Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1809018091180921809318094 ... 18097>
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:36

Schmit написав:
  budivelnik написав:
  Schmit написав:Або ж дочекатись, поки "педераційники" скопіюють та в рази змасштабують наші рішення, які дають нам тимчасову перевагу і...
Що у Вас з аналітикою?
Може подивимось як розвивались нові бойові системи
2022 рік___________ - нлав і джавелін
друга половина 2022 - Хаймерс
друга половина 2023 - Леопард , Шторм Шедов по окупованій педераційниками
перша половина 2024 - Ф-16
друга половина 2024 - Шторм Шедов по території педерації
перша половина 2025 - Міражі
друга половина 2025 - кілзона дронами 20 км
перша половина 2026 - кілзона дронами 200 км... Фламінго
друга половина 2026 - Гріпен? Балістика?

Тому ясно що ніхто не стоїть на місці
Але ми спираємось на безмежні фінансові ресурси союзників, а педерація поступово виснажує свої запаси стійкості, бо Китай ще той союзник, який бере більше ніж повертає...
Через пів року кілзона 200 км буде і в нашу сторону. Які міста туди потрапляють?
А покажи но мені територію України де є вузька лінія 500 км довжини 100 км глибини щоб її не можна було обїхати..
Покажеш?
Суть кілзони на Півдні в тому що вантажівки не вміють плавати і тому ЗМУШЕНІ 5 годин рухатись ПАРАЛЕЛЬНО лінії боєзіткнення....
Якщо такого немає то створити в нашу сторону-не вийде.
Навіть ми не створили 200 км кілзону на Бєлгородщині/Луганщині... а все тому що там відсутній ГЕОГРАФІЧНИЙ фактор , який практично не можливо обійти(вузька лінія, степ, відсутність лісу і населених пунктів.)

Пояснюю на пальцях як це працює
Ми відправляємо розвідника в напрямку ростова , коли бачимо що в лінію до криму зайшла потрібна нам вантажівка, з іншого боку ( десь з Херсону) відправляємо бойового дрона, який вийде на трасу і піде на зустріч вантажівці.... При чому у нас для цього (підготовки) є час в пару годин , бо вантажівка швидше за 3-4 години лінію кілзони не проскочить..
А якшо вантажівка йде не повздовж лінії фронту а поперек лінії фронту то така можливість відсутня , адже ми підняли бойовий, він годину провисів і впав, от тоді москалики поперек лінії з глибини відправили вантажівку....

тепер розумієш що деколи і ГЕОГРАФІЯ-ЗБРОЯ
budivelnik

Подякував: 306 раз.
Подякували: 3063 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:45

Shaman написав:
  ЛАД написав:...
Переход "громади УПЦ до ПЦУ без священника" вызывает большие сомнения в том, что это решение именно верующих, регулярно посещающих данную церковь.

а чого так? чи звикли, що в людей не маже власної думки? громада не хоче славити Кіріла - а в попа свої інтереси...
Люди могут иметь власну думку, но вряд ли для верующих настолько важна здравица Кириллу, которая не знаю насколько часто там провозглашается. Думаю, редко. Они ходят в церковь не для этого.

И хотя "розгляду по суті" ещё не было, никто при таком позове не назначит священника УПЦ капелланом. И капелланом назначает не церковь (которая только разрешает своему клирику такое служение), а государство, которая против УПЦ.
И да, практически не сомневаюсь, что среди 6,5 тисяч заброньованних священнослужителів нет клириков УПЦ.

держава проти екзархату РПЦ - може ви не розумієте нюансів, але тоді не надто сперечайтесь...
Пока что УПЦ от экзархата не отказалась и вряд ли откажется. Не разбираюсь в порядке официального признания церкви другими церквями, но подозреваю, что при отказе от экзархата и отсутствии томоса (а его точно не дадут - 2 томоса в одной стране, думаю, невозможно) УПЦ окажется в положении между небом и землёй. Как была УПЦ КП.
Кстати, вы знаете, что ПЦУ до сих пор не входит в Всесвітню рада церков, хотя в Конференцію європейських церков уже вошла?
Из того же интервью:
Ми очікуємо, що ПЦУ, попри очевидний спротив РПЦ та її сателітів, може стати членом Всесвітньої ради церков. Ми також очікували б візиту делегації ВРЦ до України, адже їхнім статутом передбачено можливість вивчення характеру віровчення та діяльності тієї чи іншої Церкви. Я вважаю, що Всесвітня рада церков є важливим майданчиком, і ситуація, коли жодна з українських церков не є її членом, не додає нам можливостей. Було б доцільно, щоб не лише Православна церква України, але й, можливо, окремі протестантсько-євангельські церкви також намагалися стати членами в цій організації.

Яке наразі офіційне юридичне становище Української православної церкви (Київського патріархату)?

У неї немає юридичного статусу. ....

Вряд ли вы разбираетесь во всех этих тонкостях лучше меня (т.е. никак), поэтому лучше не обсуждать эту тему.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 14 чер, 2026 12:47, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4877 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:46

ЛАД

Переход "громади УПЦ до ПЦУ без священника" вызывает большие сомнения в том, что это решение именно верующих, регулярно посещающих данную церковь.

а чому це визиває сумнів? такі поодинокі випадки є, ось чому:
-перехід в ПЦУ по бажанню віруючих(які прозріли, і бачать не "а какая разница, бог един", що різниця дійно є і вона значна, молитися за Україну чи за росію)

-у мене знайомий священик перевів храм під ПЦУ з початком відкритої агресії(у 2022)
-а якщо священик каже помру, але не перейду, то громада виганяє і чекає, коли ієрархі ПЦУ вирішать питанння: пришлють священика, діякона і ще кого треба. Тому храм може
бути тимчасово без проведення літургії.
-стосовно, чи це рішення віруючих(про перехід), буває по різному
якщо віруючи тупі бабусі віком 70-75), і вони абсолютно не знають що таке Служебник, це книга, яка є основою основ для проведення літургії і іншого.
Більшість так званих віруючих окрім молитви "отче наш" і "символа віри" не знають жодної іншої молитви, чи псолмів. Ці люди як вівці, куди священник туди і вони.

Как-то раз Спаситель трижды задал Петру один и тот же вопрос:

“Симон Ионин! любишь ли ты Меня? Петр говорит Ему: так, Господи! Ты знаешь, что я люблю Тебя. Иисус говорит ему: паси овец Моих

https://xn--80ad6b1e.xn--j1amh/b/sluzhebnyk-ukr
prodigy

Подякував: 3416 раз.
Подякували: 3371 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:50

prodigy написав:ЛАД

-перехід в ПЦУ по бажанню віруючих(які прозріли, і бачать не "а какая разница, бог един", що різниця дійно є і вона значна, молитися за Україну чи за росію)
..........
В том, что "такі поодинокі випадки є", не сомневаюсь.
В массовости такого явления сомневаюсь.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:55

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Они ходят в церковь не для этого.

а для чого? іскупають гріхи, готуються до загробного життя? яка причина?

є знайомий(з 5 класу школи), був колись моряком(старпом), потім працював на буксирі у портофлоті років 25-30, коли померла його мати(десь у 2014/15), він регулярно ходив до церкви два роки(намагався не пропускати жодного великого свята, недільної ранкової(чи суботньої вечірної) служби
моя мати ставила його за приклад, але пройшло 2 роки і він зник з церкви, спитав-ти вже не ходиш? так, не ходжу

деякі ходять "за компанію", люди одного віку-мешкають у одному будинку чи поруч
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:58

ЛАД написав:
  prodigy написав:ЛАД

..........
В том, что "такі поодинокі випадки є", не сомневаюсь.
В массовости такого явления сомневаюсь.

так люди у масовості пасивні, і не здатні на кординальні рішення: типу розлучення, чи зміни работи(або професії), радянська ментальність (40-років в порту , чи на СРЗ)
про церкву- те саме, чому бідні бо тупі...
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 12:58

prodigy написав:
  ЛАД написав:Они ходят в церковь не для этого.

а для чого? іскупають гріхи, готуються до загробного життя? яка причина?
........

Вы задаёте слишком сложные вопросы.
А для чего/почему люди вообще верят в бога?
У каждого свои причины.
Задавайте такие вопросы верующим. Но, боюсь, они вас не поймут.
И вера в бога, посещение церкви не имеет никакого отношения к "радянській ментальності".
Христианству уже 2000 лет и оно существовало до СССР и существует с его исчезновением.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 14 чер, 2026 13:02, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 13:00

prodigy написав:
то чого ти беснуєшся-релігія для тупих неосвідчених людей(такі є не тільки в селах на полонині, в містах також), як приклад ларіса доліна, яку розвели як лохиню

То якого ти освічений лізеш до нас? Ми якось самі розберемось без шмаркатих істориків :lol:
Таке враження, що совок вернувся і я з викладачем научного атеїзму балакаю :lol: повір мені церква пережила і не такі гоніння і шоколадного з зелею теж переживе.
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 13:06

Re: Напад росії і білорусі на Україну

prodigy написав:деякі ходять "за компанію", люди одного віку-мешкають у одному будинку чи поруч

Ну от я понад 30 років ходив майже кожну неділю + на великі 12 свят в році. А після переведення календаря ходжу 1-2 рази на рік. В селі вже побудували православний храм і 70-80% вірян перейшли в московське православіє, а я не хочу, але і в один день з мадярами святкувати не хочу ще більше. Але, напевно, це тільки локально. Бо 95% знайомих починають читати проповіді про те, що новий календар правильний.
Дюрі-бачі

Подякував: 961 раз.
Подякували: 669 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 14 чер, 2026 13:15

prodigy написав: проросійські висери(про переговори)
Интересный подход - т.е. переговоры это "проросійські висери"?
Странно, выхолит и Зеленский, и Буданов, и наши западные партнёры выступают с "проросійськими висерами"?

Священників упц мобілізують в звичайні солдати
це дуже велика довіра від держави, проти існування якої ці священники(чи їх старійшини) 35 років працювали.
цим воякам можна тільки кайло в руки довірити, і ніякої зброї...
мають важкою працею підтвержити свою лояльність країні
А воевать кто будет? Вы с шаманом и песикотом не рвётесь.

те що храми пустіють, не сьогодні почалося, а років 20-25 тому, коли я ще ходив до упц мп(іншої у нас не було в місті, і переважно моя місія була привезти/почекати доки служба/відвезти мати, бо 1,5км*2 їй у 80років було важко)
Это началось гораздо раньше.
И так же происходит и на Западе.

то чого ти беснуєшся-релігія для тупих неосвідчених людей(такі є не тільки в селах на полонині, в містах також), як приклад ларіса доліна, яку розвели як лохиню
Тут вы снова ошибаетесь.
И очень сильно.
Есть очень много очень умных и очень "освідчених людей", которые искренне верят в бога.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1809018091180921809318094 ... 18097>
Форум:
+ Додати
    тему