|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:03
andrijk777 написав: Shaman написав:й так, Китай так зараз дурить Захід - при такому шаленому профіциту валюти в країні все одно тримає курс юаня стабільним.
Саме так. Тільки слово "дурить" невірне. Він це робить виключно заради свої цілей. Формально Китай нікого не дурить. Американці можуть знецінити долар і покращити баланс. Можуть? Можуть. Не роблять? Не роблять. Це проблеми американців а не Китаю. Тим більше це США побудувало таку світову фінансову систему.
Формально ні. Але тримає курс юаню не ринковими методами. а з США веселіше - інші країни б девальвували свою валюту автоматично. але оскільки США емісійний центр світових грошей, то може собі дозволити не девальвувати долар, а просто друкувати... такі реалії Shaman написав:й якщо ви вдаєтесь до таких порівнянь, не забувайте, що є така оцінка торгового профіциту Китаю - що він обмінює товари на фантики. й тоді, хто кого дурить? 
Це питання дуже складне. Але я його вивчав. США купляє все за фантики і дурить весь світ, АЛЕ! тут є така фішка - цим вони гроблять свою економіку. Щось типу "голландської хвороби". Але це не може тривати вічно. Поки що США так добре і вони це продовжують. Але чому це продовжує Китай - невідомо точно. Першопричиною напевно є авторитарне правління. Керівництво Китаю усе влаштовує(що їх дурять) і вони прекрасно розуміють що це палка з 2 кінцями.
Китай це продовжує, бо якщо це раптово зупинити - то буде дві проблеми. перша - а чи варті щось його ЗВР? друга й більш важлива - й для чого буде працювати промисловість Китаю? її тоді треба зупиняти - з відповідними наслідками... я це називаю, що дисбаланс світової торгівлі вже дуже великий - але як вирішити цю проблему - не знаю. й не бачу навіть обговорень, а як це можна вирішити...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 786 раз.
- Подякували: 1665 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:06
Banderlog церков багато. а претензії лише до РПЦ, яка благословляє вбивство українців...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:09
Banderlog написав: Xenon написав: И даже если произойдет какоето чудо с временным прекращением огня, все это продлится пару месяцев, максимум год
Шо поганого в році перемиря?
якщо перемир'я буде лише на рік, то потім втрати українців будуть на порядок більші. оскільки скажений сусід нікуди не дінеться, то перемир'я має забезпечити велику вірогідність непоновлення бойових дій. 100% не буде ніколи, коли в тебе агресивний сусід. не пощастило нам, небагато таких неадекватів в світі залишилось - не треба нам таких мишебратів...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:13
Vadim_ написав:30 летняя война в Европе , да это не бесконечная но это мало или много?
"30 летняя война в Европе" - це не одна війна а серія конфліктів. Різних "країн" з різними. Це не така війна як у нас. Війна між двома суперниками тривають в середньому 3-4 роки. Фактично наша війна вже перетнула тривалість "середньої війни".
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:14
Shaman написав:якщо перемир'я буде лише на рік, то потім втрати українців будуть на порядок більші. оскільки скажений сусід нікуд
як втрати після року миру можуть бути більші ніж після року війни?
-
Banderlog
-
-
- Заблокований
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 100 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:14
Banderlog написав: Xenon написав: И даже если произойдет какоето чудо с временным прекращением огня, все это продлится пару месяцев, максимум год
Шо поганого в році перемиря?
Погане, що його не буде ... але ти цього не розумієшь
-
pesikot
-
-
- Подякував: 545 раз.
- Подякували: 1260 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:15
Banderlog написав: Shaman написав:почитай Женевські конвенції, хто такі комбатанти... ти ще не знаєш? дивно
я їх не читав і тим більш не підисував. От нащо вони мені потрібні? Що тобі дивно? От спитай Успіха чи читав він про конвенкції.  то кажеш там написано що стріляти в таких як ти і песікіт аморально... а чого не написали шо в мене нізя? 
ми вже домовились - твоя особиста ідея - "сдохни ты сегодня, а я завтра" - вона розповсюджена. й не лише на Раші. але розвинені люди після наслідків 2 СВ спробували домовитися про правила гри. так руські через 80 років намагаються це все відмінити й повернути - хто сильніший той й правий, а слабших можна безкарно нищити. й ти за це обома руками. але твоя помилка, що ти вважаєш, що завжди будеш сильнішим - нічого, історія показує - "произошла чудовищная ошибка"... й ще забуваєш, що хочеш, щоб до тебе за правилами, а ти - як вийде. так не буває - ти не притримуєшся правил, до тебе їх теж не застосовують...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:16
fler написав:На двох європейських НПЗ, що повʼязані з компаніями рф стались пожежі... ▪️В Угорщині спалахнув головний НПЗ країни MOL, що отримує нафту трубопроводом "Дружба". ▪️Сьогодні в Румунії стався вибух на заводі Petrotel-Lukoil, який належить російській компанії «Лукойл». ТГ Донбас Оперативний Що б це могло означати? Схилення до миру?
А ця труба часом не по теренах України пролягає ?
-
Vadim_
-
-
- Заблокований
- Подякував: 623 раз.
- Подякували: 509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:19
Banderlog а де в церкві написано, що можна благословляти агресію? часи хрестових походів давно минули...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Вів 21 жов, 2025 18:20
pesikot Ладно, давай про енергетику. Як там у вас в чернігівській області з альтернативною генерацією? Розвиваєте? Як заживлене водопостачання? Чи вже від сонячної енергетики?
-
Banderlog
-
-
- Заблокований
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 100 раз.
-
-
Профіль
-
-