odessit2007 написав:serg_sk
,якби ви вміли користуватися калькулятором, а ще краще - електронними таблицями Ексель, то досить легко порахували б
представляете умею и даже очень хорошо![]()
мне даже за это деньги платят, при том немалые
хотя хоть убейте не могу понять почему для вас знания екселя это что то глобальное
що тримати гроші у гривнях просто більш вигідно, ніж в доларах. За рахунок значно вищих ставок по депозитах: 26 % у гривні і 9 % у доларах. Виявляється, на протязі досить довгого періоду часу зберігання заощаджень (кілька років) вища ставка по гривні перекриває навіть ту катастрофічну девальвацію 2008 року.
т.е. вы по факту предлагаете держать депо в гривне шобы перекрывать девал гривны?
а не проще просто держать в долларе?
и 10% имеете и перекрывать ничего не нужно...А подібні економічні катаклізми бувають досить рідко і найближчими роками нам не загрожують
ну если бы вы оценивали период не с 2008года то знали бы хоть немного историю падения гривны...
История падения гривны такова – за 15 лет существования национальной валюты в Украине она обесценилась в 4 раза, в среднем на 29% ежегодно
Глобальные падения происходили в 1998-1999 годах с 2,44 до 4,13 гривен за 1 доллар – типичный грабеж населения. С 2000 года Ющенко следовал своему главному тезису «Головне – тримати гривню» и ее держали аж до 2008 года. Падение произошло с 5,05 до 7,79 гривен за 1 доллар. Еще один грабеж населения. С тех пор национальную валюту держат на уровне около 8 гривен за 1 доллар.
Просто жалко людей, которые продолжают верить национальной валюте, упавшей с 1,82 в момент своего рождения в 1996 году до 8 гривен в 2008 году. Все эти данные выложены на сайте Национального банка Украины.
Ну и шо там выгодно и в чем держать?
Ексель я згадую недаремно. На цьому форумі багато політиків, але мало людей, які вміють виконувати елементарні математичні операції. А "деньги любят счёт".
От і ви, не знаю, ким там працюєте і з яким калькулятором, а середньорічний процент падіння гривні порахували зовсім неправильно. За 16 років існування гривні вона справді знецінилась у 4,45 рази, але це зовсім не 29 % в середньому за рік, а всього лише біля 10 %. Можете перевірити - введіть у калькулятор початковий курс 1,82 і 16 разів додайте по 10 %. А 10 % середньорічного подорожчання долара якраз і перекриваються вищими на 10-15 % ставками по гривневих депозитах.
Тримайте гроші в гривні - будете в плюсі! Та перед тим підучіть трохи "матчасть", а Ексель вам у цьому допоможе, там набагато зручніше, ніж на калькуляторі, виконувати такі операції