Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 24362437243824392440 ... 14706>
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 15:56

fler написав:
  flyman написав:із ФБ

Логвиненко Дмитро про Електричну систему.
6. 17 градусів в квартирі - це ок. Не треба електроприладом до 23 доганяти. Бо спалите систему.

Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

У нас в провінції зимою коли було 17 градусів - це вже було дуже тепло.
BIGor

Подякував: 1459 раз.
Подякували: 1865 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:01

fler написав:

6. 17 градусів в квартирі - це ок. Не треба електроприладом до 23 доганяти. Бо спалите систему.

Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

І я люблю тепло.
Investor_K

Подякував: 0 раз.
Подякували: 919 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:01

Re: Напад росії і білорусі на Україну

1. Як завжди, найбільше ми можемо економити не в квартирі, а в місцях спільного використання. Зазвичай ми все в квартирі робимо, бо відчуваємо своєю, а МСК ігноруємо.
2. Встановлюємо в коридорах, тамбурах, на сходових клітках не тільки LED освітлення, але обов'язково датчики руху. Щоб світло включалось тільки тоді, коли хтось заходить
3. Дуже багато енергії споживають ліфти. Якщо я живу на 3 поверсі, може краще пішки ходити. Тоді, якщо світло пропаде, в ліфті не застрягнеш. Ну і вниз йти краще сходами.
4. Прибудинкова територія – світло бажано теж на датчики руху ставити.
Квартира
1. Гаряча вода від бойлера. Бойлер - це дуже-дуже багато енергії, ще й в пікові години. Ми всі зранку ходимо в душ. Тож може вода буде не настільки гарячою? Ну і звісно набрати гарячу ванну погана ідея – ідемо в душ. А краще ще й разом з чоловіком – дружиною)
2. Взагалі є проблема пікового нвантаження. Ранковий пік – 8.00-11.00, вечірній – 20.00-22.00) і напів-піки (7.00-8.00; 11.00-20.00; 22.00-23.00). Старайтесь обмежити споживання електрики в той час. Наприклад, не прати. Або не включати обігрівачі.
3. Прання – в сучасних машинках 30 градусів цілком достатньо, аби відіпрати важкі плями. Різниця споживання електроенергії на підігрів води 30 чи 60° колосальна.
4. Електроприлади не мають бути увімкнуті в розетки. Сліп- режим - то споживання електрики. Дістаємо з розетки пристрої.
5. Прилади електроопалення. Це дуже неначасі. Вони споживають величезні об'єми енергії. Ще й люди намагаються їх за мінімальну ціну купити. І ефективність таких пристроїв низька.
7. Холодильник – обов'язково часом розморожуємо. Якщо цього не робити, споживання електрики зростає дуже сильно. Намагаємося не забивати максимально холодильники. В Європі, до речі, не прийнято ковбасу та сир кілограмами брати. Нарізочка. І в холодильнику немає суперзапасів, які постійно охолоджувати треба.
8. Відключаємо зарядки телефонів та ноутів з розеток коли зарядимо повністю.
9. Не треба догріватися нині кондиціонером. Він теж споживає багато енергії.
10. Клас енергоспоживання це важливо. Різниця у холодильників С та А+ величезна.
11. Пилосос – це багато багато енергії. Може по старому - віничком?
12. Пам'ятаємо? що головне для електромережі - стабільність. Якщо ми різко відмовимося від всього електричного, - буде теж руйнування системи. Задача все робити дуже плавно.
13. Ну і звісно кип'ятимо води на стакан чаю...а не півтора літри на всяк випадок. Розумне споживання включаємо в голові))
Перемішано раціональне і ідіотичне разом
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:04

Re: Напад росії і білорусі на Україну

fler написав:Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

Можна тепло одягнутися.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:06

ПАРЄ одностайно ухвалила резолюцію, яка визнає російський режим терористичним
Оновлено
13.10.2022 14:31

Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф терористичним.

Як передає кореспондент Укрінформу, із 100 депутатів ПАРЄ “за” проголосували 99, “проти” - 0, “утримався” - 1.

Зокрема, до проєкту резолюції було прийнято поправку з голосу, в якій зазначається: “Оголосити нинішній режим російської федерації терористичним”.

Також Асамблея проголосувала за прискорення створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України та створення комплексного міжнародного механізму компенсації, включаючи міжнародний реєстр збитків.

Крім того, Асамблея підтримала поправку щодо забезпечення України необхідними системами ППО.
...

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3 ... icnim.html

К сожалению, первоисточник пока один - Алексей Гончаренко. На оффсайте (https://pace.coe.int/en/) об этом пока (??) ничего нет.

Хотя ПАРЕ по большому счету ничего не представляет, обычная говорильня, но это первая ласточка, надеюсь за ней полетит стая ласточек, и не только ласточек.
yanyura

Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.

Профіль

7
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:14

sashaqbl написав:
  fler написав:Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

Можна тепло одягнутися.

Та, звісно, шо можна. Можна і зайця навчити палити (с).
Але мені якось не комфотрно по хаті в тулупі ходити. Тому я вмикну дуйку через сонячну панель 8)
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:21

yanyura написав:
ПАРЄ одностайно ухвалила резолюцію, яка визнає російський режим терористичним
Оновлено
13.10.2022 14:31
...

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3 ... icnim.html

Хотя ПАРЕ по большому счету ничего не представляет, обычная говорильня, но это первая ласточка, надеюсь за ней полетит стая ласточек, и не только ласточек.

Саме так, теж сподіваюся. Ще там було визнано, що перебування рф в ООН є незаконним та безпідставним. Отже, є надія на виліт русні з ООН або принаймні забрати в них право голосу.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:29

flyman написав:Електроприлади не мають бути увімкнуті в розетки. Сліп- режим - то споживання електрики. Дістаємо з розетки пристрої.
вижу как народ побежал покупать буржуйки и газовые котлы. Потом окажется что угля в стране нет, а машина дров от 500 уе. Кроме того угарный газ в квартире и дым по улице. Раньше в Ирпене было невозможно зимой открыть окно, ЧС топил разной дрянью, не то мазут не то торф, но точно не дрова И только в последние годы эта проблема ушла, возможно из за перехода на газ и пеллеты.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 13 жов, 2022 16:31, всього редагувалось 3 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:30

sashaqbl написав:

Можна тепло одягнутися.

й побільше людей зігнати в одну кімнату. :lol:
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 16:49

fler написав:
  sashaqbl написав:

Можна тепло одягнутися.

Та, звісно, шо можна. Можна і зайця навчити палити (с).
Але мені якось не комфотрно по хаті в тулупі ходити. Тому я вмикну дуйку через сонячну панель 8)

Дуйку від сонячної панелі піздньої осені/взимку??? :oops: Ну хіба що в Анталії та південніше. Щоб в цей час в наших широтах працювала всього лише кіловатна дуйка, потрібно повісити панелей номінальною потужністю від 10 кВт а це не менше 50 м квадратних! В мене зараз вдома 16-17 градусів-ходжу в светрі та спортивних штанях і нормально себе почуваю, хоча раніше теж тримав 20-22. Звідки фантазії про кожух. Ви ж начебто за Україну а зробити для неї таку дрібничку як зниження температури на декілька градусів не в змозі? :evil:
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

#<1 ... 24362437243824392440 ... 14706>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор