❗️Мерц і Макрон швидко залишили резиденцію британського прем'єра, де вони зустрічалися зі Стармером та Зеленським, – Sky News.
Усі четверо відмовилися відповідати на питання журналістів. Така швидка зустріч
|
|
Питання моралі обсуждать не буду. О технике. Там кто-то писал о 2 мс, сейчас не нашёл того поста. Понятно, что за 2 мс невозможно вдвое уменьшить генерацию любой эл-станции, тем более атомной. Если бы так можно было, то не было бы вопроса с маневровыми мощностями. Как энергетики решают эту проблему в условиях разрушающих ударов по подстанциям и куда девают избыточную генерацию, не знаю. Но наверняка о снижении выработки э-э вдвое на АЭС говорится не в первые секунды после удара. Аккумуляторы могли бы спасти ситуацию, пусть даже с потерями трети энергии, как здесь правильно писали. Но для этого надо иметь огромные аккумуляторные мощности и включаться они должны диспетчером энергосистемы централизованно в момент аварий. Аккумуляторы у частных лиц, если они были подключены к сети, были уже полностью заряжены и принять избыточную энергию в момент аварии не смогут. Рассмотрим другую ситуацию. Авария произошла раньше и энергосистема уже работает с ограничениями и плановыми отключениями. В этом случае аккумуляторы выступают как дополнительные к освещению, стиралкам, холодильникам, ТВ, электроплитам, бойлерам и пр. потребителем энергии. Т.е. увеличивают потребление энергии. В условиях, когда эл-станции уже работают с пониженной мощностью, это приводит к ещё большей нехватке эл-энергии и, соответственно, к необходимости ужесточения графиков, т.е. к сокращению возможного времени включения потребителей. В результате для отдельного потребителя, имеющего аккумулятор, это улучшает условия, но для общества в целом это неэффективно. Просто приводит к перераспределению имеющейся энергии в пользу тех, кто имеет аккумуляторы. При этом ещё и увеличиваются потери энергии в условиях, когда она и так ограничена. Когда аккумуляторов мало, это не существенно. Если бы их стало много, то эффект был бы серьёзный. Отрицательный эффект. Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 08 гру, 2025 17:10, всього редагувалось 1 раз.
Вибирає ПіС! Не зовсім диспетчером, скоріш автоматично. Шось в цьому напрямку дамають, але... Десь у 2020 був у технічному музеї Відня, там такий цікавий симулятор є, ти виступаєш у ролі диспетчера енергетики всієї країни, з різними потужностями генерації, закупівлями, акумуляторами, споживачами, блекаутами, я там години 3 зависав, дуже цікаво. Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуА можна мухи окремо-котлети окремо? 1 Моє стандартне споживання 300квт*год на побутові+600квт*год на зарядку електромобілів 2 В мене є 10квт*год батарея, яка забезпечує споживання в моменти ВІДКЛЮЧЕННЯ електроенергії.... але при цьому інвертор обмежений 1квт потужності... тобто коли енергія вимкнена в мене все функціонує по мінімуму ( як правило це котел на обігрів(там є насос+заживлення електроніки) холодильник і телевізор(або компютер) При цьому відсутня можливість ввімкнення кавоварки/пралки/мікрохвильовки/праски і так далі... 3 Прогнозую , що в грудні моє споживання буде 200+300(мінус 40-45% від споживання в місяці коли електрика є без проблем).... але ж світло в мене в квартирі 24 години, просто тих 12 годин коли немає ( а останні 2 дні по 17) - обмеження використання електроприладів вище ніж витрати на зарядку акамуляторів ( і якщо в нормальні місяці в мене їздили три електромобіля (дитина в інститут, жінка на роботу, я на роботу) то коли обмеження-то мій як найбільшеспоживаючий ставиться на прикол і я відвожу дитину в інститут і їду на роботу, а жінка змістила графік і їде з роботи забираючи дитину) Таким чином електроенергія це не вода, яку можна накопичити у ванній а потім злити, і відсутність електроенергії більше ніж 30-50% часу доби - принесе економію в 20-40%
Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуА може варто орієнтуватись на власні сили? Допоможуть -подякуємо Не допоможуть - то що тоді такі як ти запропонують замутити соціалістичну революцію... після якої треба вже буде не заводи допомагати розбудовувати а від голодя рятувати... Хлопці і дівчатка Розраховуйте на власні сили і як тільки хтось побачить що його допомога Вам не потрібна- так відразу прибіжить її пропонувати А коли буде бачити що Ви самі не стягуєте - тоді за драні труселя він Вам років десять рабства намалює. ПС це як банк Банк завди готовий надати позику, якщо Ви чітко йому пояснили що вона Вам не потрібна бо у Вас є свій капітал....
Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуЩе раз на пальцях Споживав 10 одиниць Коли енергії немає 50% часу , внаслідок того що акамулятор штука дорога, обмежив споживання на 30%..... Тепер рахуємо 1 Спожив 70% від стандарту в час коли не має електроенергії 70%*(10/2)=3,5 одиниці 2 Спожив 100% від стандарту коли є електроенергія+зарядив акамулятор 100/2+(3,5+20% втрати від заряд/розряд)=5+4,2=9,2 На лице ЕКОНОМІЯ
Последний вопрос вы не первый задаёте. Мне уже тут многие рассказывали, что советские заводы были никуда не годны и никому не нужны. И их можно было использовать только на металлолом. Надоело. Но заводы переставали работать в первую очередь из-за разрушения связей. В советское время они создавались как единый народнохозяйственный комплекс в рамках всего Союза. Разрушение связей после развала Союза привело к резкому торможению производства и его сильному сокращению. + исчезновение госрасходов, в частности, оборонных заказов. А это в Союзе были очень большие средства. После этого на уже простаивающих заводах начались сокращения, люди теряли работу и не имело смысла сохранять неиспользуемые станки и оборудование. Всё это начали по дешёвке распродавать, а что не удалось продать просто резать на металлолом. В т.ч., например, и недостроенные корабли.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||