В форумчан прошу вибачення, вдруге спробую закінчити з будівельником обговорювати його нападки, безглузді вимоги зі стелі.
Обговорююйте, що бажаєте)))
|
|
В форумчан прошу вибачення, вдруге спробую закінчити з будівельником обговорювати його нападки, безглузді вимоги зі стелі.
Обговорююйте, що бажаєте)))
Вітаю.
Ось це бажаю. Хто застосовує? Хто знищує?
Давайте спробуємо погігантодумать. bevzaalex
Вітаю теж! Вибачайте, але мене й так забагато на форумі. Це добре, що є бажання гігантоманить. Викладайте своє бачення, цікаво буде прочитати. Я поки в читачі. Може автор тематики буде обгорювати. раз виклав тему, то значить цікавить це питання.
Варіант 1. Ніхто. Це об'єктивний процес розвитку суспільства (зникнення визначення різниці між: чоловік-жінка, сильний-слабий, і т.д). Урівняння людей. Варіант 2. Оскільки це "проштовхується" демократами США, в інших станах своїми політсилами -- то це тільки! просто важель в конкурентній боротьби цих сил з конкурентами. Тобто ці політичні сили, політики. Може ще щось-хтось є. Єдине, що видніється -- так вони дійдуть до головнішого каменю теперішніх відносин -- приватної власності. Нюанс -- на рівні людей, осіб. А вище - це питання)) Але це напрямок і йти по ньому, якщо прибабахнутих ленінив не з'явиться, ще довго-довго.
Вот именно. Только врожденные способности во многом и определяют возможности. Совок приучил к тому, что государство обеспечивает прожиточный минимум, где бы ты не работал. Но даже тогда существовала поговорка "хочешь жить - умей вертеться", которая стала законом выживания в рыночной экономике. Устраивала тебя работа при совке на 120 рэ, работал на минималке в постсовке - не жалуйся, что у тебя пенсия 1500. Детей не родил или родил, но не воспитал достойными людьми - не жалуйся, что "стакан воды некому поднести". Из моей научной практики: кто "вертелся", докладывал на конференциях, активно знакомился и переписывался с коллегами да и просто активно работал - тот и защищался вовремя, и получал и получает гранты и зарубежные поездки. Кто сидел, как серая мышь - тот и сейчас доживает свой век престарелым нс-ом и жалуется на тарифы. "Не бог, не царь, и не герой" - в этом пункте я полностью солидарен с Будивельником. Старикан
Добре. Уявіть собі, що всі серед Ваших колег були активними, крутилися. Гранти та закордонні поїздки всі б отримали?)) Чи тільки на самих кращих? Чи грантів багато? Ви подали ситуацію так - що некращі (неактивні) сиділи та майже нічого не робили. Захиститися, отримали НС - це мало? Якийсь необхідний об'єм роботи вони виконували ж. Посади ж під них створювали з метою. Можу простіше: велогонка. Переможці троє кращих. Кращі випередили інших на 5-20 сек. в часовій гонці. Всі призи! їм. Усі інші не вкалували? Але призів -- 3. Так і в ринковій економіці. Попит на ринку обмежений. Крапка. Величина призу -- тобто різниця між вигравшим право на гранд і невигравшим повинна мати економічне обгрунтування та враховувати соціальний аспект. Банкротяться, нехай, тисячі підприємців. Програють конкуренцію. Тобто марно витрачається такий ресурс. Грубо - вони б краще спали, чим працювали в пусту. Ну стануть банкротитися "десятки тисяч" (приймуть участь в конкуренції) - і що? Більше марних витрат... Зрозуміло, що це грубо. Є незаймані ніші. Точкові)) Або нема здатних осіб саме до цих ніш. Да є ледацюги та тещо. Але нема суспільств ледацюг, сиріх мишів. Якщо в прошарка (величезної групи) нема бажання, стимулів бути активними і т.д. -- то це соціальна проблема. Соціального рівня проблеми вирішуються ким? З.и. є різниця, коли НС жаліється на те, що з ним НЕ розрахувалися для забезпечення мінімуму (тепло, вода, хліб), коли він напрацював на мінімум. І якщо б він пред'являв претензії - що він не отримує, як ДН, отримувачі грандів. (Я розумію, що пенссистема солідарна, але посил, думаю, зрозумілий). Грубо - програвший гонку, але приймавший в ній участь, не вимагає Мерседес переможця, але ж на Таврію він напрацював. А з ним навіть Таврією не розраховуються)))) Якщо б програвший, НС, знав, що за роботу йому не заплатять навіть на необхідне, то він би може зовсім не приймав участь. Але ж!!! Хтось створив робоче місце, вважаючи його необхідним в процесі роботу наукового закладу, проведення велогонки, роботи магазину. Ще простіше --. прикольний був би науковий заклад з одних докторів (а хто б роботу нсів, лаборантів виконував?) або гонка з одних троїх!!! Армстронгів (без сотні учасників, створюючих шоу), або завод з одних власників чи керувальників. В суспільстві, де Армстронги з Мерседесами, ще більш менш - грегорі отримує своє авто. А в нас переможець теж отримує Мерса (хай нижчого класу), а ось грегорі -- навіть не отримує велосипеда (тобто мінімального - спокійно самому сплачувати за необхідне - тепло і т.д.) Востаннє редагувалось detroytred в Нед 31 січ, 2021 17:24, всього редагувалось 1 раз.
Re: Політичні дискусіїТак все ж просто 1 Не може людина стати доктором не пройшовши сходинку МНС 2 Не можуть всі МНС стати докторами 3 Таким чином - наявність всього одної посади доктора - створює стимули для десятьох МНСів працювати 4 При цьому а - один з МНСів стане доктором б - 5 МНСів не ставши докторами-все одно себе забезпечать в - 3 МНС зрозуміють що наука це не їх і перекваліфікуються( в залежності від того , які в них справжні можливості -вони стануть або двірниками. або підприємцями,або робітниками (приклади Березовського , Мавроді, Коломойського - які не стали докторами ,хоча й були кандидатами технічних наук, але при цьому їх успіхи у бізнесі на порядок(а то й два) вищі від успіхів середньостатистичного доктора...а якби вони задовільнились таврією???? г - один зіпється і буде отримувати допомогу , сума якої буде зібрана з девятьох більш успішних... Якщо ж по Вашому , тобто девять повинні отримати по таврії і один мерседес.... То питання - а навіщо взагалі тоді працювати..відмовляємось від мерседеса з умовою що його замінять на таврію і вуа-ля...нічого не робили ,байдики били і у всіх по Таврії... Тільки одне питання У перщому випадку - 9 - працювали , і заробили на Мерседес, собі і на допомогу спившумуся... У Вашому випадку - всі очікували створення рівноправних умов і ХТОСЬ заробляв для них Таврії.... ПС Я займався спортом, був навіть призером Першості України , за це отримав спортивне серце..(це збільшений шлуночок, який створив всі проблеми з тиском в наступних 40 років) і все...ні олімпійської медалі, ні таврії....і не жалкую..бо заняття спортом виховали в мені інші якості...які допомогли добитись успіху в житті... ППС Я думаю що у відсотках в спорті я добився кращого ніж у житті У житті фінасово я обігнав 95% тих хто прийняв участь в гонці В спорті думаю що обігнав 98%.... Але чомусь мені здається , що загальножиттєвий успіх для мене більш потрібний ніж вузькоспортивний...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератор: Модератор |
|