Если ты большую часть времени живешь за границей, значит и центр жизненных интересов у тебя за границей, если ты сам обратное не заявляешь.
|
|
Я на повторяющиеся ответы буду вопросы просто копипастить: если бы для нахождения центра жизненных интересов было достаточно срока проживания -- никто бы с этим "центром" не заморачивался бы: просто прописали бы в Кодексе именно эту строку "если больше половины времени живешь за границей, значит и центр життєвих інтересів находится за границей". Но такой строки в НКУ почему то нет Підтримую хоч 5 % з доходів. Як вони збираються отримувати пенсію, якщо зараз не роблять відрахувань в Український бюджет
Амвросий, _hunter все по дєлу гаваріт... У мене схожа ділемма, і ніякого бажання судитись з ДФС я не маю, щоб щось доказувати, а щоб не попасти доведеться судитися і доказувати... Чесно кажучи, я вже цю думку висказував, ці закони навмисно так прописували, щоб завжди мати можливість манюпас прижати "за три колоски"... Скажемо так, 70 років совєтів, підхалімажа і верховєнтсва мєнтов даром не пройшли, нажаль... Я колись писав, що якщо ДФС (чи Україна) хоче податків від заробітчан, треба почати з простого: - почати приймати форми від ДФС інших країна на виданій мові, без усіляких перекладів, апостілей і прочей х..ні... - так досягнемо прозорості, а якщо хтось буде винен Україні податок, то заплатить... Тільки тут є ще один ньанс, навіть, якщо ви забашляли 50% податків в Ойропі, то в Україні ви все-рівно повинні 1.5% - бо то не є податок, то є збір... Так ось, навіть будучи патріотом і готовим заплатити цей 1.5% для підтримки армії, то тобі все-рівно треба пройти весь той жах з перекладами, апостілями і візитами в ДФС... (а уявіть, що ви живете весь час закордоном? У вас є час ходити по ДФС? То нафіг вам це трєба?) І не дай Боже ви там зробите помилку чи пізніше подасте декларацію - штрафи, пені і проча х..ня від ДФС вам забезпечена зі. Висновок - ці телепні знову не з того кінця почали... Сподіваюсь, в 22 році таких ображених ДФС людей будуть вже тисячі, а не сотні, ось тоді можна буде ДФС і пресанути ))) Там слово "теоретическая" потерялось Еще раз: если жена/дети -- "тут" -- судебное разбирательство закончится даже не начавшись. Если жена тоже на заработках, но "тут", например дом непроданный остался -- суд будет, но результатом будет арест имущества. А если наш условный заробитчанин -- условный сирота без движимого/недвижимого имущества -- вряд ли им налоговая заинтересуется
а якщо бувша жона? зі. вангую ріст розлучень в Україні...
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||