|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 14 лют, 2023 14:10
Bolt написав: BIGor написав:Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро. Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.
Попахує звіздежом, на рахунок Польщі.
Ну як хочете  , мені що з того, я тут щось лівим людям не доказую, просто ділюсь реальною інформацією. І 20 Євро на опалення в 2к в Києві де зима холодніша значить питань не виникає? 
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 14 лют, 2023 14:17
BIGor написав:Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.
Тобто десь 19-20 кубів пішло. І це без урахування самої води, так? Куб газу - 0.75 євро. Так би і написав.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 лют, 2023 14:19
BIGor написав: Gastarbaiter написав: BIGor написав:Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро. Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.
Та просто розрахунок покажи: скільки за куб води, скільки за Гкал?
Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.
195 kWh = 0.1677 Гкал Майже 90 євро за 1 Гкал. Але дивує, що так мало, тим паче що це ніби-то разом з гарячою водою. В мене тільки опалення це 0,53 Гкал за січень
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 14 лют, 2023 15:03
BIGor написав: Gastarbaiter написав: BIGor написав:Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро. Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.
Та просто розрахунок покажи: скільки за куб води, скільки за Гкал?
Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.
Цікаво получається, при тому, що електрика 1кВт 0.80 зл, 1 кВт тепла з газу в чотири рази менше.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 14 лют, 2023 16:54
Faceless написав:BIGor написав:Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро. Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.
Опалення 2к в Києві за січень - 20 дол
средние тарифы на коммунальные услуги в Польше, по данным издания ukrainianinpoland.pl, такие:
водоснабжение и водоотвод – 8-11 злотых за кубометр; электроэнергия – 0,7 злотых за 1 кВт с доставкой; газ – 1,5-1,6 злотых за 1 кубометр в разных регионах Польши; вывоз мусора – примерно 13 злотых; отопление – 2-3 злотых за кв. м; услуги интернета и кабельного телевидения – 50-60 злотых каждый месяц за безлимитный комплексный пакет.
Исходя из этих данных, BIGor израсходовал 48 кубов газа на отопление+подогрев воды. Что очень экономно, но вполне реально. Сравнивать цену с центральным отоплением в Украине бессмысленно. Сравнивайте также с автономным и схожим расходом газа. В Украине получится в 1,5 раза дешевле(т.к. куб газа дешевле)
-
Damien
-
-
- Подякував: 780 раз.
- Подякували: 848 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Вів 14 лют, 2023 20:01
Damien написав: Faceless написав:BIGor написав:Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро. Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.
Опалення 2к в Києві за січень - 20 дол
средние тарифы на коммунальные услуги в Польше, по данным издания ukrainianinpoland.pl, такие:
водоснабжение и водоотвод – 8-11 злотых за кубометр; электроэнергия – 0,7 злотых за 1 кВт с доставкой; газ – 1,5-1,6 злотых за 1 кубометр в разных регионах Польши; вывоз мусора – примерно 13 злотых; отопление – 2-3 злотых за кв. м; услуги интернета и кабельного телевидения – 50-60 злотых каждый месяц за безлимитный комплексный пакет.
Исходя из этих данных, BIGor израсходовал 48 кубов газа на отопление+подогрев воды. Что очень экономно, но вполне реально. Сравнивать цену с центральным отоплением в Украине бессмысленно. Сравнивайте также с автономным и схожим расходом газа. В Украине получится в 1,5 раза дешевле(т.к. куб газа дешевле)
В Польщі система така: щомісяця щось нараховують виходячи із середньорічного або якого нормативу, потім, раз в півроку, а може і рік, іде звірка показів лічильників та перерахунок. Міське опалення виходить дешевше за індивідуальне (хіба якщо не палити кізяками та сміттям). Нема так як тут, що облгаз/комуненерго тебе трахає платіжками, переформатовується/реструкутуризується, і ще раз трахає, бо ти оплатив не туди, а завтра помінялося сюди. Із мого досвіду, зимою 100 злотих, літом 50 злотих. Але я "ташкент" не тримав. Але це 5 років тому. Тепер інфляція, і може бути дорожче. Не думаю що в рази. 15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів (в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).
-
flyman
-
-
- Подякував: 1605 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 14 лют, 2023 21:06
flyman написав:15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів ( в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).
Ну і нафіга ти таке купляв, дешево було? Як тепер з такого "добра" вийти?
-
drevlyanin
-
-
- Подякував: 514 раз.
- Подякували: 519 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 лют, 2023 21:49
flyman написав:В Польщі система така: щомісяця щось нараховують виходячи із середньорічного або якого нормативу, потім, раз в півроку, а може і рік, іде звірка показів лічильників та перерахунок. Міське опалення виходить дешевше за індивідуальне (хіба якщо не палити кізяками та сміттям). Нема так як тут, що облгаз/комуненерго тебе трахає платіжками, переформатовується/реструкутуризується, і ще раз трахає, бо ти оплатив не туди, а завтра помінялося сюди. Із мого досвіду, зимою 100 злотих, літом 50 злотих. Але я "ташкент" не тримав. Але це 5 років тому. Тепер інфляція, і може бути дорожче. Не думаю що в рази. 15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів (в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).
В Польщі не всюди така система, моєму лендлорду все приходить по лічильникам щомісяця. Абсолютно все. А ОСББ - то це інша тема, адміністраційні виплати доволі високі - 50 Євро. Сюди входять і ліфти, і мопи, і обслуговування паркомісця, тощо.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 14 лют, 2023 23:54
BIGor написав: flyman написав:В Польщі система така: щомісяця щось нараховують виходячи із середньорічного або якого нормативу, потім, раз в півроку, а може і рік, іде звірка показів лічильників та перерахунок. Міське опалення виходить дешевше за індивідуальне (хіба якщо не палити кізяками та сміттям). Нема так як тут, що облгаз/комуненерго тебе трахає платіжками, переформатовується/реструкутуризується, і ще раз трахає, бо ти оплатив не туди, а завтра помінялося сюди. Із мого досвіду, зимою 100 злотих, літом 50 злотих. Але я "ташкент" не тримав. Але це 5 років тому. Тепер інфляція, і може бути дорожче. Не думаю що в рази. 15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів (в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).
В Польщі не всюди така система, моєму лендлорду все приходить по лічильникам щомісяця. Абсолютно все. А ОСББ - то це інша тема, адміністраційні виплати доволі високі - 50 Євро. Сюди входять і ліфти, і мопи, і обслуговування паркомісця, тощо.
Якісь неправільні поляки. Вони настільки вайлуваті, щоб щомісяця звіряти лічильники
-
flyman
-
-
- Подякував: 1605 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 14 лют, 2023 23:56
Мені більше цікаво, як це опалення+гаряча вода в сумі вийшло 0.1677 Гкал за січень. Хіба що опалення майже не було
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-