И ещё о результатах встречи в Давосе по мнению той же Financial Times:
Президент Украины Владимир Зеленский не смог договориться о послевоенном восстановлении и гарантиях безопасности Украине на встрече с Дональдом Трампом и европейскими лидерами в Давосе. Об этом сообщила газета Financial Times, назвав произошедшее неудачей украинского лидера.
Отмечается, что документы, которые Зеленский надеялся согласовать, были согласованы с американскими чиновниками перед саммитом в Давосе. Однако их обсуждение не было завершено, и они не были подписаны.
И очередная демонстрация потужности (по крайней мере, на словах):
Президент Украины Владимир Зеленский во время выступления в Давосе раскритиковал Европу за их попытки защитить Гренландию от РФ и Китая.
"Вы либо говорите, что европейские базы защитят регион от России и Китая, и разворачиваете эти базы. Либо вы рискуете, что вас не будут воспринимать всерьез. Потому что 30 или 40 солдат ничего не защитят", - сказал Зеленский.
Он добавил, что Украина знает, как решить эту проблему. По словам президента, если российские боевые корабли свободно ходят вокруг Гренландии - Украина может помочь.
"У нас есть экспертиза и оружие, чтобы убедиться, что ни один из этих кораблей не останется. Они могут затонуть у Гренландии точно так же, как тонут у Крыма. Нет проблем - у нас есть инструменты и люди. Для моря - это не первая линия обороны и мы можем действовать. И мы знаем, как там сражаться. Если бы нас попросили, если бы Украина была в НАТО. Но мы не в НАТО", - добавил Зеленский.
Ну и некоторые цитаты из речи Зеленского в Давосе здесь - . Цитировать не буду.
ЛАД написав:Но мне просто интересно. У него нет никакого военного образования (и в армии вообще не служил). Образование у него по специальности "Право". Более подходящего по квалификации советника в Украине не нашлось?
не інетересно вам, кацапська пропаганда проти стерненка міцно закріпилась в голові і її вже не вибити ніякими аргументами.
я ж писав вам колись, в чому його експертиза - що він один із перших хто побачив перспективу в фпв дронах як засобах ураження, а потім і в якості ППО. він організував поставки більше 250 тисяч дронів у понад 100 підрозділів. він перший збирав на 500 дронів, коли кацапи ще не вміли це слово вимовляти. він сприяв тому, що держава почала закупати дрони мільйонами, коли не вистачало артснарядів. він один із перших (разом із ПЖ) почав просувати ідею дешевого знищення розвід крил а потім і шахедів на цій базі. він (його фонд) проводить власні дослідження та аналітику із питань ефективності дронів які поставляються у війська державою.
скажіть, хто із цивільних краще розбирається в темі дронів? чи яку і де кафедру по дронам треба було закінчити, щоб ви таку людину вважали спеціалістом достойним такої потужної і відповідальної посади як радник міністра?
якби його позицію по дронам почули раніше, і тихенько масштабували це діло за кошт держави, а не через постійні відео і прохання донатів на 500 штук - Україна мала би фору і могла би провернути ще декілька таких контрнаступів, як харківський. але кацапи прислухались до нього більше, ніж наші.
ну і русня кидає величезний ресурс своєї пропаганди на дискредитацію всіх ефективних волонтерських ініціатив, не тільки стерненка. тому поливають його *г**** і навіть намагались убити, але самі виконують його заклики і повторюють його роботу - масштабування виробництва.
ДАВОС, 22 января (Reuters) - Президент Владимир Зеленский заявил в четверг после переговоров с президентом США Дональдом Трампом в Давосе, что условия гарантий безопасности для Украины были окончательно согласованы, но важнейший вопрос о территории в войне с Россией остается нерешенным. Зеленский заявил, что, по его словам, это позитивный признак прогресса в затянувшихся мирных переговорах по прекращению четырехлетнего конфликта. Он также сообщил, что в пятницу и субботу в Абу-Даби впервые пройдут трехсторонние встречи переговорщиков из России, Украины и США.
По первому абзацу уже писал - согласованы с США это ещё не согласованы. США легко могут согласиться на изменение условий по требованиям РФ. По второму абзацу - это уже прогресс. Если действительно состоятся.
Зеленский, который не указал, что обсуждал с Трампом территориальные вопросы в четверг, ранее на этой неделе заявил, что поедет в Давос только в том случае, если сможет подписать с Трампом соглашения о гарантиях безопасности США и финансировании послевоенного восстановления Украины.
Тем не менее поехал.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 23 січ, 2026 02:14, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:И очередная демонстрация потужности (по крайней мере, на словах):
если российские боевые корабли свободно ходят вокруг Гренландии - Украина может помочь.
думаю, що це був натяк європейцям на американські кораблі не дарма згадав про сприйняття данією (а не США) безпонтової відправки 50 солдат у гренландію. ХОЧЕТЕ ЗАХИЩАТИ ОСТРІВ - КУПІТЬ КРАЩЕ НАШІ ДРОНИ ну і про витирання ніг об європу, це ж не тільки росія, але і сша)
trololo Я ясно написал: "Не собираюсь обсуждать личность Стерненко". Хорошо занимается волонтёрством - пусть им занимается. Но он не специалист ни в военном деле, ни в технике. Угадал с дронами - и слава богу.
Но когда-то на валютной ветке был конкурс с угадыванием курса валют. Естественно, кому-то удавалось "предсказать" цифру, наиболее близкую к реальной. Но это не означало, что человек реально мог предсказать точный курс. Закончилось это тем, что не угадал никто (по-моему, если не ошибаюсь, в 2019, когда вместо прогнозов девальвации грн, она неожиданно довольно заметно укрепилась).
Так и тут. В этом случае, угадать было даже легче - меньше вариантов. Тем более, что покупать танки, самолёты или Патриоты волонтёры не могли, а дроны вполне. Попробовали - получилось удачно. И не помню точно, но, по-моему, о дронах говорил и Чмут. Но если у нас нет толковых специалистов, то, может, сформируем правительство из волонтёров?
budivelnik написав:Моє життєве кредо Виступати проти тверджень які не відповідають істині і пофігу на якому паркані вони зафіксовані.... Тому я сперичаюсь ( а подекуди й хамлю) Ладу - коли він просуває твердження які вигідні педерації і не вигідні нам. Так само я сперичаюсь з різними теоретиками від економіки, які вірять всьому що написав кристальнєйшей душі чєловек - гетьманцев.... Тому найпростіший(найпримітивніший )приклад для Вас уявіть що я і Ви закінчили курси перукарів в одному місці і прийшли влаштовуватись на роботу Знайшли найближчі перукарні які знаходяться одна напроти другої на різних частинах вулиці і читаємо На дверях кожної один і той самий напис Зарплата працівнику виплачується повністю , після сплачених обовязкових податків Тільки одна перукарня-Платник ПДВ а інша - ні... Так як для Вас ПДВ платять споживачі то Ви йдете в ту яка платник ПДВ я йду в іншу. Прийшов до кожного клієнт, і Ви і я його постригли і він заплатив нам по 120 грн ___Ваша пеуркарня__________________________________________моя____________ З отриманих нами по 120 грн сплатила_________________ 20 ПДВ___________________________________________0 ПДВ 18 ЄСВ__________________________________________21,7 ЄСВ 19 ПДФО+ВЗ______________________________________22,6 ПДФО+ВЗ 63 Вам на руки__________________________________75,7 мені на руки... Якщо ПДВ платить споживач - то чому менше отримали Ви ? а я отримав не тільки більше, а ще й на пенсію відправив більше...
Виходить святоша гетьманцев вам збрехав заявляючи що ПДВ не є податком на зарплату і є непрямим податком який платить споживач.. Цікаво- а НАВІЩО він це зробив? і тут з богообразного оліку вилазить диявольська пика.... Суть в тому що цей святоша збирає для Бюджетників... а всі Бюджетники НЕ Є ПЛАТНИКАМИ ПДВ Тому чим більше цей маніпулятор забере у Вас - тим більше він зможе розподілити між Бюджетниками.. І от тут виникає кілька питань Виходить спроба ввести ПДВ на всіх - це просто черговий рейдерський маневр який погіршить життя сімей тих хто створює на користь життя сімей тих хто перерозподіляє? Але тоді погіршиться життя 70% населення заради покращення 30% (не найпотрібніших) Тепер розумієте що ПДВ це питання яке загрожує подальшому існуванню України більше ніж педерація?
Я не обладаю знаниями бухгалтера. В сети можно найти следующую информацию: ПДВ сложная и запутанная система, наименее понятный элемент налоговой системы. Существуют три формы ПДВ. ПДВ на продукцию, ПДВ на доход, ПДВ на потребление. Каждая форма расчитывается по своей формуле. Кроме того, существуют различные методы расчеты обязательств по ПДВ с точки зрения бухгалтерского учета.
- прямий адитивний (балансовий метод) - прямий метод віднімання - непрямий адитивний метод - непрямий метод віднімання (кредитний)
Встречал и такие формулировки:
- прямий розрахунок ПДВ від суми без ПДВ - зворотній розрахунок ПДВ від суми ПДВ - метод відрахування - податкові зобов'язання та податковий кредитний - аккумулятивний метод - розрахунок ПДВ після завершення періоду - спеціальни методи для пільгових або звільнених від ПДВ операцій - процентний розрахунок - частка витрат з ПДВ для оподаткування та неоподатковуваної діяльності.
Знакомы с сутью всего этого ? Я - нет.
Что касается абстрактного примера. Он сразу вызывает у меня стартовые вопросы. Почему одна парикмахерская плательщик ПДВ, а другая нет ? Добровольно парикмахерская решила стать плательщиком (почему ?) или у нее оборот превышает заданный законодательством уровень ? Почему цены на услугу равны в двух заведениях ? Почему при большем обороте парикмахерская не может позволить платить такую же зарплату сотруднику как и в парикмахерской-неплатильщике ПДВ ? И т.д.
Мне Гетманцев ничего не заявлял. Я впервые слышу эту фамилию в привязке к теории относительно ПДВ.
Опять же непонятно почему именно попытка ввести ПДВ для всех есть угроза ? Может быть угрозой является применение не той формы ПДВ или взымание ПДВ как такового ? Вроде как США как обходятся без него, если не ошибаюсь.
Shaman написав:тобто чесно визнаємо, що Раша воює саме з цивільними - бо на фронті далеко не все так добре, як вони один одному звітують. тому тим, хто любить порівнювати, щось я не бачу, щоб США воювали з цивільними, намагалися зробити суттєве погіршення рівня життя населення бомбардуваннями.
це терор, звичайний терор - тільки засоби терору сучасні, а ідеологія - примітивна...
нема ніяких цивільних в реальній війні. Може піаніст не заявляв про блекаут в москві? Нормально сша воює і коли бомбило мости й енергетику в югославії і в в вєтнамі напалмом по селам і ядерна бомба по японії і бобардування міст в німеччині в 2й світовій. Чи мож ми не намагались потушити окуповані території і бєлгород?
Росія поступово нарощує темпи виробництва військово-транспортних літаків типу Іл-76МД-90А, хоча й відстає від плану. У 2025 році ВПК держави-агресора зібрав сім таких бортів.
В 2023 та 2024 роках було виготовлено й поставлено по шість Іл-76МД-90А, в 2022-му – п'ять, у 2021 році – лише два.
порівняємо з кількістю в США чи Китаї? всі ці А-... - це не виробляється ..........
"Ракеты закончатся через месяц".
дуже "вагомий" аргумент. ще є? немає? чому я не здивований
про ракети розповідав ваш Арестович. Коваленко завжди коректно оцінював кількість ракет та їх виробництво...