Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
finbiz писал(а):Доброго дня! Потрібна порада від поважних експертів з форуму.) Родичи розглядають можливість продати свою 3К на Соломінці в бізнес ЖК за ~$210K щоб потім можливо купити 3к в Польщі/Варшаві, в них є сусіди які зацікавлені в покупці, ціна виходить десь ~$2300/m2, але бачемо що наче якщо зробити вібірки по свіжим ЖК бізнес/еліт з дізайн-ремонтом то ціни ідуть ще вищі там під ~$2500+/m2.
Також цікавий ваш досвід по ринку житла в Варшаві/Польщі. Дякуємо за поради та всім гарного дня!
Пусть продают соседям прямо сегодня. Пока те не опомнились. Вообще, самые успешные кейсы продажи недвиги - это всегда соседям.Соседи всегда переплачивают сознательно(когда нужно именно рядом) или не сознательно(не знают рыночных цен)
finbiz писал(а):Доброго дня! Потрібна порада від поважних експертів з форуму.) Родичи розглядають можливість продати свою 3К на Соломінці в бізнес ЖК за ~$210K щоб потім можливо купити 3к в Польщі/Варшаві, в них є сусіди які зацікавлені в покупці, ціна виходить десь ~$2300/m2, але бачемо що наче якщо зробити вібірки по свіжим ЖК бізнес/еліт з дізайн-ремонтом то ціни ідуть ще вищі там під ~$2500+/m2.
Також цікавий ваш досвід по ринку житла в Варшаві/Польщі. Дякуємо за поради та всім гарного дня!
Я би радив продавати за скільки дають в Україні, але не спішити купувати будь-де. Хай орендують. Ціни будуть охолоджуватися наступний рік-два, а може, і довше.
flyman Варшаву розглядають як альтернативу Київу, стабільність без війни, про дохідність вони не думали тк там самі планують жити, а що порадити інші перспективні евро-локації в Польші або Іспанія, Черногорія?
finbiz писал(а):flyman Варшаву розглядають як альтернативу Київу, стабільність без війни, про дохідність вони не думали тк там самі планують жити, а що порадити інші перспективні евро-локації в Польші або Іспанія, Черногорія?
Я думаю стосовно Варшави Ви запізнилися. Там зараз саме пік цін.
finbiz писал(а):flyman Варшаву розглядають як альтернативу Київу, стабільність без війни, про дохідність вони не думали тк там самі планують жити, а що порадити інші перспективні евро-локації в Польші або Іспанія, Черногорія?
Пока белорусы и русские не поднимут цену ещё больше? Сейчас они всеми правдами и неправдами ищут корни цивилизации быть мясом интеллектуалам вообще не агонь, поэтому фиктивные браки и бабушки-польки заиграли новыми красками ))) румынские паспорта опять же ещё в цене поднимутся ))) сидеть у себя они не будут
Пока белорусы и русские не поднимут цену ещё больше? Сейчас они всеми правдами и неправдами ищут корни цивилизации быть мясом интеллектуалам вообще не агонь, поэтому фиктивные браки и бабушки-польки заиграли новыми красками ))) румынские паспорта опять же ещё в цене поднимутся ))) сидеть у себя они не будут
В Польщу вони особо не вїздні. Зараз по всім групам виють що не пускають. По картам поляка - теж консульства на стопі. Та і рейсів нема взагалі. Плюс ще є такий момент, що білоруси хоч трошки вчать польську - кацапи того не вміють або не здатні. Зате в Туреччину по 50 рейсів на день - і пускають.
Damien писал(а):Пусть продают соседям прямо сегодня. Пока те не опомнились. Вообще, самые успешные кейсы продажи недвиги - это всегда соседям.Соседи всегда переплачивают сознательно(когда нужно именно рядом) или не сознательно(не знают рыночных цен)
Є віддалено схожа ситуація. Є капітальний цегляний будинок 56року в Ірпіні який з фактичної половини виделений за документами 45кв. м. в одиницю ділянка приватизована, 3.25стоки, всі комунікації є, стан внутрянки - вбитий ремонт 90х, не постраждав від бойових дій хоче купити сусід(намір був ще до війни і зараз є).
Але сусід хоче визначити ціну через експертну оцінку (звісно для цього випадку такий метод оцінки найгірший, бо занижує потенціальні можливості, площі мансарди і капітальної літьньої кухні не враховані, є суттєва амортизація відсоток зносу будинку за віком 60%). До війни та ковіду був намір продати будинок і на виручені кошти збудувати інший на другій ділянці. Але розділ будинку в окрему одиницю та приватизація ділянки затягнулась на 3 роки і закінчилася якраз в січні 2022. Зараз стрйматеріали і вартість робіт настільки здорожчали що на вилучені кошти неможливо збудувати навіть фундамент+коробку+дах. Чи реально продати цей будинок за таку суму, щоб за ці гроші без занадто великих капіталовкладень з мінімальною доплатою купити аналогічний (цегляний, не мазанку) будинок в іншій локації ОКРЖН? Яка ринкова ціна такого будинку зараз? в об'явах аналогічні об'єкти сильний розбіг цін, від 22 до 50куе. Чи варто його в принципі продавати, чи зробити косметичний ремонт і здати за $100 в оренду?
Стартанем тему: "Коли розпочнеця обвал нереальних цін на житло у Варшаві?"?