prodigy написав:персона Бандерлога 12 років тому не користувалась повагою і авторітетом, а чому?
мене якось мало інтересує повага і авторітет. Особєнно від тебе. 12 років тому мені було 32, і в інтернеті я сидів мало. писав тільки в байках про банки та обманутих вкладниках, ну ще трохи на мінфіні а потом на курс. Ти ж понімаєш, що моя теперішня активність тут пояснюється лиш тим, що в мене крім тебе і виманювань фоток сісьок в малознакомих жіночок в фб, розваг ніяких. Ні кіно подивитись, ні музику послухати... як вирвусь на свободу то писати буду значно рідше.
12 років тому по деяким питання у нас думки співпали, тому послався на тебе, а виявилось що не авторитетного послався , це мене здивувало, чим ти їм не догодив?
стосовно
фоток сісьок
, немає цікавого в цьому, тому що жінка зачаровує не окремими фрагментами , а фігурої взагалі коли рухається (краше в режимі slow mode), зацени яка бьюті
флаю полюляє покращені ШІ моделі))), теж не погано, дивись
prodigy написав:......... коли совок сканал мені було майже 28років,
на жаль, спогади ЛАДа не обєктивні, тому що він не пам'ятає не тільки "недоліки" як-то : дефіцит товарів (а після 1980р і продуктів), блат при вступі до вишу, також при отриманні гарної роботи чи посади, чи до гарного майстра СТО, або хірурга, чи сантехніка
клятий "розподіл" на Далекій Схід чи у Сибір) антисемізм, шовенизм, дідовщину -бо це дрібниці
Прекрасно помню всё это. И, наверное, лучше вас. Разве что, кроме дедовщины - солдатом не служил, не могу судить. В нашей части такого не было. И кроме "дефіцит продуктів після 1980р" - такого не было. Дефицит продуктов начался заметно позже. Насчёт "клятого "розподілу" на Далекій Схід чи у Сибір" не очень понял, что вы имеете ввиду. Если распределение после вуза, то оно в какой-то мере оправдано. Хотя у нас такого распределения не было.
у нього кардинально схиблене ставлення до країни, яка за ради мети панування у світі вусатого вурдалака сталіна запланувала і розпочала ДСВ (так разом з Гітлером) і за ради хибної мети угондоніла 50млрд населення планети(в тому числі 28млн громадян СССР)....
У вас "кардинально схиблене" представлениеоб истории. Настолько, что нет смысла спорить.
для мене те , що люди вважають благами совка-безкоштовна освіта, безкоштовне житло(це брехня)і пломбір по 19коп ніяк не перекривають відсутність свободи(також свободи вибору, яку ви маєте сьогодні, де людина хоче жити: Сша, Канада, Нігерія чи Австралія)
Насчёт "брехни" можете рассказывать сказки и дальше. А "свобода жити, де людина хоче"... Не преувеличивайте. Вы "свободно" в США не переедете. И в Австралию тоже. А о "пломбірі по 19коп" легко рассуждать, когда вы себе хорошо заработали на жизнь и можете не задумываться о цене пломбира. И, кстати, специальность, которая дала вам такую возможность, вы получили бесплатно в "клятом совке" и не известно, смогли бы её получить в других условиях.
років 12 тому, коли тут ще були коріфеї гілки ДС,
И "років 12 тому" вы такой бред, как сегодня, не писали.
Востаннє редагувалось ЛАД в Вів 23 чер, 2026 14:51, всього редагувалось 2 разів.
prodigy написав: ти ж наполегливо преш проти країни, від якої отримаєш гроші
пропоную замінити мене на службі кимсь більш патріотичнонастроєним і їм втірать разну чуш як донатите в тилу та моцко платити. А на мене ваш телемарафонівський брєд не діє. Це такі як ти слухають піаністів, а ті слухають некромантів і совєтуються З ворожкою Марієй Тіхой, і брешуть люди що вона нєкоторих міністрів поцінововувавачів "єворопейських цєнностєй" та внєдрєнія високих технологій ...
buratinyo Буратинка, свою дату рождения я забил в личные данные ещё 16 лет назад при регистрации на форуме. И не менял. И мне не "~80 лет", а только 75. Осенью будет 76. Интересно, сколько вам, что пишете столько чуши.
prodigy написав:........ ти ж наполегливо преш проти країни, від якої отримаєш гроші за "службу"
якщо твої родичи мають такий самий інтелект як ти, то погляди у них про російські (рпц) це ж вони тебе там охрестили
Всё-таки мне очень интересна ситуация, когда независимость Украины защищают "про російські (рпц)" люди, а "щирі патріоти" разоблачают их на форумах. Щось тут не так.
prodigy написав: ти ж наполегливо преш проти країни, від якої отримаєш гроші
пропоную замінити мене на службі кимсь більш патріотичнонастроєним і їм втірать разну чуш як донатите в тилу та моцко платити. А на мене ваш телемарафонівський брєд не діє. Це такі як ти слухають піаністів, а ті слухають некромантів і совєтуються З ворожкою Марієй Тіхой, і брешуть люди що вона нєкоторих міністрів поцінововувавачів "єворопейських цєнностєй" та внєдрєнія високих технологій ...
prodigy написав:........ ти ж наполегливо преш проти країни, від якої отримаєш гроші за "службу"
якщо твої родичи мають такий самий інтелект як ти, то погляди у них про російські (рпц) це ж вони тебе там охрестили
Всё-таки мне очень интересна ситуация, когда независимость Украины защищают "про російські (рпц)" люди, а "щирі патріоти" разоблачают их на форумах. Щось тут не так.
shapo написав:Не знаю что там у меня сквозит,но прекрасно понимая причины ненависти к нынешней России и русским стараюсь смотреть объективно назад,тем более половину своей жизни прожил именно при клятом совке и в отличие от многих здесь присутствующих кроме разве что ЛАДа знаю его лучше тех кто о нем только слышал или тогда ходил под стол пешком
коли совок сканал мені було майже 28років,
на жаль, спогади ЛАДа не обєктивні, тому що він не пам'ятає не тільки "недоліки" як-то : дефіцит товарів (а після 1980р і продуктів), блат при вступі до вишу, також при отриманні гарної роботи чи посади, чи до гарного майстра СТО, або хірурга, чи сантехніка
клятий "розподіл" на Далекій Схід чи у Сибір) антисемізм, шовенизм, дідовщину -бо це дрібниці
у нього кардинально схиблене ставлення до країни, яка за ради мети панування у світі вусатого вурдалака сталіна запланувала і розпочала ДСВ (так разом з Гітлером) і за ради хибної мети угондоніла 50млрд населення планети(в тому числі 28млн громадян СССР), потім після 1955р Хрущев будував "соціалізм з людяним обличам"(бо до того він був з кгб-ним прищуром, як сьогодні в рф) Хрущев (Відлига)дав ковток свободи людям і за це йому подяка, хоч у нього руки по лікоть у крові -брав участь в огрганізації голодомору і Україні, ставив підпись під розстрільними трийками, а розстріл в Новочеркаську 1962р) Л. Брежнев- леня у 1968року почав відпрацьовувати назад, свобода закінчилась, кров на вулицях Праги, леня навіть повернув сталіну долю поваги(брехливі фільми Озерова-"Освобождение" і тд, і під кінець життя тотально обісрався, вмазавшись в Афганістан)
для мене те , що люди вважають благами совка-безкоштовна освіта, безкоштовне житло(це брехня)і пломбір по 19коп ніяк не перекривають відсутність свободи(також свободи вибору, яку ви маєте сьогодні, де людина хоче жити: Сша, Канада, Нігерія чи Австралія)
Ну что ж,все перечисленное выше верно,действительно была страна вечного дефицита,блата,очередей,железного занавеса при котором даже турпоездка в Болгарию группой с непременным стукачем была квестом сопровождающимся беседами в райкомах и выездной визой. Вот только как я уже писал ранее все познается в сравнении с нынешним миром,например,с той же Украиной начиная с 90-х годов с конфискацией вкладов в Сбербанк,надувательством с приватизацией, дикой безработицей и необходимостью элементарно выживать. Естественно,за 35 лет как и при СССР были иллюзии благополучного существования,например, с 1996 по 1998, с 2002 по 2008 или с 2010 по 2014 которые неизбежно заканчивались тем же что и при СССР. Да,появилась свобода выезда - никто никого более не держит,вот только так уж ли тебя хотят видеть за пределами твоей страны. Если тебе повезло и у тебя еврейские,немецкие,греческие или иные корни,то эти страны принимали своих соплеменников. И если Германия сравнительно сносно приняла и обустроила российских,казахских и киргизских немцев,Греция плюс минус,то в Израиле Алия 90-х называемая колбасной натерпелась ничуть не меньше,чем если бы осталась в бывшем СССР хотя бывали исключения зависящие от наличия родственников или востребованной специальности,желательно рабочей. США принимала евреев только до 1989,потом поток развернули в Израиль и дальше брали только те,кто был нужен ,молод ,образован или богат,собственно,как и Канада с Австралией и Новой Зеландией. После 24.02.2022 в Украине вообще ограничено перемещение мужчин 25-60, так что напрашивается сравнение с выездными визами в совке или нынешней Туркмении. Основное отличие совка от пост- совка ,по-моему,больше в пропаганде - те коммуняки всё-таки декларировали некоторое равенство которого,конечно,никогда не было и все прекрасно знали о закрытых распределителях товаров,госдачах,машинах с прикрепленными шоферами, своих очередей на квартиры и даже своих законов для номенклатуры,но у них всё-таки хватало ума жрать свои пайки за плотно закрытыми шторами,а не демонстрировать свое нажитое богатство часто не самым честным путем перед экранами софитов и на глянцевых обложках журналов в то время как для некоторой части населения в силу отсутствия инициативы,здоровья или образования предоставлялась полная свобода сдохнуть - никакой тебе статьи за тунеядство, ни прожиточного минимума от государства,вернее,он есть,но это,скорее,насмешка над реальностью. Поэтому у многих кому при развале СССР было 25-35 лет и они оказались неспособными вписаться в новый мир есть ностальгия по прошлому и государству которое что-то гарантировало и о тебе заботилось
ЛАД написав:Когда prodigy пишет о том, что его "батьки посилали в молочний магазин у 06.30 заняти заздалегідь чергу" (если правильно понял, в 1971), то не хочу обвинять его во лжи, но я такого не помню. Хотя в 1989 такое было. А в 1971 жили достаточно благополучно и, уж точно, не голодали.
Тут я підтверджую слова і ЛАДа, і prodigy. Просто все залежало від того, де хто жив у той час та який тоді був час. Я жив у довольно великому райцентрі (Нікополі), де був дуже великий трубний завод і чи не єдиний у Союзі кранобудівний завод баштових кранів. Так от, у 1964 році я, 12-річний (на форумі у мене вказана реальна дата народження) у 7 годин ранку вже стояв у довжелезній черзі до бочки з молоком місцевого молокозаводу, бо воно було жирніше, ніж те, що було у бутилках, а також у чергах до хлібного магазину, бо у кожному привозі було 50-100 хлібин пшеничного хлібу, а решта тільки кукурудзяний, який ще можна було їсти десь з час після покупки, далі він просто крошився при спробі його нарізати. При заводах були свої магазини, де тільки робітники цих заводів могли щоденно свободно купити буханку пшеничного хлібу та 1-3 літра розливного молока.
Після сняття Хрущова на другий день хліб у свободному продажі був тільки пшеничний, кукурудзяний щез як мамонт.
У 1971 році я вчився у столиці однієї з республік, де у продажі було все без обмежень по кількості придбаного, але вже у 1975-76 роках, коли відпрацювувах по розподілу у маленькому райцентрі, вже були "рибні дні", у вівторок та четверг, коли у магазинах/столових/кафе не можна було купити нічого мясного, всі блюда були тільки рибні, в решті днів у магазинах з мясного продавались тільки свині голови та ратиці.
в 2009р у Гамбургу у фірмі був польскій суперінтендант Богдан Мельникевич, після року совмістної роботи він видав інфу, що його батьки (етнічні українці) народились у Хомську, у 1947р їх депортували на теріторію колишньої Прусії (воєводство Щеценське), там він народився у 1957р, український язик знав, але користувались тільки вдома (пошепки). Тобто був українець- став поляк.
Вы там мне приписали "не обєктивні спогади". А сами? Операцию "Висла" помним, а "эвакуацию" поляков из Зап. Украины вспоминать не будем? Переселено было около 780–810 тысяч этнических поляков и евреев (граждан довоенной Польши). Вспоминать, как Львов стал украинским тоже не будем? До войны поляки составляли более 50% населения Львова, но в результате "эвакуации" город покинули практически все его польские жители. Из Львова выехало около 104 тысяч поляков (свыше 90% польского населения города). Выезд маскировался под "добровольный", но отказ означал принятие советского гражданства, репрессии или отправку в Сибирь. А с точки зрения поляков операция "Висла" была вполне оправдана - они хорошо помнили освобождение Зап. Украины и Белоруссии в 1939 и не хотели повторения такого в будущем. Поэтому "окончательно решили украинский вопрос" на "своих" землях. Вот не знаю, в свете сегодняшней идеологии слово "освобождение" надо писать в кавычках или без? Массовую депортацию 12–14 миллионов этнических немцев после 2 МВ вы осудить не забыли? Или "это другое"?