fox767676 написав:Любий друже, не було ніякої "Візантії", була 2 тис. річна Римська Імперія "Візантийці" називали себе римлянами "ромеями", хоча здебільшого були греками,
Ніїто не голосив що "вкрали назву"
випередили. Забув сказати шо я теж, як римун, є римлянином
ЛАД написав:Мне вообще нравится шум, поднятый нынешними умниками о том, что Россия не имеет права называться Россией.
1 Хай називається як хоче... Тільки нюанс - вона спочатку повинна була спитати дозволу в монголів-як називатись... адже це вони її створили як московський улус золотої орди.... 2 Тепер тим самим кінцем але з другого боку Якщо москву створив київський князь... то може давай назвем педерацію Україною ? ти ж сам кажеш кАкАя( тут головне наголос правильно поставити) рАзнИцА
ЛАД написав:Мне вообще нравится шум, поднятый нынешними умниками о том, что Россия не имеет права называться Россией. "Это Московия!" Вот просто интересно, почему Галицько-Волинське князівство имело право называться Руським королівством, а Московское нет? Чем князь Данило лучше князя Юрия? А вообще, использование истории (а чаще исторических мифов) для обоснования каких-то сегодняшних претензий ни к чему хорошему не приводит.
Тим що московське було на заліссі, і ніколи до Русі відношення не мало. З тим же успіхом могли б Швецією назватися
И что? Добавлю:
Згідно зі «Списком руських міст далеких і близьких», Заліська земля включала в себе 55 міст і поселень[10].
ЛАД написав:Мне вообще нравится шум, поднятый нынешними умниками о том, что Россия не имеет права называться Россией. "Это Московия!" Вот просто интересно, почему Галицько-Волинське князівство имело право называться Руським королівством, а Московское нет? Чем князь Данило лучше князя Юрия? А вообще, использование истории (а чаще исторических мифов) для обоснования каких-то сегодняшних претензий ни к чему хорошему не приводит.
Я ще студентом був, то задавав викладачам питання чому Україна не ставить питання наслідуваності від Київської Русі. Чому Нідерланди/Голландія може мати 2 назви, а ми не можемо? Хто ходив на Шулявці в підземних переходах в 00-их, то може бачили надпис "Україна - Русь"? Наша робота)) Я ще тоді не розумів чому наші довбні так просто назву віддали! Чому Греція довго боролася, щоб перейменувати цілу країну, щоб її назва не співпадала з регіоном Греції. І в неї це вийшло, зараз є держава "Північна Македонія".
А може нинішня агресія щодо України і виникла щоб поховати надію останніх повернути історичну правду і історичні імена. Загалом швидка перемога мала для коцабів вирішити просто гору питань. Починаючи від господарських претензій в судах Нафтогаз , ПриватБанку і не тільки за активи в Криму, завершуючи збитими МН17. І ще багато багато чого. Ну і ясна справа всі оті історичні незручності. «Прицепом» показати практично, довести я б навіть сказав, все те що кажуть по російському ТБ і що нам тут багато разів каже Фокс «хто майданить - тому пісєц!». Сигнал всім хто перебуває в полі інтересів кацапії «не сміти майданити!! Інакше ми вам покажемо!»
Востаннє редагувалось Hotab в Пон 30 бер, 2026 16:45, всього редагувалось 1 раз.
Я ще студентом був, то задавав викладачам питання чому Україна не ставить питання наслідуваності від Київської Русі. Чому Нідерланди/Голландія може мати 2 назви, а ми не можемо? Хто ходив на Шулявці в підземних переходах в 00-их, то може бачили надпис "Україна - Русь"? Наша робота)) Я ще тоді не розумів чому наші довбні так просто назву віддали! Чому Греція довго боролася, щоб перейменувати цілу країну, щоб її назва не співпадала з регіоном Греції. І в неї це вийшло, зараз є держава "Північна Македонія".
Напевно тому що пройшло 750 років. Це надто великий великий проміжок часу щоб говорити про "наслідуваність від Київської Русі".
І до чого тут Нідерланди/Голландія? Нідерланди - назва країни, Голландія - назва території. Голландія - була історична, більш зручніша і розповсюджена, але по-факту помилкова назва.
Було цікаве дослідження щодо Кінчева та Невзорова Бо перший у 80х був західником, антисовком, демократом, а другий - консерватором, червоно-коричневим совком і мракобесом. Коли на Кінчева наїхала радянська влада, тот у розпачі кинувся за моральною допомогою до молодих журналістів з питанням "Що б ви зробили на моєму місці", очікуючи щонайменш моральної підтримки. Але один молодий та цинічний журналіст сказав що на його місті він би застрелився І так було ще десь років 10, потім їх позиції почали наближатися, кінчева потягнуло у православ'я, до корнів, а Невзоров почав потороху тролити сталіністів. І десь в 2002-2005 вони стали майже тотожніми. Але на цьому їх еволюція не зупинилась, і Кінчев зараз - мракобіс та зетник, а Невзоров - іноагент, демшизоїд та воук.
Так само білоруси у ВКЛ називалися литвинами, а українці - русинами. А у 20 ст світчинулися
Востаннє редагувалось fox767676 в Пон 30 бер, 2026 16:48, всього редагувалось 2 разів.
fox767676 написав:Любий друже, не було ніякої "Візантії", була 2 тис. річна Римська Імперія "Візантийці" називали себе римлянами "ромеями", хоча здебільшого були греками,
Ніїто не голосив що "вкрали назву"
випередили. Забув сказати шо я теж, як римун, є римлянином