У Києві подорожчає гаряча вода: стали відомі тарифи
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Бойлери це не розумно та марнотратно, для мене це те саме, що й централізоване водопостачання, бо постійно обігрівається повітря та нагрівається марно вона, яка не використовується.
Найкращий варіант - проточний водонаргівач. Не займає місця, працює лише тоді, коли треба, марно не обігріває повітря та не гріє марно воду...
Щодо цін - те що я бачу, то ціна і на гарячу воду (з ПДВ), і на опалення знизилася. Як видно з інших джерел, автор новини припустився помилки і тариф на гарячу воду буде 78,08 грн за 1 куб.м. (з ПДВ) / 65,07 грн без ПДВ, а не 62,68 грн, як у тексті новини...
Всюдиносапхайчик написав:Найкращий варіант - проточний водонаргівач. Не займає місця, працює лише тоді, коли треба, марно не обігріває повітря та не гріє марно воду...
На вкус и цвет и фломастеры разные. Газовый проточник далеко не везде можно установить, да и места он не сказать, что не занимает, с документами напряг. Да и поставить его можно в большинстве случаев у наружной стены и рядом с магистралью (а потребитель может быть метрах в 10-15, взять те же чешки, кухня с магистралью у входа, а санузел в конце коридора, расстояние метров 10). Водяной проточник можно поставить рядом с потребителем, но где взять 10+ кВт в квартире. Да и днем водичка сильно дороже получится. Для меня минус накопительного бойлера - это размер. То, что он теряет тепло с мощностью примерно 50Вт для меня не проблема, т.к. он греет ванную комнату.
Всюдиносапхайчик написав:summacut Бойлери це не розумно та марнотратно, для мене це те саме, що й централізоване водопостачання, бо постійно обігрівається повітря та нагрівається марно вона, яка не використовується. Найкращий варіант - проточний водонаргівач. Не займає місця, працює лише тоді, коли треба, марно не обігріває повітря та не гріє марно воду... Щодо цін - те що я бачу, то ціна і на гарячу воду (з ПДВ), і на опалення знизилася. Як видно з інших джерел, автор новини припустився помилки і тариф на гарячу воду буде 78,08 грн за 1 куб.м. (з ПДВ) / 65,07 грн без ПДВ, а не 62,68 грн, як у тексті новини...
Пфф, никакой проточный водонагреватель не сравнится с нормальным бойлером! Я поставил бойлер 2 года тому назад, доволен, забыл вообще про горячую воду в платежках, и это не марнотратство а экономия, приличная, даже не смотря на подорожание электроэнергии. А народ токл сейчас спохватился с бойлерами.
Всюдиносапхайчик написав:summacut Бойлери це не розумно та марнотратно, для мене це те саме, що й централізоване водопостачання, бо постійно обігрівається повітря та нагрівається марно вона, яка не використовується. Найкращий варіант - проточний водонаргівач. Не займає місця, працює лише тоді, коли треба, марно не обігріває повітря та не гріє марно воду... Щодо цін - те що я бачу, то ціна і на гарячу воду (з ПДВ), і на опалення знизилася. Як видно з інших джерел, автор новини припустився помилки і тариф на гарячу воду буде 78,08 грн за 1 куб.м. (з ПДВ) / 65,07 грн без ПДВ, а не 62,68 грн, як у тексті новини...
Пфф, никакой проточный водонагреватель не сравнится с нормальным бойлером! Я поставил бойлер 2 года тому назад, доволен, забыл вообще про горячую воду в платежках, и это не марнотратство а экономия, приличная, даже не смотря на подорожание электроэнергии. А народ токл сейчас спохватился с бойлерами.
+1 80л+двузонный счетчик поставил пару лет назад. Выходит горячая вода дешевле + комфорт+никаких отключений