ЛАД писал(а):Конечно, нет. Думал, это и так понятно, из моих сообщений. Но есть вопрос, как это оценивается командованием.
А от тут ви вже виходите на дуже тонкий лід. Навіть радянський пропагандист Галан не розказував, що це відбулося з відома/ініціативи командування.
1932 року до УСРР на навчання виїхала дружина письменника — Ганна Галан (Геник). 1937 її, студентку Харківського медичного інституту, за типовим фальшивим звинуваченням арештували й невдовзі стратили.
1935 року Галану відмовлено в радянському громадянстві.
Письменник брав активну участь у комуністичному підпіллі, у підготовці та проведенні совєтофільського Антифашистського конгресу діячів культури (Львів, 1936). З 1936 до 1937 року був співробітником польського щоденника «Дзєннік популярни» у Варшаві. Ярослав Галан за працею
Перебував під наглядом української поліції Львова. Галана двічі заарештовували за комуністичну пропаганду — 1936, 1937[7]. З 1937 до 1939 року працював перекладачем з німецької на польську у видавництві Райндель у Львові.
Після анексії західноукраїнських земель радянським союзом працював кореспондентом львівської обласної газети «Вільна Україна» (1939—1941), всеукраїнської газети «Радянська Україна» (1942—1948) та головного російськомовного часопису ЦК КП(б)У «Правда Украины». У 1941 році також був завідувачем літературної частини Державного українського театру імені Лесі Українки.
Яка чудова людина ... у нього дружину стратили, а він продовжив працювати на советській союз ... Така людина і не таке ще вигадає ...
ЛАД писал(а):Территория Газы даже несколько больше, чем вы указали - площадь 365 км². Население оценивается в 2,1 млн. человек. Т.о. плотность населения - примерно 5700 чел. на км². В самом городе Газа этот показатель до начала конфликтов превышал 9900 человек На территории Донбасса есть городская застройка, но такой плотности населения там не было и до войны. А сегодня в зоне вашей работы, подозреваю, гражданского населения осталось, как бы помягче... очень немного.
Так. Тим не менше, ми спокійно сортуємо цілі і знищуємо першопріоритетні. Є можливості знищувати конкретну визначену одиницю техніки, конкретного солдата/офіцера. Якщо відмовитися від мінування - то ефективність трохи знизиться, але кожна ціль буде чітко визначатися оператором. І я не думаю, що ЦАХАЛ не має таких можливостей. Зараз не 82 рік, коли треба бомбити міста і вводити на вулиці бронетехніку.
Вполне верю, что вы можете уничтожить "конкретну визначену одиницю техніки" и отдельного (но вряд ли конкретного) солдата. И вряд ли вы сможете определить, является ли человек в гражданской одежде бойцом ХАМАСа или обычным человеком. И уж точно вы не сможете уничтожить тоннели. И, как видите, есть необходимость бомбить и вводить бронетехнику, что и происходит у нас на линии фронта. Хотя с бронетехникой сейчас вопрос. Не берусь судить о тактике ЦАХАЛа, не знаю подробностей, но вряд ли там всё так уж бездарно и бомбят просто от нечего делать.
ЛАД писал(а):Но, думаю, что партизанским формированиям обеспечить снабжение значительно сложнее. Да и вообще борьба намного тяжелее. Поэтому вероятность "эксцессов", думаю, выше и отношение командования... помягче. Если даже не просто одобряется.
Патртизанськими формуваннями були і зєднання Ковпака, і Армія Крайова. Ці ж слова можна і до них віднести? Чи будете заперечувати?
До речі, злі язики кажуть, що Ковпак під час свого Карпатского рейду, співпрацював з УПА, за що і був знятий з посади ... але ж то, злі язики
ЛАД писал(а):Но, думаю, что партизанским формированиям обеспечить снабжение значительно сложнее. Да и вообще борьба намного тяжелее. Поэтому вероятность "эксцессов", думаю, выше и отношение командования... помягче. Если даже не просто одобряется.
Патртизанськими формуваннями були і зєднання Ковпака, і Армія Крайова. Ці ж слова можна і до них віднести? Чи будете заперечувати?
Не буду. Но есть разница - например, одноразовые "продразвёрстки" или постоянные годами. Кроме того, советской власти не нужно было вести борьбу с "идеологией" - учителями, врачами, работниками администрации, а ОУН после 1945 это было необходимо. Эту необходимость можно понять, но тем не менее. Это уже террор, а не война.
ЛАД писал(а):Не буду. Но есть разница - например, одноразовые "продразвёрстки" или постоянные годами. Кроме того, советской власти не нужно было вести борьбу с "идеологией" - учителями, врачами, работниками администрации, а ОУН после 1945 это было необходимо. Эту необходимость можно понять, но тем не менее.
Ну якщо не будете, то для чого це мусолити? Чому партизани Ковпака це добре, а УПА - це погано. Чому червоний терор у 19 році - це добре, а петлюрівський терор - це погано? Чому "боротьба з ідеологією" УПА - це погано, а розстріляне відродження - це добре? Назвіть хоч одну причину, крім того, що вам так в школі сказали?
Не буду. Но есть разница - например, одноразовые "продразвёрстки" или постоянные годами. Кроме того, советской власти не нужно было вести борьбу с "идеологией" - учителями, врачами, работниками администрации
Не нужно было советской власти ? А ведь вели ... засылкой учителей, врачей, администрациями ... или ты, парторг, опять сделал вид, что забыл ...
Сколько было мифов об убитых невинных учителях ...
ЛАД писал(а):Не буду. Но есть разница - например, одноразовые "продразвёрстки" или постоянные годами. Кроме того, советской власти не нужно было вести борьбу с "идеологией" - учителями, врачами, работниками администрации, а ОУН после 1945 это было необходимо. Эту необходимость можно понять, но тем не менее.
Ну якщо не будете, то для чого це мусолити? Чому партизани Ковпака це добре, а УПА - це погано. Чому червоний терор у 19 році - це добре, а петлюрівський терор - це погано? Чому "боротьба з ідеологією" УПА - це погано, а розстріляне відродження - це добре? Назвіть хоч одну причину, крім того, що вам так в школі сказали?
Все ваши вопросы можно и перевернуть наоборот. Сейчас пытаются доказать, что "боротьба з ідеологією" УПА - це добре, а розстріляне відродження - це погано. В то время как погано и то, и другое. Разница в том, что розстріляне відродження было осуждено ещё в Союзе и тех, кто его осуществлял, даже не пытаются считать героями, а УПА сегодня выставляют героями, умалчивая о терроре. Вспомните, разговор начался с Пантеона героев.
Но на вопрос о "бараньем роге" вы промолчали. Так же, как и со многими другими вопросами.
з 9хвилини, Українські дрони летіли через Каспийське море , потім північний Казахстан до НПЗ Омська, то там як мінімум 3000км маршрут. Ви вчора сперечались, а сьогодні русня каже про це відкрито
Вы это серьёзно? "відкрито" какие-то блогеры излагают версию, что дроны атаковали с территории Казахстана (даже не летели через территорию). Заодно говорят о том, что это сделал Азербайджан.
дрони запустили з узберіжжя Чорного моря, потім вони минули теріторію Грузії, Азербайджану, Каспійське море, Казахстан і досягли Омська, на шляху скрізь ці країни нічто їх не збивав, відкрито протистяти рф вони ще не наважаються
а ви (росіяни) докажіть, що саме так було? зрозуміло, досі маєте сумнів -тоді звертайтесь до МАДЯРА
prodigy писал(а):........ дрони запустили з узберіжжя Чорного моря, потім вони минули теріторію Грузії, Азербайджану, Каспійське море, Казахстан і досягли Омська, на шляху скрізь ці країни нічто їх не збивав, відкрито протистяти рф вони ще не наважаються
а ви (росіяни) докажіть, що саме так було? зрозуміло, досі маєте сумнів -тоді звертайтесь до МАДЯРА
Вам лично Мадяр доложил трассы дронов? Может ещё и назвал типы, способные пролететь с достаточным боезарядом 2500км?
ЛАД писал(а):Все ваши вопросы можно и перевернуть наоборот. Сейчас пытаются доказать, что "боротьба з ідеологією" УПА - це добре, а розстріляне відродження - це погано. В то время как погано и то, и другое. Разница в том, что розстріляне відродження было осуждено ещё в Союзе, а УПА сегодня выставляют героями, умалчивая о терроре. Так же, как и со многими другими вопросами.
Це неправда. Ці питання піднімалися, і Ющенко з Кваснєвським закрили цю сторінку. Я тоді особисто був присутній на відкритті памятника орлятам, і мене, молодого студента, члена УНСО на той момент, воно досить коробило. Особливо, коли зачитували місця загибелі цих "орлят", добре знайомі мені міста і села. Де ці орлята були окупантами. Разом з тим, я розумів і інший момент: ці студенти, намагалися протистояти досвідченим фронтовикам УСС, які пройшли Першу Світову. Зараз я розумію ще й те, що це був необхідний крок до примирення. Як і з Волинською трагедією. Вбивали цивільних як УПА, так і АК. Але УПА робили це успішніше виключно за рахунок того, що це була українська земля. Поляки - це лише незначні вкраплення колоністів Пілсудського. Але тим не менше, ці жахливі сторінки не відміняють їхнього героїзму в боротьбі за нашу країну. Тому для мене вони однозначно герої, як і для будь якої людини, яка є свідомим патріотом цієї країни.