Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28152816281728182819 ... 2908>
Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 10:08

akurt написав:Не питайте, яка зарплатня у новачка. Я не знаю.
І це в США - таємниця, більша за інтимні особисті анатомічні питання.

Це не таємниця, це спеціально роздутий ореол таємничості довкола зп, щоб людина на такій же посаді, з таким же досвідом і задачами раптом не взнала, що може отримувати більше, і не почала задавати незручні для власника бізнесу питання.

Тільки подається це під соусом "особисті кордони". Булшіт. Це все - видумки капіталістів.

І мова саме про ТАКУ Ж роботу, ТАКИЙ ЖЕ досвід і ТАКІ Ж задачі. Мова не про те, що новачок прийшов і почав заявляти, що дайте мені зп топа. Ні. Мова про те, що адекватна людина адекватно визначає свій робочий рівень і може його порівнювати з колєгами. Так от, якщо порівняти і зп, то будуть питання. От капіталісти і забороняють своїм кріпакам балакать про зп, наче це щось священне. А це не священне, це - ще один метод пригноблення незручних питань.
won

Подякував: 250 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 10:13

Пан won має рацію. Все вірно.
Ну ось так у них поставлено.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 18:36

won написав:
  xaos_3 написав:
На мою думку,

перебільшена

менш, ніж дрібниця.

Впевнений,

Експертний висновок, так тримати.

xaos_3 написав:Моя позиція: будь-яка легальна праця від Бога.

Що таке Бог і що таке "легальна праця"?

Faceless написав:"Жити на халяву" - тобто за чужий рахунок - принизливо, у таких людей немає почуття власної гідності

У власників акцій, заводів, рантьє немає власної гідності і живуть вони принизливо, аж сльози котяться... От тільки щасливо і впевнено.

Казки від бідних для бідних про багатих або везучих.
Справедливості як фізичного конструкту або закону не існує. Чим раніше людина це усвідомить, тим їй краще.

1. Щодо окупасів, погоджуюсь із іншими форумчанами, ця "проблема" існує виключно у заголовках ютуб блогерів. Я навів офіційні цифри (знайдені ШІ) - проблема окупасів стосується 0.038% об'єктів проживання. Навіть на фоні злочинів, пов'язаних із пошкодженням майна (понад 209 000 випадків, 2024 - ШІ) - окупаси це дрібничка, близька до статистичної похибки.
2. :)))
Легальна праця - трудова діяльність, яка виконується громадянином або іноземцем на підставі офіційно оформленого трудового договору або контракту, відповідно до норм Кодексу законів про працю України (КЗпП)/інших країн та інших законодавчих актів
Бог - світогляд кожної людини, у когось він сформований на регілії, у інших - своє розуміння.

У вас інше розуміння легальної праці?
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 18:56

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless написав:Ну є такі речі, як самоповага, почуття власної гідності, самореалізація.
"Жити на халяву" - тобто за чужий рахунок - принизливо, у таких людей немає почуття власної гідності

В кожного свої представлення про життя. Як на мене бути утриманкою/альфонсом при чоловікові/дружині який тобі подобається - це найщасливіша доля.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 19:01

xaos_3 написав:Легальна праця - трудова діяльність, яка виконується громадянином або іноземцем на підставі офіційно оформленого трудового договору або контракту, відповідно до норм Кодексу законів про працю України (КЗпП)/інших країн та інших законодавчих актів
Бог - світогляд кожної людини, у когось він сформований на регілії, у інших - своє розуміння.

У вас інше розуміння легальної праці?

Ну на початку 19 століття був цілком легальний бізнес - імпорт афроафриканців в новий світ...

Я до того, що легальність - поняття відносне. Тому більш непротирічивим для людини буде вибір роду діяльності виходячи не з того, що дозволено законом в конкретний момент часу, а з того, що найкраще вміється робити. Потім вмикаються фільтри - а що з того, що я вмію робити, дасть змогу мені прожити чим довше (без бандитських розборок) - з цього і формується рішення, чим займатись. Закони ні до чого, бо вони - як дишло, і це навіть якщо їх не міняти. А їх же ще можна й міняти... Так що закони - то все дурня. Треба думати тільки за себе. Це не значить, шо іншим треба пакостить. Бажано ні. Але і не бути альтруїстом.
won

Подякував: 250 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 19:59

BIGor написав:
  akurt написав:News from USA
(Або історія одного звільнення)

Рівно 2 тижня тому було вимушено розкрито одну таємницю.
Нашого українського ІТ-ника, який вже не менше 5-ти років працює в компанії, яка входить в TOP-10, або і в TOP-5 світу, викликав його старший менеджер та повідомив про те, що до нього буде прикріплено стажера - інтерна.
- Не можна до мене прикріплювати. Я планую звільнятися.
- Оп-па. Чому це?
Було названо причини: зміни у родині та сімейні питання.
- Свята річ. РОДИНА ПОВИННА БУТИ ЗАВЖДИ НА ПЕРШОМУ МІСЦІ! Будемо пробувати запропонувати вам інше місце роботи в нашій фірмі. Але від вашого нового житла до нашого найближчого офісу - 3 години на авто.
Ближче офіса не маємо.
- Не підходить. На жаль. Буду звільнятися.

Вчора відпрацював останній день.

Але мова не про це. Мова про те, що відсьогодні на його місці вже буде працювати нова людина.
Ну ось, а ви кажете «вакансій програмістам немає».
Є вакансії. І будуть.
Не питайте, яка зарплатня у новачка. Я не знаю.

Одразу видно, що це не ТОП-5 чи 10. Процес найму в таких конторах займає місяці, для кожного кандидата проводять 4-5 співбесід (деякі 7 годинні), перебирають таким чином сотні кандидатів, щукають не аби кого + ще дадайте купу бюрократії. Тому там має бути місяці 2 самий мінімум на якусь просту позицію.

По недавно вышедшим статданным, выросла доля безработицы среди выпусников вузов по специальности компутер сайенс, связывают это с развитием применения ИИ.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 20:03

won написав:
  akurt написав:Не питайте, яка зарплатня у новачка. Я не знаю.

Це не таємниця, це спеціально роздутий ореол таємничості довкола зп, щоб людина на такій же посаді, з таким же досвідом і задачами раптом не взнала, що може отримувати більше, і не почала задавати незручні для власника бізнесу питання.

Тільки подається це під соусом "особисті кордони". Булшіт. Це все - видумки капіталістів.

І мова саме про ТАКУ Ж роботу, ТАКИЙ ЖЕ досвід і ТАКІ Ж задачі. Мова не про те, що новачок прийшов і почав заявляти, що дайте мені зп топа. Ні. Мова про те, що адекватна людина адекватно визначає свій робочий рівень і може його порівнювати з колєгами. Так от, якщо порівняти і зп, то будуть питання. От капіталісти і забороняють своїм кріпакам балакать про зп, наче це щось священне. А це не священне, це - ще один метод пригноблення незручних питань.

На самом деле - да, но подается это под соусом, чтобы типа не было зависти и не плодило конфликты внутри коллектива.
Только с удовольствием берут неинформированных на низкую зарплату, а когда они дорастают по зарплате до определенного уровня, то их увольняют и берут нового на низкую зарплату.
"Ничего личного, просто бизнес" :mrgreen:
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 29 тра, 2025 22:33

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Як я добираюся до квартири в Анталії?
Напрочуд просто.

Пане Акурат, Ви пишите різні і цікаві речі. Додатково хотів би Вас попросити роз'яснити.
Які умови Вашого проживання в Туреччині. Чи є ПМЖ, якщо ні чи можете ви на нього претендувати, чи можете претендувати на турецьке громадянство.
Бо виглядає трохи дивно, Ви її багато рекламуєте як рай на землі, а самі там не живете.

Не суттєво, але не мало важливий пункт що купивши квартиру у 17 року в Європі можна було отримати +100%, навіть в Києві купивши набагато пізніше можна було отримати не малий відсоток.
Але там є великий плюс, немає росіян.
Також хочу попросити, пояснити момент, наприклад в Польщі росіяни не пищать, а якщо пищать то поліція з таким допоможе, як взагалі щодо права в Туреччині. Банально, садки на якій мові, чи є англомовні, як там реагують якщо дитину вдарять інші діти(думаю що руфашистскі напевно будуть це робити).
Банальні питання про еміграцію. Базова річ за якою їдуть емігранти - це краще життя, в тому числі повага інших і безпека.
BeneFuckTor

Подякував: 264 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 30 тра, 2025 00:06

Ну дивіться: пошук Рая на землі - справа цікава, але досі ніхто не знайшов.
Я інвестував в нерухомість в Анталії чисто як в дачу, Маю Вид на прожиття в Туреччині на підставі володіння нерухомістю.

Зараз його отримати «новачкам» важче, тому що було занадто багато бажаючих і ввели певні обмеження.
Взагалі змінюю місце проживання кожні 8 років - так сталося і тому зараз не проживаю в Анталії.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 30 тра, 2025 06:02, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 30 тра, 2025 00:22

akurt написав:Ну, Вам краще знати, ніж мені.
Компанія із тих, що у всіх прямо зараз «на слуху» і всі про неї знають.

Про співбесіди ви теж не все знаєте.
Цей ІТ-ник пройшов 1 (одну) співбесіду і після цієї одної був прийнятий на нову роботу.

Про ту кількість співбесід, що ви пишете я знаю не гірше Вас: племінник пройшов вже 10 чи 11 співбесід. В Європі.

Ще про співбесіди: у того, про кого мова була одна співбесіда на позицію в іншу компанію.
Мені він назву не повідомив - щоби не «злякати», але сказав таке:
- там зарплата в телеведучої не вдвічі більша;
- але під час співбесіди поставили умову: вирішити якусь там оплачу да 1 годину. Він хлопець розумний - з наших же - щось про ту задачу знав. А знав те, що за вирішення спорідненої задачі хтось отримав Нобелевську премію.
Тому почав думати:
- або «прикалуються», даючи такі завдання;
- або хитромудрі та за дешево хочуть купити важливі матеріали/рішення;
- або будуть не даремно платити вдвічі більше.
Жінка його відмовляє від ПОВТОРНОІ співбесіди із словами, що буде «пахати» зранку до вечора.

Але від другої співбесіди НЕ відмовився.
Буде. До цього часу буде думати, як краще зробити.

А міг би кувати не відходячи від каси пламером чи елекртішеном $5K за годину
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 28152816281728182819 ... 2908>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти