|
|
![]() Вибачте! Фізична особа. Відсотки з депозиту. Депозит давно забрала і частину відсотків теж. Ще до проблем. А іншу частину відсотків заблокували на картці. Сума менша, під фонд гарантування підпадає. Я закон "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб" та "Про банки и банківську діяльність" перечитала. Як процедура проходить в інших банках цікавилась. В теорії все ніби то зрозуміло. Чекаємо доки призначать банк, який буде компенсувати вклади. А ось як це на практиці відбувається трохи незрозуміло. Чи треба подавати заяву? Чи треба готувати якісь документи на підтвердження своїх вимог? Якщо знаєте, поділіться будь ласка інформацією
![]()
![]()
Зразки ВИМОГИ КРЕДИТОРА і ОПИСу я виклав тут: http://forum.finance.ua/topic4780.html?start=2610 Саме для "Дністра" поки немає. ВИМОГУ КРЕДИТОРА пишуть фізичні особи, вклад яких перевищує 150К грн., або не підпадає під ФГВФО (вклад у золоті, поточний рахунок), а також усі юридичні особи. Якщо ваш вклад підпадає під ФГВФО (вклад іменний, він не був продовжений після переведення банку до тимчасових учасників ФГВФО), то списки формуються автоматично у Львові і ніяких заяв не потрібно. ![]() вчора знову звонив в цей "банк".. сказали ФО чекати аж до травня бо саме стільки буде тривати процедура ... довго
![]() ![]() ![]() хоче не зовсім розумію що можна робити ше 1,5 місяці.. банк банкрут, нічого у своїй власності не має... що базу даних треба передавати 1,5 місяці? ![]()
![]() Нормально- рік чекали, ще 2 місяця почекаєм.
Тут можна теж позитив знайти - рік назад долар був біля 9 грн, а зараз - менше 8, тому хто мав депо в гривнях - навіть виграли. ![]() Р,С. Втрачені нерви ніякими грошима не заміниш. А ще мені хочеться подивитись в очі дівчинці, яка в мене депозит приймала, коли вони знали, що банку - гаплик. Як воно, без роботи? ![]()
Ага, сильний позитив: коли ви клали гроші, я виходжу з листопада 2008 р., коли сам клав, був по 5,80, а зараз 7,93... Різницю ловите? А плюс інфляція? ![]() про супер вакханалію по банку пише газета високий замок
Гроші з «Дністра» – як у воду канули Зіновія ВОРОНОВИЧ Вкладникам банку почнуть повертати кошти лише на початку травня Дочекалися! Новину про те, що банк «Дністер» ліквідують, обдурені вкладники сприйняли з радістю. Для людей, які понад рік не могли забрати своїх грошей з депозитів, ліквідація фінустанови – чи не єдиний спосіб повернути свої кровні. Дехто з обдурених вкладників навіть подав позови до суду про визнання «Селянського комерційного банку «Дністер» банкрутом, але справи місяцями не призначали до розгляду. Люди писали листи до голови НБУ, президента, прем’єра, та даремно. Найбільше нарікали на те, що представники банку відмовлялися з ними спілкуватися. Про те, що відбувається з банком, коли виплачуватимуть чергову порцію грошей, дізнавалися з чуток – жодної офіційної інформації. «Офіційного повідомлення від «Дністра» про ліквідацію банку я не отримувала – почула по телебаченню. Намагалася додзвонитись у банк, щоб дізнатись, чи справді банк ліквідують, але там ніхто не брав слухавки. Подзвонила в регіональне управління НБУ – там інформацію підтвердили, але що робити, щоб забрати гроші, не пояснили, – каже клієнтка банку Анна Шарун. – Звичайно, ми раді, що банк ліквідують, бо нарешті зможемо отримати гроші. Я маю у тому банку два вклади. Я вже не пригадую, коли востаннє брала ті 10 доларів. Раніше виплачували по 15 доларів, а потім – 10 доларів або 50 гривень. І то треба було ще й чергу вистояти, не знаючи, вистачить тобі грошей чи ні. У мене народився онук, тож гроші потрібні як ніколи». У прес-службі управління НБУ у Львівській області запевняють, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почне виплачувати компенсації у перших числах травня. Перед цим Фонд оголосить список банків, у відділеннях яких вкладники зможуть отримати гроші. За законом, усі кошти мають виплатити протягом трьох місяців із дати призначення ліквідатора, тобто до 15 червня. Якщо ви не встигнете отримати кошти до того часу, тоді спочатку доведеться звертатись до Фонду із заявою та копіями паспорта та ідентифікаційного коду. Тим, хто спохватиться вчасно, заяви писати не доведеться – достатньо прийти у відділення банку-агента з паспортом та кодом. Хоча закон і не передбачає, але з собою краще мати хоча б копії депозитних договорів. Банк, який ліквідують, не повинен вимагати від вкладників - фізичних осіб будь-яких заяв, якщо сума їх вкладу не перевищує гарантованих 150 тисяч. Навіть якщо вклад був у валюті, компенсації виплачуватимуть у гривнях. Повернути повинні не лише депозит, а й відсотки. Їх нараховують до дати ліквідації банку. Вкладникам «Дністра» проценти нарахують до 15 березня. Якщо сума вкладу перевищує 150 тисяч гривень, треба звернутися із заявою у банк. ФГВФО поверне гарантовані 150 тисяч, решту – поверне банк, якщо матиме чим. Фонд не гарантує повернення депозитів, якщо договір уклали після того, як банку висловили недовіру, тобто перевели до категорії тимчасових учасників ФГВФО. У групі ризику опинилися люди, які продовжували термін вкладів, бо не могли їх забрати з-під мораторію. У Нацбанку запевняють: якщо нового договору не укладали, а лише подовжували дію старого (укладали доповнення до нього), то Фонд поверне гроші. Якщо ж підписували новий договір – можна пролетіти. У депозитному відділі «Дністра» відмовились назвати хоча б приблизний обсяг депозитів фізичних осіб (така інформація не є закритою, і більшість банків публікують її на своїх сайтах). Після вмовлянь кореспонденту «ВЗ» порекомендували звернутись з офіційним листом на ім’я ліквідатора банку. Якщо він погодиться надати таку інформацію і «призначить» особу, яка її зможе надати, тоді мені повідомлять. Боюсь, що до того часу від банку навіть вивіски не залишиться. Сам Ігор Яремчишин (раніше тимчасовий адміністратор, а тепер ліквідатор банку) наразі відсутній, тож нічого прокоментувати не може... На офіційних сайтах банків, які перебувають у стані ліквідації, «висить» інформація про рішення НБУ відкликати ліцензію, номери телефонів, за якими можуть звертатися кредитори (окремі номери для фізичних осіб, окремі – для юридичних). Натомість на офіційній сторінці «Дністра» жодної інформації про ліквідацію. Найсвіжіша новина за 12 січня – про те, що банк проводить конкурс оціночних компаній «для встановлення ринкової вартості основних засобів, що є власністю ВАТ «СКБ «Дністер». http://wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=81614
![]() "Хитра" інформація про ліквідацю банку "ДнНОВИНИ 02/04/2010
30/03/2010 Ініційовано процедуру ліквідації ВАТ СКБ “Дністер” 15.03.2010 р. Відповідно до Постанови № 128 від 13.03.2010 р. Національним банком України відкликано банківську ліцензію та ініційовано процедуру ліквідації ВАТ СКБ “Дністер”. Ліквідатором ВАТ СКБ “Дністер” призначено Яремчишина Ігора Богдановича. 17.03.2010 р. у газеті “Голос України” опубліковано оголошення про відкриття ліквідаційної процедури банку та визначено місячний термін з моменту публікації оголошення для заявлення вимог кредиторів. Відповідно до вищезазначеного та керуючись вимогами п. 12.1. Постанови НБУ № 369 від 28.08.2004 р. повідомляємо про залишення без виконання розрахункових документів клієнтів банку та про право клієнтів банку заявити ліквідатору про свої вимоги до банку в термін до 17.04.2010 р. Вимоги подаються особисто до обслуговуючої установи ВАТ СКБ “Дністер” або поштою за адресою: 79017, м. Львів, вул. Переяславська, 6а. Задоволення претензій клієнтів Банку відбуватиметься у відповідності до Законів України “Про банки та банківську діяльність”. Відповідно до статті 96 Закону України “Про банки та банківську діяльність” вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними. Ліквідатор ВАТ СКБ “Дністер” І. Б. Яремчишин В попередньому пості від [b]lACasper/b] йшлося про те , цитую Якщо ваш вклад підпадає під ФГВФО (вклад іменний, він не був продовжений після переведення банку до тимчасових учасників ФГВФО), то списки формуються автоматично у Львові і ніяких заяв не потрібно. А повідомлення з сайту можна трактувати , що ліквідатор хоче відсіяти частину вкладників чи як? ![]() Ага. Теж цікаво. Я давно в шоці від цієї фінустанови. Так вони ще й під час ліквідації щось мутять??!
А хто знає де написано (яким нормативним актом регулюється) автоматичне формування списків? Спробую після свят взяти банк штурмом ![]() ![]()
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор
|
|