|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:19
sesk написав:А я вот думаю,что на оборот они не идут из-за недостатка мощностей коммуникаций.Ведь нагрузки на ТЭЦ не безграничны.А построены они ВСЕ во времена совка.Стоимость постройки новой охулиарды долларов.Вот и не могут они выйти за рамки этих мощностей. ну и дополнительный кал нужно куда-то девать.
Согласен, обновление инфраструктуры нам не светит и объемы нового строительства сильно не увеличишь. Но снижение цен на вторичке может быть очень выгодно тем же АН: оборот = комиссионные. Да и не помешает метру 30-50-летнего дома стоить чуть подешевле, чем метр новостроя по соседству. Но вот что снова вспомнил: почему жилые комплексы рекламируют по 5 лет подряд? Почему за это время не удалось распродать квартиры в городе, в котором хотят жить все? Все указывает на то, что с ценами что-то очень не так.
-
пожиратель макаронов
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:22
Почти ничего не понял. Я далеко не гений экономики и с трудом разбираюсь даже в бухгалтерии. Я ничего не собираюсь продавать или обменивать, я просто располагаю суммой денег, за которые намереваюсь купить вторичку. Продавец вторички, как оказалось, тоже далеко не всегда хочет что-то обменивать, часто просто хочет денег. Так что фактор обмена на "большее" или "меньшее" при ценообразовании отсутствует.
Позволю один вопрос: если цены не спеша, но уверенно ползут вниз - в каком состоянии находится упомянутый Вами фактор "спрос/предложение"?
Мої простині не для геніїв економіки чи бухгалтерів. Мої простині для пересічного , який всього один раз в житті стикається з купівлею/продажем житла. Тому 1 Ціна на нове житло обмежується знизу собівартістю , зверху наявністю коштів у покупця. 2 Будується на мій погляд мало , тому всього 1 % -2% від населення встигають викупити все збудоване , тому верхній обмежувач ціни обмежується можливостями саме цієї групи. 3 На сьогоднішній ціні і створилась рівновага , параметри якої можна описати як : 8 млн м2 по 6000 грн за м2 ( ціна приблизна і може бути якесь інше значення ) 4 По вторинці Ви вважаєте що існує критично велика маса людей яка бажає скинути зайве житло . Чому тоді на цьому форумі не присутні представники цієї групи населення. Є я , який зацікавлений в високих цінах продажу ( і в низькій собівартості виготовлення ) і все .Жодного власника , який з такою ж як Ви фанатичністю повинен доводити що його власність коштує тих грошей які він за неї просить. Де ці люди з надлишковим житлом . Чому тут присутні тільки бажаючі купити по нижчим цінам і жодного бажаючого продати ? Відповідь на це чудово дає моя гіпотеза. На сьогодні практично всі власники вторинки хочуть продавши своє + доклавши якісь кошти - купити більше. Тому є пропозиція і не має падіння ціни .
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:31
budivelnik написав:Почти ничего не понял. Я далеко не гений экономики и с трудом разбираюсь даже в бухгалтерии. Я ничего не собираюсь продавать или обменивать, я просто располагаю суммой денег, за которые намереваюсь купить вторичку. Продавец вторички, как оказалось, тоже далеко не всегда хочет что-то обменивать, часто просто хочет денег. Так что фактор обмена на "большее" или "меньшее" при ценообразовании отсутствует.
Позволю один вопрос: если цены не спеша, но уверенно ползут вниз - в каком состоянии находится упомянутый Вами фактор "спрос/предложение"?
Мої простині не для геніїв економіки чи бухгалтерів. Мої простині для пересічного , який всього один раз в житті стикається з купівлею/продажем житла. Тому 1 Ціна на нове житло обмежується знизу собівартістю , зверху наявністю коштів у покупця. 2 Будується на мій погляд мало , тому всього 1 % -2% від населення встигають викупити все збудоване , тому верхній обмежувач ціни обмежується можливостями саме цієї групи. 3 На сьогоднішній ціні і створилась рівновага , параметри якої можна описати як : 8 млн м2 по 6000 грн за м2 ( ціна приблизна і може бути якесь інше значення ) 4 По вторинці Ви вважаєте що існує критично велика маса людей яка бажає скинути зайве житло . Чому тоді на цьому форумі не присутні представники цієї групи населення. Є я , який зацікавлений в високих цінах продажу ( і в низькій собівартості виготовлення ) і все .Жодного власника , який з такою ж як Ви фанатичністю повинен доводити що його власність коштує тих грошей які він за неї просить. Де ці люди з надлишковим житлом . Чому тут присутні тільки бажаючі купити по нижчим цінам і жодного бажаючого продати ? Відповідь на це чудово дає моя гіпотеза. На сьогодні практично всі власники вторинки хочуть продавши своє + доклавши якісь кошти - купити більше. Тому є пропозиція і не має падіння ціни .
Чуть поправлю сказанное "Мої простині не для тих хто розбирається в економіці, а для лохів які не розбираються..." 1. Рыночная цена может быть выше и ниже себестоимости, себестоимость в кризисные времена роли не играет вообще. Дальше не читал - нет времени впустую тратить.
-
turbina
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:34
Но вот что снова вспомнил: почему жилые комплексы рекламируют по 5 лет подряд? Почему за это время не удалось распродать квартиры в городе, в котором хотят жить все?
Все указывает на то, что с ценами что-то очень не так.
Сідає менеджер інвестора за стіл з ручкою і калькулятором і рахує З одного боку - вартість банківського кредиту З другого боку - вартість рекламної кампанії і величини знижок які при цьому потрібно надати майбутнім жильцям. Далі все математика .Комплекс складається з кількох черг , весь комплекс може будуватись років з 10 , при тому що перша черга може бути збудована на протязі 3 років . Продаж квартир ведеться з швидкістю необхідною для отримання необхідних сум які потребує виробництво . Головне завдання бізнесу - отримання прибутку. Тому наприклад такий монстр як Кока-Кола - літом збільшує ціну - зимою зменшує . Ніби й дурний цей монстр . Якби на літо ціну не піднімав - продав би більше. Але справа в тому , що працівники цього гіганта мислять критеріями не соціальної справедливості , а максимального прибутку , тому літом ціна піднімається ( росте маржа Х обєм продажу = максимальний прибуток ) , зимою ціна може падати до нульового рівня рентабельності ( головне щоб люди не забули про існування продукту , а літом Кока-кола своє відібє ) Тому не можна заганяти підприємства в різні правила праці. Що можна кока-колі - можна і будівельникам і навпаки . Бо як будівельники є споживачами кока-коли , так і кокаколівці є споживачами продукції будівельників .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:35
budivelnik
про порядність Турбосцикло +сеск + пездерліст + співчуваючі
1 Чия б корова мичала , а Ваша б мовчала Нука найдите кому я тут на форуме хамил?!!! Даже в ответ на вАШИ хамские выпады и подколки. И дальше не буду, разве что назову вещи своими именами - тут уж не обессудьте... 2 Чому залишаючи за собою право перекручувати мій нік , Ви пробуєте переконати мене що в мене аналогічного права не має Да никто его особо не перекручивает, успокойтесь, в основном сокращают - не вижу тут особой проблемы. Если бы я захотел действительно нахамить - поверьте, даже со своим скудным (ну, очевидно, в сравнении с вашим) словарным запасом - я за минуту привел бы сотню пездивельныков и т.д и т.п. 3 Чому Ви вважаєте що хамське відношення до мене не викличе в мене адекватну реакцію Еще раз - вы хамите не тем, кто хамит вам, как вы это пытаетесь представить. Вы хамите тем, кто вам оппонирует. Любой, кому не лень прошерстить ветку в этом убедится... 4 Я нормальна людина і не люблю коли до мене хамлять , тому Виходячи з того що і у інших нормальних людей - така сама реакція , створюю стійкий інстинкт у бажаючих мені нахамити у Вигляді автоматичного хамства з мого боку в їх сторону. Железная логика, вдумайтесь - "я хамлю дабы мне не хамили" Нужно занести в анналы (только не нужно оскорбляться - анналы, это не тоже самое, что аналы, честно-честно). Не задумывались, что если все себя так будут вести - останется только хамство...?? 5 Так як словарний запас в мене на порядок більший ніж в доброї половини тут присутніх , то й не дивно що деколи мої відповіді більш злі ніж їх причина , але не будіть лихо поки воно тихо і все буде нормально. Еще один перл - оказывается это ваш словарный запас виноват, в том что "деколи мої відповіді більш злі ніж їх причина". Но отраден сам факт признания... 6 Для тих хто ще не встиг нахамити - не раджу. Даже не знаю, что и сказать после таких грозных слов..... Все хамы с криками и визгом разбежались и спрятались в кусты....
-
Реалист
-
-
- Подякував: 10 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:38
Чуть поправлю сказанное "Мої простині не для тих хто розбирається в економіці, а для лохів які не розбираються..." 1. Рыночная цена может быть выше и ниже себестоимости, себестоимость в кризисные времена роли не играет вообще.
Дальше не читал - нет времени впустую трат
1 Типовий представник Я не читав , але фе вискажу 2 Якщо такий розумний і в кризу для тебе собівартість ролі не грає , то давай до мене . Будеш випускати житло , а я в тебе буду його викуповувати по озвученних тобою 300-400 доларів ( згоден навіть долар по 14 рахувати якщо житло в Києві ).По обємам - не бійся , скільки зможеш збудувати , стільки я й викуплю.Тільки дивись щоб не було як в тому анекдоті Тато - закінчуйте з торгівлею , бо вже здачу нічим давати.Ну що працюєм - чи спочатку гази пустив , а тепер сам задихаєшся від власного смороду ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:40
Да никто его особо не перекручивает, успокойтесь, в основном сокращают - не вижу тут особой проблемы.
А що Вас так заїло ? Я ж ніби всього що й зробив , це трошки перекрутив Ваш нік і все , жодного прямого хамства в Ваш бік. 6 Для тих хто ще не встиг нахамити - не раджу.
Даже не знаю, что и сказать после таких грозных слов..... Все хамы с криками и визгом разбежались и спрятались в кусты.
Зверніть увагу , ніби й покритикували , а нік чомусь ні скорочувати , ні перекручувати не стали. Та й на Ви відповідь - тако ж тішить . Тому таким чи іншим макаром , а потрібного результату я досяг .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:46
budivelnik, Желающих продать - многие тысячи, и эти полчища по крайней мере в Киеве согласны понижать цены (и делают это осторожно). Против чего вы спорите? Ладно можно толочь воду в ступе при обсуждении будущего. Но реальность и историю отрицать - себя не уважать.
-
пожиратель макаронов
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 тра, 2011 22:56
пожиратель макаронов написав:budivelnik, Желающих продать - многие тысячи, и эти полчища по крайней мере в Киеве согласны понижать цены (и делают это осторожно). Против чего вы спорите? Ладно можно толочь воду в ступе при обсуждении будущего. Но реальность и историю отрицать - себя не уважать.
В ринковій економіці не може бути такого , коли тисячі різних субєктів з різними цілями на майбутнє , в період ( як Ви вважаєте двохрічного падіння ціни , я так не вважаю . я вважаю що реальна ціна росте ) - без якогось стримуючого інструменту - тримали ціни. Психологія( зомбування ЗМІ не працюють коли тобі на вирученні кошти потрібно хліба купувати ) Тому або: реальні ціни ростуть з рівня який нижчий від сьогоднішнього середнього рівня хотелок або : продавці декларують бажання продати з надією купити більше ( якби їм потрібно було купити менше - вониб продавали за любі гроші ) Мені можете не вірити , але у Вас є можливість намалювати свою гіпотезу поведінки тисяч людей , які чомусь за два роки безперервного падіння , всього навсього досягли того рівня який був за два роки до цього.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 13 тра, 2011 23:18
Somich написав:Об отношениях с риэлторами. Я всё же не советую вам при покупке квартиры для себя кого-то "кидать", договариваться втихую с продавцом и производить другие манёвры. Нормальный человек должен быть нормальным во всём. Это твоя квартира, ты её покупаешь и тебе в ней жить. Если она куплена с обманом, кидаловом и проч., то это негативные эмоции в отношение тебя и твоей квартиры, это большое разочарование риэлтора (особенно сейчас), + вы не знаете что это за человек и что он может потом где-то нашептать (объективно). Все мы люди и это жизнь, сейчас ты - потом тебя. Основная мысль заключается в том, что (1) или ищи сам (изначально), и не ходи и не трать время человека (а он на тебя его тратит, и прилично тратит) или (2) договаривайся на переправе кто сколько кому платит и ищи на здоровье. Сам бы я, если продавал и увидел, что покупатель что-то мутит, подмаргивает или ещё чего-то, я вряд ли бы имел с ним отношения.
Моного буковок, проще было написать что это не по феншую. Я бы послал после сделки у натариуса как О.Бендер при покупке ордеров. 
-
vragina
-
-
- Подякував: 46 раз.
- Подякували: 11 раз.
-
-
Профіль
-
-
|