Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12816128171281812819
Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 14:35

rjkz Дякую за розгорнуту відповідь. Тепер я постараюсь відповісти.
  rjkz написав:Я вам сочувствую.
А сколько вам лет, позвольте поинтересоваться?
Сколько лет вам понадобилось набираться такого жизненного опыта, что на 500 долларов вы не можете прожить в Украине?

35. Та воно якось і раніше не дуже було, але якось без ракет над головою життя здавалося веселішим, були мрії і якісь перспективи.
  rjkz написав:Я открою вам маленький секрет.
В Украине, после обретения Независимости, ВСЕГДА были низкие ЗАРПЛАТЫ.
Не во всех сферах, но всегда.

Це і так зрозуміло. Я-то думав, що вивчуся, стану грамотним спеціалістом, наберусь досвіду і стану якимось начальником як раз може до 35 років. Але не все так просто) На двух моїх колишніх роботах (ДП СхідГЗК та Дніпроводоканал посада начальника передається в спадок, буквально. І там, і там, син і внук того колишнього начальника). Брали майстром (по електриці) в Дніпроводоканал, я 4 місяці попрацював і звільнився, бо з таким скотським відношенням до людей від головного інженера я не збирався працювати (який доїть той водоканал на всьому. Наприклад, ми їздили ремонтувати дещо на наш об'єкт, до якого нелегально підключені МАФи, а грошики за це отримує головний інженер, може ще хтось. Зливають відходи так же через відкати. Це те, що я сам бачив і мені розповідали). Далі я вже майже влаштувався в хороше місце на керівну посаду, пройшов співбесіду, але як я вже писав, сталася бідося і я випав десь на 3-4 місяці через операцію. Потім я взагалі вже плюнув, бо до цього активно цікавився IT і вчив неспішно англійську (десь ближче до B1, впевнено А2). І все-таки вирішив спробувати вивчитись самостійно, бо був запас зароблених грошей на кілька років, дружина ще працювала. Я почав активно займатися і вивчати Frontend, але не пройшло і місяця, як почалася війна. Незрозуміло що далі, цілими днями тільки і читав новини, взагалі не до навчання було. Пізніше почав переглядати вакансії раз в пару тижнів, бо вже дах потроху їхав від всього. От напочатку літа 23-го року я знайшов ту вакансію, де була моя спеціалізація, дуже рідка вакансія в лабораторії високовольтних вимірювань і випробувань. Подзвонив по-приколу, тепер по-приколу вже працюю тут майже 3 роки. Тоді ще не було ніяких резервів, але я вже тоді знав, що далі буде гірше, та і вдома вже набридло сидіти, виходячи в основному тільки ввечері за продуктами, коли дружина йшла додому з роботи.
  rjkz написав:Но почему-то у вас именно сейчас резко нашлись виноватые в лице нынешнего руководства.

Чого це, з чого ви це взяли? Я так же само критикував і минулу владу, просто нинішні виявились ще гіршими. В мене вже була персональна нелюбов до Зе ще майже з початку його президентства, бо я працював тоді в КБ Південне, і після приходу нинішнього керманича в нас почалися серйозні проблеми на підприємстві - почали затримувати зарплату, потім простої, різко обрізали постачання всього, не було матеріалів для роботи. Пиляти гроші на ремонтах доріг було важливіше. А я як раз закінчив навчання в ВУЗі і оформив молодого спеціаліста (доплату в 25%). Але ніякого сенсу там вже далі працювати не було. Я був одним із перших, хто пішов. Пропрацював десь 3.5 роки до цього. Там також зарплата була так собі, але я в той час паралельно навчався в універі, і мені оплачували мої сесії.
  rjkz написав:Вы ничего не хотите сказать своему непосредственному хозяину и работодателю?
Тому, который начал разграбливать Украину еще во времена, когда Зеленский в кожаных штанах на сцене в КВН играл?

Хочу, але в мене вибір був невеликий. Я сюди не дуже-то і хотів йти, але так сталося, що довелося. Але мені хоча б тут подобається прекрасний колектив і відношення, є з чим порівнювати.
  rjkz написав:Как-то у вас все было-было хорошо, а потом - хрясь и появился демон Зеленский, который и экономику развалил и сам на Украину и напал.

Було все, як я описав вище. Але не треба мені приписувати того, про що я ніколи не говорив.
  rjkz написав:500 баксов в месяц почти всю историю независимой Украины для большинства населения были недосягаемой мечтой. Даже в середине 00-х, когда был всплеск благосостояния, и очень многие зарабатывали и 500 и 1000 и больше долларов в месяц, были группы населения, которые имели 100 долларов в месяц. Я таких людей знаю.

Так це ми ще зараз добре живемо, виходить?) Не дивлячись на війну. Але це якщо жити в спадковій конурі і мати Ланос. В іншому випадку треба мати явно більше за штуку баксів.
  rjkz написав:Если вас уже тогда все не устраивало, то почему вы не уехали до 2019 года?

Чесно - молодий був, дурний. І бідність моїх батьків також якось не сприяла. І постійні проблеми зі здоров'ям також ніяк не сприяли. І коли вже дійшов до того стану, де розумієш, що треба щось змінювати в житті - починається війна чи ще якась чума.
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3703 раз.
Подякували: 5956 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 14:47

Striker написав:
  baraka написав:А ведь вопрос не только о населении, а о том, что мы делаем дальше, какие наши пределы и возможности.

Та неважливо які межі і можливості з таким катастрофічним відтоком населення. Бо це основна втрата, яка вже тягне за собою все інше. Купа молоді до 22 років зараз масово виїжджає, бо далі перспектив 0.0. Вже зараз починають говорити, що університети будуть закриватися, бо не буде кого вчити. Це тягне за собою колосальні проблеми на ринку праці. І так далі. Все менше і менше бажаючих бути бусифікованим, як скот, якщо навіть колишніх військових спочатку фігачать по голові, а потім вже розбираються. Нікому така країна не потрібна, крім Міндічів, Єрмаків, Зе і іншої еліти. Працювати за 300-500 зелених також бажаючих небагато. Я офіційно отримую зарплату в ДТЕК 23600 грн, а з малою дитиною витрачаю мінімум 50-70к в місяць. Це адекватно? При тому, що ми не ходимо в ресторани і кафешки, навіть на відпочинок не їздимо. Так я не якийсь безграмотний опездал, я вчився спочатку в коледжі 4 роки (після 9 класу) і ще 4 роки в універі, щоб працювати кваліфікованим енергетиком за 23к грн (facepalm). В цьому і полягає діагноз цій країні. Так це ще Дніпро, а в менших населених пунктах все ще гірше, там реально виживання. Якщо це ще не дно, то я не знаю. Вибачаюсь за офтоп, більше не буду.

Були новини - з вас з такою зарплатою чи бронювання знімуть чи підвищать до 26тис. Так що якось владнається, не хвилюйтесь .
Дефіцит покриваєте майнінгом на енергобєктах , зізнайтесь ? :)
fox767676

Подякував: 427 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 14:56

fox767676 написав:Були новини - з вас з такою зарплатою чи бронювання знімуть чи підвищать до 26тис. Так що якось владнається, не хвилюйтесь

Ок. :o
Зображення
23.6к - це оклад. Зверху премія 25%, трохи за шкідливість, мінус податки 23%. Брудними десь під 30к, якщо без роботи в вихідні. Але я захвилювався, тримайте в курсі.
  fox767676 написав:Дефіцит покриваєте майнінгом на енергобєктах , зізнайтесь ? :)

Ні. :shock:
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3703 раз.
Подякували: 5956 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 16:02

Striker

круто коли такий довгий термін 👍
fox767676

Подякував: 427 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 16:58

Хомякоид написав:Но приход профессора уголовника біл апофеоз. Тогда решение оформилось окончательно.

поэтому ты за яныка постоянно и топишь ? )
pesikot

Подякував: 551 раз.
Подякували: 1261 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 17:10

pesikot написав:Питання, "за рахунок чого закривається касовий розрив щомісяця ?" залишається

Ніякого питання не залишається, відповідь дана майже із самого початку! Вчіться читати, а не тупо придовбуватись до людей:

Striker написав:
  Faceless написав:Схоже є й неофіційні доходи :)

Навіть якщо і є, то вони ж не з неба падають, мабуть. Якщо я по 9 годин в будні знаходжуся на основній роботі, яка буває далеко нелегка, особливо після прильотів, особливо взимку (дякую хоч 3 рази компенсували це подачками по 20к грн), то звідки з'явиться здоров'я ще на додаткову роботу? Навіть якщо не дуже напрягатися, то замість відпочинку я повинен ще десь додатково кайлувати, щоб прокормити сім'ю. І навіть це не покриє всіх витрат. Українські реалії.
won

Подякував: 368 раз.
Подякували: 50 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 17:39

Підписуйтеся на Finance.ua та не пропускайте актуальні відео
Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1243 раз.
Подякували: 2112 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 17:50

Шановні форумчани!

Скільки вже можна нападати на енергетика :evil: ? Людина просто поділилася своїм, а в коментарях — суцільні докори та знецінення.

Дивна в нас пам’ять у людей. Коли сиділи без світла, мерзли й чекали на повернення електрики, тоді енергетиків називали героями й дякували за кожну годину їхньої важкої праці. А зараз так легко поливати брудом тих, завдяки кому у ваших домівках є світло.
Досить докопуватися до людини!!!

Повага до військових, пожежників, медиків та енергетиків має бути не лише тоді, коли важко чи страшно, а завжди. Бо коротка пам’ять і невдячність не найкращі риси суспільства :!:
Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1243 раз.
Подякували: 2112 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 26 тра, 2026 18:15

Striker написав:
  rjkz написав:500 баксов в месяц почти всю историю независимой Украины для большинства населения были недосягаемой мечтой. Даже в середине 00-х, когда был всплеск благосостояния, и очень многие зарабатывали и 500 и 1000 и больше долларов в месяц, были группы населения, которые имели 100 долларов в месяц. Я таких людей знаю.

Так це ми ще зараз добре живемо, виходить?) Не дивлячись на війну. Але це якщо жити в спадковій конурі і мати Ланос. В іншому випадку треба мати явно більше за штуку баксів.

500 в середині 00-их і зараз це дві великі різниці, так згрубша в 3-4 рази, швидше ближче тодішніх 100 і теперішніх 500.
  Ірина_ написав:Шановні форумчани!
Скільки вже можна нападати на енергетика :evil: ? Людина просто поділилася своїм, а в коментарях — суцільні докори та знецінення.

Вечори не балують добротою, як казав ДС, а також ранок, день-ніч. Реально тональність агресивна здебільшого, напевно тому і на форумі залишилось вкрай мало учасників.
Ой+

Подякував: 112 раз.
Подякували: 1178 раз.

Профіль

2
5
  #<1 ... 12816128171281812819
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему