Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1594015941159421594315944 ... 15950>
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 16:45

Banderlog написав:
  Shaman написав:
  andrijk777 написав:Який сенс що так думає Шаман і якийсь там Аркадий Бабченко?

ти не знаєш, хто такий Бабченко?.. що з тебе ще взяти, що ти тоді взагалі знаєш, коли розповідаєш про геополітику :lol:

так, не любить він Зе. обґрунтовано не любить...
ну і хто такий бабченко щоб його треба знати?) Я тож поняття не мав. Ну таке. В Білецького нема достатньо підтримки для переворотів.
Це пропаганда ніби війська хочуть продовження війни і для веймарського синдрому потрібен в першу чергу червоний бунт, а вже тоді буде ставка олігархату на "білецького" .
Побачим як держава буде справлятись з своїми соціальними гарантіями після війни, особливо для ветеранів членів сімей убитих та інвалідам війни.
Та на скільки правдиві обіцянки європи по відбудові України. Якщо не буде грошей і не відкриють кордони для військовослужбовців то в принципі стихійний соціалістичний бунт можливий. Але партійної сили на лівому фланзі немає.

ти ж не позиціонуєш себе як знавця геополітики - ти міг й не знати. та й коли робили інсценування вбивства - став відомим на всю країну ;)
Shaman

Подякував: 792 раз.
Подякували: 1681 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 16:49

Shaman написав:.............
я вже визнав, що коли перейшов до вишів, то не зробив це формально, тому могло здатися, що мова ще йде про школи. слово студенти саме про це. а тепер по суті - якщо ви не знаєте, то я вам скажу, що до війни викладали дуже багато російською. й зараз подекуди викладають. але ваш допис - це їх справа. тобто, якщо людина хоче вчитися українською - треба десь в іншому місті вчитися? що там з утиском російської - бачу все навпаки. й чого тоді жалітися?

в якому ЗВО багато викладачів 70+ - універ Каразіна - й фізтех, й ваш фізфак - такі реалії...
1. Не знаю, как обстоит дело в вузах.
Я себе слабо представляю, как преподаватель теорфизики может перейти на українську мову, когда вся литература и учебники на русском. Или уже появились украинские?
+ этот преподаватель много лет читал лекции на русском.
2. Насчёт "багато викладачів 70+ - універ Каразіна - й фізтех, й ваш фізфак" - вы уверены? Если я проверю, это не окажется очередной сказкой? Потом не будете говорить: "Я такого не писал"?
Но если даже так, кто виноват, что толковая молодёжь, которая на что-то способна, уезжает на Запад?

У секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради із захисту державної мови у третьому річному звіті проаналізували дотримання мовного закону в освіті, культурі, науці та інших сферах під час воєнного стану.
................
Щодо фактів порушення мовного закону в закладах освіти, то минулого року до омбудсмена надійшло 117 звернень громадян із цього приводу, що менше на 25%, ніж у 2021 році.
https://www.rbc.ua/rus/styler/ki-vishi-i-shkoli-ukrayini-porushuvali-movniy-1682957786.html Это за 2022 год.
А вот "Публикация Уповноважений із захисту державної мови" от 04.01.2024:
На жаль, не зникають мовні проблеми в освіті. У 2023 році громадяни надіслали 156 звернень щодо порушень законодавства педагогічними та науково-педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти, а також 170 звернень щодо освіти дорослих.
https://surl.li/mpehud
Обратите внимание, что 156 звернень это начиная с дошкольних закладів, т.е. именно в вузах намного меньше.
Вывод отсюда - либо таких порушень реально ничтожно мало, либо это устраивает студентов.

Кто сейчас разгоняет мовну тему - не вы ли?
ЛАД
2

Подякував: 5376 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:10

Shaman написав:
  andrijk777 написав:
  Shaman написав:зараз я бачу, що це тренд - наші консерви одна за одною брехливо приписують те, чого не було - а ти доводь, що цього не було 8) особливо кілька років тому. тому про кордони 91 року я нічого не казав, й адекватна людина б визнала ;)

про воювати вічно - це теж твоя вигадка. це як універсальний накид - проти капітуляції - значить воювати вічно - теж поширена маніпуляція зрадофілів. про жодні поступки я вже мовчу.

А що ти писав?
Ти пишеш тільки банальні і неперевірливі речі, або воду.
Наприклад, те що ти постійно пишеш:
"Путін агресор" - банальна і очевидна річ.
"Путін хоче воювати далі" - це НЕМОЖЛИВО ні довести ні заперечити бо НІХТО(окрім путіна) не знає що хоче путін.
Що ти ще писав?
Та нічого більше. У тебе в рази більше постів ніж у мене, але одна вода і просто переливання з пустого в порожнє.

що я пишу, можна просто прочитати. тебе я переконувати не збираюсь 8) життя покаже, в кого наскільки змістовні дописи ;)

Життя може показати не змістовність дописів, а їх реалістичність.
Проте ви пишете акуратно про розвал чи крах РФ, уникаючи будь-яких прогнозів щодо термінів.
Правда, раніше ви пов'язували закінчення війни з цими подіями. Зараз ви вже від цього теж відмовилися.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:12

Shaman написав:....... один з вас до речі доволі влучно написав - українські ідеї відстоюють щиро, за покликанням. а за гроші - це коли топять за проросійські ідеї :lol:

Хто це таке писав?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:16

ЛАД написав:
  Shaman написав:.............
я вже визнав, що коли перейшов до вишів, то не зробив це формально, тому могло здатися, що мова ще йде про школи. слово студенти саме про це. а тепер по суті - якщо ви не знаєте, то я вам скажу, що до війни викладали дуже багато російською. й зараз подекуди викладають. але ваш допис - це їх справа. тобто, якщо людина хоче вчитися українською - треба десь в іншому місті вчитися? що там з утиском російської - бачу все навпаки. й чого тоді жалітися?

в якому ЗВО багато викладачів 70+ - універ Каразіна - й фізтех, й ваш фізфак - такі реалії...
1. Не знаю, как обстоит дело в вузах.
Я себе слабо представляю, как преподаватель теорфизики может перейти на українську мову, когда вся литература и учебники на русском. Или уже появились украинские?
+ этот преподаватель много лет читал лекции на русском.
2. Насчёт "багато викладачів 70+ - універ Каразіна - й фізтех, й ваш фізфак" - вы уверены? Если я проверю, это не окажется очередной сказкой? Потом не будете говорить: "Я такого не писал"?
Но если даже так, кто виноват, что толковая молодёжь, которая на что-то способна, уезжает на Запад?

коли я щось написав, ви завжди можете процитувати. а коли ви щось вигадали - то я звісно відповім, що це вигадка 8)

Якось же у Львові фізику викладають. Та й не лише у Львові. викладач викладав багато років - це вже ближче до істини. так, деякі студенти й російською погано розуміють, а я що ще біда з українською. але скажу так - якщо студент толковий, то українська не є для нього проблемою від слова зовсім.

перевіряйте, мені самому цікаво - біографії викладачів є. ви там маєте зустріти знайомі фамілії - бо я так погортав заради цікавості - закінчив університет в 61 році, в 64, в 65, народився в 1939. це я про докторів - кандидати є й більш молоді - закінчив в 82 році, бачив в 90. й головне, якщо я помилився, я це визнаю. але я про це написав не з біографій, а трохи з інших речей.
Вывод отсюда - либо таких порушень реально ничтожно мало, либо это устраивает студентов.

Кто сейчас разгоняет мовну тему - не вы ли?

а як ви гадаєте, яка правильна відповідь - немає порушень чи студентів влаштовує? знову не можете відповісти на нескладне запитання? мовну тему можна закрити, але визнайте - верески про утиски російської мови дуже перебільшені в наведених мною прикладах...
Востаннє редагувалось Shaman в Вів 25 лис, 2025 17:34, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:17

ефект Мандели

Banderlog написав:
  Shaman написав:
  andrijk777 написав:Який сенс що так думає Шаман і якийсь там Аркадий Бабченко?

ти не знаєш, хто такий Бабченко?.. що з тебе ще взяти, що ти тоді взагалі знаєш, коли розповідаєш про геополітику :lol:

так, не любить він Зе. обґрунтовано не любить...
ну і хто такий бабченко щоб його треба знати?) Я тож поняття не мав. Ну таке.

той що був "вбитий кровавою гебньою"
Востаннє редагувалось flyman в Вів 25 лис, 2025 17:21, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1618 раз.
Подякували: 2869 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:19

Shaman написав:..........
але де власний план? хтось бачив реалістичний план перемовин від руських? так, тут правда - руські не надали ЖОДНОГО плану. й проруські зрадофіли з форуму теж не можуть сформулювати нічого - бо зі сторони руських реалій немає.

Пробачте, а "хтось бачив реалістичний план перемовин від" України?
Щось не пам'ятаю. Не нагадаєте?
Бо я пам'ятаю тільки: "Росія може легко закінчити війну - просто вивести війська", - і зараз: "Безумрвне припинення вогню, а потім перемовини".
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:35

ЛАД написав:
  Shaman написав:..........
але де власний план? хтось бачив реалістичний план перемовин від руських? так, тут правда - руські не надали ЖОДНОГО плану. й проруські зрадофіли з форуму теж не можуть сформулювати нічого - бо зі сторони руських реалій немає.

Пробачте, а "хтось бачив реалістичний план перемовин від" України?
Щось не пам'ятаю. Не нагадаєте?
Бо я пам'ятаю тільки: "Росія може легко закінчити війну - просто вивести війська", - і зараз: "Безумрвне припинення вогню, а потім перемовини".

поточний план, який обговорюють - влаштовує? ;)
Shaman

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:41

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  andrijk777 написав:А що ти писав?
Ти пишеш тільки банальні і неперевірливі речі, або воду.
Наприклад, те що ти постійно пишеш:
"Путін агресор" - банальна і очевидна річ.
"Путін хоче воювати далі" - це НЕМОЖЛИВО ні довести ні заперечити бо НІХТО(окрім путіна) не знає що хоче путін.
Що ти ще писав?
Та нічого більше. У тебе в рази більше постів ніж у мене, але одна вода і просто переливання з пустого в порожнє.

що я пишу, можна просто прочитати. тебе я переконувати не збираюсь 8) життя покаже, в кого наскільки змістовні дописи ;)

Життя може показати не змістовність дописів, а їх реалістичність.
Проте ви пишете акуратно про розвал чи крах РФ, уникаючи будь-яких прогнозів щодо термінів.
Правда, раніше ви пов'язували закінчення війни з цими подіями. Зараз ви вже від цього теж відмовилися.

я й курс намагаюсь не прогнозувати. є речі, які достовірно спрогнозувати в часі НЕМОЖЛИВО. розвал Раші - з цієї ж опери. але те, що це станеться - це дуже вірогідно 8)

я пов'язував війну з тим, що це КАТАЛІЗАТОР, який значно прискорює деградаційні процеси на Раші - це писав неодноразово. якщо ви в себе в голові щось вибудовували, то я не можу за це відповідати ;) я писав про інші речі. з закінченням війни я ще пов'язую значне погіршення економічної ситуації в Раші - це може призвести, що рано чи пізно путіну доведеться це враховувати. поки він просто ігнорує всі негативні моменти в економіці країни
Shaman

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Вів 25 лис, 2025 17:44

Letusrock написав:
  pesikot написав:Letusrock
18-річних в буси пихають ?Так чи ні ?
Допомога є ?Так чи ні ?

Ти знову лісу не бачиш поміж дерев.

Ти вкинув про 18-річних в бус
  Letusrock написав: Так є у нас суверенітет чи ні? (Підказка - суверенітет визначається не лише відносно росії а в цілому)

Сувернітет у нас є
  Letusrock написав:І це не допомога, я вже писав сто разів - це глюкозу капають смертельно хворому, щоб він залишався в своїй палаті і сусідні палати були в безпеці

Можеш ще 200 разів написати, але домопога є і вона суттева

Україна не нагадує смертельно хворого
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
  #<1 ... 1594015941159421594315944 ... 15950>
Форум:
+ Додати
    тему