Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 39583959396039613962 ... 14772>
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 22:19

«План Маршалла» скасовується: Усе доведеться робити самотужк

https://mind.ua/publications/20255748-plan-marshalla-skasovuetsya-yakim-bachit-mvf-povoenne-vidnovlennya-ukrayini

Усе доведеться робити самотужки. Головний висновок, який можна зробити після аналізу меморандуму з МВФ: стрімкого зростання економіки після завершення війни очікувати явно не слід. При цьому Україні потрібно готуватися до тривалого та складного відновлення. Якщо докладніше, то основні підсумки такі:
Найкращий сценарій — це припинення бойових дій (або їх заморожування) десь у середині 2024 року, найгірший — затяжна війна, яка може тривати ще роки та руйнувати українську економіку.
Навіть за умови щорічного економічного зростання на 3–4%, до 2027 року Україна вийде на 75–80% ВВП, що був у 2021 році. Тобто за п’ять років нам усе одно не вдасться повернутися до довоєнного стану.
На зовнішніх інвесторів, на жаль, розраховувати особливо не варто. Міжнародна допомога (від МВФ зокрема) призначена переважно для того, щоб балансувати держбюджет. Водночас обсяг ПІІ, за оцінками МВФ, перебуватиме в межах $5–10 млрд на рік. Це дуже мало
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 22:24

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Amethyst написав:
  Hotab написав:konstantin kirovograd ,
...
2. Відмінили ж не тільки 30 в тилу, а і 100 долярчику (тепер 30) .

Але коли Долярчик за наказом на позиції (2 тижня на позиції+2 тижня на ППД), хоча і за 10км від 0, то 100ка капає ж.

Нет, 100-ка Долярчику не капает, потому что он не находится в ОТГ, где выплачивается такая премия, хотя его подразделение и участвует в артдуэлях с орками. По сравнению с декабрем количество таких ОТГ уменьшилась в разы.
Вышла тоже большая экономия.

Отправлено с моего M2003J15SC через Tapatalk
freeze
4
Форумчанин року

Подякував: 4794 раз.
Подякували: 7757 раз.

Профіль

9
23
5
1
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 22:24

flyman написав:Найкращий сценарій
репарації, хоча б 300 млрд. $ + % нафти.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 22:44

flyman написав:https://mind.ua/publications/20255748-plan-marshalla-skasovuetsya-yakim-bachit-mvf-povoenne-vidnovlennya-ukrayini

Усе доведеться робити самотужки. Головний висновок, який можна зробити після аналізу меморандуму з МВФ: стрімкого зростання економіки після завершення війни очікувати явно не слід. ...
Навіть за умови щорічного економічного зростання на 3–4%, до 2027 року Україна вийде на 75–80% ВВП, що був у 2021 році. Тобто за п’ять років нам усе одно не вдасться повернутися до довоєнного стану.

Не треба роздмухувати зраду. На цей "опус" наш уряд вже відреагував - готують слухання в ВР щодо інструментів торговельної політики. У нас є зростання несировинного експорту, здебільшого до країн ЄС, тож нехай влада почухає потилицю, як його маштабувати. Щодо щорічного економічного зростання - це вилами по воді писано, бо дуже залежить від закінчення війни.

flyman написав:На зовнішніх інвесторів, на жаль, розраховувати особливо не варто. Міжнародна допомога (від МВФ зокрема) призначена переважно для того, щоб балансувати держбюджет.

Не МВФом єдиним... У нас основним джерелом ПІІ завжди були кошти наших бізнесменів з офшорів. Крім того, інтерес іноземних інвесторів вкладатися у повоєнну відбудову нікуди не подівся. Тож побачимо.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 22:44

1. Терміни «за місяць зекономили..» та «за півроку» можуть бути іншими. Може там велось про перші 2 місяці року.
2. Відмінили ж не тільки 30 в тилу, а і 100 долярчику (тепер дають «жалкіє 30, але і 20 ще))
Ризикну висказати крамольну пропозицію по оплаті в місяць
1 За участь в бойових діях треба платити 50 000 грн
За знаходження в другій лінії - 30 000 грн
Просто призваним - 20 000 грн
2 При цьому , нараховувати на особисті рахунки
За участь в бойових - 60 000 грн
За знаходження в другій лінії - 30 000 грн
Просто призваним -20 000 грн
3 Всі накопичені гроші виплатити після демобілізації на протязі трьох років по наступному алгоритму
За перших 12 місяців - по 4% від накопиченого в місяць
За других 12 місяців - по 3% від накопиченого в місяць
За третіх 12 місяців - по 2% від накопиченого в місяць

Такий варіант полегшить перехід від військового стану до мирного(бійця)
Створить платоспроможний попит на першому етапі по закінченні війни
Дасть можливість тим хто найбільше накопичив(читай найбільше воював) мати можливість не вступати в конкурентну боротьбу за робочі місця(кількість місць буде меншою від передвоєнних , а значить буде сильний тиск на оплату праці в сторону зменшення(надлишок пропозицій при обмеженому попиті)

4 Дати можливість тим , хто не хоче щоб його призвали виплачувати ( на моє ІМХО) - 5000 грн/місяць за свою броню...
В нас 12 млн працюючих , з яких 6 млн призивного віку , тобто 5000 грн в місяць - компенсують додаткові 30000 грн які зараз гетьманцев каже що відсутні.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 00:11

lapay написав:Найкращим радянським агентом в США був латиноамериканський прибиральник в Пентагоні, який продавав совєтам сміття за смішні гроші. Те, що зараз гуляє по інтернету, фото зім'ятих папірців, дуже схоже на таке сміття.

Треба спробувати найнятися замість його. Від мене до Пентагону менше 30 міль. Тільки потрібен водій, в мене авто немає. Готов віддати йому півзарплати, другу половину - на ЗСУ.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 03:00

Starikan написав:
  lapay написав:Найкращим радянським агентом в США був латиноамериканський прибиральник в Пентагоні, який продавав совєтам сміття за смішні гроші. Те, що зараз гуляє по інтернету, фото зім'ятих папірців, дуже схоже на таке сміття.

Треба спробувати найнятися замість його. Від мене до Пентагону менше 30 міль. Тільки потрібен водій, в мене авто немає. Готов віддати йому півзарплати, другу половину - на ЗСУ.

Скажете что олноклассник Байдена, может работу и полегче найдут
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 06:59

Шмигаль, згадки про якого чомусь тут затюкують:
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що міжнародні партнери нададуть 115 мільярдів доларів довгострокової підтримки.
«Міжнародні партнери нададуть Україні $115 млрд довгострокової підтримки. Це не просто забезпечить нашу фінансову стабільність, але й посилає чіткий сигнал Росії, що союзники України підтримуватимуть нас стільки, скільки буде потрібно. До повної перемоги» https://biz.nv.ua/ukr/finance/shmigal-z ... 17473.html

І про пріоритети у видатках від Масі Найєма:
Якби ми були на капсульно броньованій машині, то цей підрив врятував би життя мого побратима, здоров’я мого друга і моє здоров’я. У нас не було цієї машини. Таких машин у держави зараз мало, тому люди, які виконують бойові завдання, підриваються. Вартість такої машини – 14 млн грн. А тепер порахуйте, якщо у звичайну машину завантажити 10 людей, якщо, не дай Бог, щось з ними станеться, кожній сім’ї держава має заплатити 15 мільйонів гривень, то це вже 150 мільйонів. А якби ми підірвалися на спеціальній машині, і ми всі були живі-здорові, держава втратила б всього лиш 14 мільйонів. Оце математика. https://news.obozrevatel.com/ukr/societ ... hitsya.htm
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1119 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 09:22

fox767676 написав:Ну Запорожскую и Херсонскую области, надо 100% как-то отвоевать, и в идеале територию на 2021. А вот лозунги про Крым при текущем уровне мат-технического обеспечения раздражают

Окупанти бояться контрнаступу ЗСУ на Мелітополь і побудували три лінії оборони на Запоріжжі – розвідка Британії
ХЗ, як це тепер зробити, ще й без західної авіації, коли ми дали їм стільки часу, щоб не тільки вкопатись, а й бетоном залити лінії оборони. Думаю, момент контрнаступу в цьому напрямі втрачено ще літом-восени минулого року.
Десь тут звучала цікава думка про захоплення їх територій там, де вони зовсім не чекають, з подальшим обміном на усі наші, включно з Кримом. На жаль "Захід" не зрозуміє такої многоходовочки.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 09:39

Amethyst написав:
...
2. Відмінили ж не тільки 30 в тилу, а і 100 долярчику (тепер 30) .

Але коли Долярчик за наказом на позиції (2 тижня на позиції+2 тижня на ППД), хоча і за 10км від 0, то 100ка капає ж.

Я вам больше скажу, и уже говорил, что смежники из полиции, которые условно днём в бахмуте, а на ночь в Краматорске получали полные ЗП. Не знаю как засчитать такие перемещения, но очевидно мвс засчитывает как за нахождение на передовой. Ротации 5 месяцев и 3 дома, или как то так.
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 39583959396039613962 ... 14772>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: pesikot і 1 гість