Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
А нюанси могли би і озвучити. Гілка відповідна[/quote] Чорногорія - красивих місць майже нема, нема і островів, пляжі - Ялта 90-х - наприклад будова, жилий фонд гімно і палки, Албанія - гімно - всюди - реальне чоловіче гімно - на пляжах, в дотах, навіть в горах, - кухня - все жарять або в клярі або на пательні - або пересолене- разів в 5 або гімно виходить - єдина з 60 країн де не їв нічого смачного - навіть Сербія з Македонією з їх плескавицями - це мішлєн)[/quote]Просто місця з нормальною кухнею треба знати. Мені, наоборот Албанія заходить, через певну ступінь розπιздяйства. Не все в шлангбаумах і платних парковках, як в Хорватії. Крайние пару лет езжу на этот пляж к: Plazhi i Lukovës https://maps.app.goo.gl/6VsnpFKEfrVdg6C77[/quote] В мене є фотки з офігєнного пляжу в Албанії - вода блакитна як на Мальдівах - але через 20 хвилин якийсь місцевий виводив біотуалет прямо в воду і вже всюди плавало гівно) - про місцевих циган збираючи пластик і палючих сміття та аборигенів які чомусь коли бачать собаку намагаються закидати її камінням вже мовчу)
барабашов написав:Кстати фото ценника на бутылочку отличного вина в 1€ не выложите? Чтоб песдобалабом тут не прослыть
Іспанське вино в 1€ є і іноді це не компот. Навіть нещодавно було в мережі повідомлення, що на якомусь там дегустаційному конкурсі журі визнало найкращим (таємна дегустація) саме вино за 1 євро. Зразки та тест тут: https://www.youtube.com/watch?v=ORahs9Huhmk&t=29s
Только почему то в Турции, где меньше ценителей "компота" и больше "Йени Ракы" при меньшем среднем доходе на пересичного вино в стекле и по пять евро отсутствует А нормальное шло при курсе 2-4 от червонца долларов ПыСы - бред по "стохатченкив" - типичный высер троля что решил подработать на мороженку на каникулах и 146% по 11рублей за пост В бан нахер кацапа
cherchiltank написав:А нюанси могли би і озвучити. Гілка відповідна
Чорногорія - красивих місць майже нема, нема і островів, пляжі - Ялта 90-х - наприклад будова, жилий фонд гімно і палки, Албанія - гімно - всюди - реальне чоловіче гімно - на пляжах, в дотах, навіть в горах, - кухня - все жарять або в клярі або на пательні - або пересолене- разів в 5 або гімно виходить - єдина з 60 країн де не їв нічого смачного - навіть Сербія з Македонією з їх плескавицями - це мішлєн)[/quote]Просто місця з нормальною кухнею треба знати. Мені, наоборот Албанія заходить, через певну ступінь розπιздяйства. Не все в шлангбаумах і платних парковках, як в Хорватії. Крайние пару лет езжу на этот пляж к: Plazhi i Lukovës https://maps.app.goo.gl/6VsnpFKEfrVdg6C77[/quote] В мене є фотки з офігєнного пляжу в Албанії - вода блакитна як на Мальдівах - але через 20 хвилин якийсь місцевий виводив біотуалет прямо в воду і вже всюди плавало гівно) - про місцевих циган збираючи пластик і палючих сміття та аборигенів які чомусь коли бачать собаку намагаються закидати її камінням вже мовчу)[/quote] Цигани метал збирають, не бачив, щоб палили пластик. В тій же Саранді, куди, вже їжджу 7 років поспіль поруч з центром транспврант, що коштом Євросоюзу побудовані очисні споруди. При тому, що, з ваших слів, гівно лиють в море, за сім років, жодного випадку ротавірусу, при тому, що в Св. Власі за три роки двічі в дітейт-рв під 40 з викликом Не дешевого лікаря.Просто в Іонічному морі срленість вдвічі вища ніж в Чорному, і відповідно ті всі віруси набагато гірше розмножуються.
Ну що ж, поки панове вибирають пляжі Албанії, займемося справами інвестицій. Плаваючи в басейні свого ЖК, часто спілкуюся з українцями. Цікаві люди: одні розказують про намагання продати в Києві 2-к квартиру на вул. Алішера Навоі за 52000$ ( я не знаю, чи дешево, чи дорого. Мене нерухомість Києва ніколи не цікавила - крім приблизно 2003 року, коли ледве не встряв в хмарочос на проспекті Перемоги, і то не для себе). Інші розказують про закінчення будівництва нового великого будинка на південний захід від центра Києва, вже робітники сауну закінчують в будинку мешканців Анталії. Всі люди активні та працьовиті. А ось і цікава новинка: Один мудрий дядько шукав квартиру для себе, а купив приватну оселю. За 250 000$ готівкою. Район Белеку. Будинку 16 років. Земельна ділянка. В середині вже геть все розвалив, винайняв робітників та робить з того кАнАхвЄтку. Оцінює вкладення в 150 000$. Зараз закінчують «теплу підлогу». Має досвід в приватному будівництві. Як завжди в цій галузі лається на працівників - ще й мовний барʼєр…
Ну ми вже вилізли щойно з басейну і тоді він сказав: «До вересня закінчую та - можливо - продам за 600 000$.» Цілком реально.
В п"ятницю 30 червня відбулася цікава зустріч, в якій прийняли участь українські "чорні рієлтори" та Hakan Akçam, президент Палати ріелторів Анкари (столиця Туреччини). Він прибув в ці святкові в Туреччині дні на відпочинок у Середземного моря. Хакан Акчам висловив думку, щодо тенденції зміни орендної плати за квартири в Туреччині: «З підвищенням мінімальної заробітної плати вона ще більше зросте».
З точки зору і логіки, і зарплатні громадян, і економіки це так і має бути. Наприклад, до 1 липня мінімальна пенсія громадянина Туреччини складала 8 500 лір (12 050 гривень). Підкреслюю: це мінімальна пенсія. 12 050 гривень. Вона може бути і вищою. Наприклад, мій знайомий турок, якому 40 років - жонатий на україночці - займає посаду "нічний директор" готелю (працює тільки з 22-00 до 06-00, замінюючи генерального менеджера та директора готеля вночі, отримуючи зарплатню в 31 000 лір (44 000 гривень), отримав ще й пенсію за те, що має стаж роботи в нічний час - 9 500 лір (13 500 гривень). Здається, має 10 років "нічного стажу). ...Робота вночі - звісно - і важка, і нервова - зате включено харчування в ресторації 5-ти зіркового готеля та готель забезпечує трансфер на роботу та з роботи.
З 01 липня пенсії в Туреччині підвищуються ще на 17%. Ще не оприлюднено нову підвищену "мінімалку" в Туреччині - орієнтиром з 01 липня поки є цифра в 14 500 лір (20 500 гривень). Підкреслюю: це "мінімалка".
Тому все, сказане Хаканом Акчамом, президентом Палати ріелторів Анкари, відповідає економічним теоріям: пенсіонер, отримуючі пенсію в 8500 лір міг легко здати саме саме стареньке житло мінімум за 10 000 лір, що перевищувало його пенсію.
Для нас тут цікавими будуть роздуми українських "чорних рієлторів" разом з нашими українцями, які інвестували викопані з попід груші зім"яті зіпрілі гидомирно-зелені долЯри в нерухомість за кордоном.
Наприклад, в розмові прийняла участь "зацікавлена особа" - пан Андрій, який інвестував в квартиру 1+1 гроші за продану 2 чи 3 роки тому Богом забуту "Шевченкову хату" - всього інвестиція в сумі 50 000 доларів США. За яку ціну від збувся "Шевченкової хати" я не питав.
Що краще: продати зараз інвестицію осені 2020 року та "попАсти" на податок на прибуток від різниці ціни купівлі та продажу (в Туреччині обкладається податком не ціна нерухомості, а різниця в ціні купівлі/продажу - я так розумію, що в Україні в сучасні часи якби був такий податок, то держава б доплачувала Продавцю), чи отримувати сталий щомісячний прибуток від оренди?
Наші "чорні ріелтори" озвучили 2 варіанти:
План "А" - продати зараз, отримати профіт в сумі близько 50 000 доларів, а податок на прибуток мінімізувати за рахунок "роботи/послуг" офіційних рієлторів, які якимось чином можуть оформити Акт експертизи квартири (там вказується ринкова орієнтовна вартість квартир) за мінімальною - зовсім не ринковою - ціною. Звісно за певну винагороду. План "А1" знаю я, але не озвучував.
План "Б" - здати цю квартиру в оренду та отримувати більш-менш сталий прибуток. Наші ріелтори дуже мудро роз"яснювали пану Андрію так: здайте за 500 доларів (він хотів більше - в діапазоні 600...850) дуже надійними орендарям, бо на ринку оренди надійність та безпроблемність орендаря - то найважливіше.
Тут і рієлторів можна зрозуміти: мінімум 500 доларів комісії вони отримають+додатквоі послуги (допомога ві оформлення особових рахунків на електрику, воду, газ, інтернет, оформлення ВНП та інше - дрібнички, але прибуток мають). Тим більше, що пан Андрій за 2 роки обладнав квартиру і меблями, і побутовою технікою. Тут же так: продавати квартиру з меблями та побутовою технікою - однаково, що її викинути або продати даром.
Я зробив такий розрахунок профіту від Плана "Б": 50 000$ - 100% (ціну на побутову техніку та меблі не враховуємо - воно вже попрацювало 2 роки на пана Андрія). 12х500$ - х% х%=12х500х100/50000=12% річних по валюті. Якщо виручка буде сталою: 12х500$ на рік, то витрати теоретично відіб"ються через 50 000/6000=8,33 роки, що відповідає розрахункам українських бізнесменів у довоєнні часи: "Вкладення в бізнес повинні "відбитися" максимум через 8 років".
На понеділок 3 липня пан Андрій призначив зустріч з ріелторами в об"єкті нерухомості та сподівається, що на протязі тижня вони заселять адекватного орендаря. Я не прийматиму участі: на 10-30 записаний на СТО Honda.
akurt написав:Іспанське вино в 1€ є і іноді це не компот.
Только почему то в Турции, где меньше ценителей "компота" и больше "Йени Ракы" при меньшем среднем доходе на пересичного вино в стекле и по пять евро отсутствует
Я вважаю, що на Фінасовому форумі України не місто домислам та вгадуванням. "Точність і ще раз точність!" - як хотів сказати Воланд. На киівській гілці пан барабашов - містить дописи з невірною інформацією з приводу цін на вина не тільки в Іспанії, а й в Туреччині. Тому я чисто для ТОЧНОСТІ даю точну інформацію - звісно флуд - але тільки заради точності, точних цифр. Мова ж йде про гроші. Тут не можна помилятися. Крім того, я не підтримую думку про те, ще нерухомість - це тільки стіни. Це все, що забезпечує потреби людини: транспорт, лікарні, парки, супермаркети, розваги, природа.
барабашов написав:
akurt написав:Іспанське вино в 1€ є і іноді це не компот.
Только почему то в Турции, где меньше ценителей "компота" и больше "Йени Ракы" при меньшем среднем доходе на пересичного вино в стекле и по пять евро отсутствует
Вы ошибаетесь. Хотя издалека всегда видне. В Турции - в стране, в которой граждане тем и удивляют иностранцев, что НЕ БУХАЮТ нигде и практически НИКАК (иногда вечером во время прогулки парками или на пляже так и хочется подсказать: "Парни, та купите себе пару бутылок паленки та набухайтесь, как нормальные люди, та набейте друг-другу морды") именно в связи с этим - то есть с тем, что практически все потребление алкоголя производится ИНОСТРАНЦАМИ - существуют большие акцизы на алкоголь и частично на сигареты. Если знать правильную информацию, то на сегодня: - самая дорогая пачка сигарет - 40 лир или 1,40 евро. Меньше месяца назад покупал в США за 12$ пачка, а в Канаде по 17 (семнадцать!!!!) долларов пачка. Конечно, 1,40 евро за сигареты, сделанные не в подвалах под Львовом из тырсы - дорого. - обычная цена на сухие вина сейчас 149-189 лир или 5,24...6,65 евро бутылка. Есть дороже на вина урожая например, 2019 года. За 6,4 евро - марочные красные сухие вина из виноделен на границе Турции и Греции - винодельня - собственность гражданина Франции, вина не менее 3-х лет выдерживаются в дубовых бочках. Игристые вина Брют - такая же цена. Вина есть дешевле - на нижних полках - но я туда и не смотрю, кажется по 135 лир или 4,75 евро. - вина Франции, Испании, Италии, ЮАР, Грузии - от 189 до 389 лир или от 6,5 до 14 евро. Конечно, жуткая цена для Бордо из Франции. - виски Шотландии, Ирландии - 450-550 лир или 15,8...19,30 евро. - Раки давно не покупал - кажется такая же цена, как на виски. Или даже дороже. Не помню, чтобы при мне кто-то покупал - так что насмешили: "где меньше ценителей "компота" и больше "Йени Ракы". - Пиво не покупаю, кажется цена бутылки в СТЕКЛЕ 28...30 лир или 0.98 (ноль целых девяносто восемь сотых) евро. Есть и 37 лир, и немецкое и чешское подороже. Это точная информация по состоянию на 1 июля 2023 года.
akurt, вы как як напишете шось - то вроді й по дєлу, а однак лишається відчуття, шо всі довкола вас - отакі всякі разні, а ви один - д`Артаньян хороший і розумний. Таке від ваших дописів враження) Суть в нюансах, як ви доносите інфу.
"Сейчас к людям надо помягше, а на вещи смотреть ширше"
042013 написав:akurt, вы как як напишете шось - то вроді й по дєлу, а однак лишається відчуття, шо всі довкола вас - отакі всякі разні, а ви один - д`Артаньян хороший і розумний. Таке від ваших дописів враження) Суть в нюансах, як ви доносите інфу.
"Сейчас к людям надо помягше, а на вещи смотреть ширше"
Ничего кроме как офигенно всё в Анталии и как у меня друзья с миллионами купить без моего совета авиа не могут человек вот уж с 2018 не пишет это не Дартаньян это однобоко по 1 теме разными словами ))) и, например, в Китае понятно почему хвалят партию, а тут вопросики )))