Заробітчани повинні заплатити податки в бюджет України

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 3456>
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 13:40

_hunter написав:Еще раз: потдверждение этих фантазий где?

Если ты большую часть времени живешь за границей, значит и центр жизненных интересов у тебя за границей, если ты сам обратное не заявляешь.
Амвросий

Заблокований
Подякував: 523 раз.
Подякували: 984 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 13:47

Амвросий написав:
  _hunter написав:Еще раз: потдверждение этих фантазий где?

Если ты большую часть времени живешь за границей, значит и центр жизненных интересов у тебя за границей, если ты сам обратное не заявляешь.

Я на повторяющиеся ответы буду вопросы просто копипастить:
  _hunter написав:
  Амвросий написав:ну так все просто - если больше половины времени живешь за границей, значит и центр життєвих інтересів находится за границей.

Еще раз: потдверждение этих фантазий где?
-- если все так просто -- значит эта строка "если больше половины времени живешь за границей, значит и центр життєвих інтересів находится за границей" в НКУ есть -- не так ли? :wink:

если бы для нахождения центра жизненных интересов было достаточно срока проживания -- никто бы с этим "центром" не заморачивался бы: просто прописали бы в Кодексе именно эту строку "если больше половины времени живешь за границей, значит и центр життєвих інтересів находится за границей". Но такой строки в НКУ почему то нет :lol:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 14:13

Підтримую хоч 5 % з доходів. Як вони збираються отримувати пенсію, якщо зараз не роблять відрахувань в Український бюджет
victorvasura

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 14:49

Так и вижу очереди в кассы из заробитчан, которые "обязаны" заплатить еще 19.5 %.
blueiceua

Заблокований
Подякував: 5 раз.
Подякували: 170 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 14:59

_hunter написав:
  Амвросий написав:теоретически да - заранее не предусмотрено возможности задекларировать, что ты не являешься резидентом. Но в случае поползновений со стороны налоговой, при отсутствии регистрации самозанятой особой и пребывании за пределами 183 дня, можно доказать отсутствие статуса резидента.

А практически -- нет -- можно и не доказать :lol:
Из разряда "дом/жена/дети -- тут? -- значит и центр -- тут"

Амвросий, _hunter все по дєлу гаваріт...

У мене схожа ділемма, і ніякого бажання судитись з ДФС я не маю, щоб щось доказувати, а щоб не попасти доведеться судитися і доказувати...

Чесно кажучи, я вже цю думку висказував, ці закони навмисно так прописували, щоб завжди мати можливість манюпас прижати "за три колоски"...

Скажемо так, 70 років совєтів, підхалімажа і верховєнтсва мєнтов даром не пройшли, нажаль...

Я колись писав, що якщо ДФС (чи Україна) хоче податків від заробітчан, треба почати з простого:

- почати приймати форми від ДФС інших країна на виданій мові, без усіляких перекладів, апостілей і прочей х..ні...
- так досягнемо прозорості, а якщо хтось буде винен Україні податок, то заплатить...

Тільки тут є ще один ньанс, навіть, якщо ви забашляли 50% податків в Ойропі, то в Україні ви все-рівно повинні 1.5% - бо то не є податок, то є збір...

Так ось, навіть будучи патріотом і готовим заплатити цей 1.5% для підтримки армії, то тобі все-рівно треба пройти весь той жах з перекладами, апостілями і візитами в ДФС...
(а уявіть, що ви живете весь час закордоном? У вас є час ходити по ДФС? То нафіг вам це трєба?)

І не дай Боже ви там зробите помилку чи пізніше подасте декларацію - штрафи, пені і проча х..ня від ДФС вам забезпечена :!:

зі. Висновок - ці телепні знову не з того кінця почали...
Сподіваюсь, в 22 році таких ображених ДФС людей будуть вже тисячі, а не сотні, ось тоді можна буде ДФС і пресанути )))
change_pm

Заблокований
Подякував: 126 раз.
Подякували: 1070 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 15:50

change_pm написав:все по дєлу гаваріт...

да я сам вижу как там по иезуитски все написано, но все-же есть возможность доказать отсутствие статуса резидента
Амвросий

Заблокований
Подякував: 523 раз.
Подякували: 984 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 15:54

victorvasura написав:Підтримую хоч 5 % з доходів. Як вони збираються отримувати пенсію, якщо зараз не роблять відрахувань в Український бюджет

За пенсией все побегут, даже те, что тут не работали и не жили. Привыкли на совок кивать, а халяву не пропустят.
ruvex

Подякував: 855 раз.
Подякували: 2557 раз.

Профіль

1
6
2
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 16:42

Амвросий написав:

да я сам вижу как там по иезуитски все написано, но все-же есть возможность доказать отсутствие статуса резидента

можливість завжди є... :)

питання, чи варто воно того чи краще забити болт і не нервувати?

зі. Не заїб...ло ще доказувати? Справаку на справку, що ти маєш право принести справку?
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 16:45

Амвросий написав:

Там слово "теоретическая" потерялось :lol:
Еще раз: если жена/дети -- "тут" -- судебное разбирательство закончится даже не начавшись.
Если жена тоже на заработках, но "тут", например дом непроданный остался -- суд будет, но результатом будет арест имущества.
А если наш условный заробитчанин -- условный сирота без движимого/недвижимого имущества -- вряд ли им налоговая заинтересуется :lol:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 бер, 2021 16:53

_hunter написав:
  Амвросий написав:

Там слово "теоретическая" потерялось :lol:
Еще раз: если жена/дети -- "тут" -- судебное разбирательство закончится даже не начавшись.
Если жена тоже на заработках, но "тут", например дом непроданный остался -- суд будет, но результатом будет арест имущества.
А если наш условный заробитчанин -- условный сирота без движимого/недвижимого имущества -- вряд ли им налоговая заинтересуется :lol:

а якщо бувша жона?

зі. вангую ріст розлучень в Україні... :lol:
change_pm

Заблокований

Профіль

1
  #<1 ... 3456>
Форум:
+ Додати
    тему