|
|
Це той випадок, коли одним пострілом можна вбити двох зайців. По-перше, скоротити обіг готівкових коштів, а по-друге, контролювати неофіційні доходи громадян. Наприклад, якщо я хочу здійснити угоду на 20 тис. грн., я повинна буду цю суму покласти на картковий рахунок. Банки проводять моніторинг фінансових надходжень на карткові рахунки громадян, до речі зараз на суму 50 тис. грн. повинні бути документи про їх походження. Якщо вищеозначена сума в 20 тис. грн., була мною отримана не від податкового агента (наприклад, як зарплата, дивіденди, проценти по вкладу), а як інший заробіток, я повинна сплатити податок 15% і в обов’язковому порядку подати річну декларацію про доходи.
Ой, запутали людей. Не 50 тыс. а 150 тыс. грн і ніяких документів відтверждення находження коштів не потрібно. Це лише індентифікація (другими словами, потрібно надати паспорт і код). Але якщо картоковий рахунок відкритий, то нічого не потрібно. Может на власну картку зарахувати хоч 1 млн.грн, якщо у Вас є. І сьогодні можна контролювати рух кошів фізичнхи осіб. І це роблять. Аля для цього потрібно РІШЕННЯ СУДУ. НБУ ніколи не контролював і контролювати не будет. Воно йому потрібно.
Скоро Bitcoin как домоклов меч пройдется по Арбузу и такими же как он. Технология быстро развивается, бумажки будут никому не нужны.
Re: Чому Арбузов оголосив війну готівціДозвольте не погодитися. При надходженні коштів від фізичної особи на її картковий рахунок (чи поточний) 50 тис. грн. однією сумою банк подає відомості до податкової. Це я знаю з достовірних джерел. Багато разів проводила операції по безготівковому зарахуванню коштів на свій картковий рахунок (поточний, не має різниці). Якщо це дивіденди, то банку пред"являлася справка про походження коштів у вигляді касового ордеру підприємства, що сплачувало дивіденди. А взагалі то неофіційно банк запропонував робити переводи на суми 49999 грн. Дозвольте не погодитися. При надходженні коштів від фізичної особи на її картковий рахунок (чи поточний) 50 тис. грн. однією сумою банк подає відомості до податкової. Це я знаю з достовірних джерел. Багато разів проводила операції по безготівковому зарахуванню коштів на свій картковий рахунок (поточний, не має різниці). Якщо це дивіденди, то банку пред"являлася справка про походження коштів у вигляді касового ордеру підприємства, що сплачувало дивіденди. А взагалі то неофіційно банк запропонував робити переводи на суми 49999 грн.[/quote]
Не подає. Тому що банк не має на це право і ГНА Ваші копійкі не потрібні. А от, якщо Ви внесли на рахунок більше 150 тис. грн, то банк дійно надсилає в Держфінмоніторинг файл с Вашими реквізитами. В Держфінмоніторинг цей файл просто зберігає. Але, якщо будет рішення суду або запит слідчого, він ці файли промониторить і тоді дійсно надсть інформцію до суду або до слідчого... Дивиденди виплачуються по окремій схемі. Але це не внесення коштів на Ваш картковий рахунок. Це дві великі різниці.
Re: Чому Арбузов оголосив війну готівціДавайте розберемося у цьому питанні. Враховуючи те, що я все ж таки придержуюся тієї думки, що закон, який ми зараз обговорюємо – це додатковий контроль доходів громадян. Сперечатися не буду стосовно суми 150 тис. грн.. чи 50 тис. грн.. Я назвала суму 50 тис. грн.. станом на 2011 рік. Можливо, 150 тис. грн. зараз. І так схема внесення коштів на картковий рахунок: 1. Відкриваємо поточний рахунок в банку. Для цього необхідні паспорт і ІПН. 2. Отримуємо платіжну картку, що прив’язується до поточного рахунку, але має свій окремий номер. 3. Отримуємо кошти, нехай у вигляді дивідендів 150 тис. грн.. готівкою у підприємства, де я засновник. По касовому ордеру. 4. Приходжу в банк, зараховую ці кошти через касу банку на свою платіжну картку. 5. Можливо одразу домовитися з бухгалтером підприємства про безготівкове зарахування коштів на мій картковий рахунок в іншому банку. Для цього бухгалтер повинен надати банку, в якому обслуговується підприємство, що нарахувало мені дивіденди, платіжне доручення з точною вказівкою характеру платежу, а також особи, для якої цей платіж здійснюється. До речі, якось при переказі позики з нас банк затребував копію Договору з працівником про надання позики (сума була 30 тис. грн.). Згідно ПКУ одночасно подається платіжне доручення на виплату податку на дивіденди. Якщо прослідкувати обіг коштів, то виходить, що від початку (відкриття поточного рахунку) до зарахування будь-якої готівки банк отримує інформацію про мої особисті дані, податкові дані і обіг коштів на рахунках. Так як я і казала – контроль доходів. "...в случае, когда регистрация прав собственности будет производиться только на основании квитанции о безналичном платеже, придется отстегивать от указанной суммы."
А кто помешает, осуществляя сделку по недвиге, принести квитанцию на 5 грн. и отстегнуть от указанной суммы, а остальное получить налом? Еще раз прихожу к выводу,что в банковской системе проблемы с наличняком и закон чуть более, чем на 100% лобистский. Тимонькин и К. могут потирать потные ручонки, но недолго-все равно обходные пути найдутся. Как говорил незабвенный наш златоуст и гарант по-совместительству:"Баранку от бублика вам..." Востаннє редагувалось comcor в Сер 15 сер, 2012 20:41, всього редагувалось 1 раз.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||