в Вів 26 сер, 2025 22:14, всього редагувалось 1 раз.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 489 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 1486014861148621486314864 ... 14868>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість