Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 408409410411412 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 13:10

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро.
Тільки опалення за січень в 2к в провінції України - 66 Євро.

Попахує звіздежом, на рахунок Польщі.

Ну як хочете :mrgreen:, мені що з того, я тут щось лівим людям не доказую, просто ділюсь реальною інформацією.
І 20 Євро на опалення в 2к в Києві де зима холодніша значить питань не виникає? :D
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 13:17

BIGor писал(а):Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.

Тобто десь 19-20 кубів пішло. І це без урахування самої води, так?
Куб газу - 0.75 євро. Так би і написав.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 13:19

BIGor писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Вісті з полів, опалення+гаряча вода в 1к Польша за січень - 15 Євро.

Та просто розрахунок покажи: скільки за куб води, скільки за Гкал?

Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.

195 kWh = 0.1677 Гкал
Майже 90 євро за 1 Гкал.
Але дивує, що так мало, тим паче що це ніби-то разом з гарячою водою.
В мене тільки опалення це 0,53 Гкал за січень
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 14:03

BIGor писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):

Та просто розрахунок покажи: скільки за куб води, скільки за Гкал?

Нема в платіжці за Гкал, є за kWh 0.20 zl, спожито 195 kWh. У нас двухконтурний котел, тому витрати газу чисто на опалення не можна виокремити.

Цікаво получається, при тому, що електрика 1кВт 0.80 зл, 1 кВт тепла з газу в чотири рази менше.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 15:54

Faceless писал(а):

Опалення 2к в Києві за січень - 20 дол

средние тарифы на коммунальные услуги в Польше, по данным издания ukrainianinpoland.pl, такие:

водоснабжение и водоотвод – 8-11 злотых за кубометр;
электроэнергия – 0,7 злотых за 1 кВт с доставкой;
газ – 1,5-1,6 злотых за 1 кубометр в разных регионах Польши;
вывоз мусора – примерно 13 злотых;
отопление – 2-3 злотых за кв. м;
услуги интернета и кабельного телевидения – 50-60 злотых каждый месяц за безлимитный комплексный пакет.

Исходя из этих данных, BIGor израсходовал 48 кубов газа на отопление+подогрев воды. Что очень экономно, но вполне реально.
Сравнивать цену с центральным отоплением в Украине бессмысленно. Сравнивайте также с автономным и схожим расходом газа. В Украине получится в 1,5 раза дешевле(т.к. куб газа дешевле)
Damien

С нами с: 28.04.20
Благодарил (а): 825 раз.

3
2
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 19:01

Damien писал(а):
  Faceless писал(а):

Опалення 2к в Києві за січень - 20 дол

средние тарифы на коммунальные услуги в Польше, по данным издания ukrainianinpoland.pl, такие:

водоснабжение и водоотвод – 8-11 злотых за кубометр;
электроэнергия – 0,7 злотых за 1 кВт с доставкой;
газ – 1,5-1,6 злотых за 1 кубометр в разных регионах Польши;
вывоз мусора – примерно 13 злотых;
отопление – 2-3 злотых за кв. м;
услуги интернета и кабельного телевидения – 50-60 злотых каждый месяц за безлимитный комплексный пакет.

Исходя из этих данных, BIGor израсходовал 48 кубов газа на отопление+подогрев воды. Что очень экономно, но вполне реально.
Сравнивать цену с центральным отоплением в Украине бессмысленно. Сравнивайте также с автономным и схожим расходом газа. В Украине получится в 1,5 раза дешевле(т.к. куб газа дешевле)

В Польщі система така:
щомісяця щось нараховують виходячи із середньорічного або якого нормативу,
потім, раз в півроку, а може і рік, іде звірка показів лічильників та перерахунок.

Міське опалення виходить дешевше за індивідуальне (хіба якщо не палити кізяками та сміттям).

Нема так як тут, що облгаз/комуненерго тебе тр... платіжками, переформатовується/реструкутуризується, і ще раз тр..., бо ти оплатив не туди, а завтра помінялося сюди.

Із мого досвіду, зимою 100 злотих, літом 50 злотих. Але я "ташкент" не тримав.
Але це 5 років тому. Тепер інфляція, і може бути дорожче. Не думаю що в рази.

15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів (в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 20:06

flyman писал(а):
15 євро (це звучить як фантастика), так як в цоколі/кавалірках 10 євро ОСББ винь да полож, але без електрики на обігрів (в одній з нахалбудних комтариф залупили з НР папятьпісят, хто поробив ремонт та живе там то стогне: 6000 грн, це можна було ламповий хрущь зняти тільки за е.е., але мерзнути не хочуть).

Ну і нафіга ти таке купляв, дешево було? Як тепер з такого "добра" вийти?
drevlyanin

С нами с: 01.04.20
Благодарил (а): 514 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 20:49

Re: Еміграція, заробітчанство

flyman писал(а):В Польщі система така:
потім, раз в півроку, а може і рік, іде звірка показів лічильників та перерахунок.

Міське опалення виходить дешевше за індивідуальне (хіба якщо не палити кізяками та сміттям).

Нема так як тут, що облгаз/комуненерго тебе тр... платіжками, переформатовується/реструкутуризується, і ще раз тр..., бо ти оплатив не туди, а завтра помінялося сюди.

В Польщі не всюди така система, моєму лендлорду все приходить по лічильникам щомісяця. Абсолютно все. А ОСББ - то це інша тема, адміністраційні виплати доволі високі - 50 Євро. Сюди входять і ліфти, і мопи, і обслуговування паркомісця, тощо.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 22:54

BIGor писал(а):
  flyman писал(а):В Польщі система така:

В Польщі не всюди така система, моєму лендлорду все приходить по лічильникам щомісяця. Абсолютно все. А ОСББ - то це інша тема, адміністраційні виплати доволі високі - 50 Євро. Сюди входять і ліфти, і мопи, і обслуговування паркомісця, тощо.

Якісь неправільні поляки.
Вони настільки вайлуваті, щоб щомісяця звіряти лічильники
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 14 фев, 2023 22:56

Re: Еміграція, заробітчанство

Мені більше цікаво, як це опалення+гаряча вода в сумі вийшло 0.1677 Гкал за січень. Хіба що опалення майже не було
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
  #<1 ... 408409410411412 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама