Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12794127951279612797
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 14:33

baraka написав:
  adeges написав:Коли я регулярно подавав декларації, я писав туди всю нерухомість. І рад запитав у інспектора, а що щодо податку, бо у мене ж перевищення. Мені сказали, доведи документально, принеси оригінали і все таке. То я подумав, якщо вам не потрібно, то навіщо мені. А за хатинку в базі вони 8 років нічого не нараховували, у 2024 нарахували за 2023 і 2022. Про землю під хатинкою лише наприкінці минулого року згадали, нарахували за 2022-2024. Можна було б посперечатись за 2022, бо більше 3 років, але там копійки реально

да, по моим подозрениям - процесс может набирать обороты: не все знают что счётчик включен (бумажки то не приходят в почтовый ящик), но после войны будут требовать оплатить счета (податкови постанови) за прошлые годы.

Так воно і є.
Тим, у кого надлишок жилплощі, треба своєчасно зайти в податкову, щоб взяти роздруківу і оплатити її. До липня, мабуть.
Frant

Подякував: 1825 раз.
Подякували: 2603 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 14:42

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

baraka написав:
  adeges написав:Коли я регулярно подавав декларації, я писав туди всю нерухомість. І рад запитав у інспектора, а що щодо податку, бо у мене ж перевищення. Мені сказали, доведи документально, принеси оригінали і все таке. То я подумав, якщо вам не потрібно, то навіщо мені. А за хатинку в базі вони 8 років нічого не нараховували, у 2024 нарахували за 2023 і 2022. Про землю під хатинкою лише наприкінці минулого року згадали, нарахували за 2022-2024. Можна було б посперечатись за 2022, бо більше 3 років, але там копійки реально

да, по моим подозрениям - процесс может набирать обороты: не все знают что счётчик включен (бумажки то не приходят в почтовый ящик), но после войны будут требовать оплатить счета (податкови постанови) за прошлые годы.
раніше мені повідомлення про податки приходили в приватівський додаток - імхо найзручніший варіант
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2783 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 15:07

У мене в декларації в графі "Загальна інформація про об’єкти оподаткування" автоматом уже внесена квартира, що по плану через рік лише має здатися)
The_Rebel

Подякував: 149 раз.
Подякували: 238 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 15:14

The_Rebel написав:У мене в декларації в графі "Загальна інформація про об’єкти оподаткування" автоматом уже внесена квартира, що по плану через рік лише має здатися)
і що, приходять податкові повідомлення? як я розумію податки мають нараховуватись лише після отримання права власності
kingkongovets

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 15:49

kingkongovets написав:
The_Rebel написав:У мене в декларації в графі "Загальна інформація про об’єкти оподаткування" автоматом уже внесена квартира, що по плану через рік лише має здатися)
і що, приходять податкові повідомлення? як я розумію податки мають нараховуватись лише після отримання права власності

Поки що ні, надіюсь не прийде. Але дивно, що внесена разом з зданою квартирою в ту саму категорію (3 квартира). Напевно, вони просто витягнули інфо з Державного реєстру речових прав, хоча там вказано що це "майбутній об'єкт нерухомості"
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 16:43

The_Rebel написав:Поки що ні, надіюсь не прийде. Але дивно, що внесена разом з зданою квартирою в ту саму категорію (3 квартира). Напевно, вони просто витягнули інфо з Державного реєстру речових прав, хоча там вказано що це "майбутній об'єкт нерухомості"
а в кабінеті платника податків ви дивились?
kingkongovets

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 16:57

kingkongovets написав:
The_Rebel написав:Поки що ні, надіюсь не прийде. Але дивно, що внесена разом з зданою квартирою в ту саму категорію (3 квартира). Напевно, вони просто витягнули інфо з Державного реєстру речових прав, хоча там вказано що це "майбутній об'єкт нерухомості"
а в кабінеті платника податків ви дивились?

Ну якраз там і дивлюся. Хоча минулого року за землю прийшло у кінці травня, але цього року вже є нарахування. Тож якби було за перевищення ліміту нерухомості, то вже б мала прийти.
Проте у мене там різні податкові і кожна нараховує своє. До речі, цікаво, квартири знаходяться також в різних ДПІ. І яка з них потім нарахує податок
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 17:02

The_Rebel написав: Проте у мене там різні податкові і кожна нараховує своє. До речі, цікаво, квартири знаходяться також в різних ДПІ. І яка з них потім нарахує податок
податок на землю нараховує ДПІ, на теріторіі якого знаходиться земельна ділянка, а за нерухомість нараховує ДПІ за місцем вашої регістраціі

за землю зазвичай нараховують до кінця квітня
kingkongovets

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2026 17:14

ходять чутки, що Метроград, який на 75% належав росіянам, був в 2022му арестований і в 2023му націоналізований, КМДА хоче перетворити на паркінг

як на мене - найлогічніше рішення, він там і мав бути початково, я орендував там 25 років тому (на самому початку його діяльністі) площу в фудкорті і був загалом цілком задоволений, а от орендарі бутиків скаржились що влітку їх продавці втрачали там свідомість від спеки та задухи, загалом стрьомний та мутний проєкт
kingkongovets

Профіль

2
  #<1 ... 12794127951279612797
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість