Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1689416895168961689716898 ... 17443>
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 21:42

Faceless написав:
stm написав:АндрійМ, як розумна людина не може сформулювати що різниця є. У розвинутих країнах пенсія йде на 3 різні рахунки: 1) загальна - людина живе за рахунок внесків працюючих (бюджет) кожен соціально незахищений має право на мінімалку 2) індивідуальна накопичувальна - людина відраховуває внески з зп, які інвестуються і належать їй 3) що хоче додатково- інвестує сама у часні фонди (не обов'язкова).
В Україні дійсно немає 2)
Хоча щось про трирівневу пенсійну систему прийняли дуже давно. От тільки ми і п1) ніяк не виведемо в бездефіцитний, куди там вже два інші

є ще одна проблема для існування 2) та 3). а саме - куди інвестують? в першу чергу в акції. а в Україні немає нормального ринку акцій...
Shaman

Подякував: 829 раз.
Подякували: 1764 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 21:55

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Shaman написав:
  Faceless написав:
stm написав:АндрійМ, як розумна людина не може сформулювати що різниця є. У розвинутих країнах пенсія йде на 3 різні рахунки: 1) загальна - людина живе за рахунок внесків працюючих (бюджет) кожен соціально незахищений має право на мінімалку 2) індивідуальна накопичувальна - людина відраховуває внески з зп, які інвестуються і належать їй 3) що хоче додатково- інвестує сама у часні фонди (не обов'язкова).
В Україні дійсно немає 2)
Хоча щось про трирівневу пенсійну систему прийняли дуже давно. От тільки ми і п1) ніяк не виведемо в бездефіцитний, куди там вже два інші

є ще одна проблема для існування 2) та 3). а саме - куди інвестують? в першу чергу в акції. а в Україні немає нормального ринку акцій...
Насправді необовʼязково, щоб цей ринок був локальним, але наше законодавство дуже обмежує в польоті фантазії для управителів фондів
Faceless
Модератор

Подякував: 1503 раз.
Подякували: 8309 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:00

Wirująświatła написав:
❗️росіяни хочуть до кінця 2026 року захопити Херсон, Миколаїв, Одесу та Запоріжжя, – заступник керівника Офісу президента Павло Паліса

Також до кінця березня вони хочуть повністю окупувати Донеччину.

а може по іншому розставимо акценти?
Окрім цього, за словами Паліси, якщо росіяни матимуть успіх, до кінця року вони намагатимуться створити умови для захоплення Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, а згодом і Одеси.

Однак, як зазначив бригадний генерал, у найближчі пів року окупанти не зможуть реалізувати свої плани.
Shaman

Подякував: 829 раз.
Подякували: 1764 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:16

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Faceless написав:Насправді необовʼязково, щоб цей ринок був локальним, але наше законодавство дуже обмежує в польоті фантазії для управителів фондів
Насправді все ще простіше..
Пенсійні фонди іноземних держав обмежені тим куди вони можуть вкладати отримані кошти.. Тому прибутковість в таких фондах як правило 2-3% річних....
А тепер знайдіть в Україні людину, яка буде вкладати щось типу 100-1000 доларів/рік , на 30 років щоб отримати потім додаткових 10-100 доларів/місяць пенсії.
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3008 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:16

stm написав:Є офіційний перелік територій які під окупацією і у зоні бойових дій. Там діють окремі законодавчі ініціативи.

Ви в курсі що майже половина Одеської області в зоні можливих бойових дій згідно цього офіційного переліку?
killer_of_liars

Подякував: 2 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:26

Ніхто нє говоріл

Hotab
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 2603 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:31

Іпсо

Wirująświatła написав:
❗️росіяни хочуть до кінця 2026 року захопити Херсон, Миколаїв, Одесу та Запоріжжя, – заступник керівника Офісу президента Павло Паліса

Також до кінця березня вони хочуть повністю окупувати Донеччину.

Ну да, ну да.. Жодного обласного центру за 4 роки та 4 міста (облцентра) до кінця року.
Трохи поясню.. На днях свекрусі дзвонила її подружка, яка виїхала до Ізраїлю в 2023. Після "Привіт" вона одразу запитала: "Як там Мико, ще стоїть чи вже в окупації?" Свекруха (піднявши челюсть з пола) відповіла питанням: "Звідки така інформація?" Подружка сказала, що прочитала в місцевих (ізраїльських) новинах.
Що цікаво, того ж дня я натрапила у телеграмі на репост допису з кацапського каналу про те, що "прям зараз війська рф доброзичливо зустрічають в Одесі її мешканці".
Шось мені підказує, що багато людей таке хавають і не замислюються.
fler

Подякував: 1215 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:35

ЛАД написав:
  budivelnik написав:.........
Тобто коли я казав що я щось важу в тому світі як особистість - то ти з дейтротом з піною в роті розповідав мені що люди підуть в інший магазин....
Але ж якщо виїде ТРЕТИНА , то в цій третині будуть не тільки МОЇ покупці, а й працівники ІНШИХ магазинів... тобто закриється ТРЕТИНА магазинів, зникне ТРЕТИНА таксистів...
А мої магазини/таксі залишаться і як обслуговували 400-600 осіб/добу магазин , 150-200 поїздок/добу таксі - так і будуть обслуговувати.
Вы когда-то рассказывали, что дважды банкротились.
Желаю вам не испытать этого в третий раз.
В 60+ это вряд ли удастся. По крайней мере, будет значительно сложнее.
Спробую пояснити, хоча надії що захочете напрягтись і зрозуміти - мало...
1 Я НЕ БАНКРОТУВАВ
Банкрутували два моїх бізнеси якими я керував
2 Банкрутсто це не обовязково боргова яма.
Спробую спрощено і на пальцях
а - бізнес може збанкрутувати якщо не вірно щось розрахував.
б - банкрутсто і втрата капіталу - не тотожні поняття.
Можна збанкрутувати, але при цьому стати багатшим ніж бу ДО МОМЕНТУ започатковування бізнесу який збанкрутує
Приклад наочний - Долярчик
Людина володіла досить таки прибутковим бізнесом по продажу велозапчастин з функціонування якого КУПИЛА дві квартири , але витрати на купівлю житла виявились критичними для обігового капіталу бізнесу і бізнес ЗБАНКРУТУВАВ ( закрився/став не прибутковим)
Тобто до початку велення в Долярчика не було ні бізнесу ні квартир, після банкрутства бізнес зник... квартири зявились.
3 Мої два збанкрутілих бізнеси це якраз про те що я з них вийняв БІЛЬШЕ ніж вони могли витримати і тому вони збанкрутували... але вийняв я з них в рази більше ніж вклав.

І ще про виїзд третини населення і чому мені по барабану...
Перше
Станом на 1990 структура наступна
На трьох споживачів - один створювач.
Дитина-тато(мама)створювач-тато(мама)пенсіонер створювача = три споживачі*17млн=51млн
Станом на через покоління десь в 2025
0,8 дитина-створювач-1,2 батько/мама створювача(пенсіонер)=три споживачі*12млн=36
Станом через два покоління десь 2060
0,5 дитина- створювач - 1,5 батьки створювача=три споживачі*10млн=30млн

Тепер поясніть мені
Чому мені має бути гірше , якщо виїхавші будуть мати наступні конфігурації
3 споживачі - я у виграші бо менше виплачувати податків
2 споживачі+1 створювач - мені все одно бо станом на сьогодні така структура є
1споживач+2створювачі - мені легше працювати бо звільнилась ніша
3створювачі - мені ще легше працювати бо я в дефіциті.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:36

fler
Все там правильно 😅
Зображення
Hotab
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 2603 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 22:37

Letusrock написав:
  budivelnik написав:Поки кількість населення України буде знаходитись в діапазоні 20-80 млн осіб... ДЛЯ людини яка працює - НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ..
маячня, якщо залишиться 20 млн - для людини яка працює - ВСЕ ЗМІНИТЬСЯ. Щоб продовжувати цю шарманку про останню вербу, тобто тримати фронт проти 140млн ерефії - доведеться відмовитись від цивільного життя і стати Афганом : чоловіки та молоді жінки в основній масі будуть залучені до оборони та критичної інфрастуктури а решта 14-80 будуть пахати як негри на плантаціях.
Але це ж саме те чого ми прагнемо
Чомусь для переляканих життям ніяк не дійде
Поки нас буде зменшуватись до 20 млн
Педерація зменшиться до 40млн... по тій простій причині, що відділяться від неї всі хто схоче, крім тих кого окупує Китай.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 1689416895168961689716898 ... 17443>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему