Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3180318131823183
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 07:18

flyman

Шота скучно он рассказывает.
12 минут на скорости Х2 осилил.
Ну у меня есть знакомый водитель почти школьного автобуса.
Вышел на пенсию в 77, не ушел-бы если-бы его жена тяжело не заболела (ее не стало прошлым летом). Ему никто тех 77 не давал. Бодрый, активный. Еще и в пятницу и субботу каждую неделю водки любит тяпнуть. Но никогда в воскресенье или в будний день.Такая привычка, потому что с понедельника на работу.
Я не знаю почему они тут хотят работать допоздна.
Мой бывший лендлорд в 70 лет на пенсию вышел и жаловался что скучно.
Работал не ради денег - и сбережений достаточно и пенсиии и Сошиал секьюрити и от юниона и квартиры в аренде. У него дети почти мои сверстники, обеспечены еше лучше, все таки приехали в СЩА в школьном возрасте и тут уже образование получили и с лангуаге нет проблем. Да, так вот, лендлорд, говорит, что пока работал чувствовал себя отлично, в тонусе, а как на пенсию вышел - то то начинает болеть, то это прихватит. Расслабился и организм начинает сдавать.
Хотя крепкий дядька, шобонбылздоров.
Я за то, чтобы тратить свое время на то, что хочется, а не на то, что можется, но кто знает как оно будет. Время сейчас труднопрогнозируемое.
Может через 3-4 года как Ямпольский вещает, 99% жителей Земли будут безработные. Так надо работать пока еще есть та работа.
rjkz

Подякував: 8850 раз.
Подякували: 5596 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 08:28

rjkz написав:flyman

Вышел на пенсию в 77, не ушел-бы если-бы его жена тяжело не заболела (ее не стало прошлым летом). Ему никто тех 77 не давал. Бодрый, активный. Еще и в пятницу и субботу каждую неделю водки любит тяпнуть. Но никогда в воскресенье или в будний день.Такая привычка, потому что с понедельника на работу.
Работал не ради денег - и сбережений достаточно и пенсиии и Сошиал секьюрити и от юниона и квартиры в аренде. У него дети почти мои сверстники, обеспечены еше лучше, все таки приехали в СЩА в школьном возрасте и тут уже образование получили и с лангуаге нет проблем. Да, так вот, лендлорд, говорит, что пока работал чувствовал себя отлично, в тонусе, а как на пенсию вышел - то то начинает болеть, то это прихватит. Расслабился и организм начинает сдавать.
Я за то, чтобы тратить свое время на то, что хочется, а не на то, что можется, но кто знает как оно будет. Время сейчас труднопрогнозируемое.
Может через 3-4 года как Ямпольский вещает, 99% жителей Земли будут безработные. Так надо работать пока еще есть та работа.

есть такое :(
Vadim_

Подякував: 649 раз.
Подякували: 532 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 08:49

akurt написав:
  prodigy написав:
  akurt написав:Виходить, що ціни співрозмірні з канадськими.

Вибачте, але в Калгарі 8 місяців зима,
взагалі не розумію, тих, хто емігрує до Канади :shock:
розумію, коли в Каліфорнію

Ну правда, так і є. Але якось же живуть 42 000 000+ населення.
Мені в 2023 році - червень був - прямо повезло: я був саме в Калгарі 2 тижня, дуже багато мандрував (авто SUV напрокат по 26$ за добу) і в горах, і в безкрайніх ланах, де фермерам свого часу роздавали гектари землі по 1$ за гектар, то погода була відмінна і навіть спекотна: з кондиціонером в авто їздив.
Мої приятелі наслухалися від мене чудових розповідей про гори та національні парки - та приїхали через тиждень після мене (десь 20 червня), то попали на холоди суттєві та зливи.
А так да: в тій же провінції - це Альберта - мешкає родина племінниці то там зараз МІНУС 21 (!).
Ну що ж: кожен собі клімат в наші буремні часи обирає сам.

В Каліфорнії зараз в гостях у дочки приятелі: вчора в Сан Францисько було всього +3.
От і вгадай, де краще жити

в Сан Діэго-там ніколи не буває зими, нормальна вологість не як Панамі чи Стнгапурі)
10 місяців на рік комфортна температура +20+27С

для мене не так важлива температура (тільки не сильні морози, бо у нас вологість додає 12с, тобто коли були морози -12, то по відчуттям це -24С)

+4С і сонечко як сьогодні в Одесі теж гарно, вчора взагалі був найкрасивіший день -яскраве сонце, дерева ще в льоді після льодяного дощу і сніг-все виблискує в проміннях, така красота (камера не передає)
стосовно подорожей в Канаду, США чи Австралію-дуже цікаво як і ви проїхати за кермом і все побачити на власні очі, але жити я буду тільки в Україні

вчора з товаришем з Сан Дієго обговорювали подорожі і локації : Японія, Південна Корея, великі міста :Нью Йорк, Сиєтл, Ванкувер тощо.
Все дуже чудово для подорожей окрім (Індії, Африки-де я работав 15 років, і країн с екваторіальним климатом чи близьким до екватору, типу Вьетнам, Тайланд.
prodigy

Подякував: 3396 раз.
Подякували: 3362 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 08:53

rjkz написав:flyman

пригадайте фільм СТАЖЕР(The Intern) (2015) з Робертом де Ніро

для мене зараз важливий час, 29 років провів на судах, де навіть капітаном я часто не був володарем часу (дуже короткі стоянки в портах-від 7 до 15 годин), якось пішли зі стармехом в місто Leixoes (15км від Порто), пройшли пішки 3км до місцевого парку-там пенсіонери грали в шахи (кажу дивись як в Одесі на Соборке), дзвонить агент і каже: стивідори закінчать через годину, я вже на судні(треба підписати документи), лоцман через 1,5години, давайте швиденько повертайтеся, тому побігли підтюпцем назад

може і цікаво було б працювати у молодіжному колективі, але не готовий бути на прив'язі 8 годин, а на 3 години в день мене ніхто не найме

тому для мене поїхати поміняти валюту, потім рознести гроші в банки на депо, чи купити ОВДП-це моя праця останні 25 років(окрім моря)
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 10:49

flyman написав:вумний дядько просік ще раніше за rjkz

Можна бути здивованими тому, чому з мільйонів відосиків пан Флайман виклав саме це відео. Можна навіть дивитися його не уважно - наприклад на швидкості х2.
А можна - слухаючи УВАЖНО про дітей, про онуків, про роботу спробувати розгадати цю фразу:
«вумний дядько просік ще раніше за rjkz»
- і тоді зрозуміти, що головне сказано, починаючи з останньої - 29-оі хвилини.
Тоді багато чого «стає на свої місця».
akurt

Подякував: 4179 раз.
Подякували: 1541 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 11:33

вот куда надо ехать
Wirująświatła

Подякував: 2538 раз.
Подякували: 3521 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 14:05

з Канади гень

akurt написав:
  flyman написав:вумний дядько просік ще раніше за rjkz

Можна бути здивованими тому, чому з мільйонів відосиків пан Флайман виклав саме це відео. Можна навіть дивитися його не уважно - наприклад на швидкості х2.
А можна - слухаючи УВАЖНО про дітей, про онуків, про роботу спробувати розгадати цю фразу:
«вумний дядько просік ще раніше за rjkz»
- і тоді зрозуміти, що головне сказано, починаючи з останньої - 29-оі хвилини.
Тоді багато чого «стає на свої місця».

там ще є чому він з Канади виїхав з Домінікану

flyman

Подякував: 1629 раз.
Подякували: 2877 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 14:06

Ну, деякі люди так і зробили.
У мене приятель - офіцер ЗСУ, то родина його зараз в Швейцарії.
Зробили дуже розумно: дві рідні сестри живуть в одному будинку (не питав, як його отримала старша сестра: чи купила, чи орендує).
Дуже задоволені. Чоловік молодшої сестри воює з перших днів.
Дочка - перша учениця в швейцарській школі з математики, німецької та французької мов.
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 14:19

Еміграція, заробітчанство

News from Poland

З дочкою моїх друзів колись разом підкорювали гори Кабардіно-Балкаріі, відвідували Чегемські водоспади та збирали білі гриби поблизу льодовика на кордоні Кабардіно-Балкаріі та Грузії.
Дивні місця. Казали місцеві люди, що саме там частково йшли зйомки старого культового радянського фільма «Земля Санникова» із піснею, де є слова
«Есть только миг между прошлым и будущим. Именно он называется жизнь!»
Хто знав тоді, що слова збудуться…

Моя респондент опинилася в Польші в перші місяці війни. Заради сина. Син зараз студент одного з польських університетів. А мама - лікар. Пройшла майже всі важкі етапи підтвердження українського медичного диплома та отримала працевлаштування на посаду лікаря:
- У Польщі після університету проходиш стаж (13 місяців) — і ти вже лікар без спеціалізації. Далі починається спеціалізація (за бажанням)— у моєму випадку це 5 років. Після спеціалізації моя погодинна ставка буде вищою, ніж без неї.
- Як взагалі враження?
- Зізнаюся: еміграція виявилася значно складнішою, ніж я думала. Багато бюрократії, нові правила і просто адаптація до всього нового трохи виснажує.
Признаюся чесно: моя мама кличе мене приїхати у відпустку в Україну.
Я НЕ ПРИЇДУ. Я БОЮСЯ, що якщо приїду, ТО ВЖЕ В ПОЛЬЩУ НЕ ПОВЕРНУСЯ…
- Погоджуюся: еміграція - то не мед. То треба втягнутися, звикнути - і навіть НАВЧИТИСЯ ЖИТИ…
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 15:12

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Poland

З дочкою моїх друзів колись разом підкорювали гори Кабардіно-Балкаріі, відвідували Чегемські водоспади та збирали білі гриби поблизу льодовика на кордоні Кабардіно-Балкаріі та Грузії.
Дивні місця. Казали місцеві люди, що саме там частково йшли зйомки старого культового радянського фільма «Земля Санникова» із піснею, де є слова
«Есть только миг между прошлым и будущим. Именно он называется жизнь!»
Хто знав тоді, що слова збудуться…

Моя респондент опинилася в Польші в перші місяці війни. Заради сина. Син зараз студент одного з польських університетів. А мама - лікар. Пройшла майже всі важкі етапи підтвердження українського медичного диплома та отримала працевлаштування на посаду лікаря:
- У Польщі після університету проходиш стаж (13 місяців) — і ти вже лікар без спеціалізації. Далі починається спеціалізація (за бажанням)— у моєму випадку це 5 років. Після спеціалізації моя погодинна ставка буде вищою, ніж без неї.
- Як взагалі враження?
- Зізнаюся: еміграція виявилася значно складнішою, ніж я думала. Багато бюрократії, нові правила і просто адаптація до всього нового трохи виснажує.
Признаюся чесно: моя мама кличе мене приїхати у відпустку в Україну.
Я НЕ ПРИЇДУ. Я БОЮСЯ, що якщо приїду, ТО ВЖЕ В ПОЛЬЩУ НЕ ПОВЕРНУСЯ…
- Погоджуюся: еміграція - то не мед. То треба втягнутися, звикнути - і навіть НАВЧИТИСЯ ЖИТИ

нвічитися жити-це так, якщо є мета (ціль)-страждати за ради дітей не варто (це совковий підхід), життя дається один раз і треба прожити його не марною тратою тулетного папіру

дуже цікаві ваші дописи, я в захваті (без підколів)
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 3180318131823183
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти