Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 13051306130713081309 ... 14842>
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 02:35

Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 09:10

З 10 хвилини про клістрони до С-300, які повернули тільки вчора. Бл***, як це розуміти? Хто за це має відповідати? Це п***ц якийсь.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 09:22

Schmit написав:
З 10 хвилини про клістрони до С-300, які повернули тільки вчора. Бл***, як це розуміти? Хто за це має відповідати? Це п***ц якийсь.

Шукали шоколадну зраду в клістронах.
Ніхто, люди робили роботу згідно службових приписів.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 09:33

Стімпанк...

Купа сторінок була про дирижаблі й троси для зупинки крилатих ракет...
Цікаво, чим цей "стімпанк" скінчився? :)
Про Ізраїль (площа як у однієї укр.області!) згадували? Вони ж чомусь ракетами відбиваються багато десятиліть, а не тросами...

Втім, я от вже майже три місяці на фронті (де ротації...?) -- і дедалі менше розумію як співставити цю війну -- і ХХІст з його смартфонами, ШІ, квант.компами та ін. дивами...
От не в'яжеться воно все купи.
У першу світову, і навіть у другу -- все це копання окопів і арт.перестрілки -- це могло бути в новинку. Але ж нині вже аж ХХІст., Карл!
Якщо в другу світову люди мали лише компаси, секундоміри, і дерев'яні рахівниці, то не могли, мабуть, триангулювати позиції ворогів (вогневі, чи радіостанції) в реал.часі. Але ж ХХІст!
От щоразу коли ми на позиції користуємось рацією -- я чомусь уявляю, що ворожі системи, сучасні комп.системи, повинні миттєво виявляти ворожий сигнал, пеленгувати-триангулювати (і не трьома, а десятами точок), і давати їхній арті точні координати... І так само -- якщо чують/бачать постріли з арти. От як робить ця система визначення місця пострілів у Нью Йорку (стаття моск.мовою, укр. не знайшлась): https://tjournal.ru/flood/54386-nypd-gunshot
І про компанію: About ShotSpotter, Inc.
ShotSpotter is the leader in gunshot detection solutions that help law enforcement officials and security personnel identify, locate and deter gun violence. ShotSpotter offers its solutions on a SaaS-based subscription model. ShotSpotter is based in Newark, California.

І коли прилітають якісь "бомби" -- то не розумію, чи це таки працює сучасне техно, чи просто екстенсивний розвиток теми "єропланів" -- безпілотники з камерою, замість фанерних літачків зі спостерігачами, як то було, мабуть, ще століття тому...

Пробував працювати з безпілотником. Але то якось сумно. Цивільна (невійськова) модель. Беззахисна перед РЕБами. Координати не визначає. Треба намагатись співставити зображення (бічна проекція) з супутниковими фото (вигляд згори) на сусідньому планшеті, який вже і дасть координати...

Розрив між воєнною реальністю і фантастикою суч.техно світу -- вражає.

І я ще можу зрозуміти, що наше військо не має суч.технологій. Бо не мало фінансування...
Але ж ота типу "втарая армія" (х.з. в якій десятці зверху :) ) поглинала мільярди справжніх грошей...

Але ж і передові війська Землі й досі мають арту. Хоч я і не розумію, чим вона може бути корисна в суч.техно світі. Якщо за секунди після пострілів можна визначити місцеперебування арти і вдарити у відповідь... Чи це буде змагання -- у кого більше тої арти? :)
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 178 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 09:40

Bobua написав:Купа сторінок була про дирижаблі й троси для зупинки крилатих ракет...
Цікаво, чим цей "стімпанк" скінчився? :)
Про Ізраїль (площа як у однієї укр.області!) згадували? Вони ж чомусь ракетами відбиваються багато десятиліть, а не тросами...

Втім, я от вже майже три місяці на фронті (де ротації...?) -- і дедалі менше розумію як співставити цю війну -- і ХХІст з його смартфонами, ШІ, квант.компами та ін. дивами...
От не в'яжеться воно все купи.
У першу світову, і навіть у другу -- все це копання окопів і арт.перестрілки -- це могло бути в новинку. Але ж нині вже аж ХХІст., Карл!
Якщо в другу світову люди мали лише компаси, секундоміри, і дерев'яні рахівниці, то не могли, мабуть, триангулювати позиції ворогів (вогневі, чи радіостанції) в реал.часі. Але ж ХХІст!
От щоразу коли ми на позиції користуємось рацією -- я чомусь уявляю, що ворожі системи, сучасні комп.системи, повинні миттєво виявляти ворожий сигнал, пеленгувати-триангулювати (і не трьома, а десятами точок), і давати їхній арті точні координати... І так само -- якщо чують/бачать постріли з арти. От як робить ця система визначення місця пострілів у Нью Йорку (стаття моск.мовою, укр. не знайшлась): https://tjournal.ru/flood/54386-nypd-gunshot
І про компанію: About ShotSpotter, Inc.
ShotSpotter is the leader in gunshot detection solutions that help law enforcement officials and security personnel identify, locate and deter gun violence. ShotSpotter offers its solutions on a SaaS-based subscription model. ShotSpotter is based in Newark, California.

І коли прилітають якісь "бомби" -- то не розумію, чи це таки працює сучасне техно, чи просто екстенсивний розвиток теми "єропланів" -- безпілотники з камерою, замість фанерних літачків зі спостерігачами, як то було, мабуть, ще століття тому...

Пробував працювати з безпілотником. Але то якось сумно. Цивільна (невійськова) модель. Беззахисна перед РЕБами. Координати не визначає. Треба намагатись співставити зображення (бічна проекція) з супутниковими фото (вигляд згори) на сусідньому планшеті, який вже і дасть координати...

Розрив між воєнною реальністю і фантастикою суч.техно світу -- вражає.

І я ще можу зрозуміти, що наше військо не має суч.технологій. Бо не мало фінансування...
Але ж ота типу "втарая армія" (х.з. в якій десятці зверху :) ) поглинала мільярди справжніх грошей...

Але ж і передові війська Землі й досі мають арту. Хоч я і не розумію, чим вона може бути корисна в суч.техно світі. Якщо за секунди після пострілів можна визначити місцеперебування арти і вдарити у відповідь... Чи це буде змагання -- у кого більше тої арти? :)

Наскільки я зрозумів зі слів успішного 5го подаючого прослуховувальника безпілотного ефіру тактика в артилериї проста: "бий та біжи", випустила батарея залп, ноги в руки і бігом геть поки не прилетіло у відповідь. Ось і весь ШІ та рокетсаєнс.

Щодо радіозв"язку, то є ППРЧ (frequency hopping), тобто стрибання по частотам, як у Блютуза чи WiFi, тільки в ширшому діапазоні частот. Теоретично можна заникатися на рівні білого шуму, але при бажанні можна виявити енергетичні аномалії та запеленгувати. Але не думаю, що працюють на таких високих технологіях.

Ти писав, що примітивну триангуляцію не можуть зробити на Андроіді/Айфоні...
Але мобілко пеленгуюццо як два 2 пальці об асфальт.
Востаннє редагувалось flyman в Пон 13 чер, 2022 09:49, всього редагувалось 2 разів.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 09:46

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Bobua написав:Розрив між воєнною реальністю і фантастикою суч.техно світу -- вражає.

Але ж ота типу "втарая армія" (х.з. в якій десятці зверху ) поглинала мільярди справжніх грошей...

Але ж і передові війська Землі й досі мають арту. Хоч я і не розумію, чим вона може бути корисна в суч.техно світі. Якщо за секунди після пострілів можна визначити місцеперебування арти і вдарити у відповідь... Чи це буде змагання -- у кого більше тої арти?

Нема ніякого розриву. Є фізичні межі розвитку, арта досягла їх ще в першу світову. Не можна з пістолета поцілити в муху, так само, скільки не наводь безпілотниками, але вітер зіб'є з курсу, як снайперській постріл, на сучасних відстанях обстрілів. Самонавідні снаряди можуть поцілити муху, але вони дорогі.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 10:09

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Bobua написав:Але ж і передові війська Землі й досі мають арту. Хоч я і не розумію, чим вона може бути корисна в суч.техно світі.

Великою наявною кількістю і відносною дешевизною.
Не можна тисячі кілометрів фронту нищити високоточними боєприпасами. Неймовірно дорого вийде.
Взагалі все, що має гарні вуха і очі і потужно допомагає у визначенні позицій ворога - воно найдорожче по ціні. А одночасно, воно ще і найвразливіше для звичайної дешевої арти.
У цій війні на виснаження ми, з набагато менш бюджетною армією, можемо відносно дешевою артою нищити дороженні рашистські новинки. Тому цих новинок все менше, а війна все більше виглядає , як 2 світова. І в дешевих лампових озброєннях рашисти нас завалюють кількістю.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 10:58

UA написав:
  Хомякоид написав: А почему нет спроса в центре.
Релокейт ойтишников ?
Или все крупные конторы свои ГО перенесли на ЗУ ?

Похоже все как я писал. Киев будет брошен и все будет переноситься поближе к границам ЕС.
Радуюсь за максима. Реноме недвигопопадальца держит на высоком уровне :D

Фельдмаршалы фюрера угрожают нанести ракетно-бомбовый удар, которого раньше не видел мир, по правительственному кварталу города Киева.

Удар?
Шоб шо?
Що реально це дасть русні?

ІІМНО: Кабмін і президента вони таким чином не дістануть, кадри такого удару миттєво облетять весь світ, і це буде знову переломним моментом типу Бучі, який дасть здвиг на потужне збільшення постачання важкої зброї та надсучасних ППО, артилерії та літаків. Крім того такий масштаний удар зачепить посольства інших країн... Це самогубство.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:05

_Mykola_ написав:Удар?
Шоб шо?

ІІМНО: Кабмін і президента вони таким чином не дістануть, кадри такого удару миттєво облетять весь світ, і це буде знову переломним моментом типу Бучі, який дасть здвиг на потужне збільшення постачання важкої зброї та надсучасних ППО, артилерії та літаків. Крім того такий масштаний удар зачепить посольства інших країн... Це самогубство.

Ну як щоб шо? Щоб "шок і трєпєт", щоб всі хто повернувся до Києва або не виїжджав - зібрали речі і почали тікати, щоб спровокувати ще декілька мільйонів біженців до Європи, щоб боялись. Це ж терористи. Холоднокровні та без жодної моралі.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:10

airmax78 написав:
  _Mykola_ написав:Удар?
Шоб шо?

Ну як щоб шо? Щоб "шок і трєпєт", щоб всі хто повернувся до Києва або не виїжджав - зібрали речі і почали тікати, щоб спровокувати ще декілька мільйонів біженців до Європи, щоб боялись. Це ж терористи. Холоднокровні та без жодної моралі.

Угу, и 100+ РСЗО, 50+ самолетов, 100+ 155 мм арти, ППО і т.д. в термінових поставках.
І на кой така "перемога"?
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

#<1 ... 13051306130713081309 ... 14842>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: _hunter і 0 гостей