А чи багато ви бачили емігрантів з англомовних країн - Великої Британії, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії? Може причини міграції не тілки економічні, а навіть більше ментальні?
|
|
Re: "Отток мозгов": почему молодые украинцы бегут за границуА чи багато ви бачили емігрантів з англомовних країн - Великої Британії, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії? Може причини міграції не тілки економічні, а навіть більше ментальні? ovg
А может быть именно менталитет граждан англоязычных государств обеспечивает такой уровень жизни, который делает их (государства)центрами иммиграции? Это, видимо, верно и для германоязычных государств (население которых ощутимо меньше). Хотя, существует устойчивое мнение, что залог экономических успехов англо-германцев в философии протестанства (в противовес католичеству и православию). Как по мне - желающие свалить на пмж - пусть сваливают. Я бы даже ввел ограничение на возможность вернуться на пмж даже их потомков.
Уехавших за лучшей, более легкой, жизнью можно назвать слабаками, лентяями и трусами, т.к. они предпочли потребление чужого "счастья" строительству своего на своей земле. Мне даже кажется, что уменьшение кол-ва приспособленцев только приблизит момент перемены к лучшему. Меньше продажных умишек-душенок больше тех, кому дорога родная земля и возможность жить тут в достатке. А все рассуждения на тему, что кто-то кому-то что-то должен предоставить - это от недостатка ума - как вы к миру, так и он к вам. Всё исключительно на добровольной основе. JRK
Люди действительно во всём мире верят что.... Хорошо там,где нас нет!
JRK
Согласен с вами. И уверен, что именно ментальность делает один народ успешнее, счастливее и богаче, а другой - жебраком. Успешность экономики - лишь следствие ментальности. И имя этой ментальности - Свобода! Я думаю, едва ли вы увидите поток эмиграции в страну рабовладельцев. Не так ли? Трусами? Можливо. Зараз у нас щось на зразок 37 року минулого сторічча. За грати можна потрапити за найменшу дрібницю навіть не здогадуючись за що. Наприклад, купуючи КИТАЙСЬКИЙ брелок по інтернету distributed.org.ua/forum/index.php?showtopic=5245 Здавалося б на що вже Китай червоний, а наші перевершили його в своєму маразмі. Влада досягла свого своїми показово-маразматичними процесами над Луценко, Тимошенко і іншими хто чинив спротив. Абсурдність звинувачень очевидна для незаангажованих як і неправосудність суду. До народу, нарешті, дійшло з ким мають справу. Зрозуміло, що батьки якщо вже самі не можуть, то всіма силами сприяють щоб хоча б їх діти пересиділи цей непевний час десь в більш цивілізованих країнах. Поки не поміняється ця влада. А маячня про те, що тут можна зараз щось європейське збудувати теж всім очевидна. Коли з заробленого влада забирає 2/3 з самого низькооплачуваного робітника про який заробіток і яке будівництво чогось нового можна говорити? Хіба нових палаців для нових володарів і їх холуїв...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||