|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:47
Дюрі-бачі написав:Shaman пропагандистська стаття про рожеві поні. Особливо "правдива" теза про "диверсифікацію" фінансування України, коли ми втратили одного із 2 великих донорів і в нас залишився єдиний, який вже пів року нам не дає ні цента...
Ещё больше мне понравилась вторая часть этой фразы: "країна диверсифікувала залежність від американського фінансування й озброєнь і тепер, у разі повторних спроб Трампа нав’язати їй «мир», здатна фактично послати його куди подалі". "послати його куди подалі" это круто. Вот только на это не решаются и более развитые страны и о ряде видов вооружений точно придётся забыть. Не особо удивлён, что автор статьи: "Тімоті Еш. Британський економіст, експерт з питань України". При том, что сама Великобритания не торопится посылать "куди подалі" ни США, ни Трампа, а вместо этого посылает в США целого короля для налаживания отношений.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:50
Shaman написав: Дюрі-бачі написав:Shaman пропагандистська стаття про рожеві поні. Особливо "правдива" теза про "диверсифікацію" фінансування України, коли ми втратили одного із 2 великих донорів і в нас залишився єдиний, який вже пів року нам не дає ні цента...
у вас все просто - дають гроші - це добре, не дають гроші - це погано. варіант заробити гроші - для вас схоже не існує 
Мы много сами "заробили грошей" на войну? Где бы мы были, если бы не деньги США и Европы?
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:50
Дюрі-бачі написав:prodigy очікую, що після виборів більшість буде в демократів і таких законів буде багато, але нам це не дуже допоможе. Вже навіть імпічмент Трампа не виглядає рятівним, бо нам би треба повну заборону МАГА, як в нас комуністів...
МАГА чи ні, це справа американців, якщо з другого разу не доперли, має бути третій 
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3406 раз.
- Подякували: 3369 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:54
prodigy написав:: квартира-1500грн
це де квартиру здають в оренду за 1500 грн?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 954 раз.
- Подякували: 655 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:55
budivelnik написав: ЛАД написав:Но можно, например, ввести тот же прогрессивный налог (который у нас раньше был).
Вартість АДМІНІСТРУВАННЯ прогресивного податку виявилась більшою ніж ефект від його введення... Здавалось би -яка фіг різниця до наприклад 10 000 - 13% 10 000- 30 000 - 18% вище 30 000 - 30%..... А по суті для бухгалтера і перевіряючих це був жах.... Виплат як мінімум дві в місяць, а ще різні відпускні/добові і так далі, а ще премії... Коротше те що в податковій перевірялось в два кліка ( сума по ЄСВ рівнялась з сумою по ПДФО і сумою Військового) тепер перетворилась в квест.
А коли робили повернення податків то взагалі були цікаві опуси з сумнівною логікою (але податкова сказала що треба так:)
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1506 раз.
- Подякували: 8314 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:57
shapo написав: prodigy написав: shapo написав:В то время как в Украине даже имея свое жилье и среднюю пенсию пенсионер сейчас может только сдохнуть без помощи извне или дополнительного дохода.
російський 3,14здеж, модератор, припиніть російську пропаганду цього запроданця серед людей, яким 80+ пенсії маленькі, але не у всіх, у мого батька 300 дол а ті, хто вийшли на пенсію після 2020р (серед мої сусідів і знайомих) у тих пенсія 400-450 дол (для України це нормально, а якщо дружина має скажемо 200-250дол, то жити можна, в селах інша картина, але там люди мають пай 2-3 га землі, здають в оренду +город/сад не шикарно, але на порядок краще ніж за часи ссср (коли в селі пенсія було 3рубля, потім 6 в період 1975-1980, коли була жива моя бабця )
Ну вот,наконец и призыв забанить. В отличие от вас я ещё и украинский пенсионер получающий среднюю пенсию в 2026г аж 8500 грн. Вышел я на нее в 2016 и она была 3200грн. Моя покойная жена получала при стаже 45 лет 4500 грн. Ещё недавно у меня была квартира на Печерске и потому я прекрасно знаю сколько стоит коммуналка зимой равно как и стоимость продуктовой корзины в сентябре 2025г когда был последний раз в Киеве. С тех пор по отзывам оставшихся знакомых и родственников ситуация только ухудшилась. Конечно, если у вас есть пай или вы сдаете в городе квартиру,а лучше две,то можно и выжить. Но поэтому я и написал что должен быть источник дохода. И про СССР врать не надо. Мои отец с матерью с начала 80-х годов получали 132р пенсии каждый - 120+10% за стаж или ещё за что-то ,не помню
читайте уважно-писав про пенсії у селян Государственные пенсии для колхозников в СССР были введены летом 1964 года с принятием соответствующего закона, а массово выплачивать их начали с 1 января 1965 года.До этого времени колхозники, в отличие от рабочих и служащих (получавших пенсии с 1956 года), не имели государственного пенсионного обеспечения. Они обеспечивались за счет специальных касс взаимопомощи внутри своих хозяйств или полностью зависели от помощи детей
моя бабця переїхала до нас з села у 1965році і отримувала пенсію 3рубля, десь після 1970 до 1977р вже 6 р, потім 12р, перед тим як померти у неї була пенсія аж 48р (це десь 1983-84р, казало, що з такою великою пенсією гріх померати  звідки вам відомо, що я не пенсіонер, мені 62+ 
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3406 раз.
- Подякували: 3369 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Нед 17 тра, 2026 13:58
prodigy написав: shapo написав:Возможно,существует неформальные связи с путинской Россией где до 2022 Нетаньяху иногда шагал рядом с Путиным в шествии бессмертного полка с портретом который ему дали. Да и оппозиция кроме,наверное,Лапида тоже настроена про-российски в отличие от основной массы народа хотя среди колбасной алии 90-х встречается немало ватников не выучивших за 30 лет иврит и смотрящих российские ТВ каналы.
дякую, це головна причина: Бібі грає на шкіряній флейті путіна, а ваша місцева вата не нащо не впливає (бо Бібі не звертає на них уваги), чому він так робить? боїться злити паперового тигра (країна рф успадкувала всі вади совка, після 2006 року всі хвороби стали явними, гра в демократію припинилась (ще в жовтні 1993р коли розстріляли Парламент), 7 років після отримання влади путін грав в поганого і доброго поліцейського(Єльцин був поганим) Ізраїль в особі Бібі маючи за спиною США веде себе ірраціонально, заграє з путіним, який знав про 7 жовтня, це гидота (мерзость)
Вы забыли упомянуть как ведёт себя Украина в отношении Израиля в лице всех ее президентов,в т.ч. последнего еврея Зеленского. Особенно характерен последний дипломатический демарш в отношении украденного украинского зерна разгруженного после Хайфы в Турции после которого в адрес Турции не последовало никаких нот протеста показывает ее истинное отношение равно как и упомянутые голосования в ООН за все антиизраильские резолюции.
-
shapo
-
-
- Подякував: 110 раз.
- Подякували: 867 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 17 тра, 2026 14:07
prodigy написав: shapo написав:В то время как в Украине даже имея свое жилье и среднюю пенсию пенсионер сейчас может только сдохнуть без помощи извне или дополнительного дохода.
російський 3,14здеж, модератор, припиніть російську пропаганду цього запроданця серед людей, яким 80+ пенсії маленькі, але не у всіх, у мого батька 300 дол а ті, хто вийшли на пенсію після 2020р (серед мої сусідів і знайомих) у тих пенсія 400-450 дол (для України це нормально, а якщо дружина має скажемо 200-250дол, то жити можна, в селах інша картина, але там люди мають пай 2-3 га землі, здають в оренду +город/сад не шикарно, але на порядок краще ніж за часи ссср (коли в селі пенсія було 3рубля, потім 6 в період 1975-1980, коли була жива моя бабця )
Красиво излагаете. Только стоит посмотреть не на ваших "сусідів і знайомих",а отчёты ПФ. Там реальная картинка сильно отличается от вашей.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 17 тра, 2026 14:09
Дюрі-бачі написав: prodigy написав:: квартира-1500грн
це де квартиру здають в оренду за 1500 грн?
це комуналка.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 832 раз.
- Подякували: 1768 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 17 тра, 2026 14:11
prodigy написав:читайте уважно-писав про пенсії у селян Государственные пенсии для колхозников в СССР были введены летом 1964 года с принятием соответствующего закона, а массово выплачивать их начали с 1 января 1965 года.До этого времени колхозники, в отличие от рабочих и служащих (получавших пенсии с 1956 года), не имели государственного пенсионного обеспечения. Они обеспечивались за счет специальных касс взаимопомощи внутри своих хозяйств или полностью зависели от помощи детей
моя бабця переїхала до нас з села у 1965році і отримувала пенсію 3рубля, десь після 1970 до 1977р вже 6 р, потім 12р, перед тим як померти у неї була пенсія аж 48р (це десь 1983-84р, казало, що з такою великою пенсією гріх померати  звідки вам відомо, що я не пенсіонер, мені 62+ 
Я прекрасно помню советские пенсии которые действительно были у колхозников и не только достаточно малые,но вот только тогда и коммуналка была другая,и продукты субсидировплись хотя и были в постоянном дефиците практически везде кроме нескольких городов витрин. Были персональные пенсии республиканского и союзного значения,ещё большие пенсии были у военных и гебистских отставников - у майора ушедшего в 40 лет была 140р, если в 45 около 200р. Так и сейчас у судей и прокуроров,причем достаточно молодых больше или около 100 тыс.грн. У вышедших на пенсию после 2020 года пенсии где-то 12-15 тыс.грн,но только среди 11 млн украинских пенсионеров они явно в меньшинстве
-
shapo
-
-
- Подякував: 110 раз.
- Подякували: 867 раз.
-
-
Профіль
-
-
1