Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12441245124612471248 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 13:53

Дюрі-бачі писал(а):vitaliiangel А хіба це не правда. Особисто я розглядаю це як суттєву перевагу України: працюєш на розвинену країну за маленьку для них з зарплату і пристойно живеш тут і зараз, а не все життя виплачуєш іпотеку.

Про совок - були як суттєві плюси в формі фіксованих цін, так і суттєві мінуси від мілітаризації, тоталітарного керування, обкрадання свого населення через грошові реформи.

фіксованими були не лише ціни, а й зп. тому телевізори та холодильники коштували по декілька зп.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 14:03

vitaliiangel писал(а):
  rjkz писал(а):Вы знаете, в некоторых регионах союза было принято, когда приходит новый мальчик в класс - он должен "прописаться". Это когда весь класс собирается и несколько человек начинают его ..издить
этого у нас не было! Почитал ваш пост. Да мне люто повезло... В карауле я не стоял. Речевки кричали.. но не особо часто. Галстук я носил где-то до 7 класса потом шли отмазки (постирал, порвался и т.д. ) да вызывали к директору, без последствий, для проформы, им самим было плевать на коммунизм, все только делали вид что поддерживают. Главная партийная активистка возила из Болгарии дублёнки и продавала, вешала лапшу что "привезла невестке а ей не подошла", все понимали что лапша и ржали за спиной.

Отношения между сверстниками были хорошие. Драк не помню ни одной.

Дюрі-бачі писал(а):іпотеку.

Про совок - були як суттєві плюси в формі фіксованих цін,
фиксированные цены оборачивались низким качеством техники (от утюгов до авто) и дефицитом. Я вижу только один плюс, материально все были примерно равны, поэтому проблем в общении не было (единственное в чём согласен с ЛАД)
  Bolt писал(а):То, что наступило после 1991 года тоже особо хвалить не за что.
организм болел 70 лет и вдруг выздоровел? Так не бывает. С тем что стало хуже не согласен. Могли бы уже жить как в Польше, но голосовали за Кучму и чивокуню имеем то что имеем.
  rjkz писал(а):Вы знаете как горят микрорайоны "бамовских" домов
пздц вы заново открыли мне глаза. Всё ещё хуже, чем я думал. У нас не убивали учителей и подруг. Был буллинг, но умеренный. Только словесный старшие деньги могли отобрать. Единственное школьное ЧП школьница в 8 классе забеременела. Ее быстро куда то перевели, нет человека нет проблемы.

По сравнению с совком Украина - цитадель мира и добра. Не нужно никуда эмигрировать.

Я-бы сказал так - по сравнению с остальным союзом, Украина очень кучеряво жила в последнее десятилетие совка.
Всего в 120 км от мацквы такое болото и нищета, что любое украинское село - это просто Эдем.
Те, кто жил в крупных городах типа Киева, Харькова, мацквы или питера просто не могут себе представить что творилось в городках Сибири, например.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 14:31

rjkz сколько людей столько историй. В селе где я жил вся ребятня 6-18 лет тусовалась вместе и никто никого не обижал. Максимум сигарету малому могли дать или самогонки а потом все ржали, но не заставляли если малой не хотел. Другие рассказывали что были молодежные группировки с привязкой к территории. Свою территорию защищали, на чужой появляться было нельзя.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 14:56

ЛАД писал(а):
  flyman писал(а):
  akurt писал(а):Еміграція, заробітчанство.

News from Canada

Отримав відповідь від нашого українця не з Канади, а з США.
Але про Канаду.
Наш українець працює у відомій компанії, ІТ-продуктом якої користується і частина учасників форуму. Headquarters: Palo Alto, California.
Цитата:
"Нашим ребятам платят $150-200К CAD в год."

Кінець цитати.
Станом на сьогодні є 21 вакансія for Full time.

і що? це для акурта це космічні суми (мені пропонували в Торонто 2 роки тому 104КАД)?
а після податків скільки ?
а після оренди житла ?

Если воспользоваться калькулятором https://relocate.me/country/canada, то при доходе 104 тыс. в год на руки получается 78050 КАД или 6504 КАД в месяц(в Онтарио). Вполне приличная сумма, филиппинку смогли бы себе позволить. :)
При 140 тыс. получится в месяц 8202 КАД. Почему-то более высокие зарплаты не показывает.

P.s. Не понял, почему Вы уже в бане. Жаль, интересно было бы услышать, почему Вы отказались.

тому що там "витрати на життя": не $120 в місяць, а біля $2K, і якщо що трапиться з роботою, то щоб знайти нову потратити півроку і пересидіти зовсім інша історія.
Далі: візи, перельоти, оренда ...
Як на мене, шкурка вичинки не коштувала і не коштує (це для акурта мегабохато).
Якщо би в Німеччину, на 104Кєвро, я би ще думав.
Крім того, багато якорів тут, і зриватися на іншу сторону світу на суму, яка не є "лайф чейнджінг" нема змісту.
До того, малорозвинутий ГТ і ШРТ, особливо при -7 діоптрій в корито з гайками, данунах.
І вишенька на торт - соціаліст Трюдо ще той син острова свободи і ковідоноя впридачу.
Последний раз редактировалось flyman Ср 20 сен, 2023 15:07, всего редактировалось 1 раз.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 15:54

ЛАД писал(а):
  drevlyanin писал(а):...........
І на останок, на рахунок дрібних господарств ви таки помиляєтеся: невеликі сімейні ферми дають основний обьєм продукції по багатьох культурах в купі країн. Наприклад на одному з семінарів в 2004 році(по пам'яті) представники тепличної асоціаціації Нідерландів повідомили, що найбільш розповсюджені господарства на їх батьківщині мають площу закритого грунту в 0,5-1,4 га але багато з них об'єднані в кооперативи та спілки, що дає змогу протистояти диктату торгових мереж і конкуренції транснаціональних холдингів.

Спасибо, попробую разобраться.
А по площадям 0,5-1,4 га это 50-140 соток.
Такие приусадебные участки у нас есть, по-моему, только в весьма удалённых от городов сёлах. И если в село переедут сотни тысяч или миллионы. то где они возьмут столько земли?
Такие площади обработать самостоятельно вручную очень тяжело. Нужна хоть какая-то техника, т.е. затраты. Или я ошибаюсь?

Ось вам приклади великих ділянок поблизу Києва, де особисто знайомий з власниками(колеги по хоббі):
1) село Раківка(до Киева десь 15-20 км)-65 соток
2) село Озера(така ж віддаль)- 54 сотки
3) село Лубянка(25 км приблизно)-58 соток
4) смт. Гостомель(до 10 км)-спочатку ділянка була 72 сотки, потім розлілили по спадщині на брата та сесту-33+39 соток. У сестри ділянку купив якийсь банкір і забабахав там собі маєток.
5) смт. Гостомель-60 соток початково, до розділу спадщини в 2000-х
А 50+ км від Києва таке скоріше правило. Знайомий купив під дачу старий будинок з частиною ділянки(риболовля, гриби) у спадкоємців за 85 км від Києва, так та частина складала 74 сотки в т.ч. своє озеро соток на 25. Поблизу великих міст відносно мало залишилося великих ділянок тому, що земля має великий попит під забудову-ділянки дробляться та перепродаються. С.г займатися бажаючих мало-то тяжка ненормована праця, непрестижна у більшості молоді. Краще продати землю, купити квартиру в Києві чи поблизу та їздити на роботу "в офіс" до Києва.
п.с. Ви перебільшуєте вплив віддаленості від великих міст на результат. Напевно більшість вирощених в теплицях закарпаття овочів продається на оптовому Троєщинському ринку Києва.
Херсонські та Одеські помідори, кавуни та виноград їдуть у всі куточки України і навіть за кордон.
По обробітку-звичайно потрібна якась техніка та обладнання в залежності від культур та завдань.
Наприклад у "рядового" с.г. виробника одних тільки обприскувачів зазвичай від 2 до 5-6: ручні, електричні, мото, холодного туману та причепні. У кожного своя функція. Але все те дуже рідко купується одномоментно-розвиток господарства та збільшення оброблюваної площі йде поступово по мірі заробляння грошей.
drevlyanin

С нами с: 01.04.20
Благодарил (а): 514 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 16:32

vitaliiangel писал(а):rjkz сколько людей столько историй. В селе где я жил вся ребятня 6-18 лет тусовалась вместе и никто никого не обижал. Максимум сигарету малому могли дать или самогонки а потом все ржали, но не заставляли если малой не хотел. Другие рассказывали что были молодежные группировки с привязкой к территории. Свою территорию защищали, на чужой появляться было нельзя.

Такое и в Киеве было, но это уже в конце 80-х.
Я пропустил, но мои друзья в этом участвовали.
Цепи, велосипедные заточенные звезды, нунчаки, ножи, кастеты из поливочных кранов.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 17:39

Еміграція, заробітчанство

Розробили та вже майже реалізували план переїзду нашої українки з дитиною в Таїланд.
Жінка смілива, тому що перенесла багато горя у війні та ще і має не зовсім здорового сина.

Переїжджати буде з Туреччини: Туреччина зараз стала дорогою: майже на все - європейські ціни (окрім овочів та фруктів). Тому має сенс.

Наведено цитати від нашої українки з незначним редагуванням.
1. Моя думка така: розумію, що Європа вже не буде допомагати. А Тайланд дешевший - і в зимку сину буде реабілітація біля слонів і мавп 🙏🏻
(Примітка: за моїм запитом Консульство України в Тайланді підтвердило що наша жінка може там бути довше, ніж громадяни всіх інших країн).

2. Так, я з Вами погоджуюся: мабуть, я зможу наш працюючий проєкт "Дитинство без війни" там оприлюднити. Бо Азія ще не тронута територія волонтерами 💪🏻.

3. За вашими порадами я провела велику роботу.
Я знайшла містечко ХуаХін, 2 години від Бангкоку. Він дешевше, але краще, бо має будинок принцеси Таїланду і там охороняється все 24/7.

4. (Примітка моя: це тут):
https://www.google.com/maps/place/%D0%A ... ?entry=ttu

5. Ціни на будинок в сіте - 350-500 $ на місяць..
(Примітка: маю багато фото саме тієї квартири, яку пані бере в оренду - за 400 доларів - виставляти не буду. Але скажу що досить пристойно, наприклад дам одне фото).
Изображение

6. (Примітка: дав поради вивчити питання витрати на харчування). Мої дослідження показали, що за 100 грн я можу отримати: морепродукти + рис + салат + десерт (це велика порція на 2).

7. (Примітка: почали вивчати питання про роботу). Працювати можна вчителем в школі, зарплатня попередньо є можливою на рівні в 1000 $. (Примітка: думаю не все так просто, але людина розмірковує саме так. Час покаже).

Ну що ж: готується до переїзду в Таїланд.
Якраз зараз дуже дуже дешеві авіаквитки саме туди:
http://lowcostavia.com.ua/hit-aviakvytk ... 07WoHDOFdU

Інформацію дав для того, що - можливо - комусь допоможе у виборі міста для еміграції та заробітчанства. Сподіваюся, що напишу, що вийшло на практиці.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 19:02

Квас - та не про вас.
Риба, пане сherchiltank, шукає те місце, де її не підсмажать, а людина там - де можна жити.
Он родина приятелів прожила в Lietuvos Respublika рік - дочекалися, поки дитина отримає диплом Klaipeda University - Marine Logistics, Engineering and Shipbuilding Education - цілий рік терпіла високі ціни на оренду (700 євро поганенька квартира майже на березі моря - без опалення) та на харчування (трохи перекусити - 10 євро) та переїхали зараз в Норвегію.
Поки на скаржаться.
Вашу стурбованість можна зрозуміти... Старайтеся, може колись і у Вас щось нормальне получиться.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 19:39

Re: Еміграція, заробітчанство

flyman писал(а):тому що там "витрати на життя": не $120 в місяць, а біля $2K

Бутерброди і каша на воді коштують 2 кує в місяць?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 20 сен, 2023 19:53

BIGor писал(а):
  flyman писал(а):тому що там "витрати на життя": не $120 в місяць, а біля $2K

Бутерброди і каша на воді коштують 2 кує в місяць?

пан мешкає в коробці з холодильника і готує на патиках?
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
  #<1 ... 12441245124612471248 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама