Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1557915580155811558215583 ... 15593>
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:41

Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?

От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
M-Audio

Подякував: 639 раз.
Подякували: 511 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:45

Re: Напад росії і білорусі на Україну

_hunter написав:
  Faceless написав:
_hunter написав:[quote="5902402:Faceless"]Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну

Начало СВО - это довольно-таки "глазаоткрывательное" событие. А если быт - за 4 года-то - налажен, мелкие местные нэгаразды - стали привычны - с чего срываться-то с насиченого места? Нет, я не спорю - есть незначительная группка бездетных Ж, что все это время по разным странам катаются - но речь-то не про них. Да и их, в принципе, с баланса можно смело списывать.
Я так підозрюю Хантер в Німеччину з якогось Ростова переїхав
Яке есвеоу?

Ну "кризис в ближнем заевропье". По терминологии ООН "агрессия против ...".
Но что первый что второй варианты слишком длинные для удобного набора.
Или местная пресса какое-то свое короткое название для происходящего придумала? [/quote]Війна для вас занадто складне слово чи що?
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8262 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:47

ЛАД написав:
  Faceless написав:.......
Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну

Нам-то что с этого?
Це я додав для більшої обʼєктивності. Тобто брєд оце про "за штири роки корені пустив і нікуди не поїде і не повернеться". Хто зірвався з місця раз (неважливо, з яких причин), переїде вдруге вже легше
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:47

M-Audio написав:
  Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?

От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
Даже для тех, кому есть куда (не Мариуполь или Волчанск), это тоже не совсем повернення. Украина после войны будет... не совсем такая, как до войны.
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4870 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:48

ЛАД написав:
  BIGor написав:
  ЛАД написав:Уточните, пожалуйста, какие зарплаты для украинского айтишника вы считаете захмарними, а какие нормальными, обычными.

https://jobs.dou.ua/salaries/?period=20 ... sition=all
3400 уе медіана - звичайна зарплата хорошого спеціаліста.

При медиане 3400 уе о какой пропаганде не знаю чего вы писали?
Я там вчера посчитал, что можно было купить за 3 года квартиру в любом городе, кроме Киева при зарплате 2000 уе. При 3600 это уже вполне можно даже в Киеве. А в других городах можно купить уже весьма приличную квартиру.
Если вы не сумели, то... не буду комментировать.
И если вы рискнёте сказать, что это невысокая зарплата для Украины, то могу только сказать, что вы зажрались.
То ви просто не знаєте передісторію. У пана вимоги ростуть швидше за доходи
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:50

M-Audio

бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?

Ну фактор середовища (близького ментально) ви ж не будете заперечувати.
Друзі ойтішники в Португалії вже майже 2 роки . Все добре , грошей вистачає. Нескучний досуг , серфінг, сайкл. Активні, не хомʼяки домашні.,
Але прямо кажуть що повернуться якщо стане безпечно , і зникне загроза призову. Або в свою чергу кажуть , якщо ти (ну типа я) а також інші з кола з ким спілкувались переїдуть, то вони залишаться там.
Важко знаходити нове коло живого спілкування в іншій країні. Співвітчизники звісно є всюди, але або не дуже близько, або не підходять по духу. І люди почуваються трохи одиноко.
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2524 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 14:52

ЛАД написав:
  Faceless написав:
ЛАД написав:[quote="5902312:Faceless"]
........
Скажімо так, це консенсус з відкритих джерел, оцінки коливаються від трохи менше 300к і до трохи більше

Спасибо.
Не очень понимаю, откуда такой рост.
Ріст порівняно з яким роком? Ця цифра +/- ще з 22 року (зростання останні роки є, але незначне), до того приростало швидше, і потроїлося за останні років 10
Я это как-то прозевал.
Ориентировался на ту цифру, которую приводил BIGor (https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=5902222#p5902222), - 180 тыс.[/quote]Не знаю, звідки цю цифру взяв Бігор, але припускаю, що це тільки ФОПи з певними кведами. Доречі, вже близько половини перейшли на гіг контракти, держава тисне на компанії
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 15:09

_hunter написав:
  Faceless написав:
_hunter написав:Начало СВО - это довольно-таки "глазаоткрывательное" событие. А если быт - за 4 года-то - налажен, мелкие местные нэгаразды - стали привычны - с чего срываться-то с насиченого места? Нет, я не спорю - есть незначительная группка бездетных Ж, что все это время по разным странам катаются - но речь-то не про них. Да и их, в принципе, с баланса можно смело списывать.
Я так підозрюю Хантер в Німеччину з якогось Ростова переїхав
Яке есвеоу?

Ну "кризис в ближнем заевропье". По терминологии ООН "агрессия против ...".
Но что первый что второй варианты слишком длинные для удобного набора.
Или местная пресса какое-то свое короткое название для происходящего придумала? 🤔

СВО - это чисто российский термин, который ты использовал.
Значит, ты его используешь и довольно часто

Вот так ты расслабился от баварского пива и спалился )

Для всего этого, есть короткое название - война
pesikot

Подякував: 545 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 15:14

Для «гібрідного сознанія», у якого «на акупіррванних нікого ваєвать не заставляют».

https://www.currenttime.tv/a/prizyv-v-a ... rXYTlmXgpw
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2524 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 15:14

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Я это как-то прозевал.
Ви багато що прозівали...
Айтішники -це яскравий приклад зростання рівня послуг у ВВП будь-якої країни яка пробує закріпитись вище середини з загального списку країн.

ПС
у ВВП - податки( а це ПОСЛУГА ) становлять 35-42%....
Ви й далі будете дивуватись що в сучасної країни рівень доданої вартості від послуг більше 70% ?
ППС
якщо в країні 300 000 айтішників з 12 млн працюючих - 2,5% , отримують рази в 3-4 більше ніж середньостатистичний-то тільки вони створюють 7-10% ВВП держави.

Знову ти вигадуєш, 95% ІТ-шки в Україні - аутсорс, 5% - продукт. Ті що аутсорс - продають дешеву свою робочу силу на Захід, і по факту продукт створюється на Заході. Так, факт експорту послуг є, але створення ВВП/кінцевої продукції - нема. Я коли пишу код, то він власність компанії з США, хоч іноді цікавтеся питанням а не меліть дурощі.
BIGor

Подякував: 1481 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1557915580155811558215583 ... 15593>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: _hunter, АндрейМ і 2 гостей