|
Налогообложение физ. лица после продажи акций |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: П'ят 29 кві, 2011 09:40
Kotyk написав:Виникла проблема. Брокер не прислав виписки з біржи по укладеним угодам за 2010 рік. Так що подати в ДПІ не встигну. Де можна глянути згідно нового кодексу, санкції за не подання? Чи можна прийти в податкову і сказати, що просто мені не надіслали виписки? Що тоді?
санкции за эту декларацию еще по старому налоговому кодексу идут. штраф составляет 25% от прибыли, только я не помню точную формулировку - или налог 15% + штраф 25% или просто штраф 25%.
-
jenya555
-
-
- Подякував: 714 раз.
- Подякували: 414 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 09:43
jenya555 написав: Kotyk написав:Виникла проблема. Брокер не прислав виписки з біржи по укладеним угодам за 2010 рік. Так що подати в ДПІ не встигну. Де можна глянути згідно нового кодексу, санкції за не подання? Чи можна прийти в податкову і сказати, що просто мені не надіслали виписки? Що тоді?
санкции за эту декларацию еще по старому налоговому кодексу идут. штраф составляет 25% от прибыли, только я не помню точную формулировку - или налог 15% + штраф 25% или просто штраф 25%.
вроде 25% от неуплаченного налога. т.е. 25% от 15% + 15% естественно, надо заплатить.
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 09:53
вот блин, а я чето думал 1 грн штраф... сам еще не подал, мазефака.. может седня подсуетится  Останнім днем подачі в 2011 році річної податкової декларації фізичними особами - платниками податку на дохід фізичних осіб визначено 4 травня 2011 року.
Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Державної податкової служби.
Згідно з положенням Податкового кодексу, цю декларацію громадяни повинні подати до 1 травня року, наступного за звітним.
Проте, оскільки 30 квітня (останній день подачі декларації) припадає на вихідний день, то, відповідно, останній день деклараційної кампанії перенесено на 4 травня, роз'яснили в ДПСУ. Теми: ДПСУ, податки
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:14
roman tr. написав:вот блин, а я чето думал 1 грн штраф... сам еще не подал, мазефака.. может седня подсуетится  Останнім днем подачі в 2011 році річної податкової декларації фізичними особами - платниками податку на дохід фізичних осіб визначено 4 травня 2011 року.
Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Державної податкової служби.
Згідно з положенням Податкового кодексу, цю декларацію громадяни повинні подати до 1 травня року, наступного за звітним.
Проте, оскільки 30 квітня (останній день подачі декларації) припадає на вихідний день, то, відповідно, останній день деклараційної кампанії перенесено на 4 травня, роз'яснили в ДПСУ. Теми: ДПСУ, податки
может и одна грн, х.з. че там, лучше не мутить.
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:17
а выписки подаются в оригиналах? себе копии надо сделать, на всякий случай? бланки деклараций можно купить в налоговой или надо заранее искать?
и еще момент, если у меня прописка была временная и закончилась (но я не выписан пока оттуда) - куда мне подавать декларацию - по месту факт проживания или по месту последней непогашенной прописки?
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:18
San написав: Kotyk написав: Якщо мінус за рік або прибуток невеликий то подавати обовязково?
подайте без подтверждающих доков пока, доки можно донести по требованию. Если минус , то необязательно.  они будут рады. Если малая прибыль, то и санкции "малипусенькие", короче, Вы им ненужны тогда.
Дякую за допомогу. Я думаю просто що без підтверджувальних документів вони не захочуть з мінусом прийняти.
-
Kotyk
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:22
roman tr. написав:а выписки подаются в оригиналах? себе копии надо сделать, на всякий случай? бланки деклараций можно купить в налоговой или надо заранее искать? и еще момент, если у меня прописка была временная и закончилась (но я не выписан пока оттуда) - куда мне подавать декларацию - по месту факт проживания или по месту последней непогашенной прописки?
выписки - оригиналы, но себе для страховки сделай копию если переносил позиции на след. год. я себе просто заказал 2 выписки на бирже бланки дадут в налоговой. подавать надо по месту прописки
-
jenya555
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:23
Kotyk написав: San написав: Kotyk написав: Якщо мінус за рік або прибуток невеликий то подавати обовязково?
подайте без подтверждающих доков пока, доки можно донести по требованию. Если минус , то необязательно.  они будут рады. Если малая прибыль, то и санкции "малипусенькие", короче, Вы им ненужны тогда.
Дякую за допомогу. Я думаю просто що без підтверджувальних документів вони не захочуть з мінусом прийняти.
пошлите по почте, тогда не отвертятся
-
jenya555
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:29
roman tr. написав:а выписки подаются в оригиналах? себе копии надо сделать, на всякий случай? бланки деклараций можно купить в налоговой или надо заранее искать? и еще момент, если у меня прописка была временная и закончилась (но я не выписан пока оттуда) - куда мне подавать декларацию - по месту факт проживания или по месту последней непогашенной прописки?
Подал копии выписки с биржи и акта выполненых работ от брокера. Оригинал выписки с биржи может понадобиться если акции через Новый год перекочевали. Куда подавать: я бы подал куда ближе, если нет - тогда почтой. главное факт подачи за фиксировать.
-
Купец
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 7 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 кві, 2011 10:48
Найшов інформацію на форумі що якщо дохід менший 1250 грн. то він не оподатковується. Мається на увазі додатковий? Бо є ж крім цього основні доходи (ЗП)? Якщо не оподатковується то і подавати не треба чи подати все таки треба.
-
Kotyk
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
|