Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1687116872168731687416875 ... 17420>
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:06

Re: Напад росії і білорусі на Україну

АндрейМ написав:
  Faceless написав:Що за дурниці? ЄСВ 22% це не платять?
Те, що вони нараховуються на фонд оплати праці то нічого кардинально не міняє

Як це воно кардинально не міняє, якщо ЄСВ сплачується за рахунок власних коштів роботодавця, а не працівника? В Україні я сплачую лише ПДФО та ВЗ. ЄСВ - «проблема» роботодавця. Мої колеги з Франції та Британії зі своєї ЗП, тобто зі своїх власних коштів, сплачують соціальні внески, тобто на руки отримують ще менше, ніж я (умовно, звичайно), а роботодавець несе менше витрат. До речі, одна із причин, а може і головна причина «сірих» зарплат в Україні - саме те, що роботодавці не хочуть нести витрати по сплаті ЄСВ.

Що за чухня, які власні кошти роботодавця.
Для роботодавця це в принципі те саме, що і ПДФО, які він, як агент, сплачує з нарахованої зарплати. Просто бухгалтерські проводки трохи інші. Але і на ПДФО і на ЄСВ заробляє робітник, інакше нафіг він кому був би треба.
Можливо, люди були б більш обізнані, скільки вони сплачують, якби порядок нарахування ЄСВ був такий самий, як і ПДФО. Проте дізнатися то не складно, кожен може зайти в кабінет ПФ. А так різниці як такої немає, і це банальна брехня, що робітники не сплачують в ПФ
Faceless
Модератор

Подякував: 1503 раз.
Подякували: 8309 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:14

було конкретне питання. Letusrock нічого конкретного обговорювати не вміє, то починає маячню писати. я на відміну від тебе іншим не заздрю. мої знайомі більш-менш нормально влаштувалися. в кого в Україні непогано було - й там працюють, головне - працювати. й вміти вчитися. вантажнику/охоронцю з АТБ мову вчити важко.
Востаннє редагувалось Shaman в Пон 23 лют, 2026 16:20, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 828 раз.
Подякували: 1764 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:18

sashaqbl написав:...............
Так в тому то й проблема, що не визнавши своїх помилок, ми будемо наступати на ті ж самі граблі раз за разом.
..............
Так я ж про то й пишу насправді. Наша проблема в тому, що ми надто довго старалися триматися Росії. Поки не змінилося покоління. А зараз пожинаємо плоди того. Якби в 91 голосували не за Кравчука, а за когось, хто за Європу і НАТО - то ситуація було б трошки інакшою зараз.

Что касается НАТО, то это не ошибка влади. Невозможно было моментально изменить настроения народа, десятилетиями привыкшего воспринимать НАТО как врагов.
Ну и нейтралитет тогда воспринимался вполне положительно и, возможно, был оправдан. Вот только забыли или не знали, что нейтралитет и разоружение разные вещи.
Ну и против ЕС настроения были гораздо слабее и не мешали туда вступить. Но нас не рвались туда принимать. Как не рвутся и сейчас.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:18

_hunter
ти не давай посилання на заборонені ресурси - ніхто тебе банити не буде. за DW не банять ;) а так поки злив, цифри ти скоріше вигадав чи взяв на російських смітниках

живуть за що люди? й до речі влаштувалися - що роблять - розкладають товари на полицях, клінінг?
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:21

Shaman написав:
  ЛАД написав:............
Опять много слов, но что изменилось сейчас, вы так и не написали.
Аби побалакати.

не зараз - десь рік тому. вийшов час петляти, халява закінчилась... що незрозуміло? ваші в Німеччині як, на якому етапі?

Что изменилось год назад?
Изменился подход к новым беженцам. Для старых всё пока что остаётся неизменным.
Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 23 лют, 2026 16:22, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:23

АндрейМ написав:Кого? Як? Де? Коли? Ви знову мене з кимось
плутаєте. Ви знову до мене чіпляєтесь.

Досить вже БРЕХАТИ. Чи не ТИ розказував про ПЕЧЕРНИЙ СЕКСИЗМ, в якому з тебе щось вимагають через те, що ти по паспорту чоловік? Так, мене це ображає, бо в моєму оточенні вистачає жінок, в яких, на відміну від тебе є яйця.
Я можу зрозуміти людей, які втекли, тихенько донатять і не відсвічують. В мене такі знайомі є і в мене з ними нормальні стосунки, і я ніколи їх не ображаю.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:24

ЛАД написав:Ну и против ЕС настроения были гораздо слабее и не мешали туда вступить. Но нас не рвались туда принимать. Как не рвутся и сейчас.

Законодавство внутрішнє не має бути з протиріччями доктринам ЄС.
Як приклад зерно і куряче м'ясо не мають містити таку кількість заборонених ЄС речовин. Проходження митниці не має бути у ручному режимі. А це складно. Більше того вступ до ЄС це непотрібні митниці по кордону з ЄС )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:28

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Что касается НАТО, то это не ошибка влади. Невозможно было моментально изменить настроения народа, десятилетиями привыкшего воспринимать НАТО как врагов.

Я не кажу, що це помилка влади. Кравчук був тим, ким був. Проблема в тому, що народ його вибрав.
В Литві ж таких не вибирали.
Якщо ми не зробимо висновки, чому ми вибирали клоунів весь цей час - то будемо наступати на ті ж граблі знову і знов.
P.S. Я вже можливо писав раніше, в 2008 році розмовляв з рідною сестрою Романа Шухевича, яка жила в Нальчику. Так от, вона теж була негативно налаштована щодо ідеї вступу України в НАТО.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:28

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  ЛАД написав:............
Опять много слов, но что изменилось сейчас, вы так и не написали.
Аби побалакати.

не зараз - десь рік тому. вийшов час петляти, халява закінчилась... що незрозуміло? ваші в Німеччині як, на якому етапі?

Что изменилось год назад?
Изменился подход к новым беженцам. Для старых всё пока что остаётся неизменным.

для ЛАДа - російською

"ЛАД, вы читать и понимать прочитанное умеете? при грамотном подходе наши эмигранты где-то до 3х лет могли сидеть на пособии, ничего не делая - чем многие и пользовались. но через три года (срок условный) немецкая бюрократия начинает перекрывать кислород таким хистроделанным. поэтому СЕЙЧАС халява для старых эмигрантов уже заканчивается/закончилась."

у вас же є хтось за кордоном? які там успіхи, на якому етапі? чи теж лише критикуємо, а власної достовірної інфо немає?..
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 16:41

sashaqbl

Тому що донати це - слова. Це - по-перше. По-друге, я не відповідаю на питання, коли людина тупо змінює тему обговорення та й ще додає якісь маразми про «гендерно рівний донати». Там потрібен перекладач на нормальну мову, але в цьому випадку це вже марна справа.

sashaqbl написав: Ти розказуєш, що готовий платити за безпеку. Я теж був готовий платити за безпеку своєї сімї. І я з 14 року платив. Можливості були. Але ти розказуєш байки, що можливості платити не було.

У Вас тут суперечливі твердження, які Ви приписуєте мені. Так, я готовий платити за безпеку, оскільки безпека коштує грошей, як і поліція, як і пожежники та інші професії, які одна людина одночасно виконувати не може чи нездатна. Тому у нас і виникли сучасні суспільства, в яких ми різні різні функції. Так, в моєму розумінні платити за безпеку - брати участь у спільному фінансуванні обороноздатності через податки, навіть якщо вони будуть високими.

Я не розумію Ваші особисті закидання мені. У нас країна мільйонів ФОПів, тобто людей, які роками відмовлялись фінансувати армію. Небажання думати про обороноздатність було не моїм рішення, а мільйонів співгромадян. Оцими тиканнями про «донати» що саме Ви хочете досягти чи показати? Тут мільйони українців продовжують жити, майже не помічаючи війну, продовжують сплачувати мінімальні податки, продовжують витрачати гроші на подорожі, а не на ЗСУ як вдячність, що їх туди примусово не тягнуть, але агресію свою Ви випліскуєте на мене. Проблема не в донатах, а в тому, що держава не може рівномірно розподілити тягар війни, в тому числі через примус громадян, які не воюють, фінансувати цю війну. Примус має лише одну ціль.

Я вже писав, що війна колись закінчиться, а разом із нею закінчаться і донати, і якщо Ви розраховуєте на пристойну воєнну пенсію, то муситиме просити на неї донати?
Востаннє редагувалось АндрейМ в Пон 23 лют, 2026 16:44, всього редагувалось 2 разів.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

#<1 ... 1687116872168731687416875 ... 17420>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: _hunter, Shaman і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор