Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 635636637638639 ... 1063>
Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 14:18

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Truskavetskiy написав:Тут часто пишуть про те, що багато житла вже розкуплено, навіть на стадії фундаменту

Так і є!
Я коли за своєю першою квартирою бігав, то оббігав багато ВП різних забудовників і у двох
- бронював.
І всюди був дуже скудний вибір - і я від цього дуже злився, так як ще тільки фундамент лиють, чи тільки 2 поверхи шурують, а вже вибрати немає з чого!!!
І ЧУДОВО розумію, що це ще забудовники притримують кращі варіанти, а неліквіди підсовують - ну але що можна з цим зробити, коли ти кажеш, що ти реальний купець і хочеш купити, і що тобі це все не підходить...... і розвертаєшся і йдеш, з натяком, що було б у вас таке, як я хочу/як я вам розказав, а так.... - то чомусь, НІХТО В ДОГОНКУ НЕ КРИЧИТЬ - зачекайте, тут ще щось, наче, було таке, як ви хочете!
Але НІХТО, ніхто ніколи не повертав мене з порогу!!!

І це бісило, дуже бісило, так як я був реальним купцем, а не просто "зайшов поцікавитись!"
Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 14:39

Truskavetskiy Загалом досвід купівлі на фундаменті у мене чималий. Сам живу у такій і то вже у другій. Спочатку спромігся на однушку, потім довелось розширитись на 3шку. Пережив усі ці нюанси не раз, тому відношусь до затягувань та халтури спокійно. Просто мабуть вже доріс до того, що не хочу аби так внаглу мене не поважали як покупця і вважаю, що наші бариги ніц не поважають тих, хто їм приносить гроші і зовсім не думають про свою репутацію. Але в українському бізнесі слово репутація мабуть вартує нічого, тому їх то не хвилює.

Коли обирав вже для "най буде", то в першу чергу дивився, щоб забудовник мав якісь здані об'єкти і щоб вони мали якийсь естетичний вигляд. Ну зрозуміло питання ціни було на першому місці. Оплатив зразу усе, тому получилось по 500/м2. На скільки пригадую будівництво там вже почалось, десь заливався каркас перших поверхів, але то вже була не перша черга. Чи було багато варіантів не пригадую, але вдалось обрати планування яке мені більше подобалось, так, щоб в дальній перспективі можна було загородити коридор із сусідами (але як виявилось так там не робить ніхто) ну і не кутова. До речі, цікавий момент. В той час сусідню квартиру взяв знайомий, який мав би там жити. Брали спеціально сусідні, щоб можна було з 2х зробити одну більшу при великому бажанні. Але подумавши де йому доведеться жити, він за час будівництво передумав і продав права комусь із добрячим наваром. Це ще один із методів інвестиції. Тебе не хвилює потім ні ремонт ні чого. Просто вклався, зачекав до здачі, зайшов клієнта і забрав +ХХ%.

Наступну я вирішив брати в іншій локації, щоб не усі яйця в одну корзину і хотілось чуть ближче до центру чи до майбутнього ІТ парку (з відомих причин), але нічого універсального (щоб і локація нормальна і по ціні) не знайшов, тому взяв просто так щоб локація була приємна (то ми ще побачимо), щоб забудовник мав об'єкти здані, щоб вони мали вигляд ну і ціна по кишені. Там вже не дуже було свобідних варіантів, але знайшовся один, який зацікавив. При не великій площі 46м там є 2 спальні + студія. Не знаю на скільки то буде тісно після ремонту, але живши колись в 35м, я тим не особо запарююсь. З мінусів: кутова, поверх над магазином і потенційно під вікнами можуть ще щось колись добудувати. Коли я брав, то був реально котлован, а може і його разом з огорожею буд. майданчика ще не було. Але забудовник виглядав надійним.

Щодо того, що розбирають квартири на етапі фунтаменту десь так і є. А який сенс брати коли вже ціна дорога? Хіба якщо ти віддаєш свої останні гроші беручи квартиру для проживання і боїшся. По іншому, я вважаю треба брати на котловані, але в норм компанії і не в періоди криз, як зараз.

Є інфа від знайомого, який у сфері будівництва, що ті хто мають справу з будовою (власники буд фірм, чи прораби чи хто там ще) мають по кілька квартир якими з ними розраховуються типу як бартером. І час від часу вони такі квартири спихають коли треба дуже гроші на зарплати чи ще для чогось. Коротше кажучи ті ціни, по яким беруть пересічні покупці, ще бувають нижчі. Я сам коли купував другу квартиру, думав, чи не обдзвонити забудовників і не запитати про наявність у них якихось неліквідів за півціни. Яка кому різниця потім де жити, якщо там ціна оренди буде на порядок нижча. Але щось не зробив я того. Може марно.

Ну і від Кріка Найман (якщо не помиляюсь) чув, що всякі інвест групи викуповують в новобудах квартири пачками по 80шт. А дрібніших інвесторів скільки ж є які теж по 2-3 беруть. Тому дивуватись, що на етапі перших поверхів вже нема з чого обрирати не приходиться.

Р.S. Помилок не виправляю, бо багато настрочив - треба працювати
PasInc

Подякував: 4 раз.
Подякували: 3 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 14:52

Долярчик
1) 38 - по 500, 46 - по 650
2) Свої голови ОСББ, щоб швиденько все здати, не мати претензій від людей і чекають рік-два, щоб все втихомирилось, усі звикли і можна віддавати людям най самі з тим усім паряться. Це так я відчув на своїй шкурі. А тарифи і з вже своїми головами ОСББ можуть бути не малі. Залежить хто живе і чого хоче (охорона, прибиральники). Гірше мабуть коли централізоване ОСББ від забудовника. Там будуть на усьому економити, нічого добре не буде працювати - лише відмазки. А лавки поставлять найдорожчі і хватить їх по кошторису хіба на одну людину з під'їзду. Може десь краще.
3) Тут мабуть не так питання в бідності людей, як в їх концентрації. Ну погодьтесь жити в кухні то вже точно занадто для сім'ї. Студент - ОК, холостяк - ОК, ну двоє молодих теж ОК. Але щоб не назбивалось там всяких неблагополучних з вічними двіжняками. Я дуже сподіваюсь, що я дуже помиляюсь. Сам жив в однушці 35м з дитиною, але в нашому будинку однушок було хіба 1/3.
PasInc

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 16:18

PasInc написав:Студент - ОК, холостяк - ОК, ну двоє молодих теж ОК

Ну от я на таких орендарів і розраховую.
А особливо, на останніх у списку - так як молода пара БЕЗ дітей, буде більш платоспроможна, ніж "холостяк", при раптовому звільненні з роботи.

п. с.
А ціни Ваші - не погані!
Якщо ціна 500/м2 2р. тому - це чуть нижче середньої на той час по "мої мірках", а 650 - це Ви, мабуть, минулого року купили?

А, взагалі, то і 700/м2 - нормальна ціна, якщо у нормальній локації!
Але, це все час показує - де нормально, а де - ні :)

От в моєму Авалоні, від "копання ями під фундамент, до сьогодні" - ціна у доларах подвоїлась(якщо продавати без ремонту, а просто було почекати 3р.)
Можливо тому, що поруч ТРЦ Спартак виріс на місці пустиря....

Але, ця квартира "для себе" на найближчі 10р.,тому продавати покищо, не буду..... - а далі буде видно :)

п. с. 2
І я трохи "відчайдух", чи сміливець :) - якщо в цю "вищеописану" квартиру, вкладав тоді(на котловані), майже, всі свої заощаджені кошти!
Востаннє редагувалось Долярчик в П'ят 05 лют, 2021 16:36, всього редагувалось 1 раз.
Долярчик

Заблокований

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 16:23

Долярчик написав:ніж "холостяк", при раптовому звільненні з роботи

В підтвердження побоювань можу лише сказати, що знайомі здали однушку холостяку просто перед карантином весною. Так той почав просити знизити платню, бо не стягував. На тому й розпрощались
PasInc

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 16:50

Долярчик написав:А ціни Ваші - не погані!

Та що по 500 бралась 4 роки тому, інша 2,5

Долярчик написав:І я трохи "відчайдух", чи сміливець

та всі ми мабуть відчайдухи. свою першу я брав у кредит на 30 років. сидів і рахував стільки ще років залишилось. потім якось краще стало і доступніше. не знаю, може не у всіх так, але якось задумався, що мабуть не вартувало тоді із шкури лізти задля тих пару метрів. з іншої сторони коли була можливість то треба було братися за неї. тому думаю, якщо людина і кар'єра ще розвивається і є ознаки цього, то краще в свій розвиток вкладати, аніж розмінюватися на дрібниці. Як пишуть у відомій книжці? "Скільки випросиш у долі, стільки і візьмеш. А якщо випросив грош, то треба в цьому винити лише себе." (не дослівно)
PasInc

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 17:02

PasInc написав:Квесторе_поверніться, наразі це не відомо. Та що менша, мала б бути теплою і витрати газу мінімальними. Наразі котел там не запущений і вона так простояла 2 зими. Сусіди гріють + сонячна сторона. Та інша, може бути холодніша тому, що вона над магазином і кутова. Проте, вона теж не велика, побачимо... Загалом, я так розумію, наявність підігріву підлоги позитивно впливає на розхід газу, проте чи вартує на це тратитись для зйомної квартири, я не знаю.

А ОСББ скільки платите?
Квесторе_поверніться

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 17:04

Квесторе_поверніться близько 6 грн/м за утримання будинку
PasInc

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 19:10

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ - і кайфуємо!!!)))

Долярчик

Заблокований

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 лют, 2021 19:12

PasInc написав:Всі обіцяють золоті гори, а в результаті затягують здачу на рік-два, мурують найтонші стіни, заливають криву стяжку, ставлять своїх голів ОСББ і потім жалійся не жалійся.

продавайте, фіксуйте можливий прибуток і не переймайтесь ремонтами/орендами
дохід від оренди зараз сміхотворний, ремонт, меблі, догляд, вирішення суперечок, пошук /вселення/виселення не вартує ні часу ні того прибутку

можна частину в крипту, частину як тут радять "під грушу", а маєте бажання - можна й далі бавитись інвестиціями у нерухомість

до прикладу:
https://novobudovy.com/novobudovy-lvova/kompanjon
ЖК Компаньйон, Львів

В наявності:
є вільні квартири або площі
Ціна від: 14910 грн/м2 (≈ 532.5$)

бери - не хочу

Поруч:
ТРК Кінг Крос Леополіс; супермаркет Ашан, АТБ
школа 32, 86
фітнес клуб Формула Краси

Конструкційний матеріал: